Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 6 december 2010

Nog één keer Sint........

Nova Zembla is weer bereikbaar, van de één op de andere dag zaten we ingesneeuwd en andersom dus ook, van de één op de andere dag is de sprookjesachtige witte wereld het weer groen geworden.
Nog één keer sinterklaas, en dan heb ik het er het hele jaar niet meer over.....dit boekje vond ik bij de Bruna, een repro van de boekjes van W.G. van Hulst, vast wel bekend bij een aantal van jullie, W.G. van Hulst, de schrijver met het gevoel voor dramatiek, voor narigheden, voor het goede en het vooral kwade, de moraalridder ten top, altijd kwamen er wel zielige arme kindertjes in ijskoude winters in voor, die ver in de bossen woonden met een arme zieke papa of mama, of nog erger: verwaarloosde dieren......als kind werd ik er heel verdrietig van, de juf las ze voor op school, maar lollig was het nooit, en toch kon ik het niet laten om dit boekje te kopen, over Klaas, "dien armen besten braven jongen" die de mijter van sint vond, en in plaats van een mooi cadeautje zalf uit zocht voor "den verbande voet van zijnen moeder", die diep in een klein huisje woonde, diep in de donkere duinen......gelukkig was Piet hem achterna gedaan en was er op pakjesavond voor "dien besten braven jongen" toch een mooi cadeau......de Moraal laat zich raden......

Ik ben heel erg verwend door de sint, in elk geval met dit heerlijke doosje stofjes, voor een adventslinger, voor volgend jaar

Er was een enorme zak met cadeautjes, ik durf het haast niet te zeggen maar aan het eind van de rit hadden we met z,n drieen 11 chocaladeletters......iets voor een give away....of doen jullie dan ook niet meer mee.....hahaha. "Beest"bewaakt de cadeautjes voor eventuele vraatzuchtige muizen van vorig jaar......en Ollie heeft aan het eind van de middag heerlijk geslapen op de zak, tot volgend jaar.....

Ik heb vorige week een give away gewonnen, bij Inge! helemaal leuk,en niet zo maar één, nee, van die leuke stofjes die ze vers van de pers bij Dorry had gekocht, hier liggen ze alledrie, ik heb er meteen de schaar ingezet om er wat van te maken, zo leuk, ik liet laatst ook al de stofjes zien waar ik mee bezig was, naai rollen, of hoe je ze mag noemen, voor een (kerst)cadeautje ,niet moeilijk te maken, en zo leuk om te doen.

Zo zien ze er uit als ze opgerold zijn en vastgemaakt, er zit een speldenkussentje aan, en een paar zakjes erin, je kan er ook nog de initialen van iemand op stitchen op een ovaaltje,helemaal handig! schattige knoopjes bij haar gekocht,en wat ook handig is, is het klosjeshoudertje, van de week gekocht voor mezelf van de sint! Werkwijze naairolletje: 2 lapjes van 11 x ong. 50 cm. aan de bovenkant aan één kant schuine hoekjes knippen. er zit één zakje meteen tussengenaaid van een dubbelgeklapt lapje, en één wollen lapje opgenaaid voor spelden etc. je naait de "zak"dicht met de goede kanten op elkaar, en je begint bovenaan bij de rechte kant, dat wordt straks het speldenkussentje,omdraaien, voor het speldenkussentje op 9 cm vanaf boven doorstikken, vullen en dichtmaken. Verder het lapje nog drie keer doorstikken, net boven en onder het het zakje en ong. 5 cm vanaf de bovenkant met de schuine hoeken. Knoopje erop, lintje om het knoopje, opvouwen,Klaar! O ja, ik heb voor het speldenkussentje wel een ander stofje genomen en dat aan de lap gestikt.
En toen kreeg ik zaterdagmorgen ook nog een heel leuk pakje over de post, perfect getimed met sint, van Anita, die had met haar immer vlijtige handjes dit mooie borduurtje gemaakt naar een patroon van Stacey Nash, tis dat de Sint nog kwam en ik daarna naar bed moest....maar zondagmorgen heb ik er deze helemaal leuke "sewing pocket "van gemaakt, met het schaartje van het patroon.
En vooruit, nu ik toch bezig ben, nog eentje, gelijk ook maar zondag afgemaakt, een borduurtje met mijn initialen van Simone,mijn huisborduurster van atelier "soed idee", het stofje op de achtergrond is de achterkant en op de hoeken heb ik roestige belletjes genaaid. Helemaal blij mee!

Iedereen een fijne week, op naar de kerst, ik heb me van de week toch een mooie koop gedaan in de vorm van een dertigtal oude 60er jaren kerstballen, in alle soorten en maten en vormen,via marktplaats, helemaal blij ben ik er mee, ik laat het jullie wel zien. Het lijkt wel of ik steeds nostalgischer wordt ( de leeftijd....) met mijn singertje, en W.G. van Hust, en de kerstballen,en laat ik nou ook nog een hele oude houten strijkplank hebben gekocht......wordt vervolgt!

39 opmerkingen:

 1. Hoi Jeannet, wat ben je weer ijverig geweest, en wat ziet het er allemaal leuk uit. Waar heb je dat schattige garenhoudertje gekocht? Het ziet er erg handig uit. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinterklaas heeft jullie goed bedeeld. Heerlijk al die cadeautjes. Maar ja, als je zoveel maakt moet Sint natuurlijk ook zorgen dat je bezig kunt blijven. Stel je voor dat je niks te doen hebt..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjeempie, wat een verwennerij! Echt heel mooi allemaal! En je bent ook gelijk alweer druk in de weer! Die naaibeursjes lijken mij idd heel handig....ik ben constant mijn naalden kwijt, in allerlei doosjes, speldenkussens e.d. Nu op naar de Kerst! Ga vandaag de zolder maar eens op! Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan alle kanten verwend en ook nog leuke aankopen! Nee van Hulst was niet de moralist bij ons op school, wij kregen verhalen over heiligen! Nu die konden er ook wat van hoor, vaak lekker bloederig en gemarteld! Je hebt van je borduurtjes wel heel erg leuke dingen gemaakt, je verzameling wordt steeds gaver! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent goed verwent door sinterklaas, leuke dingen heb je gemaakt ! ! !
  Op naar de kerst ik ben nieuwsgierig naar je nostalgische kerstballen.
  Fijne week Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een produktie zeg, je bent echt wel goed bezig geweest.
  Ik wilde je vragen waar je dat schattige klosjeshoudertje hebt gekocht, ik zoek daar al een hele tijd naar. Alvast bedankt.
  Marga H.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent maar verwend !! En leuk dat rolpatroontje. Ga ik nog even goed bekijken. Ik verdween even in je chakratekeningen. Prachtig !! Heb ik ook gedaan en doe ik af en toe nog. Geniet van je chocoletters groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je van dat naairolletje ook een patroon ? Want je schrijft dat er een speldenkussengedeelte aan zit. Maar dat zie ik niet ? groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van den Hulst ken ik zeker! Wij hebben hier het van de Hulst festival normaal gesproken. Laat hij hier nu vandaan komen. Dit jaar sloeg het een keer over ivm geld gebrek. Normaal liggen dan ook in mijn etalage de boekjes van vroeger. Blijft toch leuk zo'n stukje nostalgie en zelfs de jongste DD mag ze graag lezen. De stad is met zo'n festival in Dickens stijl en de verhalen worden her en der in de oude grachtewnpandjes dan voorgelezen. Meestal is dit tussen kerst en oud en nieuw. Dus misschien iets om eens naar toe te komen.
  Je stofjes en je borduurtjes zijn prachtig. Meid wat heb je nog veel gedaan. Toch handig zo afgesloten van de buitenwereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben jij verwend door Sinterklaas. Toch zeker erg lief geweest. Leuk die naaibeursjes. Ben beieuwd hoe de kerstballen er uit zient.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben jij verwend door Sinterklaas. Toch zeker erg lief geweest. Leuk die naaibeursjes. Ben beieuwd hoe de kerstballen er uit zient.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben jij verwend door Sinterklaas. Toch zeker erg lief geweest. Leuk die naaibeursjes. Ben beieuwd hoe de kerstballen er uit zient.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, Jeanner, wat een leuke naairol! Blakbird design heeft ook z'n schatje in hun nieuwe boek staan!!!
  En ook al zo'n leuke Sinterklaas gehad? Hier moeten we elke avond alle chocoladeletters (die in stukken op het aanrecht liggen) en adventskalenders opruimen voor onze Mr. Bingley, die vreet ze anders allemaal op.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ijver, maar dat zou ik ook worden met zo'n schat aan stofjes, laat het voorlopig maar winter blijven, want jij hebt geen last van verveling.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie lapjes. Logisch dat je vingers gaan kriebelen. Was je zo lief geweest dit jaar? Je hebt weer leuke dinigen gemaakt. Wat een vlijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt... het lijkt wel of je kan toveren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuke werkjes laat je zien. Zo'n rol heb ik nog nooit gemaakt, is dat erg moeilijk ???? Je kussentje met je letters ziet er ook erg mooi uit ! En die klosjeshouder is helemaal het einde !!!
  33 chocoladeletters? Wow dan kunnen jullie vooruit :-) Wij hebben er niet een in huis hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat lieve cadeautjes allemaal! Prachtig gewoon, J!
  Maar die knuffel poesen zijn het beste!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh Jeannet...wat zullen die oude Kerstballen mooi zijn...en wat ben je verwent...prachtige kado-tjes..die stofjes hellemaal mooi....maar wat jij gaat schenken mag er ook zijn zeg...wat een enig rolletje en harstikke bedankt voor het patroon...ga het zeker maken...niet meer voor de Kerst...maar zulke kado-tjes zijn meestal altijd wel welkom...
  Fijne week...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. W.G. v.d. Hulst, daar ben ik mee opgevoed en daarom
  ook zo'n braaf meisje geworden...! Ik vond die verhalen
  zo prachtig! Heb nog een prachtig oud voorleesboek
  en andere schattige boekjes ervan. Mijn vader kon
  fantastisch voorlezen met veel gevoel voor dramatiek.
  Wat ben je trouwens verwend! Prachtige stofjes!
  En bedankt voor het patroontje voor een naaimapje.
  Veel plezier met de Kerstvoorbereidingen!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hetzelfde sinterklaasboek stond bij mij dit jaar op de piano, gekregen van de Sint toen ik zes jaar was :-). Ik vind het zo'n schattig boekje. Toen de kinderen klein waren, las ik eruit voor.Nu ik oma ben geworden, heb ik weer vanalles tevoorschijn gehaald, ook nog een oud liedjesboek met tekeningen van Rie Cramer en zelfgekleurde tekeningen..... Hoezo nostalgie??? ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gezellig logje!
  Bij ons waren het Jip & Janneke, De olijke tweeling en Sjors en Sjimmie die de klok sloegen -vandaar dat ik niet niet zo'n braverd ben geworden ;)

  Je bent goed verwend zeg ... dat doosje met stofjes is prachtig. Die naairol komt op mijn to-do lijstje, handig voor naast je-weet-wel-wie die morgen ein-de-lijk uit haar koffertje bevrijd gaat worden... Bedankt voor de beschrijving!
  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bofkont! Prachtige stofjes heb je gekregen. En dat borduurtje van Stacy is ook helemaal yummy...
  En die naairollen; hoe verzin je het! ;)
  Ik ga weer snel aan de poets. Gister gegourmet en het moet eerst schoon voor de kerstboom erin mag!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gelukkig geen muizenissen dit jaar met pakjesavond ..LOL
  Je bent wel lekker verwend met prachtige stofjes. Leuke naairol ook, lijkt me echt heel handig. Je hebt een produktief week end gehad en wat ben ik benieuwd naar die nostalgische kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh the beautiful things on your post today! Always enjoy popping in to your blog.
  Merry Christmas!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Aahhhh, wat zie ik hier weer té leuke dingen! Allemaal prachtige stoffen en wat je ervan maakt, ik ben weer eens helemaal jaloers. Die speldenkussentjes zijn énig. Dat rolletje is ook al zo gaaf. En jij maar zeggen dat het allemaal zo gemaakt is, jaja.....als ik het moet doen, gaat het echt niet zo snel hoor. Jeannet, petje af en het is hier zoals altijd weer supergezellig!!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo te lezen heb je weer hele gezellige dagen gehad en heel veel inspiratie om van zulke leuke naairollen te maken. Leuk dat je dit alles met ons wil delen.
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat ben jij ongelooflijk verwend! En wat een leuke naairolletjes, geweldig om cadeau te doen inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dank je wel voor de beschrijving van de naaldenrol erg leuk vind ik hem. Wat zijn jullie geweldig verwend met al die cadeautjes door Sint. Ben benieuwd hoe je nieuwe oude ballen eruit zien. Wel erg leuk dat je ze hebt gekocht ik houd ook erg van nostalgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O,o,o, wat is er weer veel te zien en te lezen bij jou. Wat een prachtige lapjes heb je gekregen, en wat een leuke naairol. Prachtige borduurwerkjes en leuk, zo'n nostalgisch boekje, ik ben ook zo gek op zulke dingen. Ik ben ook benieuwd naar je kerstballen, om van die strijkplank maar niet te spreken!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mooi en nostalgisch stukje Jeannet. Ik betrap me er ook regelmatig op oude herinneringen uit mijn jeugd op te halen..... W.G. van der Hulst, wij hadden ze ook vroeger....
  Verder heb je een leuk naairolletje gemaakt en al die andere dingen, mmmmmm. Jammer dat sint hier niet langs kwam dit jaar, toch een beetje de lol van de surprises gmist....

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooie rollen heb je gemaakt Jeannet en Sint heeft je een mooi doosje met stof toebedeeld daar zal ongetwijfeld wel weer iets moois uit voort komen.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wow, dat is mooi allemaal. Jij hebt de quilters watch, ik weet het zeker! (voor degene die dat niet kennen: Een horloge met veertien uur erop. Dan duurt een dag dus 28 uur, geweldig in het weekend).

  BeantwoordenVerwijderen
 34. altijd weer een feestje om jouw blog te lezen en wat een leuke ideeën altijd, groetjes marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben ook nostalgisch hoor! in mijn boom hangen de ballen van oma weer...
  Het was weer heerlijk om je blog te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dag Jeannet,
  Tsjonge wat had jij in deze post een hoop te vertellen. Mooie cadeautjes heb je gehad. En wat leuk van die oude kerstballen. Liep pas bij Intratuin en kan niet begrijpen wat mensen aan die toverballen vinden die daar te koop zijn. Het wordt steeds bonter. Maar ook bij zal het de leeftijd wel zijn. Ook al is het quilten niet mijn ding vind altijd wer, wanneer jij die lapjes fotografeert het een mooie gezicht en kan me voorstellen dat iemand die daar van houd het hartstikke lekker vindt om er wat mee te gaan doen. Zo iets als een nieuwe doos met kleurpotloden. Mijn kistje is inmiddels wel lekker ingewijd. Maar ben nu weer drukdoende met inlezen voor een nieuw boek. Dit keer een historische roman. Wil er in januari aan beginnen.
  Fijne avond en lieve groet aan man en kind, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Beste Jeannet, bedankt voor het patroon van het naairolletje. Zal ik gelijk gaan proberen.
  Wens jou en je familie gezellige feestdagen en een gelukkig en produktief 2011.
  groetjes uit luxemburg.
  Carla Meysem.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een leuke sintcadeautjes! En dat rolletje... dat heb ik even gekopieerd en uitgeprint!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet