Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 24 januari 2011

Welkom

Even een tussendoortje, en bij deze allemaal welkom op maandagmorgen op mijn blog. Deze had ik twee jaar geleden van mijn moeder gehad voor Sinterklaas, en ik had het nog steeds niet af.........inmiddels ligt er al weer een pakketje van de vorige sinterklaasavond dus dat werd te gek. Ik heb hem op de deur gehangen, zie je meteen als je binnenkomt.
En wat ik vorige week hoorde......zo grappig, van Willy hoorde ik dat er een foto van een quilt van mij ergens op het staphorsterweb ( klik) rondwaarde.....Uh....ik wist niet wat ik zag....mijn aller, allereerste quiltje...niet gehindert door ook maar enige kennis van quilten......BNer in Staphorst...het moet niet gekker worden.......De foto van deze quilt ( en anderen) staan helemaal onderaan mijn blog als je helemaal naar beneden scrolt.Daar hebben ze hem vast afgehaald.

En dan wil ik jullie laten delen in ons zondagmorgenmoment.....Voor mij is de ultieme beleving een gekookt eitje op zondagmorgen, daar kan ik helemaal lyrisch over worden. Je zou het niet zeggen, zoiets gewoons, wat is er nou bijzonder aan een ei? nou, eigenlijk helemaal niets, behalve als het van je eigen kippen is, met een okergele, bijna oranje dooier, 5 minuten gekookt.Ik ben opgegroeid op het platteland, en ik heb al heel wat eieren gegeten, van allerlei soorten kippen, groot en klein, wit en bruin,maar het blijft altijd weer bijzonder, van je eigen kippen.......

Ik kan mij echt geen beter begin van de dag voorstellen, er gaat geen duur ontbijt tegenop, dat eigen eitje.....Mmmmm......ik eet het mijne op een boterham ( liefst een biologische van speltmeel en zonder korstjes....) en zoonlief uit een eierdopje, een zorgvuldig gekozen ritueel uit de verzameling, afhankelijk van hoe groot het ei is,en het is nog een hele keuze want want ik heb er wel een kleine 100.........Wat kan het leven (soms....) eenvoudig zijn!

Ik ben bezig aan een stitcherie met de spreuk: Enjoy the little things in life, for one day you,ll look back and realize they were the big things! Iedereen een fijne week en dat er maar weer veel steekjes geprikt mogen worden!

37 opmerkingen:

 1. Een schattig welkommetje en die eitjes lijken wel bij mij vandaan te komen.Vandaag komt Simone en ik zal haar eens verwennen met een paar dozen,we komen er niet meer doorheen, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je staphorsterquilt is prachtig, had hem nog nooit gezien en heerlijk zien die eitjes eruit!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig als je opeens elders je eigen quiltje tegenkomt. En inderdaad er gaat niks boven eitjes van je eigen kipjes. Maar dat geldt ook voor de groenten e.d. uit eigen tuin. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat heb ik ook wel eens gehad. Een foto van één van mijn quilts op de Amerikaanse site met eronder "maker unknown". Ook nadat ik mijn naam door had gemaild werd dat niet veranderd.
  Leuk welkomsquiiltje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mop, dat Staphorsterquiltje! Was je toch bijna je dierbare eerste quiltje kwijt geraakt, lol. Ze hebben wel lang moeten zoeken zo onder aan je blog.
  Je Welkom-quiltje is een schatje, ben ook benieuwd naar die van afgelopen Kerst/Sinterklaas?
  Hoewel ik niet meer zo'n eierenliefhebber ben, vind ik deze er heel lekker uitzien. En zo vers , beter kan het niet!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattig welkomsquiltje ! Heerlijk een eitje van eigen kippetjes en zo lekker vers.
  Een fijne week en succes met je nieuwe stitchery.
  Groetjes Anita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuk quiltje en de eitjes zien er zeer smakelijk uit hoor, zowel op boterham als in eierdopje ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed begin van de week, dank je Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is je quiltje leuk geworden ! Ik vind het wel vreemd dat ze jou niet even een mail gestuurd hebben om te vragen of ze je quilt mochten plaatsen op hun site, maar hij is wel erg mooi hoor !
  Succes met je stitcherie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verbazing zul je voelen wanneer je zomaar ineens een foto van 1 van je quiltjes tegenkomt ergens. Maar ze hebben in ieder geval netjes terug gelinkt naar je blog zag ik.
  Je hebt trouwens echt prachtige quilts staan onderaan je blog zeg... prachtig!! Zelf ben ik nog met mijn allereerste quilt bezig en ik vind het super om te doen!!! Net ben ik een nieuw blog begonnen waar ik al mijn vorderingen ga bijhouden, misschien kom ik je daar ook eens tegen? 'Stokjes en Steekjes' heb ik het genoemd, dus voor alle handwerkjes een plek hahaha.
  Wat een schatje dat welkomstquiltje!! Zo'n welkom geeft toch gelijk een warm en knus gevoel vind je niet? Ik ben benieuwd naar het andere sinterklaas quiltje.
  lieve groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezellig welkomstqultje, is mooi gemaakt.Leuk dat het dan weer ergens tevoorschijn komt.En de eitjes zien er heerlijk gezond uit.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben al geruime tijd een "stille" op je blog, maar vandaag, bij zo'n hartelijk welkom, wil ik toch graag
  reageren. Gezellig welkomstquiltje. Het is hier echt genieten.
  Lekker, eitjes van eigen kippen.
  En een mooie fleurige quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gezellige welkom, een welkom vanuit de winkel van Bep vermoedelijk ? Ja eigen eitjes zijn het allerlekkerst. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat geweldig van je quilt.
  En je eitje ziet er erg yummie uit, bij mij liggen er 2 in het pannetje met avocado, tomaat en ham, beetje luxe ;-))maar erg lekker.
  Dat is het mooie van ouder worden, dan waardeer je de kleine dingen om je heen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk, dat jij nu een dubbele BNer bent geworden, want tenslotte sta je met naam en toenaam ook in de Quilt en Zo! Zal straks een speuren of ik je Staphorster bekendheid ook kan vinden! Leuk country quiltje, ja ook hier liggen nog cadeautjes die om afmaken vragen! Maar heb maar een paar handen! Grijns!! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gezellig logje op deze druilerige maandagochtend, Jeannet! Het welkomstquiltje is schattig.
  Wat vertel je "smakelijk" over je zondagochtendritueel. Ik kan het eitje bijna proeven, ziet er heerlijk uit. Het is toch geweldig dat je zo kan genieten van die "kleine dingen in het leven"!
  En wat gaaf, je bent beroemd met je Staphorsterquilt. Ik vind het een leukerd hoor. Niet te zien dat je deze gemaakt hebt zonder enige kennis van zaken, hij is prachtig!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk welkom. Zo'n eigen eitje is natuurlijk ook heerlijk. Gelukkig dat we met kleine dingen tevreden kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha Jeannet, als ik weer één van je tegenkom laat ik het je weten ;)
  Mooi welcome quiltje. Het eitje ziet er heerlijk uit, ik krijg er meteen zin in.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou jeannet, weet helemaal wat je bedoelt. Mijn dochtertje van 2,5 kan ook zo genieten van het zondags een eitje. Ze is al ongeduldig op zaterdag om haar eitje de zondag te mogen eten. Ze kan dit dan met veel smaak opeten. Zalig om te zien. Zij eet een hard gekookt en ik een zacht gekookt.
  Gr,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat bijzonder om zo een foto van je eigen quilt tegen te komen. Hij is leuk hoor! Ik begin ineens toch een trek in een gekookt eitje te krijgen.....mmmm wel uit de supermarkt helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk quiltje.
  Bij ons is het ook standaard, op zondagochtend een gekookt eitje. Anders hebben we geen goed weekend gehad.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat raar, een foto van je eigen quilt op een veiling, maar goed, het is wel een eer als ze jou quilt zo mooi vinden om er een foto van te plaatsen.Ik vind je welkomstquiltje erg mooi geworden en ook ik ben benieuwd naar het quiltje van dit jaar.

  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat geweldig, eigen eitjes! Dat lijkt me inderdaad zo
  bijzonder en een echt geniet-moment! En die stap-
  horster-quilt is toch echt heel mooi, al is het een
  van je eerste werkjes!
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. O wat heerlijk, die eitjes. Sinds wij in Wales wonen hebben we geen kippen meer, maar ik mis ze wel...!! Je welkomsquiltje is leuk, en de klederdrachtquilt is ook heel mooi!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nieuw in de blogspot wereld en dan zo'n gezellig blog van jou tegenkomen! Da's nog eens een goed begin van de week! En ook ik vind het een heel gezellig welkomstkleedje!
  Ik kom vast nog vaak even bij je buurten!
  groetjes van Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke quilt en wat een eer om in BNer in staphorst rond te waren. De eieren heel herkenbaar, ben blij dat we nog heel blij kunnen zijn met een zgn gewoon ei dan waardeer je de andere dingen in het leven des te meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ode aan het ei! geweldig, er gaat niets boven zo'n heerlijk vers eitje. Je quiltje is schattig, mag best gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Schattig je welcome-quiltje! Ja en een heerlijk vers eitje is niet te versmaden. Voor mij geen eieren van de supermarkt, alleen nog maar vers van de boer.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dieneitjes zien er heerlijk uit, je quiltje is weer heel mooi....maar met je spreuk ben ik het meer dan eens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh wat een schettje Jeannet je welkomsquiltje...en je Staphorstquilt is een "gedicht"wat mooi gemaakt...heb hem vaker bewonderd onderaan je blog, ook alle anderen die je gemaakt hebt bekijk ik regelmatig..
  En misschien ligt het aan mij maar ik vind het altijd een vraag van te voren waard als je iets van een blog "pakt"ook al is het als compliment bedoeld aan de maakster en er een link is geplaatst...maakster onbekend is dan helemaal onbeschoft zelfs als Annelies beschrijft dat ze haar naam doorgemaild heeft......
  En een lekker vers eitje...heerlijk...vooral omdat je ook weet wat ze te eten krijgen...dat uit zich natuurlijk in de smaak ervan...
  Succes met wat je weer gaat maken...ben benieuwd...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi jeannet, Wat heb ik genoten van de Quilt en Zo met de speldenkussentjes erin. Hartstikke leuk dat het gepubliceerd is! En je zondagochtendlogje is me uit het hart gegrepen. We ontbijten altijd uitgebreid op zondagochtend en zo´n gekookt eitje is zo zaaalig...
  geperst sinaasappeltje erbij en dan lekker kwebbelen, geen gevlieg voor de bus, werk of op tijd op de fiets naar school )DS'. Heerlijk! Ik zal zo nog es kijken naar je quiltje...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. k vind het schaaltje van die eieren ook al zo leuk! :-) draagt nog meer bij aan je zondagochtendmomentgeluksgevoel...

  groot gelijk om van kleine dingen te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Weer een gezellige deurhanger!En tjonge, maar zo een bekendheid in Staphorst!Leuk! En een eitje zo op zondag is wel lekker! Eigen kippies lijkt me heel leuk maar manlief denkt daar heel anders over :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Mooi hoor, hoe kleine dingen groot kunnen zijn. Hopelijk kun je er nog lang van genieten. Wat leuk he, die Pincushionswap! Wat een succes. Zeker een herhaling waard! Groeten Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet