Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 9 december 2010

Over sokken..........

Bij sok één dacht ik; Bleeeeeh!.....bij de tweede dacht ik; Baaah!.....bij de derde dacht ik; Mwah......en bij de vierde dacht ik; JA!.........Het is even doorbijten, je krijgt er vanzelf handigheid in, maar het resultaat is dan ook prachtig.De 25 sokjes en sterretjes en hartjes van de adventboom van Els van Bobbin.

Ik had het kunnen weten...want Els heeft altijd van die bedrieglijk eenvoudige patronen, dan denk ik meteen, "doe ik eventjes"...........eh, nee dus, knoopje hier, stiksteekje daar, frans knoopje zus,belletje zo, vier verschillende kleuren garen voor een sneeuwpop van 1 cm doorsnee, van dattum. Maar goed, eerlijk is eerlijk, het maakt het wel helemaal af, en dat zijn ze dus ook,

Zoonlief vroeg me iedere dag of ik er al weer een paar had gemaakt ( van wie zou hij dat nou toch hebben, dat ongeduldige...)Ik heb ze niet gebakken en gebraden in de oven, maar gewoon ingesmeerd met een senseo koffiepadje, manlief was steeds erg verbaasd dat ik maar niet kon wachten om de senseo schoon te maken, doe ik anders nooooooit......( hou helemaal niet zo van koffie...)en hup, daar werden weer een paar sokjes "opgeviest".

En dan de boom, gemaakt van een stel takken uit de tuin en geplant in een potje met gips, hij doet het er prima op. 25 haakjes er aan, ook weer zoiets.........moest je allemaal vast zetten met een ijzerdraadje....dacht ik slim te zijn en het met een lijmpistool te doen, nah ja......niet dus.......blijven niet zitten, ( wedden dat Els dat ook had geprobeerd...) dus nog eens priegelen.Ik heb zo,n schattig halfrond stalraampje in de gang, en daar past hij precies in.

En dit is de boom straks, op 1e kerstdag, in vol ornaat, met kerst doe ik er nog een snoertje met lichtjes in.

Zaterdag gaan we de boom opzetten, nou ja, boom.......de neppert......ik vind het heel erg om te vertellen...een neppert....een echte neppert, met oude vintage ballen, té erg........maaaaar, ik ben van de week eens overal wezen kijken naar de bomen, en ze zijn allemaal stijf bevroren en onder de sneeuw geweest, dus ik heb zomaar het donkerbruine vermoeden dat je straks als je de boom in de kamer zet, in no time met een kale boom zit! ( ik hoor het graag van jullie....) Ach, en dan denk ik maar, vroeger werden de bomen tenslotte ook niet al in augustus gerooid, dus het is niet anders, het wordt dit keer een neppert met vintage ballen. Ik heb het één keer gepresteerd om de neppert neer te zetten, helemaal versierd en klaar, incl. de lichtjesstress.....en toen bedacht ik me na twee dagen twijfelen dat een echte toch meer sfeer had.......DH dacht dat hij er spontaan in bleef.......het werd een echte dat jaar, dat wel,maarre.....doen we niet nog een keer.....

45 opmerkingen:

  1. Ik zag hem al in het "echt" of moet ik zeggen in het wild? Hij is hartstikke leuk geworden en al was het dan een hoop werk, het leuke van die kleine dingetjes is dat je iedere keer iets af hebt! En dan kriebelen je handen gelijk weer om aan het volgende te beginnen! Hij staat prachtig in je stalraam, genieten dus! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende boom en het moet een echte klus geweest zijn, maar nu heb je wat!!!
    Wij hebben ook al jaren een neppert en het bevalt mij prima.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje Jeannet wat een leuk boompje!!! en wat staat dat gezellig...denk gelijk dat wil ik ook..( net een verwend kind..*ü*..)
    maar dat ga ik echt niet meer redden....dus kom ik "gewoon" telkens even bij jou kijken..;0)
    Hier sneeuwt het op het moment..en het is spiegelglad ....maar ik heb lekker een daggie vrij...dus..!!!..;0)
    fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was ik dan ook maar aan begonnen,maar goed, ik sluit mij bij Gerda aan ,ik kom ook bij jouw om het hoekje kijken.Niet te vaak anders houd ik geen tijd meer over, groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is dat een gaaf boompje met sokken! Dat heb je snel voor elkaar.Ze zijn enig. Denk dat ik het patroon maar voor volgend jaar bestel. Ik ben gek op sokken! Je hebt er een heel gezellig hoekje van gemaakt. Maar dat is jou ook wel toevertrouwd. En je gaat die arme man niet weer dat aan doen hoor! Ik weet dat je alles graag perfect wil maar sjemig 2 keer een boom neerzetten! Geniet lekker van je vintage ballen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jeannet, ze zijn beeldig. De stitcherie voor Christmas maak ik zover af dat er volgend jaar een rand enzo omgaat. De sokjes wil ik nog gaan maken. Met een beetje geluk hangen ze in ieder geval in onze 'echte' nepprt met kerstmis.Want het zijn schatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superleuke Kerstboom! Die zou ik ook wel willen en prefereren boven een gewone boom.
    Heeeeeeel origineel. Proficiat.
    quiltingveerle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een gezellig boompje, knap dat je toch verder bent gegaan terwijl de eerste sokken niet zo leuk waren om te maken. Ik heb ook een neppert. Ik was het zat om elk jaar de dicussie aan te gaan wanneer DH de boom binnen wou zetten. Hij heeft hier een gloeiende hekel aan. Nu doe ik het zelf. Alleen hij verstopt hem zo ver op de zolder dat ik daar weer niet aan kom. Vintage ballen....hmmm leuk, ik heb een hele doos van mijn moeder en schoonmoeder. Daar moet ik eens over nadenken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Un arbre de nadal preciós, moltes felicitats!
    Glòria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goh wat een leuke adventboom is dat geworden zeg. Ik had overal al sokjes gezien en had er geen idee van dat die sokjes zo klein zijn tot ik het logje van Saskia las :) . Zijn de zakjes aan de bovenkant open en zit er iedere dag iets in voor Jorrit? Ik vind het idee met die takkenboom ook leuk, hij lijkt nu een beetje op het stitcherietje van Bep.
    Tja, en die neppert...best handig joh, en jij zult er best iets sfeervols van maken. Mijn zus gebruikt al jaaaaren dezelfde boom, opgetuigd en al :D. Niet nadoen hoor, want het is juist zo leuk om die kleine ornamentjes ieder jaar weer te begroeten, toch?

    Nog steeds geen internet - ik heb het gevoel dat ik in de steentijd ben teruggeslingerd:(

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jeannet, wat zijn die sokjes leuk geworden. Ook de die boom van houte stokken is helemaal geweldig.

    Veel plezier ermee iedere dag tot kerstmis!

    Groetjes,
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De boom met sokken is erg leuk geworden.
    Lijkt me inderdaad nog een aardige klus. Geniet ervan. Groetjes Sylvia A.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ben je weer lekker bezig geweest, maar wat een klus.
    Ik denk ook vaak dat doe ik effies........
    Maar ja effies duurt soms wel lang.
    maar het resultaat is heel eluk zo in dat raampje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat is de boom met sokjes leuk geworden, ik had hem al bij els in het echte gezien en vond hem daar ook al zo leuk maar met meerdere projecten onder handen dacht ik er maar niet aan om hiermee ook te beginnen.
    Ik vind een nepboom niet mooi,maar ik ben nu langs toch wel hele mooie nepbomen gekomen (wel heel duur)in het tuincentrum, dit jaar is het nog een echte maar elk jaar kom ik toch een stapje dichter bij een nepper. Ook vanwege de troep bij het opruimen.

    Groetjes Ada.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat een leuk bakkie Ü

    Wolletjes on the way, wolletjes on the way, wolletjes on the way

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een ontzettend leuke adventboom met sokjes!!!! Je hebt eer van je werk hoor!
    Hier wordt ook een nepperd neergezet hoor. Ik weet alleen nog niet welke, er liggen nepperds in elke maat en elke kleur op het zoldertje! ;-)
    Nee hoor, ik kan geen nepboomhandeltje beginnen....er liggen er maar 3; 1 grote groene en een kleinere groene en een hele kitcherige witte.
    Het gaat dit jaar waarschijnlijk toch de kitscherige witte worden, helemaal met rode ballen en rode stoffen hartjes.

    grts, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuek ornamenten boom (of hoe je hem ook noemt( heb je gemaakt. Schitterend al die kleine dingetjes erin, je hebt er ook een mooi plekje voor.
    Enne ik moet bekennen dat wij sinds vorig jaar ook een neppert hebben, al die naalden wasik helemaal zat......

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gaaf zeg dat boompje met die kleine sokjes en zo er in, echt heel erg leuk. Veel plezier met je nepperd zetten:-)
    Groetjes Anneke ^..^

    BeantwoordenVerwijderen
  19. leuk zo,n boom in huis met al die sokjes vindt het echt heel grappig.
    enne ik heb ook een echte neppert hoor je ziet er niks gewoon veel ballen erin.
    christine

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk zo, die sokjes met dat boompje voor het
    raampje.... helemaal af!
    Mijn boompjes staan trouwens nu in het tuinhuis,
    zodat ze langzaam kunnen wennen aan iets hogere
    temp voordat ze naar binnen komen. Maar of het
    helpt moeten we maar afwachten!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dit is écht leuk Jeannet. Wat een werk heb je ermee gehad maar je hebt wel eer van je werk.
    Enne...wat de Kerstboom betreft, ik heb al jaren nepperts (jaja ik heb ze in verschillende maten hihi) en ze bevallen mij geweldig goed. Het enige wat ik wel altijd mis is de geur, maar als ik er maar goed aan denk komt de geur vanzelf....

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi Jeannet,

    Je had gewoon een echte neer kunnen zetten met je sokken erin. Je hebt nu toch ook een kale boom?
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wij vinden hem hier heeeel leuk. Meteen een ideetje voor.....volgend jaar kerst.
    Wij hebben al jaren een nepboom, wel zo makkelijk met die 7 katermansjes, tot nu toe met ruim 100 minibeertjes uit de berenperiode..... maar volgend jaar komen er dus kleine kerstsokjes bij!!
    Groetjes Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hij is heel erg leuk geworden, dat heb je knap gedaan. Hier hebben we ook een nepperd. Al 25 jaar. Toen hadden we 2 perzische kittens en met de gewone boom was ik in april nog bezig de naalden uit de vacht te krijgen. Vandaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een leuke sokkenboom. Wel veel werk maar je hebt wel eer van je werk. Enne, Ik heb ook een nepboom. Een jaar een echte gehad maar die was met kerst helemaal kaal daarna maar een nepboom gehaald.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je heb er een hoop werk aan gehad maar nu heb je een prachtige sokkenboom, vind hem heel leuk geworden.
    groetjes patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat is ie prachtig. En wat betreft de verkiezing voor het woord van het jaar. Ik ben eruit!! Opgeviest. Zo'n geweldig woord komt nooit meer voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een verhaal van die echte neppert boom.
    Je adventboompje is hartstikke leuk geworden! Goed dat je hebt doorgebeten met de sokjes etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik denk er ook over om het patroon te bestellen voor volgend jaar. Wat is hij L*E*U*K ! Het mag een hoop werk zijn geweest, maar hij is meer dan de moeite waard. En ook ik heb de laatste jaren een neppert, en die kan ook leuk zijn!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ha, we zijn ook allemaal hetzelfde.. Ook ik heb mijn borduurlinnen van de sokjes met senseopads ingesmeerd.
    EN ik heb een neppert van een boom staan, met sokjes en oude kerstornamenten van mijn oma.
    Dus gewoon maar doen hoor! hij zal heel mooi staan. Net zoals je advent boom. Superleuk is'tie

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Fantastisch, al die sokjes! En je hebt nu toch alvast een echte boom van echte takken?
    Ik kan me je gevoelens over een neppert helemaal voorstellen! Ik zit zelf ook te aarzelen.
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een superschattig boompje! Dat raampje is er ook voor gemaakt. En een Neppert? Daar is helemaal niets mis mee! Wij zijn al aan de tweede bezig (altijd nog goedkoper dan ieder jaar een echte van 25 euro of meer, die je zo bij het vuil gooit). En helemaal handig; met geïntegreerde lampjes! Uit de doos, beetje in model buigen, stekker erin en klaar. Moet je hem alleen nog volhangen met allemaal leuks :)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Oh wat schitterend!!! Ik ben verliefd!! Wat is dit een prachtige boom....

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ongelooflijk waar jij de tijd vandaan haalt om al die mooie dingen te maken. Het kan niet anders of jij doet niet anders dan bezig zijn met lapjes! Die sokken zien er weer zo schattig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. The tree with all the embroidered stockings is so pretty! A good idea.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een geweldige boom is dat geworden !!!! Super leuk is die.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat gaaf je sokkenboom. Idee voor volgend jaar. En wat is het geheim van de senseo? Wij hebben al jaren een neppert onze dochter is allergisch voor dennenbomen. m.vr.gr. ria

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat zijn ze leuk geworden, ik vind het prachtige sokken. Mooi om ze zo te showen en wat ontzettend leuk om te zien en ik heb ook een echte neppert staan want ik kan niet tegen de geur van de echte alhoewel ik het wel heerlijk vind ruiken en hem er prachtig uit vind zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een prachtige adventsokken hangen er in je boom. Ik kan me voorstellen dat je die niet even zo maar maakt wat een werk meid, maar het resultaat is geweldig.
    Fijn weekend Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. I lived in The Netherlands many years ago and loved it. I'm delighted to find your blog...

    BeantwoordenVerwijderen
  41. You are ORIGINAL!!!
    I alwais love what you are working on!!!
    Happy sewing...

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat goed zeg, dat je al je sokken en dergelijke nu klaar hebt. Mooi werk zeg! En wat knap dat je er zoveel tegelijk achter elkaar gemaakt hebt. Op de een of andere vreemde manier vind ik stitcheries wel erg leuk, maar als ik er dan mee bezig ben, ben ik er ook vrij snel weer klaar mee en wil ik weer lappies aan elkaar zetten (zal wel aan mij liggen ^_^) Jullie kunnen nu in ieder geval elke dag een nieuwe aan de boom hangen. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hello Jeannet, I enjoyed your post, loved the Naive Christmas tree and trims...Warm Regards, Lyn

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een geweldige kerst/adventsboom! Tja, een boom van takjes was hier niet zo'n goed idee met de katten, kwam ik vorig jaar achter, heb nu een kerstboom gehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.