Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 28 januari 2011

Nog meer puntjes op de i

De rand met de puntjes had ik af, die heb ik jullie laten zien in een eerder logje, en eigenlijk had ik alle blokken die daar weer omheen kwamen ook al af......maar die moesten er natuurlijk nog wel omheen gezet worden. Altijd weer een spannend werkje waar je even de tijd voor moet nemen, want ik zei het al eens, ik ben niet zo maatvast wat betreft de inches........
Blokjes die volgens het patroon 6.5 inch moeten worden zijn bij mij zomaar 6.3 inch, en op een zevental blokjes scheelt dat heus wel het één en ander. Maar goed ik ben begonnen, geassisteerd door mijn trouwe pfaffie, en samen hebben we de klus weer naar tevredenheid geklaard.Bij pfaffie stond de naald niet helemaal recht, dat heeft mijn onvolprezen Mijnheer Voorrecht, de absolute kenner op het gebied van naaimachines, even voor me verholpen, en an passant keek hij onder de stekenplaat........oeps, dat was schrikken......daar kon geen pluisje meer bij.........laat staan een naald.....helemaal vol.......nooit geweten dat je ook onder een stekenplaat moest schoonmaken, jullie wel ? Vandaar dat Pfaffie af en toe reutelde en mopperde.....toen kreeg hij nog een slokje, eh...druppeltje olie, en hij doet het weer als de beste!
Daar hangt ze dan, 42 inch in het vierkant, of voor de mensen die met cm rekenen, ong. 1.10 m. Er komt nog wel een stuk bij, de uiteindelijke maat zal iets van 84 x 84 inch worden, oftewel 2.13 m. De volgende rand zijn weer van die puntjes, en dan komt er nog een rand met blokken aan van 9 inch, net zo groot als de middenblokken. Daar ben ik nog niet aan begonnen, want weet je wat het nou weer wel met me is.......ik weet niet of jullie daar ook last van hebben.......ik ga als een trein als ik wat nieuws heb, maar zodra ik weet hoe het er uit komt te zien ga ik in de vertraging......dan is de spanning er af, niet dat het niet af komt hoor, dat zeker niet, maar de uitdaging is dan weg.Ik heb al wel weer een paar blokken af van de volgende rand, misschien het weekend beginnen met de tweede rij puntjes.

De kleuren die ik gebruikt heb zijn heel warm, ik val wat dat betreft ook vaak in herhaling, en niet met stoffen, want er zitten echt heel veel verschillende stoffen in deze quilt, ik denk meer dan 60,maar meer met kleuren waardoor en quilt vaak toch weer dezelfde uitstraling krijgt, dat vind ik wel eens jammer.En ik gebruik echt allerlei stofjes, van heel erg oud tot zeer recent.
Maar ja, de tumbling blocks (klik) heb ik heel anders gedaan en die blokjes liggen ergens te verstoffen.....die moet gewoon weer mee op zondagmorgen naar mijn moeder want als ik hem zie denk ik wel, Ohhhh.......Iedereen een fijn weekend!

39 opmerkingen:

 1. Het ziet er weer prachtig uit Jeannet! Ja inderdaad de kleuren en..... de puntjes !! Waarom steek je je spelden niet haks op de naad ipv in de naald. Dan blijft de stof beter op elkaar liggen en verschuift het niet want je kunt er overheen stikken.
  Kneuter ze, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooking good..........lovely fabrics........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er goed uit Jeannet! Heb je al een begin gemaakt met je wolletjes...of ben je nog moed en tijd aan het verzamelen?
  Nog even om je uitstraling....het is een mooie verzameling en jij volgt je hart!!! Misschien in een andere eens iets meer van een van jou kleuren te laten overheersen... zo krijg je gelijk een andere geheel! En toch nog steeds jou lapjes. Quiltgroetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het prachtig worden; mooie warme kleuren. Op naar de volgende rand ! ook goed weekend. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet die er mooi uit zeg en dat doe je zomaar eventjes op de naaimachine? Als ik dat deed dan zaten die puntjes echt niet zo mooi op elkaar, ik denk dat je ervan zou gruwelen. Petje af hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeannet,
  Dat ziet er mooi uit hoor,

  En de stofjes...voor de volgende quilt die je hebt uitgezocht, zal ook vast weer een mooie quilt gaan worden.

  fijne dag vandaag
  groetjes janine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hemeltje wat ga je hard! En het ziet er weer fantastisch uit! Mooie kleuren! En ja iedere keer de zelfde uitstraling......?! Ik herken dat wel, maar dat is dan ook echt jouw kleur, en als je het anders zou samenstellen zou je er misschien niet met zoveel passie aan werken?! Oké...volgende project ? ......geel, paars en groen...?....;)
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er erg mooi uit, ook de kleuren.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig geworden Jeannet, de puntjes zitten erg netjes aan elkaar! En de kleuren staan erg mooi en warm bij elkaar. Ik ga nu de puntjes op de i zetten, in mijn huishouden ... Groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat heb je keurig gedaan hoor! Ben je niet een beetje streng voor jezelf? Het wordt weer een beauty. En dat het tempo er op een gegeven moment er uit is herken ik goed. En die voorliefde voor bepaalde stofjes ook. Nu heb ik wel een hele grote hoeveelheid die ik mooi vind maar toch grijp je vaak naar die bepaalde stijl. Tja, dat hoort gewoon dan bij je. Jouw quilts zijn altijd mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er wel weer heel mooi uit, hoor!
  En wat zijn we steeds blij met al die naaimachine-meneren, hè?!
  Veel plezier met pfaffie!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je nooit het boekje van je Pfaffie gelezen? Volgens mij is het algemeen bekend dat je je machientje regelmatig moet reinigen in alle hoeken en gaatjes... En regelmatig van een nieuwe naald moet voorzien etc. (niet dat ik dat wel doe, hoor, maar ik weet het wel!)
  Vind jij mijn shoo-flies misschien te saai.... Ik vind dit dan wel errug kleurrijk! Neemt niet weg dat het een prachtig geheel is.
  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hé ziet er al heel mooi uit,op naar de volgende ronde.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie kleuren gebruik je leuke stofjes, heel mooi!Leuke blokken ook, werk je met de hand of met de machine?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het werkstuk is weer netjes geworden.
  Wat betreft je Pfaff-je: als er ook maar iets van stof onder het plaatje of in het spoeltje zit, dan kun je eigenlijk niet goed quilten met je machine. Dit is mij twee jaar geleden verteld bij de uitleg van mijn Pfaffje. En na 10 uur naaien 1 druppel olie gebruiken. Eigen onderhoud is dus ook heel belangrijk.Hopelijk heb je hier iets aan.
  Nog veel werkplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hij wordt echt prachtig, hele mooie kleuren, je bent een kei in het kiezen van die mooie warme kleuren bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind hem prachtig worden, Jeannet!!

  Groetjes, Erna K.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het ziet er nu al heel erg mooi uit en je stofjes zijn prachtig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, had je geen last van brekende naalden met zoveel pluizen in je Pfaffie? Ja, ook ik vind iets nieuws beginnen het leukst, tot je het resultaat gezien hebt. Zoals de meesten, denk ik. Je quilt wordt prachtig, en meestal vallen we toch voor dezelfde kleuren. Ik ben even naar je tumbling blocks gegaan, die kleuren zijn toch ook wel heel erg mooi!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Jeannet, wil even zeggen dat ik je quilt prachtig vind worden, en je puntenrand zit er ook zo mooi strak in. Ik herken mezelf, naast het 'sjoemelen', ook erg in je verhaal over het 'in de vertraging schieten'.
  ;-))
  Fijne dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Maak je nu maar niet druk, dat hebben we allemaal wel eens, echt waar! Kijk maar bij mij, de FW in rood, niet echt mijn kleur en al vind ik de stoffen beeldschoon ik moet er mij iedere keer toe dwingen om er mee verder te gaan, maar ben je eenmaal op gang, dan komt het wel weer goed!! Maar zou je niet eens een inch lineaal aanschaffen, dat scheelt je heel wat tijd en ellende!! Hij wordt in ieder geval weer prachtig! Fijn weekend, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een prachtige quilt wordt het. En ik herken het wel soms gaan quilts bij mij trager, veel trager.......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat wordt dit mooi zeg!! Ik vind de kleuren inderdaad ook mooi warm.
  Dat je quilts toch steeds dezelfde uitstraling krijgen door het kleurgebruik is niet zo gek, denk ik. Dat zijn gewoon de kleuren die het beste bij je passen.
  Waarschijnlijk wanneer je andere kleuren zou gebruiken, dat je dan niet zo tevreden bent met het eindresultaat. Misschien kun je een keer proberen een quilt te maken in maar een paar kleuren of zo.. wel die je mooi vindt natuurlijk hihi.
  lieve groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Puntjes met de naaimachine.....blijven moeilijk, maar je doet wel heel mooi. En dat onder de steekplaat dat wist ik wel :o) Mooi die stofjes allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een geweldige quilt wordt dit weer Jeannet. Ik herken het wel, iets nieuws beginnen is erg leuk maar op gegeven moment wordt het minder spannend en het dan afmaken valt dan niet altijd mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat wordt je quilt mooi, Jeannet! Kleurgebruik is
  heel goed en smaakvol gedaan, en toch zo afwisselend!
  Fijn weekend! Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik kom ook altijd weer bij dezelfde kleurtjes terug Jeannet...en ik geef er niet om of het nieuwe stofjes zijn of oude....ik gebruik wat ik heb....het is tenslotte voor mezelf in eerste instantie...en je quilt is nu al prachtig....heel mooi gedaan... en van naaimachinen ken ik niks...ik doe het met de hand altijd....gek genoeg gaat de machine ondanks de verschillende snelheden nog te snel voor mij...maar jij kunt allebei...knap hoor!! en je machientje is zo`n mooi stuk...met zoveel liefdevol onderhoud en "lekkere"olie-tjes zal ze zeker haar best doen....
  Fijn weekend...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hij ziet er prachtig uit. Ook bij mij zijn de quilts meestal in dezelfde kleuren. Je kiest toch meestal geen stof die je niet mooi vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hij is al erg mooi. Mooie kleuren en stoffen gebruik en zoveel. Prachtig en de puntjes ik vind ze geweldig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het is een plaatje! En nu je het zegt,.. ik mag ook wel eens mijn pfaffie een beetje olie geven. Ben het spoelhuis wel altijd braaf stofvrij aan het maken met mijn kwastje. En wat je kleurtjes betreft, volgens mij hebben we allemaal wel een favoriete stofstijl/kleur. Maakt het juist uniek en bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hi Jeannet, Your quilt looks beautiful so far. I have seen the original at the Quilt Show in Melbourne and I have to tell you, the outside border with all the little triangles is absolutely stunning. I am so looking forward to watching this quilt grow.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi zeg, wat knap dat je dat lukt met de naaimachine. Ik durf het nog niet op de naaimachine, hooguit een klein stukje (bies enzo)....
  En ja, ik wist wel dat je een stuk vilt kunt maken onder je steekplaat, uit ervaring wijs geworden, hoor, bij mijn allereerste naaimachine. Sinds dat ik mijn (ook) pfaff heb, let ik er speciaal op. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ondanks dat je vindt dat de uitstraling van je quilts hetzelfde is, vind ik dit weer een plaatje. Je hebt een duidelijke smaak en voorkeur voor stoffen en daar is toch niks mis mee? En ja, dat van die vertraging herken ik wel. Maar eind goed al goed toch? Deze zal zeker ook weer af komen. Succes en goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. o wat een leuk logje Jeannet en zo herkenbaar: het kleurgebruik, ineens ken je de quilt wel en is het minder leuk...
  hahahaha! Ik steek de spelden ook dwars op de naad en sindsdien gaat het netjes werken heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit wordt echt een schitterend quilt Jeannet. Wat de kleuren betreft zou ik zeggen, schoenmaker blijf bij je leest...
  Als je echt je kleurgebruik gaat veranderen ben je uiteindelijk toch niet zo tevreden, is mijn ervaring.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Prachtig, Jeannet. En lekker bij je voorkeurskleuren blijven. Je quilts zijn zo mooi en waarom zou je veranderen als je bij deze stoffen en kleuren zo'n goed gevoel hebt? Ik heb het ook vaak hoor, grijp ook steeds naar stoffen met een bepaalde uitstraling. Mijn poppenquiltjes b.v. hebben allemaal dezelfde sfeer, maar ik houd daarvan, dus laat ik het zo. Ik maak heel af en toe wel eens iets heel anders en dan is het "toch net niet.....".

  Vanavond lekker weer BZV, spannend....

  Groetjes,
  Inge

  PS: mijn compu was een paar dagen "van de wereld", sniksnik.... Zoonlief heeft hem net weer gemaakt, pffffff net op tijd voor vanavond, hihi.....

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een mooi resultaat weer Jeannet. Echt in "jouw" kleuren, prachtig als altijd. Ik moet bekennen dat mijn naaimachine ook nog nooit is na gekeken. Nu werk ik er tegenwoordig wel niet zo heel vaak op, maar misschien toch wel handig om eens onder het klepje te kijken. En wat een schattige muis heb je tegenwoordig in huis, en wat kijkt Mack spek blij op de foto ^_^

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet