Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 29 november 2010

Eervolle tweede plaats

Zaterdag was ik al vroeg vertrokken naar de Naald en Draaddag in Heenvliet, het was een beetje mistig, en verlaten en ook een beetje troosteloos, zo door de poldersMaar het was gelukkig wel even anders in het trefpunt, daar kwam de warmte en de gezelligheid je buiten al tegemoet!Wat was het leuk om allerlei lezers van mijn blog te ontmoeten, zo verrassend, zelfs uit Belgie! Yvonne was er, en Lida, die heeft ook een leuk stukje op haar blog gezet.Het is wel een gek idee moet ik zeggen dat mensen die je niet kent, van alles van je weten, een blog is toch een WWW, maar in zo,n quiltwereld zeker erg leuk, je deelt dezelfde hobby en dat schept meteen zo,n band.

Dit was de "kouwe kerel"uit de mysterieuze pakjes van Els en Liesbeth, die konden we gaan maken. Er was ook een publiekstentoonstelling georganiseerd, iedereen mocht iets ophangen en daar kon je je stem op uitbrengen, en diegene kreeg de publiekprijs.Er waren echt geweldige dingen te zien, wat een creativiteit,ik heb een paar impressiefoto,s gemaakt voor jullie. Het moest allemaal wel met winter te maken hebben.
Deze Mevr. had de eerste prijs gewonnen met deze vier kerstsokken, en welverdiend moet ik zeggen, ademloos stond iedereen te kijken naar deze prachtige borduurwerken, zo mooi, zo,n werk, zo keurig.....zo smaakvol. Fantastisch!

En jullie geloven het of niet......maar ik had de tweede eervolle vermelding van het publiek......met de nog niet helemaal affe Jan Patek kerstquilt........de rijgdraadjes er nog in, nou ja, een paar dan........ergens onderaan.......Ik had er al wel weer veel aan gedaan. Ik denk dat het de uitstraling en de kleuren van de quilt zijn die veel mensen aanspraken, want qua techniek is het erg simpel en om over het quiltwerk maar te zwijgen........Maar vaak zegt de sfeer van een geheel ook veel, iets kan technisch nog zo mooi zijn en het toch niet helemaal hebben, en andersom dus blijkbaar ook. Hier zijn de kleuren overigens veel matter dan in het echie. Maria en de schaapjes zijn inmiddels ook al vastgeprikt aan de achterkant.

Ik heb dit prachtige boek gekregen. De kleuren van de kaft vond ik zo mooi passen bij de stofjes die ik van de week binnen kreeg van overzee, ik weet het....ik ben een stofjesfetisjist....een hamster zou Martine zeggen..........
Ik vond de sneeuwman hier in het midden ook erg leuk, daar had ik op gestemd, maar er was zoveel moois te zien, het was beslist een erg leuk en vooral ook inspirerend onderdeel van de dag.

Het was een heel geslaagde dag, en enorm druk bezocht! Het was een heerlijke plek om op zo,n "donkere dag voor kerstmis" door te brengen, er vielen zelfs af en toe minuscule sneeuwvlokjes,de lokatie is dan ook erg leuk, sfeervol met uitzicht op de mooie oude kerk van Heenvliet,het gezellige oude Heenvliet met zijn Ring en zijn panden uit 1740. Daar hebben we ook nog even van genoten toen het "geroezemoes" een beetje veel werd voor de al wat ouder wordende oren........Nou, volgend jaar weer, 5 maart mogen we op herhaling, niet allemaal komen, anders moeten Els en Liesbeth nog op zoek naar een grotere lokatie.........

vrijdag 26 november 2010

Kerstquilt

Er word me regelmatig subtiel gevraagd hoe of het met de kerstquilt van Jan Patek is.........Nou ik kan die mensen ten delen gerust stellen, want de top is al lang klaar, zoals altijd.....de TOP is klaar, en ik vind hem prachtig geworden!Echt die eenvoudige Folk Art stijl.

De wolletjes die ik ooit eens op een beurs heb gekocht doen het er subliem bij, geeft heel leuk de sfeer aan, dat zie je ook bij de mantels van de herders en de koningen.
Wat Jan Patek niet heeft gedaan, maar ik wel, is het borduren van de gezichten, ze zijn heel simpel aangezet, maar geven voor mijn gevoel net ietsje meer leven aan de quilt.
En hier zit ik dan te zwoegen...............heen en weer, op en neer, auw.....zonder vingerhoed doen mijn vingers zeer.......

Want dat quilten he......dat vreselijke quilten.....ik ben begonnen met dik linnen country garen, nou, dat was helemaal niets! dat krijg ik er niet door getrokken, nu wil ik het met dunner garen doen, soepeler, ik heb woensdag op de mandjesdag "quiltles"gehad, en dan zie je dus dat iedereen een andere manier van quilten heeft,ik ben gestrand op gewoon recht op en neer, steekje voor steekje, maar wel in de ring, en ik heb me er maar bij neergelegd dat ik nooit een"" tomaat"zal worden.......
Maar goed, oefening baart kunst zullen we maar zeggen, en dit is tot nu toe het resultaat, ik heb de binding er al aan gezet, kon het niet laten,ben al een heel stuk met doorquilten, en wat ik zeker weet is dat hij hangt met kerst!

Zien jullie de kamelen de verkeerde kant oplopen....hahaha, het applicatie in spiegelbeeld verhaal......Ik maak hem misschien wel als kerstkaart dit jaar.Iedereen een heel fijn weekend! Ik ga morgen naar de Naald en Draaddag.

maandag 22 november 2010

en de winnaar is......

En de winnaar van het blokkenboekpatroon is...........Sylvia Medema uit Groningen! !Mail me even je volledige naam en adres en het komt meteen naar je toe. Het weekend heb ik deze krans gemaakt, ik zag hem bij Simone op haar blog en vond het zo,n leuk idee. eens strokrans en een zak strooigoed, lijmpistool, en klaar ben je, staat heel erg gezellig op de tafel.

Het was heerlijk weer het afgelopen weekend, zonnig, en toch niet zo koud, wij hebben veel buitenwerk gedaan, bladeren geveegd en opgeruimd, want ook wij kunnen hier niet alles laten liggen al wonen we buiten, dan heb ik teveel werk in het voorjaar. Man en zoonlief zijn aan het houtkloven geweest, wij kopen iedere twee jaar zo,n 50 kuub hout wat dan wordt gebracht op een vrachtwagen met trailer en dat maken we zelf klein voor de houtkachel.
Herkennen jullie deze nog...........van dit logje ( klik) over de kuikenreanimatie.........Marja Visser en haar man waren toen hier, en er dreigde een kuiken ten onder te gaan en die heb ik toen helemaal weer tot leven heb geföhnd......het heeft hem geen windeieren gelegd.....tis een hele knaap geworden.......zou best smaken met de kerst...mag niet van zoonlief, en nu hebben we dus twee hanen en ik heb van manlief het verbod gekregen om in de toekomst nog kippen te föhnen......
Vinden jullie dit ook geen prachtige herfstcombinatie ? met die prachtige handgeverfde wolletjes ? Ik laat jullie tzt zien wat het word, het is een klein werkje met een groots resultaat,vaak zijn het de stoffen en de combinaties die het doen, dat kan ik er wel vast van zeggen, ideale kerstcadeautjes!
Wie van jullie gaan er naar de naald en draaddag volgende week in Heenvliet ? voor mij is het niet zo ver en het lijkt een leuk programma dus ik ga er wel heen.Allemaal een fijne week en wie weet,tot zaterdag in Heenvliet.

zaterdag 20 november 2010

Waar was ik mee bezig ....??

Dit plaatje liet ik jullie vorige weekend zien, wat ben ik hier weer van aan het maken ? iets wat eigenlijk al lang eens op mijn lijstje stond, maar het kwam er niet van, geen goed idee, geen goed patroon, zoiets,

Dit is wat ik zéér regelmatig tegenkom als ik s,morgens mijn werkkamer in loop, s,avonds lag het nog keurig netjes naast elkaar, klaar om in elkaar gezet te worden de volgende dag, en s,morgens is het een verkreukte ( dat vooral....) hoop stof, die eerst weer gestreken moet worden....een aantal van jullie zullen het vast herkennen......
Dit zijn de twee onschuldige aanstichters van het geheel, en natúúrlijk moet ik zorgen dat het s,avonds is afgedekt, of de deur dicht houden,en natúúrlijk doe ik dat ook regelmatig, tot ik het weer een keer vergeet, en dan is het weer zover......Balen.......
Toen zag ik een paar weken terug bij HAAR een leuk patroon voorbij komen, dus ik dacht Yes! dat gaat het worden, het ziet er leuk uit zo met een stitcherieblok in het midden, ik heb er al regelmatig voorbij zien komen met mooie applicaties, dit is een stitcherie met je initialen in het midden, ik had toevallig deze nog liggen ergens en dat paste er perfect bij.Twee dikke stukken karton gehaald bij de kantoorboekhandel, 36 x 36 cm,slechts 1 euro......en dan nog op maat gesneden,ingepakt en ook nog een tas erbij en een gezellig praatje op de koop toe.

En hebben jullie dan ook van die dagen dat het gewoon allemaal mee zit ? alle hoekjes kloppen, alle lijntje die je keurig neerzet passen ook later weer gewoon op elkaar, nergens iets scheef of raar, geen stofjes verknipt,geen te kleine stofjes,niets te foezelen, nou, dat had ik dus bij dit patroon, zondagmorgen bij mijn moeder op de bank met de hand in elkaar gezet, s,middags op een regenachtige zondagmiddag het hele boek gemaakt.Toen heeft Janine van het quiltgebeuren ook de tussenvulling nog voor me op maat gesneden van de week, er zat echt niets tegen! Het lijkt me reuze handig, ook om blokken mee te nemen.
Ellen had er een heel vel met prachtige letters bij gedaan voor je initialen, dat heb ik in de binnenkant verwerkt.Die letters zijn zo mooi, daar heb ik ook al weer allerlei andere ideeën mee.

En dan zitter er binnenin zes vellen Hobs, dus in totaal kunnen er 12 blokken in meegenomen worden, je maakt de blokken toch meestal niet groter dan 30 x 30 cm en het boek meet 36 cm in het vierkant. Hebben jullie nou ook dat als je het laatste stukje stof ergens in verwerkt je altijd weer even met spijt denkt, zal ik het weer bijbestellen...twas wel een erg leuk lappie......

En omdat ik altijd zo geniet van jullie leuke en aardige reacties verloot ik het patroon voor wie dat wil natuurlijk, incl. de mallen van paterno, dus je kan zo beginnen! alleen zelf nog even langs Brielle gaan, naar die aardige kantoorboekhandel, voor het karton en naar het quiltgebeuren voor de tussenvulling............Maandag maak ik bekend wie het patroon gewonnen heeft. Iedereen een heel gezellig weekend!

vrijdag 19 november 2010

BBNer jarig.....

Wat is nou weer een BBNer zullen jullie denken ? een BNer is wel een bekend fenomeen, een Bekende Nederlander, nou, een BBNer is een Bescheiden Bekende Nederlander en dat is ZIJ.....je ziet haar zelden of nooit op foto,s met allerlei quiltgrootheden, je komt haar dan ook niet tegen in Houston of Birmingham,maar waar je haar wel tegenkomt is in het heerlijke knusse en gezellige gastvrije huis in Hall in die sfeervolle woonkeuken met de koffie uit een echte Emma Bridgewater... heel gewoon en juist daarom zo bijzonder!....veel meer hoef ik jullie er niet over te vertellen he ? een ieder die er ooit geweest is herkent het helemaal, en voor diegenen die er nog niet geweest zijn; GAAN !, dus allemaal: F*E*L*I*C*I*T*E*R*E*N ! Beppie, een gezellige dag,van harte en dat iedereen in Quiltend Nederland nog maar lang mag genieten van je verrassingsochtendjes in je keuken ! ....voor straks.....veel plezier met HAAR......

Ouderdomsballade......

Als kind besef je niet hoe fijn
en goed het is om klein te zijn,
en denk je, liggend in het gras;
"Ik wou dat ik al 16 was"
Maar ben je 18, denk je: fout!
Met 20 ben je superoud.
En is de 20 eenmaal daar,
komt ook de 30 en het grijze haar,
En dan die grens van 40 jaar!
Met 50 lijkt het einde daar ( en dat is echt zo....)
Maar daarna stel je het bij naar boven,
en wordt het einde opgeschoven.
Nu lijkt de 60 acceptabel
en pas de 70 miserabel.
Met 70 hoop je echter stil,
"ik wordt wel 80 zo god wil "
Door degene die de 80 overleeft,
wordt naar de 90 gestreeft,
Daar aangekomen tel je fijn,
de mensen die nog ouder zijn.

maandag 15 november 2010

relaxt weekendje

Het lijkt soms voor jullie of ik alleen maar aan het quilten ben en met mijn neus in de lapjes zit, nou is dat voor een gedeelte wel waar, en helemaal in de winter,maar het "gewone"leven gaat ook hier gewoon door met alle ups en downs, om een voorbeeld te geven: afgelopen vrijdag moesten we naar Amsterdam, en helaas niet naar de Haan en Wagenmakers....maar naar het VU medisch centrum,en dat is "slechts"100 km hier vandaan, en daar doen we dan dus tweeënhalf uur over om te komen..........vanwege de eeuwige drukte op de wegen hier rondom de "rust", daar duurde het ruim drie uur, en dan ook weer die tweeënhalf uur terug, ik kan jullie zeggen dat ik er dan goed gaar van ben en de volgende dag ook nog! En we zitten hier doordeweeks ook wel eens achter een frietje uit de snackbar omdat het erg hektisch was en bepaald niet met quilten.........

Zaterdag ben ik dus in Brielle de nieuwe quiltmania gaan halen, en daar heb ik me eens mee verschanst in een stoel. Het quiltje op de voorpagina inspireert me wel in het bijzonder, of nou ja, quiltje, het meet toch nog 45 x 60 cm......Ik heb sinterklaas nog gezien op de TV, dat is weer wel heel erg leuk, DS is 11, maar dat weerhoud hem er niet van om met vol enthousiasme het sintgebeuren te beleven, incl. schoenzetten en brieven schrijven......voor een cadeautje ben je immers nooit te oud.......

En dit was een cadeautje voor mezelf,het bestelde pakje van Simone van Soed idee, een dienblaadje met een borduurtje er in geplakt, en echt meisjes, het zag er mooi uit! zo keurig gemaakt en afgewerkt, ik dacht, plakken.....bobbeltjes, nou, echt niet.....het is weer een "soed idee"geweest. Wat werkt die Simone keurig netjes ( en snel!)

Er zaten ook nog de twee bestelde schaartjes bij, ik had al twee Japanse schaartjes, en deze nog niet, bij HAAR op de blog zag ik een schaartjesverzameling verrijzen, en voor je het weet heb je er zelf ook één als je ze allemaal bij elkaar legt.....

En ik weet niet hoe jullie het ervaren, maar ik vind dat er op het moment een enorme keuze is uit de prachtigste stoffen, de serie Maison de Garance van French general, Remembrance van Jan Patek,Tangle threads van Red Rooster, Civil War Chronicles van Judie Rothermel en dan straks Petit Ecole........Er lijkt geen eind aan te komen, de ene lijkt al weer mooier dan de andere. Wat een keuze en wat zal daar door iedereen weer wat moois van gemaakt worden.
Ik heb natuurlijk niet alleen in die stoel gezeten, zondag was echt zo,n dag om weer iets op te pakken, en ik ben me weer bezig met wat leuks en handigs, ( dat vooral ! ) Als ik het klaar heb laat ik het zien zaterdag, en voor wie het ook wil maken heb ik het patroon er van in de verloting.......
Ik wens iedereen een hele fijne inspirerende week.

zaterdag 13 november 2010

Hannah....

En dan hier de oplossing van het raadsel van de "sneakpeak" en de nieuwe bewoonster.
Een hele tijd geleden heb ik dit patroon gekocht bij Brenda in Australië, ik heb het vaak in mijn handen gehad, uit het zakje gehaald, er weer in gedaan, toch wel erg groot......maar uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen.

Ik had natuurlijk al een poosje de twee meisjes Saartje en Sieneke gemaakt, en die zaten nog steeds zonder "mama".....Hannah is eens zo groot, wel 60 cm lang, gemaakt van een oud gemaakt flanel gekocht bij Bep.Op het patroon had ze een dennenappel in haar hand, maar wat moet ik daar nou mee!? een dennenappel....ik heb een heel ander plannetje met Hannah.....
En dan wordt het spannend....( en leuk!) wat ga ik haar aan doen ? kies ik voor de wat heldere ( voor mijn doen) kleuren van blauw en geel, of toch maar voor de aardetinten en bruinig, of misschien in roodachtige tinten,dan heb je eindelijk wat gevonden maar is het lapje weer te klein, want er gaat behoorlijk veel stof in, zeker in de rok.

Toch gekozen voor de wat bruinige aardachtige tinten, hannah is een patroon van een oude pop van vroeger, dus dat past het beste, hier zit ze nog enigzins beteutert bij te komen van de aankleedsessie, ze is er spontaan grijs van geworden, enne, Sarah is erg nieuwsgierig, zou het een leuke mama zijn.......
Het is heerlijk met Hannah! en het mooiste...ze houd van quilten, ik heb meteen een klein quiltje voor haar gemaakt, want zoals jullie weten ben ik DOL op het maken van topjes en het combineren van stofjes, en ietsje minder op quilten.....dus de quiltring opgezocht en afgestoft.... Ik heb haar een origineel schaartje gegeven van Stacey Nash, als ze nou maar niet in het quiltje knipt in haar enthousiasme.....
En daar zit ze dan, helemaal geïnstalleerd, op de oude grenen commode in mijn gang,samen met de meisjes, die kijken vol bewondering naar de vorderingen van Hannah, dat willen ze ook wel leren van mama zoals het echte meisjes betaamt.......Tis zomaar een gezellige boel geworden met het gekeuvel van Hannah en de meisjes op de achtergrond.Ze is zelfs al een keer meegeweest naar de BEE bij het Quiltgebeuren in Brielle, daar is ze ook verwelkomd als een gewaardeerd lid.

En Ohhhh.....zou het dan toch echt nog eens zo zijn dat Hannah straks al mijn poppenquiltjes gaat doorquilten...dat zou toch geweldig zijn...dan maken jullie toch zeker ook allemaal zo,n Hannah...

Ze zag het niet zo goed zei ze, het was een beetje donker hoekje, geen probleem, ik heb haar meteen een brilletje laten aanmeten, en nu gaat het als een trein...ik hou jullie op de hoogte hoor van de vorderingen van Hannah...............Allemaal een heel fijn weekend! O ja.....er is iemand jarig.....de meeste van jullie kennen haar wel.....ZIJ...Vergeet niet af en toe te kijken op het fotoalbum van de pincushions hiernaast, klik op de foto,er komen nog steeds nieuwe bij, er staan er nu al 103 in, mocht je er bij willen, mail me even een foto.

dinsdag 9 november 2010

Bezoek en fotoalbum pincushions

Ik ben nog een beetje aan het bijkomen van de pincushionperikelen, wat was het leuk en wat zijn er een mooie kussentjes bij, er zijn nog een paar kussentjes onderweg,en een paar doen er wel heel erg lang over, vaak vanuit het buitenland, maar ook de TNT laat wel eens een steekje, ehhh...kussentje vallen.........Ik heb in picasa een fotoalbum gemaakt, klik op de foto van de swap aan de linkerkant en je komt meteen in het fotoboek,als je er ook bij wilt even de foto van je speldenkussen mailen en de naam van de maakster. Ik ben nog bezig aan het derde quiltje van de schoolgirls,applicatie,

Het is weer een vreselijk leuk quiltje, ik vind de patronen van Kathleen er toch wel heel erg goed uitspringen hoor, zo verzorgt ook, hoe verzint ze ze steeds weer, ik heb er de restjes van de snowball in verwerkt, al die puntjes die je moest afsnijden komen nu weer heel goed van pas.( zien jullie het linkse bloemetje omhoog wippen.......dat komt door de wind hoor.....Pfftttt...)
En dit moet het dan worden, ik ben wel al bezig om het door te quilten, eerst vond ik de rand te druk bij de blokjes, maar ik denk dat als er straks een rood biesje omheen komt het wel weer heel mooi zal worden.
En dan ons zondagmorgenbezoek, toen we opkwamen stonden er twee reeën in de tuin, heerlijk te genieten van de appeltjes die daar lagen onder de boom, zie je dat hij een appeltje in zijn mond heeft? we konden ze heel goed zien, ze waren samen, het lukte helaas niet om ze samen op de foto te krijgen.Het zijn wel prachtige beesten om te zien.

Hier zie je hem ook nog lopen bij de appeltjes, ik moest het door het raam fotograferen dus de scherpte is niet alles. We hebben met z,n drieen in opperste verwondering zitten kijken naar hun verrichtingen, wel een uur lang reality TV vanuit de serre.......
Iedereen een fijne week nog verder! Volgende keer stel ik jullie voor aan een andere quiltster hier in huis....Hannah..........heet ze...bij deze alvast een "sneakpeak".....( gek woord...)