Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 2 december 2010

Nova Zembla

En ineens is het hier weer net Nova Zembla.......We zitten weer helemaal ingesneeuwd en in geijzeld, dit is de weg die langs ons huis loopt, we moeten tweeënhalve km "klunen" met de auto om tot een begaanbaar pad te komen. De krantenman zei: tot na de ijstijd........en de vuilnisophaler zei....tot na de dooi......... Gelukkig doet de PC het nog en kan ik heel goed tegen alleen zijn, sterker nog: ik geniet er van!
Sneeuw is prachtig hoor, en ik ben er dol op, maar met deze ijzig koude snijdende wind vind ik het ook wel iets heel desolaats hebben als ik hier met het auto,tje over s,herens wegen en dijken glij.En al helemaal als ik s,morgens in 5 graden in mijn ondergoed in de badkamer sta........Brrrrrr daar hebben we dus geen verwarming in "heerlijk huis", of nou ja, wel verwarming, vloerverwarming zelfs.......

Maar als je beneden de houtkachel stookt dan slaat de thermostaat nooit aan boven.dus...Brrrrr,
Ik heb gelukkig wel een elektrische deken! leve de techniek, dat had je vroegúh niet, wat zal mijn grootvader het koud hebben gehad........
En we hebben de Anna Bergerster weer hangen sinds zondag, de adventsster, ieder jaar weer, ik heb er al eerder over geschreven in dit logje ( klik) wat de ster betekent en waar hij vandaan komt. Rituelen en gewoontes zijn een prima anker in het steeds veranderende en onrustige leven. Bij ons is de Anna bergerster er één van.
Het kacheltje beneden staat roodgloeiend te snorren, het is het hart van het huis, we zitten er allemaal op en bij en naast, katten er onder, dat is wel weer heerlijk.
En wat ook bijzonder is, dat er heel veel dieren dicht bij het huis komen, natuurlijk de reeën, je ziet hun ligplekjes s,morgens in de sneeuw, en nu terwijl ik dit zit te tikken staan ze bij het appelboompje samen gewoon te kijken naar de serre, ze worden steeds toegankelijker. We hebben veel spechten, fazanten, kleine vogeltjes,zwanen,we voeren ze allemaal bij.

Gistermiddag hebben zoonlief en ik het samen maar eens heerlijk knusjes gemaakt, ik was s,morgens naar Brielle geweest, voor de laatste sintpakjes, en natuurlijk langs de DOOS........lekkere chocolaatjes, twee chocolademelkknotsen. Dat doen we ook niet altijd hoor, zo luxe, maar soms moet je even boven het gewone uitstijgen vind ik dan.Alle gedichten zijn nu af, dikke pret gehad natuurlijk.......
Iedereen een fijne dag en vooral ook een fijne sinterklaas voor wie er nog aan doet, ik vind het zelf één van de meest sfeervolle feesten van het jaar, we vieren het met een aantal andere mensen hier thuis, mijn moeder uiteraard, gewoon gekke gedichten, zak met pakjes,knusjes met elkaar, gezellig eten maken met zoonlief, soepie, worstebroodjes, toetjes,pietenmuffins, en als het dan zo koud en winters is buiten hoort dat er wel bij, je moet er toch niet aan denken dat het zou regenen op sinterklaasavond.......

39 opmerkingen:

 1. Oh Jeannet ,ik wou dat ik nog in Sinterklaas geloofde, kwam ik gewoon bij je aan, heerlijke knusse tijd beleven jullie met z'n allen, hier gaat de sint gewoon voorbij,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is goed toeven op je plekje ook met houtkachels en kou. Zie ik een nieuwe rode bewoner??? En komt de post wel langs want je pakje is onderweg. Groetjes Anita Oh ja en die 'Doos' daar stonden die heerlijke lolly's en theecadeautjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige beschrijving van een Hollandse winterperiode. Sinds wij in ons Franse huis wonen (met dezelfde thermostaat'problemen')heb ik 's winters de meest wanstaltige nachtponnen aan, maar wel lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de kou die het erg maakt. Nu moet ik zeggen dat ik niet van dit jaargetijde hou. Ik kan erg genieten van de natuur, maar daarmee houdt het op.
  Mooie mokken van Bunzlau. Ik heb ze ook en ze drinken heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt dit allemaal bekend ,maar wel heel gezellig,vooral die snorrende houtkachel. een gezellige Sinterklaas toegewenst.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeannet, ook wij zijn zo onderhand ingesneeuwd. Het houdt maar niet op!!! Maar het is wel prachtig hè?
  Gelukkig hebben wij ook ons houtkacheltje dat voor de nodige warmte zorgt. Tsja en dat "Doosje"....... ik probeer er altijd voorbij te lopen en dan ook niet naar binnen te kijken want dan ga je voor de bijl! Maar ja, er werken een aantal bekenden van mij in die winkel dus ik moet zo nu en dan toch naar binnen voor een praatje!!!!!! (Helaas blijft het nooit alleen maar bij een praatje.) Geniet nog van je prachtige uitzicht en van je warme kacheltje.
  Groetjes uit een wit Brabant,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Jeannet, wat een prachtige plaatjes bij jullie, geweldige sfeertjes! En dan al die dieren op je erf, ik ben jaloers hoor!!!
  Wij zijn hier nog druk aan het dichten, jullie een heerlijk avondje gewenst hoor....

  ps. Hier in Friesland is de wereld nog behoorlijk groen hoor, bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo gezellig allemaal, wij vieren Sinterklaas bij de jongste DD, met alle kinderen en kleinkinderen, er zitten nog 2 gelovigen tussen en dat maakt het altijd weer heel speciaal.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige plaatjes. Het is heerlijk om zo in de natuur te zitten en de nadelen moet je dan maar op de kop toe nemen. Maar je hebt het zo te zien in huis hel gezellig. Ik wens je een heel leuk Sinterklaasfeest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, dan ben je een beetje van de buitenwereld verstoten. Gelukkig kunnen jullie zelf nog wel een ander dorp bereiken. Ik ken dat nog wel hoor van vroeger, dan hadden wij ook geen verwarming in de badkamer. Nou dat was geen pretje om naar de w.c. te gaan.... Nu hebben mijn ouders daar een klein elektrisch kacheltje. Dus even voor je gaat doe je hem alvast aan...
  Ik wens je een hele gezellige Sinterklaasavond. Ik vind het zelf ook altijd een heel leuk feest. Sinds dit jaar is het ook een geheim voor mijn zoon van 8,5 jaar. Maar we blijven het gewoon vieren. Als ze wat groter zijn ook met gedichten en surprises.

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat leuk, we hebben dezelfde speksteenkachel als jullue......
  Voor het eerst dat ik dat meemaak, Heerlijk die warmte he.......

  Brr ik houd niet bvan de winter en dan zeg ik het nog liefdevol...........

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je schreef het gisteren al en ik had me er een voorstelling van gemaakt, maar het is idd nog verlatener dan ik had gedacht... dat zie er KOUD uit zeg! Maar binnen lekker warm en gezellig en oud- hollands...je weet er in ieder geval het beste van te maken. Het is maar goed dat die 'doos' niet hier in de buurt is want ik ben (alweer) aan het ww-en - wist jij dat je van lucht dik kan worden? ... laat staan van chocoladelolly's
  Groetjes van Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk verhaal heb je geschreven, om bij weg te dromen!!
  veel plezier met Sinten...!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeannet, ik zou zo bij je willen aanschuiven, hoor, als
  ik die uitnodigende plaatjes zie. Hier kijk ik uit op voorbij glibberende auto's... Maar binnen is het gezellig
  en brandt de open haard (waardoor ik ook een koude
  badkamer heb....), alleen de hond uitlaten is ietsjes
  minder nu... Geniet van de gezelligheid met Sint!
  Wij gaan het ook nog doen met die grote lummels van
  mij! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laat de kachel maar voor warmte en gezelligheid zorgen.
  Ook hier ellende op de wegen ,deed vanmorgen 40min voor 7 km om naar school te rijden,en straks nog naar het werk,hoop dat het dan al iets beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ja t is weer even wennen, meer sneeuw, hoop dat de kid goed op school gekomen zijn vandaag.
  wat een lekker dienblaadje staat daar klaar... ben met warme chocolademelk naast me, de laatste hand aan het leggen aan m'n surprise. da's niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nu nog net als gisteren een lekker zonnetje erbij en dan naar buiten. Want wat is er leuker dan met je zoon een sneeuwpop maken in je tuin.
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als ik het zo lees dan ben ik toch wel blij met de verwarming boven :-) Ik zou helemaal stijf opstaan met die fybro, als ik uberhaupt nog uit bed zou kunnen komen dan.
  Je adventster hangt enig zo bij het raam. Leuke traditie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat ziet er wel heel anders uit als van ze zomer maar nog net zo heerlijk! Wat lekker knus. En woonde ik nu maar dichterbij dan schoof ik zo aan. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je beschrijft mijn gevoel heel goed :) Ik probeer nu veel te quilten. Dat houdt me lekker warm. De bedsprei van mijn dochter zal zo snel af zijn :) De lente en zomer vind ik toch wel leuker, maar als ik niet buiten moet komen, is de koude en de sneeuw nog wel mooi om naar te kijken. 'S avonds ben ik dan weer blij als mijn man zonder kleerscheuren weer thuis is. Hij gaat nog steeds met de fiets naar het werk, terwijl hij gerust de auto kan nemen, maar zijn fietske is zijn vrijheid :)
  Ik ga nu een lekkere warme chocomelk drinken... santé!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Jeannet,
  We zijn gaan lopen van en naar school. heerlijk..... hij was er lacherig en dan weet ik wel hoe laat het is..... sterkte daar in de polder en de groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Veel plezier met het Sinterklaas feest.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gezellig het is winter, in huis is het lekker warm, gezellig die sneeuw buiten. Een gezellige sinterklaas.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Jeannet,
  Ik woon ook in de polder
  Wij stoken ook met een houtkachel
  En om het boven en de Badkamer te verwarmen
  Doen wij de kranen van de verwarming benedendicht/of op
  sterretje
  En dan word de anderte delen wel warm

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Toch heeft het wel wat toch Jeannet, dit weer! Nu is die verlaten weg bij jullie natuurlijk niet iets om vrolijk van te worden maar dat kacheltje..... wij hebben er ook een en ik geniet er dagelijks van.....behalve als ik dan naar buiten moet om hout te halen.....maar ach, dat heeft ook zijn charmes en dan kom ik nog eens buiten op een vrije dag, hihihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het bibberen in de badkamer is natuurlijk niet ideaal, maar verder woon je wel prachtig! Ik ben in ieder geval jaloers. Fijne Sinterklaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een sneeuw joh, wij zitten nog zonder hier in Groningen. Gelijk heb je dat je het weer gezellig maakt in huis, Vast een fijne sinterklaasavond gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoihoi, wat een heerlijk sfeertje he! Het is gewoon jammer dat mijn kattenkinderen geen schoentjes dragen...maar daar verzin ik wel wat op. Een hele fijn feestje
  Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een gezelligheid bij jou in huis! Als het niet zo ver weg was, zou ik zo langs komen en mee genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat doen me deze plaatjes veel herinneringen oproepen aan het ouderlijk huis van mijn moeder ook in de polder ver van alles af en vroeger met mijn vader moeder en broertje met z'n allen ook rond zo'n kachel die jij laat zien en de kou enz. Zo herkenbaar en wat mis ik dat het gezellige, huiselijke en de warmte die er altijd was.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heerlijk plekje toch. Ik had al een vermoeden dat het er zo uitzag op jullie landgoed.
  Fijne pakjesavond en gezellige Sinterklaas. Bedenk je dit jaar wel een andere plek voor de zak dan verleden jaar? Lijkt me zo'n teleurstelling voor je moeder ..... LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Geniet maar lekker, ook hier sneeuwt het en worden onze voetstappen weer uitgewist, dus wij zitten lekker binnen met pizza en warme broodjes en de postbode is hier gewoon geweest, nu maar hopen dat mijn pak en post wel op tijd wordt bezorgd! Fijn weekend, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Nou Jeannet...je foto`s kunnen ook van hier zijn maar dat weet je..ik vind de rust ook heerlijk...voor ons geen Sinterklaas meer... denk niet dat de jongens ( 41 en 33 ) er nog aan geloven...maar dat mag de pret niet drukken...lekker chocolettertje(s) en pepernoten staan hier al in handbereik deze week en op een of andere manier houden ze niet tot zondag en moeten steeds aangevuld worden...
  Ik wens je een heel fijn en lekker knus Sinterklaas weekend...geniet ervan...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. haha....ja 5 graden in je badkamer is idd wel afzien, maar al die lieve beestjes in je tuin is ook wel weer goud waard! Zo heeft alles zijn voors en tegens! Helaas bij ons geen Sint meer, maar wel een Kerstman, en die dicht ook wel eens! Het is te hopen dat we dan ook een wit dekje hebben.

  Een fijn weekend toegewenst!
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een geglibber, ik hoop dat het dooien zo doorzet dat de wegen naar je huis weer begaanbaar worden want je zult toch ook wel een keer eten willen halen ;-).
  Pietenmuffins, wat zijn dat nu weer?

  Fijne sinterklaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. wat maak je toch mooie dingen. Ik ben vol bewondering voor de kerstquilt van Jan Patek door jou gemaakt. Kerstquilts zijn favoriet bij mijn dochters en schoondochter dus ik ben aan het speuren geweest waar ik het patroon kan krijgen, maar tevergeefs. Misschien kun jij me verder op weg helpen?
  Groeten Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Als het goed is hebben jullie nu meer watersneeuw of niet? Tenminste bij ons is de sneeuw op straat al weg door de regen. Ziet er gelijk zo druilerig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. It looks like you are all ready for Christmas. Everything is beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een gezelligheid bij jou thuis! Wel jammer, dat ik het laatste woord op dat bord niet kan lezen, daar word ik zo nieuwsgierig van.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet