Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 17 december 2010

Kerstengel en zo meer....

Afgelopen weekend heb ik naast het optuigen van de kerstboom ook nog deze kerstengel gemaakt, naar een patroontje van Bep.
Het is een "takkenengel"dat wil zeggen dat ze takken als armen en benen heeft.Ik heb haar vastgemaakt aan een krans met bessen.

En zien jullie dit leuke stitcherietje ? dat kreeg je bij het Quiltgebeuren als je in de winkel kwam in de maand December, tis nog december, en ze zijn nog open, dus.......sla je slag....

Het leek me wel koud met van die staken als benen, zeker weer met de naderende vorst, dus ik heb van manlief een geitenwollensok afgeknipt...paste precies joh, en heb haar ook nog oude klompen aangedaan, die in de schuur stonden voor als ze eens een uitstapje maakt hier in het koude achterland. Tis een boerenengel.
Deze vond ik op de kerstmarkt hier in de duinen,twee oude "vintage"ballen, ik ben opeens helemaal "in to the old balls", helemaal blij er mee!
En toen hadden we weer wat bijzonders op het plattelandse boerenbuitenleven......wij hebben de kippen s,winters altijd los lopen, dat is gezellig, komen ze aan huis, leuk om ze te zien scharrelen, maar we misten er wel steeds één, ach, dachten we, die is vast gepakt door een buizert, dat was een paar weken geleden ook al gebeurd........maar opeens was ze weer terug! vreemd.........we kregen een donkerbruin vermoeden.....en ja hoor! DH heeft haar in de gaten gehouden....en daar zit ze....op een nest met ruim 15 eieren........Ik heb het meteen gedecideerd gezegd hier: Ik ga niet in de kerstvakantie een nest kuikens opföhnen en warm houden in mijn "kerstdecolleté"....! De eieren hebben we dus maar weg gehaald tot verdriet van zoonlief........

Vanmiddag begint hier de kerstvakantie, de kerstkaarten zijn geschreven en de deur uit,ook altijd een fijn gevoel, de TNT heeft gisteravond in het nieuws beloofd om alles nog op tijd te bezorgen,herkennen jullie de projecten op de kaart ?heerlijk twee lange weken niet op de klok leven, dat vind ik al vakantie, beetje lummelen, ik hoop op veel sneeuw,veel lezen, denken aan wat we gaan eten met de kerst, beetje koken met en voor elkaar, gewoon "gezellie"

Laat de kerst maar komen! aan de sneeuw zal het niet ligggen, er is me een dik pak gevallen..........de wereld is weer net een sprookje! iedereen een fijn weekend.Even een nagekomen foto er van maken, het is ongelofelijk zoveel of er gevallen is!!

42 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannet,
  Wat een leuke engel.Ik volg je blog al een hele tijd en lees en kijk altijd met plezier. Mijn "stoffensmaak" is hetzelfde, doe dus een hoop inspiratie op.Geniet van je vakantie en hele fijne kerstdagen.
  Groet van Jose uit Noordwijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi die engel! En dan die sokken en die klompen, schitterend!

  Fijne kerstvakantie!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige boerenengel heb je gemaakt, vooral die sokken en klompen doen 't hem ;-)
  Groot gelijk dat je de eieren hebt weggehaald, had ik ook gedaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip, die van dat luieren en lezen in de kerstvakantie, dat ga ik ook doen!
  Kippen blijven bijzondere wezens,...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your angel is gorgeous Jeannet and the shoes are so cute.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo houd ze natuurlijk heerlijke warme voetjes,ergens heb ik ook van die klompjes,ik ga eens zoeken,ik doe ook mee met de luierweken.
  Er liggen prachtige kerstkaarten klaar, dat heb je weer prachtig gedaan.
  Gelijk heb je hoor met de eieren weghalen,is nu geen tijd om te broeden, gewoon lekker oppeuzelen, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende Kerstengel heb je gemaakt. Die klopjes zijn geweldig. Ze blijven leuk al die Bep-patroontjes. Ha ik heb een hele "Bep" kerststal gemaakt de afgelopen jaren. Nu nog de beestenboel erbij maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een heel erg leuke Kerstengel!
  Ik ben vooral verliefd op de beenwarmers die ze aan heeft en de leuke Nederlandse klompen :)
  Lieve groeten uit België

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goed idee om zo een kerstkaart te maken. Onthouden voor volgend jaar !!! Leuk verhaal over die engel en die sokken zijn geweldig. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je kerst engel enig geworden! Weer zo origineel! En die vintage ballen zijn leuk! Geniet lekker volgende week. Hier is het een beetje wit maar wel heeeeeeeeeeel koud en glad.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die engel lijkt zelfs een beetje op Bep, vind je niet? ;)
  Wat een gekke kip, om met dit weer te gaan zitten broeden!
  Wat hebben jullie een dik pak sneeuw! hier is toch een stuk minder gevallen... Zit je ingesneeuwd?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je engel is geweldig, vooral die sokken en klompen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een schattige kerst engel!! Leuk met die sokken en klompen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooo, die klompjes met geitenwollensokken enig en... genieten van de vakantie hè!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een stoere Kerstengel, Jeannet! Ik vind haar zoooo
  leuheuk! En naast ongemakkelijk, zal het ook heel mooi
  zijn met al die sneeuw bij jullie in de polder. En als je
  dan een beetje binnen kunt blijven met een lapje, een
  boekje en elkaar, wat wil je dan nog meer.
  Fijn weekend! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi engel zeg, arme kip zo zonder haar kinders.
  Er is zeker veel sneeuw gevallen bij jullie, wel mooi zo he. Hopelijk hebben we ook een witte kerst.
  Groetjes Anneke ^..^

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is je engel mooi geworden, en wat een leuke sokjes en klompjes heeft ze aan !!
  Die kip had zeker het voorjaar in haar hoofd dat ze nu zat te broeden? Leuke kerstkaarten heb je op de tafel liggen. Wij versturen er nooit maar geven het geld wat we eraan kwijt zouden zijn, aan een goed doel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Jeannet, wat een ontzettend leuke engel heb je gemaakt! Past goed bij de witte sfeer. Alvast fijne feestdagen. groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuke kerstengel! En helemaal toegerust voor de kou en sneeuw! Schattig ook, dat stitcherietje van het Quiltgebeuren. Wat een rare kip, die is wel erg in de war. Je kerstkaarten zijn heel erg leuk, ik ben zoiets elk jaar van plan, maar er komt steeds niet van.
  En leuk, dat je er weer twee van die mooie ballen bij hebt!
  Fijne kerstvakantie!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke kerstengel! En helemaal toegerust voor de kou en sneeuw! Schattig ook, dat stitcherietje van het Quiltgebeuren. Wat een rare kip, die is wel erg in de war. Je kerstkaarten zijn heel erg leuk, ik ben zoiets elk jaar van plan, maar er komt steeds niet van.
  En leuk, dat je er weer twee van die mooie ballen bij hebt!
  Fijne kerstvakantie!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Jeannet,

  Fijn dat het vakantie wordt met dit weer, hoef je uit de polder te komen. Met genoeg in huis is het best goed toeven en eigenlijk nog gezellig ook.Aparte sfeer, ik geniet er wel van.
  Hoe is het met Jorrit? Doe je hem de groetjes van mij.
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie engel en een heerlijk pak sneeuw, hier ligt maar weinig, maar het is net wit.
  Fijne vakantie en feestdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een leuke engel, die geitenwollen sokken+ klompen staan d' r geweldig.
  Het borduurtje past er ook wel erg leuk bij.
  Vindt het zulke leuke beesten, kippen, eigenzinnig, kuikens in een halve meter sneeuw:)
  Fijne vakantie.
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een lieverd met een Jeannet zwaai!!! :) Heb je de sokken zelf niet nodig?????

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een ontzettend leuke boernengel heb je gemaakt ik vind het een schatje. Leuke kerstkaarten heb je ook gemaakt iets heel eigens en de kip ach die komt er wel overeen het waren er ook wel heel veel volgens mij. Hele fijne vakantie, ik moet nog 1 week werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een schatje van een engel! Geweldig dat je haar die sokken hebt aangetrokken! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuke engel! En dan die sokken.... leuk bedacht hoor.
  De sneeuwplaatjes zijn prachtig, Toen ze het vanochtend op het nieuws over 25 cm sneeuw hadden in Zuid-Holland en Zeeland, moest ik meteen aan jou denken. Nou ja, als je voorlopig een paar dagen te eten hebt (gekookt eitje, gebakken eitje, roerei, LOL)en een quiltwerkje onder handen hebt dan is het ook nog wel weer heel gezellig om huisarrest te hebben toch?
  Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ach Jeannet, dan kun je merken dat ik ouder ben, deze hoeveelheid en nog meer viel eens toen ik bijna acht was in een paar uur tijd. Toen we uit school gingen om twaalf uur begon het te sneeuwen, om drie uur was het boven mijn knieën en kon ik niet naar de gym! Maar mooi is het wel toch! Ik geniet er samen met ons monstertje van! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Helemaal leuk je engel Jeannet...en die Kerstballen zijn prachtig...ik ken ze nog van thuis...
  Ik ben blij dat alle kleine kado-tjes nu af zijn voor de Kerst en verheug me al om een nieuw projectje uit te zoeken begin volgend jaar...leuke Kerstkaarten heb je gemaakt..geniet van het lummelen en een hele fijne tijd....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Отличная кукла! Чудесные работы.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi Jeannet, I love your Angel and I love the little stitchery decoration and her wooden clogs!

  Your chicken has been very busy laying all those eggs, and well done on getting your Christmas cards done - I haven't even bought the cards yet, let alone write them all out - I might have to give it a miss this year?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heb je ook nog wanten en een jas voor die engel? Zo langzamerhand zal ze wel bevroren zijn met al die sneeuw...
  Maar het geeft inderdaad mooie plaatjes, die witte wereld.
  Ach, en ik heb toch wel medelij met die bezige, drukke moederkip, zomaar haar broedsel verdwenen.. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 33. 't Was weer even geleden dat ik langs ben geweest. Je kerstboompje met de stitcheries is een plaatje geworden zeg.

  En... nog mijn felicitaties met jullie 20 jaar saampjes getrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Zitten jullie nu ook weer helemaal ingesneeuw als de vorige keer? Want er is toch weer veel gevallen gisteren en vannacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dag Jeannet,
  Die man van jou is ook altijd de klos, ooit zijn overhemd aan stukken en nu zijn dier'bre geitenwollen sokken. Mispunt, kan je wel. Ha, ha, en dan die kip, vruchtbaar stukje grond daar bij jou. Maar wat een sneeuw hè, vind jij het nog leuk? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar twee dagen is leuk maar nu mag het van warm water regenen!Vind er geen bal meer aan.
  Groeten aan man en kind en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Je boerenengel vind ik heel leuk,die klompjes met die sokjes!
  Tsja,er zijn weleens van eigenzinnige kippendames bij..

  fijne kerstvakantie

  groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Oh die klompjes zijn wel helemaal leuk voor je lieve engel. Geweldig!
  Arme kip zo je best doen midden in de winter en dan.......
  Wens je een heerlijk Kerstfeest en een gezond en creatief 2011 toe.
  Wintergroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Jeannet, I love your darling little angel. Thank you for sharing your beautiful work!

  I always enjoy visiting your blog.

  Merry Christmas to you and your family.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Heerlijk dat plattelandsleven! Schitterend plaatje en schattige kippen! (oh jee mijn stadse fantasie slaat weer op hol!) Ik moet nog twee dagen werken, en dan ben ik ook vrij tot na Oud& Nieuw. Heerlijk doen waar ik zin in heb! Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat leuk die engel met sokken en klompen. Heel leuk bedacht hoor Jeannet! Blijf je zeker volgen in 2011 en indien er een swap is laat het mij weten é via mijn blog of email: Francar@skyne.be of http://patchworkstarblogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet