Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

dinsdag 11 januari 2011

Van alles wat

Ik ga het niet meer over het weer hebben lieve mensen, het meest besproken onderwerp in Nederland ( en zeker als je een camping hebt....) het was één dag heerlijk zonnig, en nu.....nee, niet wéér over het weer.......Deze heerlijke bos tulpen kreeg ik gisteren van mijn quiltvriendin, staan gezellig te wezen op een quiltje in mijn lekkere opgeruimde werkkamer.Daar word je toch spontaan blij van ?

Ik zorg gewoon dat hetgeen waar ik mee werk alle kleuren van het leven in zich dragen, ik zag bij Kathleen een hele uitleg over kleuren en je persoonlijkheid, ik ben bang dat ik van alle kleuren hou, in alle schakeringen, behalve zwart, maar dat is officieel geen kleur, Dit zijn de hoekblokken van de Midnigt, die zijn op het patroon allemaal hetzelfde qua stofjes, maar ik vind het net wat spannender om de kleuren wel terug te laten komen, maar dan met steeds andere stofjes, zo behoud je toch de eenheid.

En dit zijn de genaaide blokjes van het laatste patroontje van Kathleen, bedrieglijk eenvoudig, ik vond het best een heel gepuzzel want in het midden van de blokjes komen al die driehoekjes bij elkaar en dan steekt het puntjesvirus weer enigzins de kop op.

Het ziet er zo uit als het klaar is, beetje sombere foto, maar dat komt door het weer he, hahahaha, ik heb niet meer licht, zelfs de kleuren van mijn quiltjes gaan zich er aan aan passen, Help!

Even iets van een heel andere orde, ik zag vanmorgen in de krant dat BZV zo enorm populair was onder de mensen, 48 % boven de 50 kijkt er naar...hoe komen ze daar nou aan denk ik dan, hangt er een satelliet boven mijn huis ?? Ik ben er ook grote fan van, ik vind het zo,n geweldig programma, die grappige Yvon Jaspers die zelf wel zo van een boerderij lijkt te komen, en dan die onhandigheid van die boeren, en die Annemarie........met haar pak yoghurt, enne, roodbont of zwartbont.....eh....,gourmetten of steengrillen......hoe zoek ik een man, en Marcel in het boxershort met sokken......k*o*s*t*e*l*i*j*k! Ik kan niet wachten tot het zondag is. En zal ik jullie eens een geheimpje vertellen wie er in ieder geval in quiltend Nederland ook dol op is...ZIJ.....

Iedereen nog een fijne inspirerende week! en allemaal kijken hoor zondag......wie zou er als eerste worden weggestuurd ? Spannend.......

28 opmerkingen:

  1. Je quilt wordt mooi. Een goed idee dezelfde kleuren maar andere stofjes. En ja ik vind BZV ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je quiltje is erg mooi, ook de kleuren en inderdaad ben ook fan van BZV en ook boven de vijftig.
    Hier in Limburg heeft gisteren het zonnetje heel erg zijn best gedaan, heerlijk. Nu regent het, ach ja worden de straten goed schoon na al die vuile sneeuw. Hier en daar ligt nog een zwarte rest.
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi miniquiltje.
    En wat een leuke hoekblokken,zal heel mooi worden deze quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi mini quiltje!! Je kleurgebruik is prachtig!!

    Heerlijk om het nu eens niet over het weer te hebben. Daar zeuren wij toch al vaak genoeg over. Over lieve mensen heb ik het wel graag. In deze maatschappij is het heerlijk om lieve mensen te ontmoeten....
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee, BZV = niks voor mij.
    Kwam het toevallig ook tegen op de Zweedse tv toen ik begin december daar was. Daar gaan ze wel gelijk bekken met elkaar, ik bedoel zoenen.
    Ik hoop voor je dat het snel weer zondagavond is!
    Veel plezier

    Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve vriendin die jou zo'n mooi fleurig boeket geeft. Ik kan het haast ruiken.
    Kleuren zeggen veel over mensen. Ik hou dus niet van bruin, wel van zwart, vooral voor kleding. Ik heb, denk ik, een morbide inslag want ik kijk niet naar BZV maar veel liever naar CSI of Bones of iets dergelijks.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Helaas ben ik geen fan van BZV :-)
    Je blokken en quiltje zien er weer prachtig uit !! Mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben je toch weer met allerlei moois bezig.
    En BZV, ik hang voor de tv en mijn DH ook, het is toch ook genieten van zo'n heerlijk programma, geen geweld, gewone mensen en daar hou ik van.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben dus ook zo van de BZV.... maar die Marcel, in
    die boxershort en dan die quasi-verleidelijke pose,
    dat kon echt niet!!! Ik heb nu al vaste vermoedens
    wie er overblijven, dus kijken elke zondag!
    Wat worden je quilts mooi, Jeannet! Geweldige
    kleuren. Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. helaas ken het programma niet, alleen van naam. Ben niet zo'n tv kijker........

    Je quiltje ziet er erg leuk uit....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat laat je weer mooie stoffen en projecten zien. De midnightstar vind ik ook een prachtig patroon. Mooie tuplen heb je gekregen en wat betreft de kijkcijfers ik vraag me ook af hoe ze weten hoeveel er kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi miniquiltje, I love it...
    Your fabric are so pretty!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi quiltje ben je weer aan het maken zeg! En tulpen....daar wordt je toch gewoon vrolijk van?Ze zijn prachtig. Ook hier zit een fanatieke fan van BZV. Iedere zondag gekluisterd aan de buis; genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat laat je weer mooie dingen zien! En leuke dat je zo met stof speelt. Ziet er erg mooi uit. Je puntje zijn toch goedgekomen zo te zien! En BZV....nee, daar kijk ik niet naar.Zal wel te jong zijn ;-) hihihihihihiihihi.Enne...je gaat dus in de gaten houden of ik wel doorwerk....o,je...maar het is hobby!!!Wil alleen altijd zo veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Midnight, wat een prachtig patroon en wat een vrolijke kleuren een beetje country kleuren. Ja die vindt ik super! Ga zo nog even kijken wat kleuren over je zeggen, ben benieuwd of het klopt!
    Ben geen fan van BZV geef mij maar een aflevering van rosemary and thyme of jessica fletcher.
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk hè, zondagavond op de bank met een quiltwerkje op schoot en genieten van BZV/M, echt genieten! Hopelijk ontstaan er weer een aantal leuke koppels! Je blokjes zien er schattig uit,leuk patroontje!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik ben dan wel niet boven de 50 (nog 16 jaar te gaan), maar ik ben ook fan hoor.
    Zondagavond 20.20 uur = genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gezellig hè die bloeiende bollen, ik geniet volop van de mijne, zelfs al zijn ze gaan hangen! Mooie blokken en wat een schattig quiltje moet dat worden!BZV is niet aan mij besteed, want op dat tijdstip beheren de heren de afstandbediening en dus zit ik dan lekker te prikken! Nog een heel fijne avond en laat het voorjaar en jouw bloeiende tuin maar gauw komen, dan kom ik er van genieten! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige kleuren zijn het weer ,een mooie keus maak jij altijd.

    Liefs yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nou uhh Jeannet, het is een beetje fifty-fifty geloof ik met die BZV-fans. Er zijn er ook een paar bij die het nog nooit gezien hebben. Oohhh, dat is "sielug", ze weten niet wat ze missen. Ik ben zo fan(atiek) dat ik kijk zonder een naaiwerkje in mijn handen en ik kan je vertellen dat er niet één programma op TV is dat mij zo gek krijgt, hihi........
    Gaaf poppenquiltje van Kathleen, wat zijn dat toch heerlijke dingen om aan te werken hè.
    En OK, we hebben het NIET over het weer (ben maar 4 x nat geworden vandaag, dat moet ik nog wel even kwijt LOL)

    Doei, doei,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Jeannet,
    Wat een mooie quilt maak je weer, prachtige stofjes zeg. Ondanks het weer doet mij de bos tulpen weer aan het voorjaar denken!
    En ja, boer zoekt vrouw, ik vind het geweldig! Fijne avond, groetjes Maud

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat zijn je blokken mooi! Wordt vast weer eengeweldige quilt.
    En ja hoor, hier ook een fan van BZV.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Die tulpen kleur komt me zo bekend voor (lol).
    Die hoekblokken worden prachtig.
    En het kleine quiltje is zo leuk. Die puntjes blijven je wel achtervolgen he?
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heb je weer een leuk klein quiltje.
    Wat doe je ermee? op een stapeltje of hang je ze naast elkaar op?
    En BZV vind ik ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Een beetje laat,een schattig quiltje word het en die onderbroek staat met een halve pagina in de Spits met als titel
    OH Oh Agrario. Ik heb er ook heerlijk van genoten en kan ook niet wachten op het volgende spraakmakende fragment.Gezellig die tulpjes.Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een prachtig patroon en leuk, die hoekblokken in dezelfde tint en toch andere stoffen. Dat miniquiltje is weer een schatje. En BZV, wij zin er hier ook grote fans van, de aflevering van zondag belooft heel wat voor as zondag, wat een gedoe allemaal, H*E*E*R*L*IJ*K!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  27. wat een gezellig logje, heb genoten. Mooi je quilt, want een leuk blok,
    Groetjes en houdt me op de hoogte van BZV want heb gezien de laatste keer dat ik in Holland was, toen ze de brieven kregen!!
    Zie dat Betty het ook heeft gezien in Zweden, ja we hebben het hier ook, maar ik kijk ook nooit! In Nederland keek ik er naar omdat mijn moeder deze programmas enig vindt.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hoi Jeannet, heerlijke voorjaarstulpen heb je staan. heb je trouwens ook te maken met gevolgen van de brand in Moerdijk? je woont wel ergens op de Zuidhollandsche eilanden toch?
    Je quiltje is schitterend!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.