Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

dinsdag 31 augustus 2010

Over oude taarten en ouderdomsdipjes.....

Vanmorgen hadden we al vroeg verjaardagsbezoek voor de deur, een mens schrikt zich toch een hoedje! en ik had nog niet eens de taart in huis.....zo zien ze je nou als je 50 bent......dat belooft wat !

Oude taart is zoals ik het zelf zie, ( de taart op mijn verjaardag is overigens wel vers hoor....) maar gelukkig zijn er ook andere geluiden over het leven na je 50ste....om maar te beginnen met de wijze woorden van Anselm Grun: We leven niet om jong te blijven maar om oud te worden, hoe komt hij er op he, zo simpel, ik had het zelf kunnen bedenken! En dan deze prachtige tekst van simply life, echt even lezen als je in een ouderdomsdipje zit.......en dan nog deze spreuk....de jaren tot de tachtig zijn prachtig, maar de jaren tot de honderd zijn bedo......(vul zelf aan) dus dan heb ik nog heel wat goeds te gaan. Ik vind het een rare leeftijd, 50, vlees nog vis, er kan een hoop niet meer, en toch ook veel nog wel.

Ik doe er ook niets speciaals aan, wie komt is welkom anders is het ook goed,eerst maar eens beleven hoe of het voelt, een feestje kan dan altijd nog als het mee blijkt te vallen....ik laat het maar over me heenkomen. Van mijn mannetje krijg ik een groot en zwaar pakje van overzee wat ik al héél lang wilde hebben, tis géén computer........die komt a.s. donderdag....Brrrrr... Ik heb ook al allerlei lieve en gekke kaarten en pakjes gehad waar dan opstaat: niet openmaken voor 31 augustus......errug......die ga ik straks allemaal eens op het gemakje uitpakken en lezen, maarre...gelukkig stond dat niet op dit pakje....ik heb mijn pincushion al gehad, als eerste! wat een enorme verrasing was dat gistermorgen, Marion, mag ik je heel hartelijk bedanken !!
Swapnieuws: Met de swap is alles redelijk onder controle, de lijst is er inmiddels dankzij de fantastische hulp van haar , want ik zat wel een beetje met de handen in mijn haar.....tis een hele organisatie met zoveel deelnemers, en dan merk je dat je 50 bent he.....dat bedoel ik nou.....er kan niet zoveel meer aan het oude grijze hoofd hangen...hahaha, maar, het komt allemaal dik in orde beloof ik jullie, mocht je jezelf nu nog niet op de bloglijst vinden, stuur dan nog even een mailtje graag met de link (!) en dan zet ik je er alsnog op.
Iedereen een fijne dag, de zon zou weer gaan schijnen in september, hopen dan maar!

vrijdag 27 augustus 2010

Swapnieuws:

Lieve mensen, het regent nog steeds aanmeldingen,we zitten al ruim over de honderd en er is nog een hele week te gaan..... ik wist niet dat jullie zo veel van pincushions hielden...hahaha,ik hou het haast niet meer bij op mijn geïmproviseerde outlook programma. Er staat inmiddels een lijst met deelnemers op een aparte pagina op de blog en je kunt hem aanklikken aan de linkerkant bovenaan van de blog. Mocht je er nu nog niet bij staan, dan mail even met je linkje er bij, dan zet ik hem er even op. ( iedereen die zich met adres en al heeft aangemeld staat wel op mijn papieren lijstje hoor)

Poppenquiltjes pumpkins en pincushions......

Meisjes, meisjes meisjes.....( want er heeft zich geen heer opgegeven tot nu toe...) wat ben ik enorm verrast en overdonderd over jullie warme belangstelling en reacties op de pincushions! ik weet natuurlijk best dat naaisters er dol op zijn, maar zo dol..........ja echt dol.....het is echt dolletjes, die honderd gaan we met gemak halen.Dit had ik echt nooit verwacht, ik rekende op hooguit 20 deelnemers en dat zou ik al heel wat gevonden hebben......ik krijg het er soms gewoon een beetje warm en benauwd van, gelukkig helpt ZIJ me met de uitwerking, Pfffttt......en dan ook nog die computer, tis niet te geloven dat zo,n beest er dan mee ophoud !! uitgerekend op zo,n moment van de swap, wat een ellende, en hij is echt overleden begreep ik gistermiddag, Ohh, vreselijk, een nieuwe PC staat in de top drie van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven.....daar kan ik me helemaal in vinden, de nieuwe is besteld, bestanden zullen voor zover het kan worden overgezet, het wordt nu windows 7 ipv het vertrouwde XP, allemaal nieuwigheden, allemaal wennen, wat mis ik het beest, wie had er nou toch ooit gedacht dat je daar zo afhankelijk van kon raken!? daar moet ik het met mezelf nog eens goed over hebben of dat is wat ik wil, maar goed, ik heb toch nog wel tijd gevonden om een steekje te prikken, gewoon, simpel, tegenhang van PC perikelen.....het mandjesquiltjes is (half....) af!

Dit quiltje komt ook weer uit het boekje van Rembering Adelia, en eigenlijk vind ik het de mooiste die ik er tot nu toe uit gemaakt heb, maar ja, mandjes spreekt altijd wel heel erg aan bij iedereen.
Maaaaar, ik heb nog iets gedaan, het zat me helemaal niet lekker dat ik allerlei quiltattributen in huis heb en maar steeds niet quilt, ik zie de stapels groeien, en dat gaat ook in het bejaardenhuis straks helemaal niet goed komen met zo,n hoeveelheid......dus......ja...eh....ik ben ook daar maar gewoon in gaan prikken en steken, op mijn eigen manier, Ted Storm zou er van griezelen, en gelijk heeft ze! maar voor mij is het prima, ik ben er tevreden mee, een gelijkmatig rijgsteekje kan ook zomaar mooi zijn, en ook dat is het nog niet, maar dat komt wel, de Aunt Becky uit het vet, en eigenlijk was het geeneens een naar werkje, dus dat belooft wat......

De meisjes Saar en Sieneke zijn er ook blij mee, die houden niet van half afgemaakte spreitjes en dekentjes in hun bedje.
Tis hier herfst, overal wel denk ik, voor dat je erg in had was de zomer helemaal over, nou ja, wat er voor door ging, ik dacht, wie ruimtelijk woont moet grote decoraties hebben liggen, ik heb twee van deze japen bij de achterdeur liggen, ze wegen iets van 80 kilo, en blij dat manlief weer met me was, heerlijk toch zo,n vrouw die altijd wat anders heeft......en voordat ze in de juiste compositie liggen......beetje naar links.....eh...rechts.....of toch maar iets naar achteren....

Denken jullie heerlijk na over wat voor pincusion je gaat maken, ik mag natuurlijk als organisator mijn eigen partner uitzoeken...hahaha......we hebben nog niet alle adressen van iedereen binnen, dus kijk daar nog even naar en mail het door, zonder adres is het moeilijk sturen....iedereen een heel fijn weekend!

maandag 23 augustus 2010

**PINCUSHIONSWAP **

De vakantie is voorbij, tijd voor nieuwe inspiratie, om er eerst weer even in te komen organiseer ik een pincushionswap. Welke quiltster of handwerkster is er niet dol op pincushions? We kunnen er toch niet genoeg van hebben ? Het is niet zo moeilijk en ingewikkeld, maar wel heel erg leuk om een pincushion van iemand anders te krijgen voor de verzameling (?)
Wat zijn de regels?
Je maakt een pincushion voor een ander, dat is ruim genomen , dat mag geborduurd, gepatcht, gestitcht, van vilt,geappliceerd,wat je zelf leuk vind, als het maar zelfgemaakt is van textiel.
1. Als je mee wilt doen stuur dan een email via het linkje links op mijn blog met je naam, adres en eventueel je blogadres als je een blog hebt, er kan ook heel goed worden meegedaan door mensen zonder blog!
2.Ik zou het op prijs stellen als je het icoontje van de swap (links) overneemt op je blog en de link van mijn blog er bij kopieerd zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
3. de einddatum voor de inschrijving is zondag 5 september.
4. de uiterlijke verzenddatum van je pincushion is 1 november.
5. Je krijgt van mij na de einddatum zsm een naam en adres door voor wie je de pincushion maakt. Het is niet automatisch ook zo dat diegene er één voor jou maakt.
6. Hou er rekening mee dat de pincushion wel door de brievenbus moet kunnen, doe er eventueel wat minder vulling in en en laat een stukje open zodat de ontvanger er wat vulling bij kan stoppen en het alleen nog even hoeft dicht te naaien.
7. Ik maak een lijst van mensen die meedoen op mijn blog ( als ze een blog hebben uiteraard)
Het is een "secret swap"dus fotocamera,tjes dicht.....misschien kunnen we ze zaterdag 6 November allemaal op onze bloggen laten zien ?

Ik ben heel benieuwd of jullie het ook leuk vinden.......één iemand (klik) heb ik al die meedoet, dus in het slechtste geval maken wij er één voor elkaar....zal toch niet...... ?? (LOL)
Lieve mensen, vergeten jullie aub niet om je naam en adres via de email door te geven, adressen een aanmeldingen echt alleen via het emailadres wat op mijn blog vermeld staat anders raak ik het overzicht kwijt, (dus niet via het Prikbord)

zaterdag 21 augustus 2010

Poppenquiltjes en kunstdagen

Is het een lieverdje of is het een lieverdje.......Civil War Baskets, de naam alleen al spreekt erg tot mijn verbeelding....ik ben gek op "baskets"en op civil war stoffen,en wie wat bewaart die heeft wat, want de randstof die Kathy hier gebruikt heeft vind ik zomaar in mijn eigen voorraad.Dat boekje is vast gemaakt rond de uitverkoop van de Stitcottage in Hellevoetlsuis....

Ik snij altijd alles in één keer en leg dat op een plaat die ik ergens anders kan liggen als dat onverhoopt nodig zou zijn. Dat snijden doe ik dan achter elkaar, alle stofjes uitzoeken ( leukste werk!) en dan strijken, ook leuk, als het maar quiltstofjes zijn,ik raak dan echt een beetje in een "Flow", helemaal van de wereld in de ban van het vinden van de mooiste combinaties.

En dan kan ik echt niet naar bed voor ik er minstens één heb gemaakt, in ieder geval één, liever natuurlijk twee, en als dat af is ben ik keibenieuwd naar nummer drie.......en ieder mandje is van andere stofjes, dus het blijft spannend.Vinden jullie het tussenbiesje niet helemaal super! wég ben ik er van, de kleur, de print, de postbode bracht het mee van overzee, en wat komt hij hier mooi uit.Het lijkt wel een oud overhemdstofje van vroeger.

Deze drie poppenquiltjes uit het boek van Tracy zijn helemaal af, keurig doorgequilt, door "quiltkennis"Marja, wij kennen elkaar alleen via de mail en omdat Marja mijn blog altijd leest, en we de gezamelijke passie voor de schoolgirlquiltjes delen, leuk zoiets dan he ?Ik mocht ze aan jullie laten zien op mijn blog.

Dit zijn de huisjesquilt en hetvriendschapsquiltje uit het boek van Remembering Adelia en het eerste patroon van Kathleen gemaakt door Marja.Hartstikke mooi toch met zo,n mooi biesje er om heen.
Ik ben op en top een topjesmaker, en een stofjesverslaafde, er zijn ook zoveel mooie, telkens denk ik, kan het nog mooier ?? ja hoor, iedere keer weer rollen de series van de persen,maar goed, later, als ik echt oud en bejaard ben, dan zal ik er toch wel meer tijd en vooral zin in krijgen......Het ligt er niet aan dat ik geen attributen heb om er zo aan te beginnen, want ik heb van alles in huis, helpt het niet, dan geeft het toch moed......
En dan hier mijn eigen verzameling, mooi opgeprikt en maar half klaar, want het doorquilten vind ik een beetje naar......jullie zien het wel weer als mijn mandjes (half) af zijn.

En dan wil ik jullie als laatste nog attenderen op de Goereese kunstdagen (klik) die a.s. dinsdag beginnen, nog een reden om eens naar het eiland Goeree te gaan!
Ik heb het ooit hier ook eens gehad over de prachtige, adembenemende en ontroerende bijbelquilts van Rieteke Hoogendoorn (klik) zij staat dus ook nu op deze kunstdagen met haar quilts in de kerk aldaar en logeert een week in onze vakantiewoning. Als je niet in de gelegenheid bent om ze te in het echt te gaan zien, even op haar website kijken, zó mooi......
Ik ga vandaag ook maar eens even op de fiets naar Els van Bobin om de adventboom met de sokjes te gaan zien. ( alleen maar zien hoor....eh....toch ??)Misschien pas ik er wel één...aan mijn grote teen.....Iedereen een fijn en inspirerend weekend!

woensdag 18 augustus 2010

Bloemen, Goeree en Marsman

Ik heb maar één bloem in elkaar genaaid, die had ik nog omgeregen liggen, een een Bepengel houd haar hier vast voor me.

Wat ik na rijp beraad heb besloten is dat ik niet doorga met die nare geprinte stof van de H&W, ik ga er wel een créme rand omheen zetten, dat vind ik geen onplezierig werk, en erg mooi worden,maar dat prikken in die printstof....Brrrr, daar heb ik schoon genoeg van. Moet ik wel op zoek naar zeker anderhave meter mooie creme stof, en dat vind ik ook geen sinecure, want waar vind je een mooie collectie met creme achtergrondstoffen!? wie het weet mag het zeggen! Ik heb gelijk mijn printjes te koop gezet op de paginamarkt, voor 20 euro 8 lapjes, ( 5 euro korting) ze staan op de site van de H&W, prachtige stof, niets mis mee, maar wel voor de machine. Dus wie ze wil......

En dan Marsman, Marsman en Goeree Overflakkee, ik ben er bijna zeker van dat zijn bekende gedicht over de rijen populieren die langs de einder staan geïnspireerd is op Goeree ( of andersom natuurlijk....)We hebben er vorige week woensdag gefietst, de Oostelijke kant van het eiland,en wat een eiland, wat een adembenemende ruimte met niets, en dus met alles, zó mooi, die verten, die korenvelden zo groot en uitgestrekt, zo ver je kunt kijken. Wat een rust en een ruimte.Dit huisje wilde ik wel kopen....ga ik in de zomer zitten,beetje opschilderen, raampjes erin zodat mijn stofjes niet van tafel waaien.....lekker rustig.......mmmmm
We zijn ook langs de slikken gefietst, eindeloze lange fietspaden in de verte de toppen van zeilboten die je voorbij ziet glijden in de Grevelingen en het Haringvliet, het blijft toch een beetje een eiland ondanks de vaste land verbindingen.We kwamen nagenoeg niemand tegen, het was een zonovergoten dag,er was geen wind, want dan wordt het een heel ander verhaal, alleen maar de zon en die prachtige wolkenluchten die steeds veranderden.

We hebben een geweldige dag gehad, een dag met een gouden randje noemen we dat altijd,je moet wel brood en koffie meenemen, want in die eindeloze verten staan natuurlijk (gelukkig!) nergens ijsjeskarren of frietkramen........en in de dorpjes die je passeerd is de bakker ook op vakantie.....Maar het was op en top Hollands, helemaal zoals Marsman het heeft bedoeld.

Ik wil jullie het gedicht niet onthouden, wie de sfeer van Hendrik Marsman wil proeven en de in Nederland unieke stilte wil ervaren moet naar Goeree Overflakkee! ( als het niet waait dan he .....)
Denkend aan Holland,
zie ik breede rivieren,
traag door oneindig laagland gaan,
rijen ondenkbaar ijle populieren,
als hooge pluimen aan den einder staan;
En in de geweldige ruimte verzonken,
de boerderijen verspreid door het land,
boomgroepen, dorpen,geknotte torens,
kerken en olmen in een grootsch verband.
De lucht hangt er laag en de zon wordt er langzaam in grijze veelkleurige dampen gesmoord,
en in alle gewesten wordt de stem van het water,
met zijn eeuwige rampen gevreesd en gehoord.
Hendrik Marsman.
Enne.....Goeree Overflakkee ligt wel in Zuid Holland he.....laat daar geen misverstand over ontstaan, ere wie ere toekomt...

maandag 16 augustus 2010

Pronken met andermans veren

Een mens hoeft niet alles te kunnen, toch ? en dat moet je accepteren van jezelf, vind ik dan, ik kan dus niet borduren, maar vind het wel héél erg mooi, vooral die oude vergrijsde Stacey Nash stijl, op dat "viezige"oude linnnen, héérlijk sfeertje......Gelukkig heb ik een soort van huisborduurster (klik) gevonden die zo af en toe wat moois voor me maakt, ik kan het helemaal aan haar overlaten, want ze weet inmiddels waar ik van hou, zij borduurt, en ik maak er iets van, prima deal ! dit is een hartje wat ik afgelopen weekend gemaakt heb en een naaldenmapje er bij.

Nou staan er bij Bep in de webwinkel allerlei schattige patroontjes van Stacey Nash , mooooi......en er is zelfs nog een nieuwe op de rol......ik geloof dat ik aan mijn huisborduurster vraagt of ze ook wel eens workshopjes geeft......en dan geef ik me op......of toch maar niet......een mens moet niet alles willen kunnen, toch ?






zaterdag 14 augustus 2010

Pennock Album en ongenode gasten....

Bedankt voor al jullie aardige en leuke reacties op mijn blog over mijn fietstochtje, het was ook enorm leuk! ook om te lezen, a.s. woensdag heb ik er nog één.....over Goeree Overflakkee....
Even een update van mijn Pennock Album, dat is weer heerlijk om aan te werken nu het patroon helemaal klopt, dus geen kloppend hart meer bij het nameten en het strijken, nee, gewoon, netjes snijden, aftekenen en op de puntjes naaien, met de hand, héérlijk. Ik heb nu 9 van de 12 blokken klaar. De blokken meten ong. 30 x 30 cm ( 12 inch) Groot, maar: the fabrics makes the quilt, en die komen hier wel heel mooi in uit.

Deze drie heb ik de afgelopen twee weken gemaakt, de middelste net af gisteren, ik heb het al eens gezegd, de blokken lijken bedrieglijk simpel, maar toch, als je eenmaal bezig bent, veel schuine lijnen met veel rek er in. Het middelste blok heeft toch maar even 44 stukjes in totaal.

Waar ik nog wel over zit te dubben zijn de sashings die er tussen moeten, deze stof is van de serie Pennock Album, maar eigenlijk vind ik hem te rood, ik kan het rode streepje doen of het bloemetje, maar ik heb bij geen van tweeën nog een YES gevoel, ik voel meer bij bruinig, jullie ?

En dan iets over mijn ongenode gasten.....jullie zullen wel denken....zijn die er dan........daar gaan we niet meer kamperen of logeren...hahaha, nou, ook daar zitten wel eens ongenode gasten tussen hoor.....een camping is wat dat betreft net het leven zelf, we krijgen regelmatig aanvragen van groepen Ieren.......vragen we voorzichtig naar de maat caravan......Eh....een
dubbelasser.....neuh.......tis hélemaal vol......Brrrrrr
Maar goed, mijn ongenode gasten zitten in een vogelhuisje wat op een tafeltje staat ter decoratie ! Home sweet home zullen ze gedacht hebben, staat er toch op !? lekker huisje daar, pik in! gezellie, helemaal speciaal voor ons neergezet en we gaan het inrichten naar de eigen smaak......
En smaak hebben ze, daar valt niet over te twisten, ze vliegen vast ook over fairs etc...,ze zijn wat dat betreft wel heel trendy........ze houden ook van grijs..........in alle tinten....Dit zit er ongetwijfeld binnen in mijn heerlijke huisje, ik ben nog niet uitgenodigd om er een kijkje in te komen nemen, dus ongastvrij zijn ze ook nog ( en gauw op hun tenen getrapt als je in hun vaarwater of vliegroute komt....net mensen) een wespennest, deze bol zat vorig jaar in een heg, en die heb ik er uit geknipt toen ze uitgevlogen waren,

Althans, daar ging ik maar van uit, ik had het s,nachts in de keuken gelegd om te drogen, en toen ik s,morgens nietsvermoedend de keuken in stapte wemelde het van de wespen die s,nachts uit de nog dichte cellen waren gekomen, foutje.......blij dat ze weer met me waren hier thuis..........Maar eerlijk is eerlijk, we hebben geen last van elkaar, als je elkaar respecteerd en niet dwars zit gaat het prima met die wespen, en zeg nou zelf, het is toch wel heel erg bijzonder om te zien hoe nijver en keurig ze zo,n nest maken, net papier,dat ga je toch niet zomaar uitroeien als je er geen last van hebt ? want dat is met ere een monnikenwerk.Iedereen een heel fijn zonnig weekend!

woensdag 11 augustus 2010

Hexagonnen en Brielle.....

Zoals ik al eerder zei, saaie updates van de bloemetjes....deze ene heb ik nog aan elkaar genaaid, en al die cremetjes heb ik gemaakt, ik hoef er dan wel geen 700 zoals ik in eerste instantie dacht, ruim 500 zijn het er toch wel......

Dus is dit waar ik mee bezig ben, malletjes tekenen om een paternomal heen incl. naad en dan knippen, ik heb die cremestof van de H&W, nou, ik kan jullie zeggen dat dat bepaald geen feestje is om in te prikken.......die stof is bedrukt met een soort van print, allemaal leuk en aardig, maar je kan wel zien dat de Heren H&W niet prikken in stoffen.........want je komt er amper doorheen met een naald om ze te rijgen, daar heb ik echt een vingerhoed voor nodig voor ieder steekje....en dan straks nog aan elkaar naaien, tis dat ik er mee ben begonnen, maar blij word ik er helemaal niet van....
Gelukkig zijn er nog veel andere dingen in het leven om blij van te worden. Dit dienblaadje kocht ik maandagmiddag in Brielle bij de wereldwinkel, en zeg nou zelf.....passsen de hexies er mooi bij of niet ? en de grijze pot scoorde ik ook nog ergens in een brocantezaakje.

Deze foto,s geven zomaar een willekeurige vakantiedag impressie op ons eiland Voorne, maandag was het lekker zonnig weer en zoonlief en ik zijn naar Brielle gefietst, het was echt zo heerlijk, die verten, de korenvelden overal, de geuren van koeien en schapen, we hebben ons laten meedobberen op het ritme van de wind en de zon, beetje hier en daar kijken, kapelletje van de kloosterkerk aan de Rik even buiten Brielle, de molen, de Brielse dom, de langepoort.

Brielle is een fantastisch klein stadje met veel oude monumenten en stadspoorten, altijd als ik er binnenkom en ik zie die heerlijke oude grachtenpanden en het haventje dan krijg ik weer een vakantiegevoel, ik woon er vlak bij, dus het zou gewoon kunnen zijn, maar Brielle is nooit gewoon voor mij, ik hou echt van dat heerlijke stadje en de fietstocht er heen. We hebben de Prince Admiraal nog zien liggen in de haven, het bekende geuzenschip.

Onderweg eten we eens ergens een koek op een bankje, we drinken wat, en soms luieren we wat ergens tussen de velden aan een watertje, zoonlief leest zijn boek, en ik kijk naar de wolken en mijmer over hoe eenvoudig het leven vroeger was en hoe dat gelukkig soms (héél soms....)nog zo kan zijn, gedachten aan de drukke camping drijven zo even helemaal weg met de wolken........

dinsdag 10 augustus 2010

De nieuwe Hype in blogland.......

Ik heb me ook laten strikken door dit initiatief, Make the world better......via de blog van Danielle,en Valentina, en héél veel andere mensen,nu moet ik wel snel zijn natuurlijk, want straks is het zo tot iedereen doorgedrongen dat er geen deelnemers meer zijn om een cadeautje voor te maken, en dat zou ik natuurlijk helemáál niet willen !! er valt niets te winnen , alleen iets te krijgen en te geven, ik maak iets voor diegene die ook mee willen doen, en die maken weer iets voor drie andere mensen die reageren op de PIV die je zelf ook op je blog moet zetten, zo zit het in elkaar, je maakt dus drie mensen blij met een zelfgemaakt cadeautje, en je ontvangt er ook nog één, als alles zo in het leven zou gaan was de wereld zo slecht nog niet.......
Dus: wil je een lief schattig en stoffig cadeautje van mij ontvangen...........lees dan de regels hieronder en JOIN THE CLUB...... Jorrit doet ook mee, (voor mij als vierde kandidaat) en bij Marion zijn ook nog twee plaatsen vrij...dus...rennen!


Dit zijn de regels:
1) de eerste 3 mensen die mijn blog bezoeken en een reactie op dit bericht achterlaten met de mededeling dat zij deelnemen, ontvangen van mij een zelfgemaakt kadootje. Je hebt 1 jaar de tijd (volgens de regels) waarin je het kado moet versturen, maar ik probeer het eerder te doen, dat gaat helemaal lukken met mijn productie.......toch.......
2) je moet zelf een blog hebben om deel te kunnen nemen aan de PIF.
3) Je moet een bericht plaatsen over de PIF op je blog en je moet dezelfde uitdaging stellen voor een PIF.
Wanneer je deelneemt aan mijn PIF, moet je op jouw blog een PIF houden, beloof je om binnen 1 jaar tijd een zelfgemaakt kado te sturen naar de eerste 3 mensen die intekenen op jouw blog voor deelname aan jouw PIF en zo gaat het door!!

zaterdag 7 augustus 2010

Schoolgirltop twee af

Deze foto heb ik jullie vorige week laten zien, het nieuwe patroontje van de schoolgirlclub van Kathy, uitgevoerd in rood en blauw, en ik had er meteen de stofjes bijgezocht, maaaaar.....dacht ik later, nog eens ik heb al een schoolhousequiltje (klik) in rood en blauw, dus wil ik dat eigenlijk wel nog een keer ?? eigenlijk niet dus.

Dus, ik heb er andere stofjes bij gezocht uit de schier onuitputtelijke voorraad die er hier her en der open en bloot en in laatjes en kastjes en op tafel in mandjes etc ligt, en ben tot deze kleurkeuze gekomen.
Dit zijn wel helemaal mijn kleuren. Het middenstuk met de blokjes is 4 x 4 inch, dus best klein.....ik moest nog denken aan al die mensen die de nearly insane aan het maken zijn of gemaakt hebben ik werd hier al bijna "insane"van, zulke kleine stukjes, 28 in een blokje.Ik heb het met de hand gedaan.
Maar het is me gelukt! uitdaging geslaagd, met behulp van de cornertrimmer van de Marti Mitchel mallen, een ideaal ding, je snijd er zo perfect de puntjes mee af en dan is het net een puzzeltje, het kan met iedere MM mal, maar als je die toevallig niet hebt, kun je ook één cornertrimmer kopen voor alle 45 graden hoekjes.
Ik heb er nog een speldenkussentje bij gemaakt voor de verzameling, en deze stof gebruik ik voor de achterkant van het quiltje.De totale maat is ong. 40 x 40 cm.

Ik wil nog één keer ( en dan nooit meer.....) terugkomen op het kopieëren van patronen naar aanleiding van mijn vorige logje. Nou moeten jullie vooral niet gaan denken dat ik Roomser dan de Paus ben.....want dat is natuurlijk helemaal niet zo, ik veroordeel het kopieëren van patronen niet, want wie zegt dat hij of zij dat nooit doet denkt een beetje bezijden de waarheid volgens mij, natuurlijk doen we dat allemaal met quiltvriendinnen, of we kopen samen één patroon, of je deelt iets met elkaar, en dat moet ook kunnen, dat weten de patronenmakers ook wel, het word alleen een ander verhaal als ik in ga op alle ( vaak goedbedoelde!) vragen om een kopie van een patroon, zelfs als mensen er voor willen betalen, hartstikke aardig hoor, laat dat duidelijk zijn, want mensen zijn heus niet altijd op een koopje uit, maar dan word het voor mij een soort van onderaannemerschap.....en daar wil ik me toch wel wars van houden....heb ik straks een proces aan mijn broek......
Iedereen nog een heel fijn weekend ! Het lijkt wel alsof heel Nederland dit weekend weg wil, want we zijn overspoeld met telefoontjes vanwege de camping.