Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 21 januari 2011

Nog één keertje..........


Taraaaaa!!!! tromgeroffel alom........spannend......komt tie vandaag of zal het morgen zijn ??? een groot deel van quiltend Nederland en ver daarbuiten wacht met spanning op de Quilt & Zo van Januari, met de pincushions......en daar is tie dan eindelijk........

geweldig, echt helemaal vreselijk leuk, dat een klein dingetje zo,n succes kan zijn, wie had dat ooit verwacht, ik zeker niet. Wat hebben we met elkaar een leuke "wave"door quiltland laten gaan en wat heeft iedereen zijn best gedaan!Juweeltjes zitten er bij. Van een aantal zijn de patroontjes in het blad opgenomen.
Deze linkse is van Ageeth , en de poes is van Anita

Dit speldenkussen had ik zelf gemaakt voor Saskia.

Alle pincushions uit het blad staan inmiddels ook in het fotoboek links op mijn blog. Mocht die van jou er nou niet bij staan stuur een mailtje met foto en hij komt er alsnog in.
De taart is van Tineke en de bloem is van Marion.

De pincushions van de onderstaande foto,s staan ook in het blad, het lukte me niet om er meer in een collage te krijgen, heel de middag bezig geweest, vraag me niet wat er mis ging, ik ben helaas ook nog digibeet, het lukte me niet met picasa, ze stonden echt allemaal in een map, en als ik die map met picasa opende waren ze plots verdwenen, ra ra hoe kan dat !? Enfin, de andere pincushions die voor het blad gemaakt zijn staan wel in het fotoboek linksboven op mijn blog.

Iedereen heel erg bedankt om deze swap tot zo,n groot succes te maken, en natuurlijk ook Tineke bedankt voor haar idee van het blad, het was al een succes, maar door de bijdrage aan het blad Quilt & Zo had het wel een extra dimensie.En niet te vergeten Anita, zonder wiens hulp dit echt allemaal niet van de grond was gekomen.
Matroeska is van Inge en de andere van Hubertine

Mochten jullie nog meer speldenkussentje willen maken, of inspiratie op doen voor de volgende swap die we in september beslist herhalen ( vooruit werken......??) kijk dan eens op deze site
enne...allemaal weer meedoen in september he.....

40 opmerkingen:

 1. Jeannet, wat leuk! Ik heb het blad nog niet (jammer....), maar vind het super om zo vast een kijkje te kunnen nemen. Kan me voorstellen dat je trots bent op wat je teweeggebracht hebt.
  Overigens kom ik niet op die site. Als ik op de groene lettertjes ga staan, lukt het niet om erop te klikken.

  Fijn weekend, bijna alweer zondag hè. Jammer genoeg is er al veel "gelekt".........

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeannet,

  Wat een eer om in zo'n blad te staan toch!!
  Leuk hoor, ik zal eens uitkijken of deze exemplaar hier al in de winkel ligt.

  En ik wil mij bij deze alvast in gaan schrijven voor deelname aan de volgende speldenkussenswap. Ben dr bij ;-)

  Prettig weekend
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeannet, wat geweldig leuk dat het zo'n succes geworden is. In september ga ik zeker meedoen! Groetjes en fijn weekend, Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Jeannet, je hebt het blad vast al 86 doorgebladerd en steeds maar weer geroepen "wat een geweldig succes, dat ik dit toch mee mag maken!". Nou, dan roep je dat niet zonder reden hoor. We vinden het allemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ga het blad morgen meteen kopen. Gisteren was ik bij een vriendin en zag ik een hele leuke
  ! Wat was het leuk!!! Sjappoo voor alle mensen die betrokken waren bij de organisatie.
  Voor de volgende ronde. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben vanmorgen eerst op pad geweest om de quilt en zo te kopen. Speciaal voor de kussentjes. Wat staan er een leuke tussen en wat een eer voor jou dat ze er een heel artikel aan wijden. Super. Je hebt eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk nog, zo'n speldenkussenstaartje; en wat zitten er leuke exemplaren bij! echt een succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeannet, jeetje..... ik kijk nu dus op jouw blog naar
  mijn speldenkussen in het blad.... zie het nu dus
  voor het eerst zo gedrukt staan en ben er best een
  beetje stil van en daar heb ik meestal toch niet zo'n
  last van..... prachtig artikel en er zitten juweeltjes
  tussen! Je hebt eer van de swap-werk.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat enorm leuk! Ik ga morgen kijken of het blad hier al in de winkel ligt. En voor iedereen die de speldenkussencupcake wil maken (rechts bovenin) van Heleen (ik dus)daar zet ik de tutorial eerdaags van op mijn blog!
  Op naar de volgende pincushion swap

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk, het is een hele eer als jou idee in een quiltblad komt te staan SUPER Jeannet. Je speldenkussen swap was een groot succes ! ! !
  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoihoi, wat leuk voor jou...nou ja eigenlijk jullie dat het zo'n succes is geworden. Ik heb vanmorgen direct het blad gekocht en ja natuurlijk het poezenkussentje heeft natuurlijk mijn voorkeur.
  Wij gaan zeker weer meedoen hoor in september.
  Veel liefs. Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zag hem daarstraks liggen bij de Bruna! Uiteraard meteen even doorgebladerd... En wat is dat raar om je eigen speldenkussen dan in zo'n blad te zien staan! Wat is dat speldenkussen van Ageeth prachtig zeg! De rest natuurlijk ook....
  Je raadt nooit wat ik gedaan heb! ;) Moet je voor de grap eens op m'n blog kijken... Want het is jouw schuld :P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik heb het blad net kunnen bemachtigen. Eindelijk! Het artikel heb ik nog niet eens gelezen. Ga ik zo meteen doen met een kopje thee en wat lekkers. Want dit is een feestje waard toch? Nogmaals dank voor de organisatie en ik denk wel dat ik in september weer mee doen. LEUK! Wat een succes! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wahh Jij hebt hem al!!!! Hier ligt hij hopelijk morgen in de bus/mand. Ik ben zoooo benieuwd. Het was een super tijd met leuke en dierbare herinneringen. Dank je wel dat ik erbij mocht zijn.
  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zie dat ik snel naar de winkel moet...........
  Kan niet wachten om de Q&Z in mijn handen te hebben!!
  Ook kan trouwens ook met moeite wachten tot je volgende swap! ... gelukkig dat Katrien er nog eentje heeft georganiseerd. je zou je 's gaan vervelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Quiltmania is een goed streven!! haha. En jij mag natuurlijk APETROTS zijn! (zolang je je schoenen maar aan houdt en er niet naast gaat lopen ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Poeh hee...eindelijk is het blad dan op je deurmat gevallen. Ik ben blij dat je het artikel leuk vindt. Iedereen die heeft meegedaan bij deze nog eens heel erg bedankt!!! Natuurlijk heb ik niet alleen aan Jeannet, maar ook aan de anderen een tijdschrift opgestuurd. Waarschijnlijk gaat de postbode op zijn dooie akkertje via de wandelroute langs de Rijn; wat duurt dat lang!!

  Ennuh....ook de andere artikeltjes lezen he??!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat geweldig voor je Jeannet, dat het zo'n succes was. Er staan prachtige kussentjes in het blad zo te zien.
  Dat wordt nog wat volgend jaar!!!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super,ik kijk ook uit of hij hier binnenkort ook te vinden zal zijn.Ziet er heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ga gauw naar de winkel om het ook te bekijken maar wat ik zie ziet er al geweldig uit. Wat een geweldig succes is dit geweest en geworden en natuurlijk doe ik weer mee de volgende keer ben al aan het denken. Vind dat er erg leuke kussentjes door iedereen zijn gemaakt. Stuk voor stuk plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. All of the pincushions are wonderful. If you have another swap I would love to join the fun.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja hij ligt hier ook op tafel en wat heb ik schitterende exemplaren erin zien staan, wat leuk maar sommige zijn gewoon onwezenlijk mooi! Ik hoop dat er de volgende keer weer heel veel mensen meedoen! Fijn weekend, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Toevallig kocht ik hem ook vandaag.
  Leuk dat jouw speldekussentjesswap erin staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh, wat ontzettend leuk! ik ga snel proberen dit blad te kopen. En wat leuk dat je zo'n succes had

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ziet het er leuk uit met al die kussentjes, jammer genoeg kan ik het hier niet kopen, maar zo kan ik er toch wat van zien.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat ziet het er heel erg leuk uit.......

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk Jeannet,op naar de volgende swap.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Jeannet, wat leuk! Ik ben heel benieuwd, heb nog niets "live" gezien! Dus ik wacht met spanning! Uiteraard ben ik volgend jaar weer van de partij!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat ontzettend leuk! En wat een mooie speldenkussens zijn er gemaakt. Geen wonder dat die een plaatsje in het blad verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. fantastisch artikel in quilts en zo, heb zitten smullen!
  in september ben ik van de partij!!! reken maar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb het blad gisteren gekocht en vind het helemaal te gek wat je teweeggebracht heb.
  Geweldig al die leuke spelden kussentje.Je mag best trots zijn op je zelf.
  GEWELDIG .........

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Als het meezit doe ik zeker weer mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat super Jeannet! Ik heb niet meegedaan maar geniet van al die pronkstukjes die jullie voor elkaar gemaakt hebben. Er zijn inderdaad juweeltjes bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat ontzettend leuk! Een kroon op al je werk dat artikel en wat zijn er mooie kussentjes gemaakt! Je zou ze spontaan gaan verzamelen, alleen al voor de heb......

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat leuk dat er een artikel in het blad staat, ook leuk om te zien hoeveel verschillende speldenkussens er gemaakt zijn.
  Beroemd met je Staphorsterquilt en nu met al die speldenkussens, wat is het volgende?
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Van de week heb ik wel de quiltmania gekocht, maar de quilt en zo zag ik nog niet liggen. Maandag gelijk weer op pad ervoor, want ik ben zo benieuwd naar de kussentjes!
  Jammer dat ik er te laat voor was... in september ben ik van de partij hoor!!!
  Trouwens... wat een gezellig blog heb je toch!
  lieve groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat leuk he al die speldenkussens in het blad. Het was zo'n leuke swap met zoveel deelnemers.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. I really like the pincushion you made for Saskia. The fabrics are so pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een leuk artikel zeg. Dianne begon te stralen toen ze haar kussentje zag, en ook het mooie speldenkussen dat zij gekregen heeft...
  Het blad werd in de winkel geshowd, maar ook op school, muziekles, opa's en oma's, andere familie, kortom, ze is apetrots (en ik eigenlijk ook wel: ik mocht hem wel lenen naar mijn werk).
  Wat zijn er dan veel verschillende ontwerpen, eenvoudig, maar ook erg uitgebreid, super, voor ieder iets.
  Geniet lekker maar van al die leuke reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Na dit berichtje vroeg ik me even af of je mijn foto wel gekregen had... maar hij staat wel in het fotoalbum gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet