Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

woensdag 5 januari 2011

a love story

Iedereen bedankt voor de opbeurende woorden over het "puntjesvirus"het scheelt wel een hoop dat ik niet de enige ben.....soms denk je als je alles bij een ander ziet dat dat maar moeiteloos gaat overal, niet dus:maar oefening baart kunst, op de blokken van de eerste rand staan de puntjes op de i.......zonder veel uithalen.....
Hoe groot kan de liefde zijn.......heel de winter geniet ik al van een heerlijke romance hier vooraan in de sloot. Ik weet niet of jullie het weten, maar zwanen zijn één van de meest trouwe partners in de dierenwereld, ze kiezen de partner met zorg en blijven daar doorgaans het hele leven bij, altijd, twee aan twee, daarom is het ook zo,n drama als er één van de twee overlijd. Wij hebben hier weer iets bijzonders..........
Deze prachtige zwarte zwaan is geadopteerd door de twee witte zwanen, ze hebben dus een driehoeksverhouding. Altijd zijn ze met z,n drieen. We hebben heel veel koppels zwanen hier voor in de sloot, maar echt koppels, en deze drie zijn al ruim een half jaar bij elkaar, het is zo aandoenlijk hoe ze elkaar beschermen. Ik weet niet wie wie is, wie het mannetje is en het vrouwtje en ik ben ook erg benieuwd hoe dat straks gaat met broeden, het vrouwtje broed doorgaans de eieren uit. Ik vind zwanen zo aandoenlijk, als ze hun kop buigen en je bijna verlegen aankijken, zo mooi, zo vertederend.Mijn geboortetegeltje bestaat uit een zwaan met een kindje op zijn rug, misschien komt mijn liefde voor zwanen daar vandaan.

En hoe goed kan het quiltjaar beginnen! vanmorgen bracht de post een pakje, een pakje ? huh, niets besteld, zou mijn hart van Katriens swap dan al aangekomen zijn ???nee dus, zit er een speldenkussen in van Petra ( Guusje)! wat ontzettend leuk, zomaar, omdat ik haar er één had gestuurd vanwege mijn "swap met garantie"en toen kwam haar kussentje alsnog en had ze er twee en heeft ze er één voor mij gemaakt.

En toen had ik ook nog een give away gewonnen uit Amerika, van Taryn, een prachtig wolletjes pakket incl. patroon en materiaal van Lori Smith zoiets verzin je toch niet!Ik ben er helemaal sprakeloos van.......kan ik dat maken !? er zitten zo te zien geen puntjes aan.....ieder blokje is 6 inch, ong. 15 cm vierkant.

Verder ben ik begonnen met het snijden en maken van de blokjes voor het nieuwste quiltje van Kathy van de schoolgirlclub. Het is een signature quiltje, in de lichte blokjes kan je een naam inzetten, vroeger gaven de kolonisten elkaar zo,n quiltje, het kwam niet zelden voor dat ze elkaar nooit meer zagen en het quiltje de enige herinnering werd aan een dierbare vriendin.Ik maak ook eerst alles af waar ik aan bezig was het afgelopen jaar, volgens mij ben ik niet de enige quiltster met dit voornemen zo te lezen her en der, voor mij geld dat vooral voor het doorquilten.

Dit quiltje, de friendshipstar uit het boek van Prairy Children and Their Quilts van Kathleen Tracy, ligt klaar om doorgequilt te worden als "beest"het tenminste af wil staan.......

Iedereen nog een fijne en inspirerende week!

33 opmerkingen:

  1. Ha Jeannet,
    Wauw wat een leuke pakketjes heb je gekregen weer een projectje erbij, hihi.
    En zwanen, zo sierlijk en mooi maar..... blijf er meestal een beetje uit de buurt ze blazen doen hun vleugels wijd en komen dan naar je toe, gek hè, ik vind ze eng!
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor je bent niet de enige met goede voornemens van afmaken etc. hier nog een, maar iets nieuws beginnen mag ook hoor en dat heb ik dus gedaan, maar heb nu wel een heel streng regime voor mijzelf opgesteld! Wat lief van Petra, ik zag het al op haar blog, echt een dot van een kussentje! Je pakketje uit de USA is ook erg gaaf, ben benieuwd of het je gaat lukken, denk het wel! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi je gewonnen pakket Jeannet!!...`tuurlijk kan jij dat...het ziet er prachtig uit....en zwanen...hier in de polder zijn er ook veel..zo mooi maar geen zwarte...wat een prachtverhaal en echt heel mooi zo met zijn drieën...hele mooie foto`s...vooral van de zwarte zwaan...je blokjes zijn heel mooi aan het worden.en bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog...inderdaad heel saai dat sokken breien en bij de Hema zijn ze te dun..dh draagt ze in zijn klompen dus geen ajourpatroontjes en veelkleurige sokken voor hem...maar ik denk dat het bij 1 paar blijft en laat ze verder breien..ik had het geleerd van 1 van mijn "zorgmensjes"...ga gauw weer patchen..
    groetjes en succes met alles wat je gaat (af)maken...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje bofferd..van die leuke post in het nieuwe jaar...leuk hoor!!!
    het patroon is schitterend..
    en je poppenquiltjes prachtig..xal ik ook???..oh jee mijn zoveelste goede voornemen..even wachten dus nog..eerst alles afmaken ( whaha...ik doe er wel mijn best voor hoor!!!..;0)..)
    fijne dag..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Jeannet,

    Allereerst de beste wensen voor 2011. Wat ben je al weer bezig geweest met alweer hele mooie projecten. Het patroon met wolletjes vind ik heel erg mooi, lijkt me iets om gauw aan te beginnen. Ook voor mij is het goede voornemen om wat meer af te maken, maar ja.

    Groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat lief van Guusje dat ze een mooi speldenkussen voor je heeft gemaakt. En ook nog helemaal in jouw stijl. En dan dat pakket! Ohhhh om jaloers op te worden. Wat een mooi patroon en ook nog eens al het materiaal erbij. Gaaf. Goede voornemens! Eerst dingen afmaken maar of we dat lang volhouden?? Geniet van je mooie natuur! Zwanen zijn idd facinerend. Een goed voorbeeld voor de mensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke post ,geniet ervan,en je giveaway prijs das ook een mooie.
    Succes met alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. PRachtig die zwanen. Blijkbaar doen die ook wel eens aan bigamie ;)
    Geweldig pakket heb je gewonnen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schattig speldenkussentje heb je gekregen!
    Enne... die give-away is natuurlijk wel een top-begin
    van 2011. Die schoolquiltjes zijn erg aantrekkelijk
    en je stofkeuze past er zo mooi bij!
    Prachtig verhaal over die zwanen. Hier in de singel
    zitten er ook elk jaar een paar stelletjes, maar ik
    heb nog nooit zo'n trio gezien!
    Groetjes, Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met je prijs!! En wat voor één...mooie quilt gaat dat worden. Lief van Petra dat je zo'n leuk speldenkussen kreeg, en nog een mooie ook! Succes met doorquilten van je quilt(jes). Gewoon doorgaan, dan lukt het vanzelf. Binnenkort hoor je nog hoe het verder gaat met mijn "Sneeuwballenquilt". (dankzij jou goede tips....)Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi pakket heb je gewonnen en wat lief van Guus dat ze je een speldenkussen stuurde als dank. Ik wist het al maar mocht natuurlijk niks zeggen haha.
    En wat zijn de foto's van de zwanen mooi. Inderdaad bijzonder zo met z'n drieën.
    Succes met alles wat je wilt gaan afmaken/doen het komende jaar. Maakt niet uit of het oud of nieuw is, als je er maar plezier aan beleeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat lief die zwanen ben ook benieuwd hoe dat straks met ze gaat. En wat heb je een mooi, nee prachtige give away gewonnen, geweldig gewoon. Ben er helemaal weg van. En volgens mij kun je dat wel. En het speldenkussen, graag gedaan vind het leuk dat je er blij mee bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. como em gustan esos bloques
    Un besito

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi verhaal over de zwanen. Ik vind het altijd prachtig om ze te zien. Het heeft iets sprookjesachtigs.
    Leuk dat je wat hebt gewonnen en ook nog een mooi speldenkussen als extraatje.
    Fijne dag, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo Jeannet je hebt echt een superstart gemaakt. Wat een mooi patroon heb je gewonnen, dat gaat je vast wel lukken om die quilt te maken!
    In vind trouwens dat je een erg leuke collage bovenaan je blog hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie vogels zijn die zwanen niet! En wat een leuke pakketten! Zit helemaal te kwijlen van die wolletjes.....ben je al begonnen? Quiltgroetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtig patroon heb je gewonnen. Ook het speldenkussen van Guusje is erg mooi. Ik vind zwanen altijd zo elegant.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Jeannet,
    Wat een mooi patroon en stoffen heb je gewonnen! Veel plezier ermee! Die zwarte zwanen broeden toch in de winterperiode? Tenminste rond die tijd heb ik ze met jongen gezien.
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig, die zwanen, maar ook ik blijf liever uit de buurt. Ik ben benieuwd wie de eieren gaat leggen en wat voor kleur die zwanen gaan worden... lichtgrijs?!
    Wat een schattig speldenkussen heb je van Petra gekregen en dat wolletjespakket met patroon... bof jij even. Dier quilt gaat weer erg mooi worden.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuke dingen laat je weer zien op je blog! Jij bent altijd met zoveel dingen in de weer! En dan ook nog een verrassingspakketje! Goed begin van het nieuwe jaar! Ben benieuwd hoe het verder gaat met de Love story, ik vind ze ook prachtig die zwanen!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ZVoor zwanen heb ik ook een zwak maar zal wel door mijn naam Zwaneveld komen :) Wat een super de leuk pakker heb je gewonnen !! Nou die moet je zeker gaan maken want hij is echt super !!
    Je nieuwe blokjes zien er ook weer mooi uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat laat je weer prachtige dingen zien! Zwanen zijn wel erg mooi.
    Het speldenkussentje is prachtig. Hoeveel heb je er nu?
    En de wolletjes.....dat kun je vast wel, na al die puntjes is het pure ontspanning...:)
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hola!
    Saludos desde Venezuela! Me encantó su blog.
    Un abrazo!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Guusje, wat een enorm leuke post. Lekker veel leesplezier met af en toe een mooie foto. Je mag je zeker gelukkig prijzen als je zo dicht in je buurt zwanen hebt zitten. Dat kunnen niet veel mensen zeggen;)
    Dat pakketje ziet er erg leuk uit. Veel plezier nog en geniet nog maar wat van de geneugden van de winter

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Zo te zien prakkizeert Beest er niet over! Schattig speldenkussentje van Petra.
    Gefeliciteerd met het winnen van dat prachtige pakket. Mooi!!!
    En die zwanen, zo gracieus.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hallo Jeannet prachtige fotos van de zwanen laat je zien en ook leuk je verhaal over een love story.Gefeliciteerd met je gewonnen pakket volgens mij komt het op de goede plek terecht.En je kleine quiltjes zijn ook plaatjes.Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een mooi pakket heb je gewonnen!! Heerlijk die zwanen! Je quiltjes van Kathleen Tracy zijn beauty's!
    Groetjes,Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  28. wat een verschil in beleving, ik vind zwanen juist heel agressief, zeker naar fietsers.........

    wat een geweldig mooi pakket heb je gewonnen. Toppie........

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Mooi pakket heb je gewonnen.
    En tja Beest ligt er gewoon prachtig bij.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wauw, wat heb je weer veel te laten zien! Erg gezellig allemaal! Ik zal deze keer niet meedoen met de swap, maar ga zeker bij jullie allemaal kijken wat het geworden is!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat ligt Beest er geweldig decoratief bij!! Ik geniet zo van die blogs met poezenfoto's (en natuurlijk de quilts).
    Groeten van Veronique.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Zo dan, is dat even leuk om te winnen, gefeliciteerd!!!!
    Mooi he die zwanen, ik kan er ook zo van genieten er zitten hier ook heel veel paartjes.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een schitterend pakket hen je gekregen
    Wat lief zo maar en spelden kussen.
    Wat mooi die zwanen, en wat bijzonder met zijn 3en. Zal ze straks Angus even laten zien.
    Ik heb me voorgenomen niets voor te nemen dat kan ik mijzelf niet teleurstellen dit jaar, met dingen die niet afgemaakt worden, grinnik
    Fijne dag en ik zal jullie nog even wat sneeuw sturen, heb genoeg hier liggen!!
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.