Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 18 januari 2011

Haar knippen.....

Als de lente een beetje in de lucht hangt krijgt manlief steevast de kriebels om "haar te gaan knippen"zo noem ik dat altijd, de leilindes voor ons huis zien er altijd na de winter "harig"uit voor mijn gevoel, en het was zondag heerlijk weer, zonnetje er bij,dus het was weer zover......

En dit is dan het resultaat na de knipbeurt, we kunnen weer zwaaien naar de buur in de verte, en het lijkt wel meteen lichter in huis ook.

Ik heb dit keer een knot van het "haar"in een vaas gezet, puur natuur kunst toch ? ik ben benieuwd of het gaat uitlopen, maar ik denk het wel.

Ben nog druk met de mid19star, de applicatiehoekblokken zijn alle vier klaar, het lijkt alsof in het midden een rondje moet zitten wat niet helemaal rond is, maar het was ook enigzins gebobbeld op het patroon, en ze zijn wel allemaal even rond hoor, dat is wat vertekent door de foto.Verder ben ik puntjes gaan snijden en naaien, lang over nagedacht, met stik en trek, op theezakjespapier, of boterhampapier van de Lidl. ik dacht, ik heb toch niet voor niks die hele antieke quilt gemaakt met malletjes en gewoon met de hand?! Huppekee! malletje van paterno en snijden en naaien!

En het lukte!! jaaaa, het ging allemaal helemaal goed, de puntjes zijn perfect geworden, ik kan er geen afgeknotte puntjes in ontdekken. En het paste zowaar ook nog, dat vind ik toch altijd weer bijzonder, want ik ben niet zo maatvast, de ene inch verschilt nogal eens van de andere inch.....En wie niet perfect is moet slim zijn om toch een perfect resultaat te krijgen: ik vond het hoekblokje erg ingewikkeld en priegelig, dat bestond uit een aantal kleine stukjes,dus ik appliceer gewoon het zoute dropje er op, tis dat ik het hier zeg, niemand zou er over gevallen zijn. ( op het linkerhoekje zie je die die kleine stukjes als je de foto vergroot, dat heb ik er even opgespeld) ik heb drie randen af, vandaag de vierde rand eraan.

En dan is nu het grote wachten op de Quilt en Zo....op de pincushions die er in staan, ik ben zó benieuwd, en met mij vele anderen, ik kan niet wachten om er in te bladeren......hij moet rond één dezer dagen uitkomen, en ik heb al ergens gelezen dat hij zelfs al uit is, ik heb hem nog niet gespot, iemand van jullie wel ? Blijft spannend tot het laatste moment.

42 opmerkingen:

 1. Leuk Jeannet die haarknot in de vaas...goed idee..heb hier mijn kleine uiltjes even aan een soortgelijke tak gehangen...
  Je quiltje is heel mooi geworden en heel slim het "hoekdroppie" te appliceren....
  Ben ook benieuwd naar de Q&Z wat er voor mooie speldenkussentjes in staan...in MIddelharnis was hij nog niet gisteren...
  Groetjes en succes met de vierde rand...Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi is je quilt geworden.
  Zaterdag zag ik de quilt en zo in een quiltwinkel liggen in Amsterdam. Dus hij is er al. Alleen vergat ik hem zelf mee te nemen. Duh!
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw...wat gaat dit een mooie quilt worden! Ik vind je kleurgebruik ook super Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie quilt Jeannet, en hele puntige puntjes, well done!
  Vandaag stuur ik jullie de nieuwe Quilt & Zo, hij is officieel nog niet uit.
  Groetjes
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt steeds meer een quilt. Mooi hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig je mid19th vindt het hele mooie sprekende kleuren en ben zelf altijd helemaal weg van de ohio star en .... ga een heel mooi patroon bestellen waar de ohio in voorkomt.
  Fijne dag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een pracht van een quilt word het Jeannett,petje af voor je doorzetting,geniet maar heerlijk van het maken,zie je straks terug in het resultaat, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je nieuwe project wordt weer schitterend. Ik vind het zelf ook echt een schitterenden quilt. En je puntjes zien er prachtig uit. Alweer een virus overwonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi wordt je quilt. Ik doe dat ook als het te klein wordt het erop appliceren. Je knot staat mooi zo. Ik ben ook zo nieuwsgierig naar de speldenkussens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat wordt een mooie quilt, je gebruikt mooie kleuren. Ik ben benieuwd naar de Quilt en Zo. Wat leuk toch dat zo'n leuk idee zo'n succes is geworden en er dan ook nog een artikel aan wordt gewijd in een tijdschrift !
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je quilt ziet er prachtig uit. Dat met de hand naaien vind ik toch het leukste maar ik ben dan ook niet zo'n actieve quiltster als jij :-)

  De takken in de vaas zijn erg fraai.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi jeannet,

  Wat wordt het een mooie quilt,de kleuren en het patroon zijn prachtig,fijn dat de puntjes nu meteen lukten scheelt een hoop stress.

  Groetjes
  ada

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik nieuwsgierig naar je kapsel.... Zijn het de leilindes die geknipt zijn!
  Je puntjes zien er prima uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk quiltje is het weer in wording! Ook hier lag trouwens nog het oude blad in de winkel. Denk dat de geabboneerden hem wel al hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk, die knot in een vaas! En je puntjes gelukt, hoera!
  Ik heb ook al in de winkel gespeurd naar Quilt en zo, maar kan hem niet vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is je puntjesrand goed gelukt Jeannet, ziet er perfect uit, net als de rest van je top. Prachtige kleuren zo bij elkaar.
  Enneh... wat een lekker quiltweer hè? ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het wordt weer een beauty Jeannet. Echt jouw kleuren en weer een met een verhaal!!!! Ik ben ook zo benieuwd naar de Q&Z. Daar hebben wij samen weer een vet en heel leuk verhaal achter en leuke herinneringen.:) Ik lig morgen achter de deur!! je knotje is erg mooi en als die gaat schieten in dat hoekje.......
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heb hem ook nog niet ontdekt, maar ik ga straks even neuzen of hij vandaag is binnengekomen! Je quilt wordt prachtig en ze zeggen toch, wie niet sterk is moet slim zijn en jij hebt dat gewoon een beetje aangepast! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat wordt je quilt mooi. Super dat het ook gelijk in één keer lukt.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zie dat er bij ons in de buurt ook al her en der gesnoeid word aan de bomen: dat scheelt inderdaad een heel stuk qua licht en doorkijk. En het geeft meteen ook zo'n lentegevoel. Je quiltvorderingen zien er weer geweldig uit: mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie puntjes geworden, Jeannet! En dat zonder al
  die hulpmiddelen, goed gedaan! En ik ben nu
  inmiddels ook wel nieuwsgierig naar de Quilt&Zo;
  ik hoop, dat ze er mooi opstaan, die pincushions.
  Je man heeft de bomen goed gesnoeid; ik moest
  van die van mij zeggen, dat hier nog 7 bolacacia's
  staan.... Groetjes, Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een prachtige kleurtjes in je quilt, het wordt vast een hele mooie als hij af is.

  kan je ook een losse link vinden naar de camping?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk zo'n knotgevalletje op de vensterbank. Ik vind het prachtige bomen.
  Handige oplossing voor die priegelige hoeken. Mooi wordt die quilt.
  Spannend dat wachten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuke haarknot in de vaas, ben ook erg benieuwd of hij uitloopt en wat wordt de 19th century mooi. Prachtige puntjes heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat worden beiden quilten leuk! Je gaat weer als een speer zo te zien! De boom is weer prachtig geworden, je man heeft weer eer van zijn werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ga jij snel met je quilt en hij ziet er nu al schitterend uit !!
  Leuk die knotwilg in je vaas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Jeannet wat komen je stoffen mooi uit in deze quilt ze zijn er gewoon voor gemaakt.Het zal een beauty gaan worden.Ben ook benieuwd naar de Q&Z.Groetjes en ook de complimenten aan je man de bomen zien er weer verzorgd uit.Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo komen alle puntjes toch goed voor elkaar!! Ziet er goed uit!! Het is een prachtquiltje aan het worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dacht vanmiddag nog "ik zal Jeannet eens vragen of de Quilt en Zo al uit is". Ik begin langzamerhand nieuwsgierig te worden. Heb van Tineke begrepen dat ze ook een aantal exemplaren opstuurt maar naar wie? Geen idee. We wachten af.
  Je quilt wordt zo mooi! Ben er helemaal weg van. Maar dat kan ook niet anders als we dezelfde smaak hebben. Ga je toevallig nog naar de QuiltExpo?
  Je boom is goed gekortwiekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooi wordt je quilt Jeannet! Ben met jou benieuwd naar de speldenkussentjesreportage!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik vind je quilt heel erg prachtig hoor en de kleuren zijn ook helemaal toppie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Grappig idee van die knot. Misschien heb je volgend jaar een nieuw boompje om te knippen.
  Gelukkig zijn puntjes voor jou geen probleem meer en het quiltje wordt zo mooi. Je bent trouwens al flink opgeschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat zijn je puntjes goed gelukt. Het zijn toch lastige krengen. Ik wacht ook geduldig op de Quilt en zo, heb hem nog niet gespot.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat leuk, die knot in een vaas. Lijkt me gaaf als hij "uit gaat lopen". Zo gauw dat gebeurt fotootje maken hè!
  Oh en wat wordt die quilt mooi. Ik zie alleen maar gave puntjes en dat dropje is helemaal top!
  Ik loop ook om de haverklap een tijdschriftenwinkel binnen, ben ook zóóóó benieuwd.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuke haarknot is dat!
  En je quilt wordt steeds mooier, en wat een opluchting dat je de puntjes zo piekfijn in elkaar hebt gekregen! Weer een zorg minder.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mooie quilt, je blijft mooie dingen maken! Bij mij zijn de wilgen geknot. Kaal gezicht hoor, die stompies langs de sloot.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Geweldig zo'n knot! Ik vind kastanjetakken ook zo mooi,... echt van die oerdingen,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Jeannet, I always enjoy reading your lovely post, it is gorgeous.
  The top is so pretty..
  Enjoy your day and your sewing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Zo de kapper heeft goed zijn best gedaan. Leuk hoor die knot in je vensterbank!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh my gosh Jeannet, love your beautiful quilt!!! Your an inspiration with all your lovely projects.

  Looks as though you are getting ready for flowers blooms with the bulbs you have planted.

  Have a great day sewing.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet