Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 4 februari 2011

American Schoolgirl Club

En hier is het allemaal mee begonnen in Juni 2010: zes maanden lang een fantastisch patroon van "The American Schoolgirlclub" van Kathleen Tracy. Allemaal geschreven vanuit het perspectief van de vroegere burgeroorlog in Amerika toen het land totaal op hol was en de mensen ook, allemaal voorzien van prachtige achtergrondinformatie en schitterend uitgevoerd.Graag wil ik jullie nog één keer meenemen naar een overzicht van alle zes quiltjes.

En daar is dit stapeltje het resultaat van, jullie zagen in een vorig logje "muis"al aan het vouwen.

Dit was het laatste patroontje wat we kregen, ik heb het gemaakt met hele oude en in mijn ogen lelijke stofjes, en laat het nou mijn mooiste quiltje zijn geworden. Nooit gooi ik meer een stofje weg!

Eerst maakte ik alleen maar topjes, omdat ik meende dat ik niet kon quilten, maar dat is toch te gek voor woorden?! dus dacht ik: "better finished than perfect" en zijn er vele avonden voor de buis doorgebracht met de ring op schoot.

En het moet gezegt: oefening baart kunst. Wat gaat zo,n quiltje dan meteen leven als je het doorquilt he? Het voelt zo anders aan.Zo lekker bobbelig.

De steekjes waren in het begin zeker niet perfect, en nog niet, ik doe maar wat, ik rijg maar wat, en ik doe ook veel zonder de ring,en zonder vingerhoed,maar uiteindelijk ben ik toch tevreden met het resultaat, en daar gaat het om. Deze mandjes vind ik ook een hele mooie.

Dit was een vriendschapsquiltje, gewoon makkelijk doorgequilt met schuine lijnen zoals Kathleen ook aanbeveelt.Misschien doe ik de rand ook nog eens, die heb ik hier niet gequilt.

Dit was ook weer erg leuk, met die applicaties. De verscheidenheid aan patroontjes was enorm, en ik zie vele dollquilts op websites, maar voor mij is de eenvoud en vooral de sfeer van Kathleen echt het mooiste. Ze legt het ook zo goed uit hoe je moet snijden etc. Hieronder zie je de Martha Washington star. Zij was de vrouw van Amerika,s eerste president, George Washington, en zeer bedreven in het naaldwerk. Zij was ook degenedie tijdens de Amerikaanse revolutie een naai en breicirkel opzette voor de gewonden van het front.

En dit was het eerste quiltje, daar waren mijn steken nog echt heel erg "rijgerig" en groot, maar goed, het is wel af, enne...geheimpje.....ik heb het niet helemaal alleen gedaan hoor, achter de schermen zat ZIJ ( klik) ook nog geduldig een steekje mee te prikken.........(lol)

Wat heb ik er een plezier in gehad, wat was het leuk als er weer een patroon in de bus viel, je sliep er s,nachts bijna niet van omdat je wel zo zou willen beginnen, zo leuk om die lapjes uit te zoeken. Maar goed, aan alles komt een eind, ook aan de goede dingen, en gelukkig heeft Kathleen net een nieuw boek uitgegeven, met weer heel veel leuks.Ik heb een gesigneerd exemplaar ontvangen, per ommegaande, en niet meer via de bookdeposito, ik heb mijn geld terug gehad.En ik kon het echt niet laten.......ik heb dit topje nog weer even gemaakt.......om af te kicken.....

Wat doe je nou met al die quiltjes vragen er wel eens mensen, nou, gewoon er van genieten, neerleggen, opvouwen, bekijken,nog eens opvouwen,een mooie bloemenvaas er op, een beertje er bij, ophangen en naar kijken.Ik heb helaas geen dochtertje die ik er een plezier mee kan doen.Kathleen (klik) begint weer een nieuwe club met deze patronen, dus mocht je geïnspireerd zijn, meld je aan.Iedereen een heel fijn weekend!Schijnt storm op komst te zijn........hier waait het al heel hard...( ik heb mijn beveiliging weg gehaald, 12 uur daarna had ik mijn eerste rare reactie al weer binnen, dus lieve mensen, hélaas, ik zet hem er weer op!)

57 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannet,
  Nu volgens mij stormt het al een poosje, vannacht liep ik met Tara buiten en die begreep er niks van er was niemand en toch werd ze geaaid! Wat leuk om je verzameling zo eens bij elkaar te zien, wat is dat toch dat we sommige dingen die lelijk zouden zijn, ineens mooi vinden! Ik denk dat het de combinatie is! Dus gewoon doorgaan met lelijke stofjes gebruiken, ik ben begonnen aan een Amisch poppenquiltje, misschien kan ik er volgende week nog een steekje aan doen, want ze zijn wel erg leuk toch? En als ze zo nu en dan uit de kast komen is dat voor ons toch genoeg? Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze ontzettend leuk geworden. Ik stond in juni ook te twijfelen, en nu weer!
  Die rijgsteekjes zijn wel hele mooie rijgsteekjes geworden.... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeannet wat zijn ze prachtig geworden je quiltjes volgens mij ga je er nu een hele reeks quiltsters mee besmetten want het is een lust voor het oog om er naar te kijken.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn het stuk voor stuk mooie quiltjes geworden ! Wat een rijkdom als je naar zo'n stapeltje kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben jij toch een nijver bjtje en wat maak je mooie dingen.
  Ik ben ok sinds kort echt met de hand aan het quilten
  Ik merk wel oefening baart kunst en het wordt er veel mooier van
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt zes prachtige quiltjes gemaakt! Gequilt en al! Chapeau. Nu lekker van genieten en naar kijken en vouwen en aaien. Je laatste is ook weer mooi hoor! En idd werkt jouw blogje erg aanstekelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige foto's!!! Ze zijn werkelijk prachtig!!
  Ik zit met mijn neus tegen het scherm gedrukt.....

  Jemig.... alweer een raar berichtje. Ze moeten je wel hebben. Gelukkig kun je de code weer terug zetten...

  Ik blijf toch wel komen en reageren bij je hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke resultaten, en inderdaad gewoon veel doen en als je het "echt"wilt leren even rondvragen, er is vast wel iemand die je het voor doet en dan heb je het snel onder de knie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke stapel is het geworden en leuk dat je ze allemaal hebt doorgequilt, pas dan zijn ze echt af.
  Jammer dat de beveiliging er weer op moet, ik heb zelden of nooit een raar berichtje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een en al: ooooooohhhhhhh's en aaaaaaaaaaa's! Ze zijn schitterend geworden meiske, zo ook weer jou laatste!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wowwwwww, ze zijn prachtig en wat ik nog leuker vind is dat je dit met ons deelt. Ik deel de mening van Nelleke, volgens mij ga je een hele reeks quilsters mee besmetten. Ik heb ook direct door ge-klikt naar Kathleen :) Temptation, temptation!
  Kan mij goed voorstellen dat je nog een paar extra maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi jeannet,

  ik vind ze allemaal even mooi,en ja ik vind het doorquilten ook lastig en hierdoor blijft het vaak langer liggen. Fijn dat je hebt doorgezet want je hebt nu een serie prachtige quiltjes
  De patroontjes zijn erg leuk en ik twijfel, maar ik heb nog best het een en ander liggen.

  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ze zijn prachtig, vooral die oude kleurcombinaties vind ik zo mooi!!!
  Als ze allemaal even groot zijn zouden ze ook aan elkaar gezet kunnen worden, als plaid b.v.!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige stapel, ik zit er echt van te genieten. Leuk dat je die met de voor jou minst mooie stofjes nu het mooiste vindt.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een lekker gezellig logje heb je geschreen. En dan die mooie quiltjes die voorbij komen. Prachtig hoor. En je quiltwerk mag er best wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Jeannet,
  Ze zijn heel leuk geworden. En de laatste van de "lelijke stofjes" vind ik qua uitstraling echt te gek. Zo zie je maar weer ieder snippertje bewaren, doe ik al jaren!
  Succes met het doorquilten.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een fantastische quiltjes zijn het geworden, allemaal zo hun eigen charme. Quilt je echt zonder vingerhoed? dat overleven je vingers toch niet...en je hebt gelijk, al doende wordt het quilten vanzelf regelmatiger en daarna worden de steekjes vanzelf ook nog kleiner...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor mij springt die met de sterren er uit. Maar de anderen zijn niet minder mooi! En ik kan me voorstellen dat je geen lapjes meer weg doet. Wat is dat scrapquiltje leuk geworden. Het is een prachtig stapeltje Jeannet! Muis boft maar met een stapel quiltjes waar hij uit kan kiezen.
  En je hebt gelijk met je spambeveiliging. Als ik hem er af haal, gaat het ook niet goed. Misschien is er inderdaad verschil tussen blogger en weblog.
  Fijn weekend alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jeannet, ze zijn allemaal prachtig geworden, en inderdaad oefening baart kunst. nog heel veel plezier met de komende poppenqultjes.
  groetjes Tilly

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een prachtige stapel schoolqirl-quiltjes!
  Ik ben zelf ook liefhebber van kleine quiltjes, ze eindigen -niet zo vaak als grotere quilts - als UFO.
  Het zijn ook leuke kleine projecten om het handquilten te oefenen.
  En ze hebben hier ook een doel; lekkere warme dekentjes voor 2 kleine hondjes (chihuahua's)

  Handquilten gaat bij mij ook niet perfect hoor! De voorkant ziet er vaak mooi en regelmatig uit, nu alleen de achterkant nog ;-)

  groetjes en een fijn weekend, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, nu plaats ik een reactie. Meestal ben ik een "stille lezer"
  Wat een mooie verzameling heb je. En ook allemaal handgequilt. Prachtig. Hé, het is toch handwerk, dan mogen de quiltsteekjes toch verschillen...
  Het nieuwe boek ziet er prachtig uit. Ik heb ook een boek van haar. Maar ik zit nog in het, welke zal ik kiezen, stadium.
  Na het aanschouwen van al dit moois, ga ik vanmiddag eens een beginnetje maken met een nieuw quiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een geweldige quiltjes om te maken en om de klappen van de zweep te leren, heerlijke show& tell.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Quilten is een hele reis op zich.....Leuk dat je ons nog eens mee laat genieten van je project.

  Begrijp ik er nou uit dat je nog niet zo lang bezig bent met quilten? Of bedoel je handmatig.

  Groetjes
  tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Janet, hier stormde het deze nacht ook zo, maar ja, heb dan maar beginnen patchen, de slaap is over , toch een mooie verzameling quiltjes. Hele mooie collectie. Heel mooi gedaan, zeker niet twijfelen, is voor niets nodig! Ben een fan.... Groetjes van Carine-Brugge

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige dekentjes zijn het geworden. Net als Marion B. zit ik op de wip om me ook in te schrijven voor de nieuwe ronde. Nou, hier is het rustig weer, hou je maar goed vast zodat je niet weg kunt waaien. Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een aaibare rijkdom, deze prachtige poppenquiltjes, Jeannet! En wat goed van je,
  dat je gewoon doorzet met het handquilten!
  Fijn weekend, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtig al je quiltjes.En leuk voor je dat je ze meteen maakte.Mijn patronen liggen nog te wachten zoals nog meer dingen.Het boek heb ik ook bestelt maar nog niet ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Helemaal geweldig Jeannet: super dat je alle quiltjes al klaar hebt! Stiekum best wel een beetje "jaloers" op je ^_^ Ik vind ze prachtig, helemaal in de kleuren die je gebruikt hebt.
  In eerste instantie was ik het niet van plan, maar nu heb ik toch ook jouw voorbeeld gevolgd: het nieuwe boek van Kathleen duurt nu wel erg lang bij The Book Depository. Ik heb 'm gecancelled en bij Kathleen besteld. Volgende keer beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo Jeannet, wat een mooie quiltjes heb je gemaakt! En zo snel allemaal klaar, doorgequilt en wel. Gezellig dat je mijn blog bezocht hebt en bedankt voor je leuke reactie! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. These are so beautiful! I just started her Schoolgirl Club for this year. She started the same patterns over for the first six months of 2011 and I just finished the first one.

  Thank you so much for sharing all these lovely, lovely quilts!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Prachtig zijn je kleine quiltjes Jeannet en er zijn eigenlijk geen lelijke stofjes...als je ze maar goed gebruikt...Leuk toch zo,n stapeltje op een oud tafeltje of zo...en juist dat de steekjes van het quilten niet perfect zijn maakt ze mooi...en ook "perfect"is voor iedereen anders...gequild zien de dekentjes er gelijk heel anders uit vind ik... veel mooier ook...maar jammergenoeg kan ik het ook niet goed..
  De wind giert hier om het huis...ben naar huis gedragen haast op de fiets langs de dijk..had de wind mee gelukkig maar ben blij dat ik er ben...heerlijk "Freubel" weer.. fijn weekend en groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een mooi gezicht al die schattige quiltjes! Geniet ze!!
  En succes met de storm; ik heb begrepen dat we de komende nacht zelfs windkracht 9 krijgen aan de kust.........
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. eHallo Jeannet,
  Ik ben 1 van de stille lezers en geniet van je verhalen. Wat een mooie quiltjes zijn het geworden. Ik voel er erg voor om ze ook te maken, ik heb ook via de link op de site gekeken maar ben een beetje huiverig om me aan te melden. Zou je me wat meer informatie willen sturen, hoe een en ander in zijn werk gaat (jannywagenaar@live.nl), groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een stapel, zeg. Wat mooi allemaal. En ja, dat laatste is inderdaad een schatje. Leuk, dat die 'lelijke' oude stofjes zo bij elkaar toch zo mooi zijn. Ikzelf bewaar ook alles, en ze komen toch altijd weer van pas. IK heb ook weleens iemand horen zeggen: 'in elke quilt moet ook een lelijk lapje zitten'
  Dat nieuwe boek van Kathleen Tracy krijg ik voor mijn verjaardag, ook een door haar getekende, ik ben heel benieuwd.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat een prachtige quiltjes zijn het geworden en die met die lelijke stofjes?? die vind ik helemaal geweldig!!
  Doorquilten is lastig maar oefening baart inderdaad kunst en een cursus doorpitten heeft mij aardig op weg geholpen een goede techniek aan te leren! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Jeannet, ze zijn allemaal even leuk. Wat een prachtige verzameling zo bij elkaar. En nu lekker verder met het nieuwe boek.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi Jeannet,
  Wat een *superserie* heb je hiermee!Prachtige stoffen gebruik je. Dit zijn echt quiltjes om op een stapeltje te hebben liggen en af en toe te bekijken.
  groetjes,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Prachtige quiltjes zijn het geworden!!! En ik moest erg lachen om je opmerking over lelijke stofjes, je weet nooit hoe ene koe een haas vangt!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik blijf in raadselen over je opmerking over bookdeposito... wat was daarmee?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Sterkte met de storm Jeannet!
  Wat een leuke quiltjes zijn het zo allemaal bij elkaar , allemaal met een ander verhaal. Knap dat je het quilten gewoon opgepakt hebt. Ik herken het 's nachts niet kunnen slapen omdat er mooie lapjes wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Jeetje, wat zijn ze leuk zeg! Het lijkt me ook erg leuk om te doen... steeds weer iets heel anders hé?
  Goed te lezen dat ik niet de enige in quiltland ben die niet bedreven is in doorquilten hahaha. Al denk ik dat jij er toch wel handiger in bent dan ik ;-)
  fijn weekend, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik vind je quiltjes enorm mooi geworden, ze zijn gewoon super !! Ik heb de boeken ook allemaal van haar (op de nieuwste ben ik nog aan het wachten) maar nog altijd moet ik mijn eerste poppenquiltje maken. Wordt onderhand tijd :-) Zeker nu ik die van jou gezien heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een leuke log heb je over de schoolquiltjes geschreven en wat zijn ze allemaal mooi geworden. En het quilten ik heb het wel geleerd maar doe af en toe ook maar wat als ik het maar mooi vind en ja oefening baart echt kunst in dit geval. Ik vind het erg mooi om zo'n stapel te zien liggen. Af en toe bekijken weer anders opvouwen enz. En hier heeft het ook aardig gewaaid vannacht en gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oh Jeannet, wat een leuke verzameling kleine quiltjes heb je gemaakt het afgelopen jaar, jij kan afwisselen elke maand een ander in de gang! (lol) fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Dear Jeannet, your quilts are so,so pretty.
  The littles blankets are very beautiful. I always enjoy reading your post, tkans for sharing your work...
  Enjoy your day and your sewing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Stuk voor stuk kleine beauties! Ik vind vooral die applicaties prachtig. En dan dat doorquilten ... goed gedaan joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik schrijven moet omdat ik allemaal even prachtig vind.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hallo Jeannet,
  Ik proef in jouw verhaal dat er een beginnende liefde is voor het quilten.
  Zorg dat deze relatie in stand blijft.
  Het is een heerlijke liefde.
  Het is iedere keer een heerlijk gevoel als je ziet hoe door het quilten je quilt tot leven komt.
  Hou vol en geniet ervan!
  Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hallo Jeannet,
  Ik proef in jouw verhaal dat er een beginnende liefde is voor het quilten.
  Zorg dat deze relatie in stand blijft.
  Het is een heerlijke liefde.
  Het is iedere keer een heerlijk gevoel als je ziet hoe door het quilten je quilt tot leven komt.
  Hou vol en geniet ervan!
  Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 50. wouw....wat mooi
  groetjes tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Your doll quilts are divine Jeannet! I have enjoyed watching them grow and I love that you have hand quilted them.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hoi Jeannet,
  Wat leuk dat je 'langs' kwam! Ik heb genoten van je blog. Hel mooie poppenquilts en je grote quilts van langer geleden, zijn ook erg mooi. En dan nog je beren, mandela's en ineens zag ik dat je ook een featherweight hebt! Ik heb je bij mijn favoriete blogs gezet dan kan ik steeds even bij je kijken.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ze zijn prachtig geworden. En met dat gele dingetje..........? Het is heerlijk relaxen mt steekjes prikken bij de haard en de wind om het huis. Snap je nou dt mensen dat vragen?? Wat doe je ermee??? Dat is hetzelfde als Poeh dat kost veel tijd.... dat kennen wij quilters toch niet .... tijd..... het gaat zo snel dat we het niet eens zien LOL
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ik ben begonnen aan een quiltje uit het boek Prarie children ook van Kathleen. Jij hebt me vrijdag met jouw berichtje over de streep getrokken.... Het boek lag al een poosje in de kast. Ik was nog in de ikkannietkiezen-fase. Maar ineens had ik de stofjes en lineaal en mes in de hand. Ben nu aan het stoeien om ze leuk uit te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. WOW, stuk voor stuk zijn het beauty's!!!
  en jij maar denken dat je je lelijke stofjes gebruikt, helemaal niet dus!!!
  over doorpitten heb ik geleerd: als het maar regelmatig is, dan geeft het niet dat de steekjes wat groter zijn.
  wat hebben we toch allemaal moeite met quilten, he, tops maken is zoveel leuker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Prachtig zijn ze!!! Wie kan zo'n gezellig stapeltje weerstaan...?
  Misschien toch maar die patroontjes bestellen.... En je lelijke stofjes hebben inderdaad een heel mooi quiltje gemaakt.
  Ja, ik vind ook altijd dat een quilt tot leven komt als je hem doorrijgt.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wow, my eyes are really wide opened now after seeing your beautiful quilts!! Look at you have been really busy playing with Kathy's pattern! Good for you :)) I really like her new book, but haven't decided which one I'm going to make first yet. Too many eye candies... Happy quilting!!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet