Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 13 december 2010

toch nog een "echie".....

Ik werd er helemaal weer onrustig van toen ik het hier had opgeschreven........neppert met vintageballen........zou het dan toch nu echt zo moeten zijn ? We hebben een keer, jaren geleden, in een onbewaakt ogenblik, na een kale kerstboom met kerst door de naaldenuitval, een neppert gekocht, na de kerst, in de aanbieding,hij heeft één jaar gestaan, en eerlijk is eerlijk, naalden vond ik nergens..........maar ja, maar ja......ik ben gewoon wel heel erg voor "natuurlijk"en dus van de wollen truien en sokken, van de zijden shawltjes, de houtkachel en de roomboter en de 100 % katoenen stofjes natuurlijk, laat ik dat vooral niet vergeten.......

Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik ben toch nog één keer naar de onovertroffen Gamma gegaan, daar hadden ze volgens de folder Nordmannen voor een zeer acceptabele prijs, de moed zakte me in de schoenen toen ik al die in plastick netten ingepakte bomen zag liggen.....moest dat het gaan worden......maaaaar, de aardige kersbomenverkoper bracht uitkomt! Hij sneed fluks een net los, en ja hoor........de takken vielen op hun plaats, en ware metamorfose! en hij garandeerde me dat de naalden er zeker tot ergens in maart aan zouden blijven, zo niet zou hij persoonlijk komen stofzuigen.......Dus: inpakken en naar huis!!!

En dit zijn mijn vintageballen die ik op marktplaats gekocht heb, voor maar 1 euro stuk, goed, 1.25 met de verzending er bij. Ik zag ze vorige week in het brocantewinkeltje voor 4.50 liggen........dat geeft dan toch meteen een goed gevoel, kennen jullie dat ?

En daar hangen ze, in allerlei bonte kleuren, net als het leven zelf......ballen met een verhaal,met de sneeuw van de 60er jaren er nog op,niet gestyld, allemaal anders, groot en klein,schots en scheef, met de ouderwetse kettingen om het af te maken, net als "vroegûh" thuis, maar oh...wat is het héérlijk om de ballen van mijn jeugd weer in handen te hebben, en die ene pauw van L die twee jaar geleden is overleden, dat klokje van mijn opa........het glunderende gezicht van mijn helaas overleden vader als hij de boom had opgetuigd,want dat was altijd zijn werk,die breekbare versieringen tussen zijn grote werkhanden.....ik zie het zo nog voor me....en wat zouden die andere ballen en klokjes en kerkjes voor verhaal te vertellen hebben......Mochten jullie nog meer bomen willen bekijken met oude antieke versieringen, kijk dan hier, dan heb ik nog wat te verzamelen de komende jaren.....

En ja, dan kocht ik deze week de nieuwste Quilt en Zo......spannend.....ik vind het toch wel heel wat hoor als ik daar dan de foto van de speldenkussentjesswap in zie staan, naast mijn ( bevroren..) pompoen, dat is toch hartstikke leuk!

Nou wil ik iedereen die dit leest nog één keer wat vragen over de swap: volgens mijn informatie is uiteindelijk na wat haperingen,vertragingen en omwegen alles goed gekomen met de kussentjes. Iedereen heeft uiteindelijk toch zijn kussentje ontvangen anders hoor ik het alsnog graag! Iedereen een fijne week, hier is het druk voor de kerstvakantie van zoonlief, kerstetentjes op school, zelf nog kerststukjes maken,en morgen (dinsdag) zijn we 20 jaar getrouwd.........toen was het net zulk weer als nu, wat dat betreft is er niets verandert...

36 opmerkingen:

  1. Echt wel back to the sixtees,en nou komt ook de top 2000 erbij,wat wil je nog meer. Ik hoop dat er in de 20 jaar huwelijk er ook niets in de liefde voor elkaar veranderd is.
    een fijne dag met je mannen, groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé dan toch nog een echte boom,leuk zo ,en dan die nostalgische versieringen,prachtig hoor.Geniet ervan.En voor morgen proficiat met jullie huwelijksverjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha zulke kerstballen hadden mijn ouders "vroeger" (toen ik een klein meisje was) ook in de kerstboom. Vreselijk vond ik ze en zie hier anno 2010 helemaal hip en vintage.

    Ik wens je morgen in het bijzonder een hele fijne dag.

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heel gezellig uit en ik herkende alle ballen van vroeger, bij mij zijn ze in de loop der jaren allemaal gesneuveld.
    20 Jaar wat een tijd, wij vorige week 43 jaar en nog steeds flieft.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat zijn de ballen die mijn ouders vroeger in de boom hadden hangen. Nu heb ik die allemaal. Misschien moet ik ze volgend jaar eens gebruiken. Gefeliciteerd met jullie trouwdag, 20 jaar is al een hele tijd. Tegenwoordig is dat al uniek, hier zijn we ook wel uniek aan het worden (19 jaar getrouwd)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie boom ! Gezellig met die nostalgische ballen en versierselen. Hele fijne dag hoor, morgen! Alvast gefeliciteerd. Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Eerst gefeliciteerd met je huwelijksverjardag. Een hele fijne dag. Je boom is mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zoals je er over schrijft ben je helemaal verliefd op je kerstboom.
    Alvast felicitaties voor morgen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijne dag toegewenst morgen, en je boom ziet er prachtig uit met heel herkenbare ballen van vroeger.
    groetjes Tilly

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je boom is prachtig! Inderdaad net als bij ons thuis. En fijn dat de swap is goedgekomen. Mijn speldenkussen is vanuit duitsland naar mijn swappartner gestuurd maar helaas heb ik niks meer van haar vernomen. Ik neem aan dat het dus goed is gegaan. Wel jammer want ik heb ook geen email adres van haar. Haar kussen heb ik op mijn blog gezet.
    Verder wens ik jullie morgen een hele fijne en gezellige trouwdag. Op naar de volgende 20 jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige oude ballen, al is dat dus niet mijn smaak, wel oude maar geen gekleurde, is het niet fantastisch dat smaken verschillen!
    En ik ben dus geen kattenmens (allergisch) en met honden heb ik daar geen last van! Maar als alle komende nachten als die van vannacht zijn dan kan ik mijn lol op! Grijns! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie boom en spannend hoor de nieuwe quilt en zo ben erg benieuwd wat daar allemaal instaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het zijn toch de mooiste versierde bomen,bij ons thuis stond er nog een emmer water naast.
    De kaarsjes mochten alleen aan als mijn vader er naast zat in zijn luie stoel.
    De kerst kransjes met de kerst opeten .
    De achterkant hadden mijn broer en ik al leeg gegeten .

    Hele fijne dagen en een goed quilt jaar liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als ik jouw boom zie, ga ik rechtstreeks terug naar
    de boom, die wij hadden, toen in klein was, in de
    jaren '60, heel lang geleden. Ik heb er nog foto's
    van en hij ziet er ongeveer zo uit. Enig, Jeannet!
    Groetjes van Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb ook elk jaar een echte boom, dat is toch NET even anders dan een neppert :-) Je kerstballen zijn schatjes !! Ik heb hier nog een paar gewone zilveren met sneeuw van ons vroeger thuis en die hangen heerlijk tussen de ronamenten en wat aanvullende rode matte en glanzende kerstballen in de boom. Hier en daar nog een kerstbal van de kinderen vroeger en ook hier is het een gezelluge bonte verzameling. Heerlijk juist !!
    Alvast gefeliciteerd met jullie 20e huwelijksdag, maak er een mooie dag van samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Jeannet
    Alvast gefeliciteerd met jullie 20 jarige trouwdag.

    Ik heb nog steeds geen speldenkussen ontvangen.

    groetjes Verona de Jong

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat heerlijke ouderwets kerstboom
    gewelige hoor dat je het voor en prikkie nog kon krijgen
    en met en nieuw quiltblad onder boom
    jij komt vast en zeker goed de kerst door
    fijne dagen gewenst
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige boom Jeannet, daar kun je tenminste lekker aan snuffelen. De ballen zijn ook geinig.. ik houd vooral van die klemvogeltjes. deze geitenwollen sok herkent heel wat boeken achter de kerstboom ... Wat eten we vandaag? Gezond lekker eten, Kinderspreekuur ...daar zijn mijn drie kiddo's dus groot en sterk van geworden :D

    Ik wens je een hele fijne & romantische dag morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Herken een paar van de vintage balletjes uit je boom, mijn oma had er zo een. Bij ons thuis was het meer een zilver en rood boom.
    Van mijn oma's en opa's en van thuis heb ik kleine kerstmannetjes van vilt en sommige met een lijf van een dennenappel Ze hebben dit jaar een mooi plaatsje tussen de witte waxinelichthuisjes en fijn gefiguurzaagde rode bomen. Zo heb ik de herinneringen aan de kerst van vroeger, altijd heel dicht bij mij!
    groetjes Marijke
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Beautiful post Jeannet. Thanks for sharing the decorating of your precious Christmas tree. Your vintage ornaments are a lovely family treasure!

    So--- now it's getting closer to the big day and I am sure you are like us all and still have lot's to do!

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een geweldige jaren 60 boom heb je staan, zo herkenbaar met al die ballen uit mijn jeugd (en de jouwe) hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je boom staat er picobello bij. Leuk al die oude ballen. Je hebt toch wel een huisje, kerkje en een klokje bij elkaar hangen? Da's traditie bij ons haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. PS
    Veel plezier met de drukte van kerstvieringen etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ach, wat een mooie boom, Jeannet, dat geeft mij ook een nostalgisch gevoel, naar de tijd dat ik kind was, de 50er jaren en dat mijn kinderen geboren werden, de 60er jaren. Heerlijk weer, die bekende oude ballen. Ze blijven mooi!
    Een heel prettige dag morgen op je 20ste trouwdag!!!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Alvast enorm gefeliciteerd met jullie 20ste trouwdatum! Prachtige ballen voor jullie kerstboom! Geniet van alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heerlijk hoor zo'n echt boom. Bij ons zijn de oude ballen al een paar jaar niet uit de kast gekomen want ja de fam. Katermans is een echt kerstboom niet echt waard (LOL)
    Dit jaar is het helemaal behelpen maar goed volgend beter denk ik maar.
    Ik wens je een fijne dag morgen.
    groetjes, Janine en de Katermansjes

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Geweldige ballen, mijn oma had ze ook! ik heb ook vintageballen, maar dan met een craquelé effect. Nog een ander woord met een Q. Mijn jongste dochter moest woorden noemen met een Q, drie keer raden!
    Gefeliciteerd met je trouwdag, wij zijn over 2 weken 12 jaar getrouwd. Het was toen 15 graden en stralende zon....

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Na het lezen van je gezellige verhaal, denk ik weer: er gaat toch niets boven een ouderwets echte boom, versiering van toen en een goed huwelijk!!
    fijne dag samen, groeten, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een heerlijk verhaal heb je er weer van gemaakt! Leuk hoor je boom. Bij ons is het ook altijd een bont geheel, niet gestyled (in ieder geval niet door mij...)Gewoon, alles wat de kinderen mooi vinden! (er zijn natuurlijk wel grenzen)
    Groeten Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Haha, ik moet wel lachen om je kerstboomverhaal. Ik heb een paar jaar geleden ook na de feestdagen in de opruiming een nepboom gekocht. Hij heeft 1 keer gestaan. Ben van plan hem weer eens van zolder te halen, maar stel steeds weer uit. Er gaat niets boven echt!Jouw echte boom ziet er geweldig uit. Roept bij my ook herinneringen op. Geniet er maar van. Blijven de beesten er vanaf?

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een heerlijke gezelligheid in die boom zeg! En wat heerlijk om zo je spullen in huis te kunnen halen hé? Zeker als je ze later voor veel meer dan het dubbele in de winkel ziet liggen ;o)

    Nog een fijne dag vandaag! Van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. haha, het is ondertussen dinsdag: van harte gefeliciteerd met je trouwdag!
    Wat heb je mooie ballen. Mijn ouders hebben al lang geen boom meer staan, ik mocht de ballen hebben, echt ook van die heerlijke ouderwetse: een huisje, een trompetje, kerstman en sneeuwpop, kerkje en huisje..... net als vroeger toen ik nog klein was, alleen nu in mijn boom.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Gaaf, zo'n vintageboom! Het ziet er weer superknussig uit daar bij jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat een gezellige boom hebben jullie. Heerlijk, die vintage kleuren: hoewel we zelf geen boom hebben, vind ik dit soort versieringen altijd wel erg mooi. Ik wens je veel plezier toe de komende dagen met de aanloop naar de Kerstdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ligt die quilt en zo al in de winkel waar de speldenkussentjes in staan ????

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.