Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 8 januari 2011

Ik wou dat de lente kwam.........

Treurig word ik van dit weer, treurig als de treurwilg waar ik uitzicht op heb vanuit mijn raam. Wat een nare koude grijze dagen zijn dit, al twee hele dagen regen, wie verzint er zoiets ?ik moet echt alle zeilen bijzetten om het goede uit de dagen te halen.

Doe mij maar sneeuw! Vorig jaar zaten we bijkans ingesneeuwd in Bakkeveen op het quiltweekend van Els van Bobbin, dat was heel andere koek,overal waar ik nu naar buiten kijk zie ik de troosteloze grijsheid van de polder, deze roos staat tegen mijn werkkamertje, je gelooft toch nooit dat daar van de zomer weer rozen in komen !?
Ik ben gisteren eerst eens door de regen ( in het auto,tje, wat een zegen is zo,n ding toch....) naar de bloemist gereden en heb allerlei lenteachtigs aangeschaft, normaal ben ik niet zo van de tulpen in januari, maar nu moest ik ze opeens, stante pede, hebben! als compensatie voor mijn uitzicht buiten.Want dat is dus ook buitenleven, als het mooi is, dan is het weergaloos mooi, maar als het somber en grijs is, nou, dan is het hier ook echt somber en grijs!

Enfin, tussen de druppels door naar de brievenbus, en Ohhhh, ja hoor, tis er.....de nieuwe serie van French general,petit ecole, had ik bij haar een aantal FQ van besteld, en ze zijn mooi.......het overtreft mijn verwachtingen....snoepies! wat zal ik er eens van gaan maken ? ik heb er ook een panel bij gekocht, en dat is leuk,het zijn helemaal de kleurtjes van mijn tuinhuis van de zomer.

Bij de bloemist heb ik me meteen tegoed gedaan aan bolletjes in allerlei soorten en kleuren, dat brengt gevoelsmatig de lente ook een stapje dichterbij.

En dan ben ik verder gegaan met de rand van de mid19tcentury, heerlijk die kleurtjes combineren, dat is een kick, na de ene wil je meteen doorgaan met de andere, ik heb ze dus wel allemaal gesneden, dan komt een blokkenboek mooi van pas,enne.....van het puntjesvirus heb ik gelukkig geen last meer gehad, okay, weinig last dan....het was wel een heel vervelend virus.

Iedereen een heel fijn weekend, misschien regent het bij jullie een stuk minder.....tis te hopen....Ik heb altijd wel zoiets in deze maanden dat je het gezellig moet maken, in december gaat dat vanzelf, maar nu moet je wel dingen arrangeren, maandag komt een vriendin een hele dag quilten, zulke dingen geven deze maanden weer wat kleur en warmte. En.....ik denk altijd maar, stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.....dus heb ik mijn hartje van de Swap al opgestuurd naar.....Geertruida.......

41 opmerkingen:

 1. het zijn inderdaad grijze en ongezellige dagen. Maar zo te zien maak jij het lekker gezellig voor jezelf Jeannet! Leuk hè, al die bolletjes en bloempjes. Dat maakt het voorjaar weer zo dichtbij. Je quilt wordt trouwens met de dag mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet het al....geef mij ook maar sneeuw!
  Dit is van dat halfbakken weer! Ik hou meer van het extreme! Maar je hebt in ieder geval wel je even te goed gedaan bij de tuinder/bloemist! Heerlijk toch? Je stofjes zijn inderdaad prachtig. Ben benieuwd wat daaruit komt rollen! Jij ook prettig weekend!

  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier regen en heel veel wind,echt een weertje om binnen te blijven en te patchen.
  En de lente in huis halen is misschien ook wel een oplossing.
  Prachtige stofjes en mooie blokjes.
  O,en je hartje is al onderweg,ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt herkenbaar Jeannet.Ik somber en scharrel naar bolletjes even mee.
  Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk allemaal die lentebolletjes. Ik was gister ook al eens in de tuin gaan kijken maar nog geen enkel groen sprietjes durft zich te vertonen. Schattig zijn die stofjes van petite ecole. Dat geeft een hoop grijs toch kleur;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is hier wel wind, maar het is droog en ik zie zelfs de zon een beetje door de wolken schijnen. Ik zal het naar jou toesturen. Het is bij ons ook nat en grauw geweest de afgelopen dagen, ik word er niet somber van, maar zie ook liever een zonnetje schijnen.
  Wat een prachtige nieuwe stoffen weer, elke keer weer zie je weer mooiere stoffen lijkt het wel. En je nieuwe quilt is ook al zo mooi! Je hartje al opgestuurd, ik moet nog beginnen, ik zal eens gauw bij Katrien gaan kijken, wanneer de laatste dag is.
  Vanmiddag ga ik gezellig naar Cora, die heeft vanmiddag Nieuwjaarsreceptie en cursuspresentatie. Ik zal daar waarschijnlijk Daniëlle tegenkomen, die gaat ook vanmiddag.
  Jij ook een heel fijn weekend!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan het gevoel heel goed voorstellen maar het gaat ons NIET gebeuren toch!!! Je lapjes zijn erg leuk. Ik ga misschien ook wel eens een poging wagen. Ik heb nog nooit lapje in het buitenland besteld. je blokken zijn prachtig .... die kleuren... hmmm. Vandaag wordt de dag van arrangeren en hoekjes maken en ik zal zeker aan je denken. Fijn weekend. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetjes heb jij het hartje al verstuurd ! Wel hartverwarmend om mee bezig te zijn in deze dagen.
  Hier is eindelijk de sneeuw weg op een paar randjes in de tuin na. Goed idee om met bolletjes je huis te versieren. Mooie dingen doen helpt ook. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt helemaal gelijk door de Lente nu alvast naar binnen te halen, daar wordt je straks weer een beetje vrolijk van als het gaat bloeien en ruiken! Je blokjes zijn schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier hetzelfde, maar ik laat me er niet klein door krijgen, maak het net als jij gezellig in huis en stort me op leuke dingen.
  Wat een schitterende stofjes, zal ik.............

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het beste wat je kon doen om maar veel lente in huis te halen en veel mooie stoffen die geven ook een blij gevoel toch?
  Toch zullen buiten ook al snel weer de eerste knoppen te zien zijn.
  Het komt wel goed meisje!
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jezelf verwennen help wel tegen die grauwe treurnis buiten. Mooie bloempjes in huis, gezellig muziekje op, mooie quiltwerkje, kopje thee met iets lekkers. Dan wordt de wereld ineens veel minder grauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zijn de donkerste en triestigste dagen van het jaar ... maar de dagen worden nu terug langer... Na regen komt altijd zonnenschijn, dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja, dat is bij ons op het land ook al zo, alles grijs, donker en somber. Maar je hebt er wel wat leuks van gemaakt met de bolletjes en bloemetjes!
  Je stofjes lijken ook al op de lente, en die blokjes zijn prachtig!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je weer een leuk blogje geschreven. En o o o wat wordt je quilt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sinds vandaag is er hier geen kruimel sneeuw meer te zien en ik ben er blij mee.
  Sneeuw is leuk om te zien maar voor mij ga ik er liever niet door heen.
  Nu is alles drijfnat en is het beter om je niet in de tuin te begeven anders maak je alles kapot.
  Ik kijk dan ook alleen maar naar buiten en ga lekker quilten vandaag .

  Heel fijn weekend en misschien komt er een klein zonnetje dit weekend yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige mid century blokken !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier hetzelfde gevoel. Wel een goed idee om de lente dan maar in huis te halen. Mooie stofjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Op zich kan ik me wel vermaken bij dit weer. Lekker binnen met een boek en pot thee. Laat het maar lekker gieten! Alleen als het blijft regen wordt ik niet vrolijk om mijn viervoeter erdoorheen te trekken. Hij haat regen... Het waait hier nu flink, en dat vind ik helemaal heerlijk. Ach ja, er zijn meer mensen die mij vreemd vinden LOL
  Maar ik hou ook van die bolletjes en blommen, deze week nog geen tijd gehad, maar die komen er ook zeker binnenkort weer in huis.
  Je blokjes zijn super! en ik ben benieuwd wat je uit die lapjes gaat toveren.
  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh ja heel herkenbaar, daarom ook hier de lente in huis gehaald! En die nieuwe stofjes vreselijk LEUK!!! Je quilt groeit ook lekker door, ga je hem de originele maat maken? Fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het moet niet te lang duren met die regen maar met lapjes onder handbereik, weet ik me wel te vermaken. Je blokken voor de
  mid19tcentury zijn mooi. Je stofkeuze is ook weer prachtig en die nieuwe serie van Moda.... geweldig! Ik twijfel of ik ze zal bestellen omdat ik er nog geen doel voor heb. Maar ze zijn zooo mooi! Veel plezier met je vriendin van de week en een goed weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoihoi....volgens mij heb je het probleem zelf al opgelost!!
  Paar bosjes bloemen, heerlijke quiltstofjes en vele ideetjes!
  En één geluk heb je hoor.....het gaat vanzelf voorjaar worden.
  Liefs,Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ach als we het nemen zoals het is komt de lente er vanzelf weer aan. En wat is het ondertussen heerlijk vertoeven tussen die kleurige lapjes.
  Fijn weekend en groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is ook heel treurig weer nu,goed dat je jezelf zo hebt opgevrolijkt met bollen en tulpen en wat een mooie en leuke verrassing bij de post de petit ecole, fijn dat ze zijn aangekomen. Je sterren zijn ook weer erg mooi. De stoffen die je ervoor gebruikt vind ik ook geweldig. Een heel fijn en gezellig weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat maak je het weer gezellig met je tulpen en bloembollen. Ik kreeg meteen zin in de lente !!
  je stofjes zien er prachtig uit, krijgen we snel iets te zien waarin je ze gaat verwerken?
  Je blokjes zijn ook verschrikkelijk leuk om te zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja de na Kerstmis blues, daar heb je dus gewoon last van, oftewel je moet jezelf verwennen blues, ik heb daar ook zo'n last van en dus staan er hyacinthen op tafel en op de andere tafel staan de amarylissen vol open! En ik heb schattige gekleurde sneeuwmannen, daar wordt je vrolijk van! Maar ja de hond uitlaten (6x per dag) in de stromende regen was ook geen pretje, ben blij dat het nu wat droger is! Dus ik probeer gewoon te genieten van het monstertje dat door iedere plas heen gaat en druipend thuis komt en de gekste capriolen uithaalt zodat ik loop te schateren van het lachen! Ik wens je iedere dag minstens een schaterlach en tien glimlachjes, dan hou je de moed er wel in!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het zijn inderdaad vreselijke donkere depressieve dagen!!
  Maar die sneeuw wil ik toch ook niet terug!!
  Gelukkig weet de bloemenwinkel wel raad met het het voorjaars gevoel in huis te brengen.
  Leuk weer al die mooie tulpjes,bolletjes enz.
  Het ziet er gelijk weer zonnig uit in huis!

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. geef mij maar de zomer, veel beter voor de gewrichten lol,... wat is die nieuwe serie prachtig van french general !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zo zit ik altijd deze tijd van het jaar te wachten op eind maart dan komt als de zon schijnt ook weer het eerst streepje zon in de tuin en groeit dan iedere dag. Het is een sombere boel van oktober tot eind maart. Maar.... we gaan de goede kant op! Ach met zo'n lapje daar wordt je toch vrolijk van!
  fijne zondag, groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. oh jeannetee en de zon schijnt hier herlijk door het raam zal ik hem naar jouw toe sturen? een klein beetje maar hoor ik heb hem zelf ook hard nodig . ja ik ben ook van de sneeuw en ijs weer als het dan toch winter moet zijn dan maar goed toch?
  maar ook ik kan niet wachten op de lente heerlijk straks met een werkje op de veranda , kan er nu al van genieten .

  je lapjes zijn prachtig hoor ben benieuwd wat je gaat maken ervan.

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Bij mij staan de bolletjes hyacinten en blauwe
  druifjes ook al op tafel, maar ik moet eerlijk
  zeggen, dat ik ook best wat depri word van dit
  weer..... Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ja dit grijs en grauw is ook niets, maar wij hebben nu veel sneeuw , maar ook vandaag rond het vriespunt en , ja grijs en grauw.
  Maar sneeuw is ook niet alles hoor, Angus moet elke dag sneeuw ruimen en is al een paar keer het dak op geweest, voor instormen gevaar. Sneeuw is leuk voor een paar dagen , maart zoals hier in Zweden soms tot eind april, dan verlang ik wel naar dit uitzicht wat jullie in Nederland hebben
  Schattig je bloemetjes
  Je stofjes schitterend, ach dat vrolijkt ons als quilters altijd op, nietwaar.
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hm, ik herken je gevoel zeker (net als vele anderen, zie ik wel) Hoewel het vandaag gelukkig een beetje zonnig is: geeft meteen een heel ander beeld. Helaas zullen we het nog even ermee moeten doen, maar ik kijk ook zeker uit naar de lente! Tot die tijd maken we het maar vrolijk met al onze lapjes om ons heen: dat geeft ook altijd een zonnig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Van de week was het zekers grauw en grijs. Maar vandaag schijnt het zonnetje hier toch volop!!
  Maar je hebt jezelf al opgevrolijkt met prachtige stofjes en bolletjes.

  So maar wat ben jij vroeg met je hartje....ik moet nog beginnen :-(
  Fijne zondag
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gisteren viel het hier met de regen wel mee en vandaag een lekker zonnetje. Voor mij geen sneeuw meer dit is prima weer. Je jezelf lekker verwend met de blommetjes. Groot gelijk daar wordt je vrolijk van. Je quilt wordt echt prachtig. Fijne dag verder. Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hier schijnt vandaag al de hele tijd het zonnetje Jeannet...dan ziet alles er gelijk een stuk beter uit hè?!wat een verschil met gisteren... maar zo zal het wel niet blijven...Je quilt wordt prachtig zo en de nieuwe stofjes zijn schitterend..spannend wat je ermee gaat maken..leuk je lentebolletjes...staat leuk zo leuk!
  Ga nu eens bij Katrien kijken...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ach Jeannetje, wat klink je treurig. Kop op meid, voor je het weet is het lente en ga binnen maar lekker met je rug naar het raam zitten en steek een zootje kaarsen aan, zet een lekker bakkie thee en gooi al je prachtige quilts om je heen en ga je nieuwe stofjes aaien. Je zult zien, het komt helemaal goed en je wordt weer snel blij.
  Ach, ik snap het wel hoor. Ik heb af en toe ook van die buien en soms kan ik me er makkelijk overheen zetten en soms niet. Alleen uit zich dat bij mij meestal in zeuren, vooral tegen mijn arme DH. Echt ik ben dan héél erg, je hebt nog nooit van je leven iemand zo horen zeuren over niks LOL

  Doei, doei en sterkte hè!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ja, heel jammer dat de sneeuw verdwenen is. Het ziet er nu buiten echt armetierig uit. Bruin, nat, zompig. Ik ben een wintermens en de regen maakt me niet zoveel uit, maar de tegenstelling tussen het prachtig witte landschap en dat natte bruine maakt het zo triest.
  Je hebt je huis wel lekker opgefleurd en je blokjes zijn weer mooi Jeannet. Geen verkeerd puntje te zien. En dan die stofjes. Als je daar niet vrolijk van wordt. Wat een rijkdom.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jeannet,ik hoop dat je vandaag ook lekker van de zon heb kunnen genieten. Het was hier in het hoge noorden heerlijk weer.Prachtige lapjes maar je blokken zijn ook geweldig mooi .

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Je hebt het voorjaar al in huis gehaald met tulpen en prachtige stofjes. Even geduld nog dan komt het voorjaar er echt aan.
  Van mij mag het nog wel even door winteren hoor alles beter dan mist en regen, saai, saai,saai.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dag Jeannet, dank voor je berichtje! Ik ben met je eens dat de Mid 19th een ontzettend 'lekkere' quilt is om aan te werken! Ik vind je kleuren ontzettend mooi - warm. Ik maak de quilt natuurlijk in de kleuren van de "BOM" - ook mooi, maar anders. Leuk blog heb je, daarom heb ik je ook toegevoegd. Het lijkt me erg leuk je een keer te ontmoeten, als je misschien een keer naar A'dam komt, neem je dan je blokken/quilt mee?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet