Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 20 december 2010

kerststukjes

Ik heb een aantal kerststukken gemaakt, beetje wandelen en knippen in de tuin, beetje van het tuincentrum.

Ik hou van eenvoudige, sobere stukken met grove takken en natuurlijke materialen, beetje oud goud, en wat ik ook helemaal geweldig vind zijn die grote mosbollen.

Dit onderste stukje heb ik voor mijn moeder gemaakt, ietsje frivoler met gekleurde balletjes er in en eucalyptisblad wat op kleurstof is gezet, waardoor het die roodachtige waas krijgt, heel bijzonder.

Het is ongelofelijk hoeveel sneeuw er is gevallen hier in het Zuid Hollandse, en overal, zo op de diverse bloggen te lezen,ik moet zeggen dat ik er enorm van geniet, dit heb ik in mijn leven nog nooit meegemaakt, dat ken ik alleen van de verhalen van mijn ouders van "vroegûh"...dat je de deur niet goed open krijgt van de sneeuwlaag en je laarzen overschept.Wat ook heel bijzonder is dat de twee reeën s,avonds in de witte sneeuw vanuit de tuin naar binnen liggen te kijken in de serre, daar staat de kerstboom, ze zien de lichtjes, ze zien ons, en we kijken naar elkaar.
Er is hier wel iemand die zwaar chagerijnig wordt van de sneeuw.......beest.......hij zakt tot en met zijn dikke buik in de sneeuw, dus hij kan niet naar buiten, en daar is hij gewend zijn behoefte te doen, dus hij kan er absoluut de humor en de lol niet van inzien,hij is echt heel erg geërgert en geirriteerd..........wat een verschil met katttten, want onze Ollie, hier rechts, vind het maar wat spannend om in te jagen en rennen.

En zo nadert langzaam de dag van kerst...........een witte kerst......iedereen die de weg op moet voorzichtig vandaag, de voorspellingen zijn niet zo gunstig en het is overal glad.

28 opmerkingen:

 1. Mooie stukken heb je gemaakt, ik hou ook van die sobere stukken, ik hoef geen opsmuk, de natuur is mooi genoeg! Geniet maar van dat witte spul, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeannet,

  Wat een mooie kerststukjes, dat kan je goed zeg! dat doe ik je niet na.
  Grappig je poezenberen in de sneeuw (ik zeg beren omdat ik de slanke siamezen en oosterskortharen van mij gewend ben, toch zijn die ook zo'n 5 kilo zwaar)
  Prettige dag!
  Wilma B.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier is het mooi wit geworden. Ja, niet voor alle dieren is dit fijn weer. Leuk om iedere avond de reeen te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Vooral dat middelste stuk. Schitterend. En die peertjes ook zo leuk. Enwat een prachtig gezicht he, die sneeuw. Alleen moet je dan wel lekker van achter het raam er naar kijken en er niet door moeten. Geniet lekker van de vrije dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stukken hoor! Vooral die tweede met die peertjes erin.
  En tja die sneeuw.... het ziet er prachtig uit. En ik geniet van alle extra handwerktijd die je er door krijgt... Maar als je er door moet! Straks maar eens flink boodschappen inslaan bij de supermarkt. HAMSTEREN!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig die sneeuw. Grappig hoe je katten reageren. Vorig jaar hadden wij hier in Groningen zo'n pak sneeuw en nu zijn jullie in het zuiden aan de beurt, we hebben hier maar een paar cm, maar nu met de zon erop is dat ook prachtig! Mooie kerststukjes heb je al gemaakt, dat is een klusje dat ik van de week nog wil doen. Leuk idee met die takken erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie stukken hoor, voor mij ook natuurlijke stukken en weinig opsmuk.
  Bij ons komen de reeen ook dicht bij huis en wij hebben hooi weggehangen. Het wemelt hier van de vogels en ieder jaar zien we nieuwe vogels komen. Zo waren er gisteren ineens 4 keepjes, hele mooie vogeltjes. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pracht kerststukjes Jeannet! Maar dat jij een echte crea-Bea bent, wist ik al. Ik zou het niet kunnen. Ik kan niks met bloemen, het wordt nooit wat ik in mijn hoofd heb. Ik heb last van een soort "bloemstukken blindheid". Trouwens ook met een gewone bos bloemen heb ik dat al. Ik laat gewoon de touwtjes eromheen zitten en hup de vaas in, anders wordt het een zootje LOL
  En die witte kerst?? Ik gun het iedereen, maar van mij mag die sneeuw weg hoor en een beetje snel, als het ff kan. Goh, ik lijk dat chagrijnige beest van jou wel LOLOLOLOL

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige stukken heb je gemaakt, ik ben ook helemaal voor de wat grovere stukken.
  Heerlijk die katten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh, nooit geweten dat die mooie rode waas door kleurstof kwam. Prachtige stukken hoor. Hier moeten ze nog gemaakt worden. Vanmiddag trek ik ook eens de natuur in om groen bij elkaar te sprokkelen. De sneeuw is helemaal weg en op het moment is het +8 graden, hier dus geen witte kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kerststukjes heb je gemaakt !!! En wat een leuke foto van poes in de sneeuw :-)
  Hier ligt inmiddels ook een dik pak sneeuw en ik vind het wel genieten zo !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jouw beest kan mijn beest een poot geven, want
  mijn hond vindt de sneeuw ook helemaal niks!
  Wat wil je ook, als je er tot je oksels door moet
  lopen en niet weet waar je je hoopje moet laten....
  Mooie Kerststukken ook, vooral de bovenste!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kerststukken. Ik mag ze nog maken van de week.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad, het is op sommige plaatsen erg glad.
  Mooie kerststukken !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kerst stukken heb je gemaakt, die sneeuw prachtig hè, als je maar voorzichtig rijd, loopt en fietst.
  Mij zie je met dit weer niet op de fiets hoor.
  Geniet van de sneeuw groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie kerststukken maak jij, Jeannet, prachtig! En wat leuk, die herten, die naar de lichtjes kijken. Ach, die arme beest, ik hoop voor hem, dat het gauw beter weer wordt. Voor mezelf trouwens ook, ik vind het erg mooi om te zien, maar verder... heb vanmorgen een half uur op de bus gewacht, dat is toch minder, ik ga liever op de fiets.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hele mooie kerststukken heb je gemaakt.
  Ik geniet ook zo van de sneeuwlandschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je hebt mooie stukken gemaakt. Niet teveel poespas, daar hou ik ook van.
  Leuk die poezen in de sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi! die naturel kerststukken, een stukje natuur in huis. Prachtige plaatjes hoor van die sneeuw, kan er ook geen genoeg van krijgen, genieten! Ondanks de overlast op de weg, heb het er graag voor over!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie kerststukken heb je gemaakt en het is idd prachtig buiten met al die sneeuw, ik kan me ook niet herinneren dit eerder zo meegemaakt te hebben. En dan Beest die lijkt erg op Neusje hier. Soms kijkt Neusje me aan en miauwt heel vernontwaardigd als ze erachter komt dat de sneeuw nog niet weg is en kijkt mij dan aan alsof ik er iets aan kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind je sobere eenvoudige kerststukken prachtig! Zou er zo eentje neer kunnen zetten hier in huis ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hallo mamske ja leuk he een kerststukje ik hoop dat ik er ook nog een kan maken en het is wat met aart dat hij niet naar buiten wil.
  groetjes van je kevertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie kerststukjes heb je gemaakt: zonder veel glitters en glimmers is toch veel mooier. Mooi verhaal over de reeen die naar binnen kijken. En ik snap Beest helemaal: ik zou het ook niet leuk vinden om een kouwe buik te krijgen als ik naar buiten zou gaan ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hoi Jeannet,
  Wat zien je stukjes er mooi uit.
  Nog even dan zullen we sneeuwschoenen moeten aanschaffen of ik een slee (ongecontroleerde sledehond heb ik al)om nog ergens te komen.
  Fijne kerstdagen, gezond en gelukkig 2011 en een leuke vakantie met je gezin.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je hebt mooie stukjes gemaakt Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh heerlijk, ik kom hier helemaal in kerstsferen. Wat maak je mooie kerststukjes. Ik hou ook van die mooie eenvoudige stukken.
  Vandaag heeft het hier behoorlijk gedooid. Het is lang niet meer zo sprookjesachtig. Moet toch wel lachen om de beesten. Wat zijn ze toch verschillend. Hoe gaat het eigenlijk met Toos? Ligt hij lekker voor de kachel?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh, Jeannet--this is a wonderful post! Thank you and Merry Christmas to you and your family.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 28. je hebt je weer goed uitgeleefd, het zijn wel mooie stukjes geworden. Ik kan ook zo genieten van de sneeuw, maar als ik erdoor moet met de auto ben ik niet zo blij. Zeker nu het zout bijna op is.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet