Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 18 februari 2011

Langs de dijken.....

Het is altijd een prachtig ritje over het voormalige eiland Voorne door de wijdse polders, en als ik dan al die namen zie van deze dijken dan weet je weer dat het vroeger, vóór de Deltawerken,niet zo vanzelfsprekend was dat de polders het hier droog hielden.
Als ik al deze dijken afrij van links naar rechts kom ik vanzelf bij Els in Zwartewaal waar we vorige week de quiltkwebbelclub hadden.

We hebben een tasje met een rits gemaakt en een stitcherie erop, hoeveel tasjes kan een handwerkster hebben ? veel, héél veel, om van alles in te doen, je naaigerei, scharen, rolmessen, naaldenmapje, bedenk het allemaal maar.

En het tasje werd gemaakt van een soort folkstof, dat bracht me meteen op het idee dat ik zoiets ook nog in de kast had liggen, ooit gekocht bij de quiltnaald, mooie stofjes, maar wat moet je er mee? voor in een quilt vind ik ze niet zo geschikt, maar voor dit is het erg leuk, en voor een naaldenmapje of een speldenkussen, ik bekeek ze opeens weer met andere ogen, toch leuk!

Deze paashaas was een beetje vroeg, ik zit nog na te genieten van mijn Valentijnschocolaatjes.....hij kwam van de week zo voorbij mijn raam huppelen en ik kon hem heel goed op de foto zetten. De boeren zijn al druk in de weer met gieren, bemesten, ploegen etc. een heerlijke lucht rondom het huis, en dat meen ik echt, er gaat bij mij niets boven de voorjaarslucht van het mest uitrijden.Dat gaat gewoon door, en ik moet zeggen dat ik dat een heerlijk rustgevend verhaal vind, wat er ook gebeurd in het leven, het gaat ook weer allemaal door, de toverhazelaar staat enorm te bloeien en te geuren, de lente is onmiskenbaar in aantocht!Je hoort s,morgens de vogels ook al weer zingen.Gisteren lekker wezen lunchen met een vriendin hier in de duinen, salade met geitenkaas...Mmmmm.

En deze muizen hebben ook de lente in het hoofd.....is dit geen lief plaatje ? de dikke ronde muis is van keramiek en die kreeg ik van zoonlief voor Valentijn, want hij vond muizenman zo alleen staan in de keuken, met dit zonnige weer was ik ze al kwijt en zaten ze in de tuin.......innige omhelzing, mamaaaaa, ze krijgen kleintjes riep zoonlief!

En over Valentijnscadeautjes gesproken.......kreeg ik toch van Haar dit prachtig geborduurde hart over de post! om stil van te worden......het past helemaal perfect aan de knop van mijn oude blauwe hoekkast, hoe kon ze dat nou weten........

En het moet niet gekker worden.......kreeg ik ook nog van de week een schattig klein blauw "vlopje"met deze vier hexagonnen van Haar! zij was met een poppenquiltje bezig, ik had in een reactie gezet dat ik zo,n hekel had aan die hexagonnen, en voilla.....met gezwinde spoed kwamen er zomaar vier deze kant op gewappert, dus: ik kan niet achterblijven.....wordt vervolgt....
Nou ja, de Mystery van Veronique zijn eigenlijk ook allemaal poppenquiltjes als je het goed bekijkt. Iedereen een heel fijn weekend, geniet vooral van de zon!

32 opmerkingen:

 1. Leuk, dat tasje dat je hebt gemaakt. Ben je n iedere keer uit je auto gestapt om zo'n straatnamenbord te fotograferen ?
  Mooi gebaar van Gerda.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Anita en Gerda zijn maar gek met je,ze weten ook heel goed waar ze jouw blij mee kunnen maken.
  een fijne voorjaarsvrijdag, het word wel weer wat kouder,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeanette,
  Prachtig je foto, om helemaal in de stemming van de lente te komen. Die Haas is zoooo mooi. Geeft inderdaad een goed gevoel.
  Wat een leuk cadeautje van je zoon.
  Fijn weekend,
  Gr,
  Mireille
  http://www.snoeki-tik.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je veel moois in dit blogje.
  Heerlijk om te lezen en te zien.

  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit hier te genieten van jouw lenteverhaal , terwijl het hier vannacht echt koud was. Lente ?? Soms ziet het er buiten heerlijk uit. Hoewel hier loopt er nog niets uit. Ook geen crocusjes, alleen maar groen.
  Maar in het oosten is het vaak kouder in de winter en warmer in de zomer.
  groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan ik helemaal onderschrijven; wat er ook gebeurd, het gaat allemaal weer door.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie haas èn een mooie foto! Nee, hier ruiken we nog niets van het voorjaar, maar er bloeien al wel crocusjes in de bermen.
  Wat schattig, die twee muizen en wat lief van je zoon! En je bent maar verwend door die twee, een mooi hart, maar die kast is vast ook heel mooi!
  En die stoffen zijn prachtig, zonde om er niets mee te doen, het tasje is ook heel leuk.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet het er weer leuk en gezellig uit en wat leuk dat je foto's hebt gemaakt van die dijknamen, ik kan me de watersnoodramp nog goed herinneren, we zaten aan de radio gekluisterd en er is ook aardig wat speelgoed en kleding toe die kant opgegaan, gelukkig is dat verleden tijd.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk he, dat voorjaar dat er aan zit te komen. en op het platteland merk je dat toch eerder dan in een stad. Ik hou ook van die heerlijke lucht als de weilanden weer bemest worden. Maar ik hou het wel graag buiten en haal ook razendsnel mijn was naar binnen als ik het ruik. Ook vind k het minder als Teun zich even lekker om e om rolt in zo'n pas bemest stuk land. Maar ja, het hoort er allemaal bij. Je bent toch nog niet begonnen met de Mistery he.Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Welke zon? Hier is het voor de verandering weer eens grauw en grijs!! Leuke dingen heb je gekregen, vooral dat hart vind ik gaaf! Dus nu als de wiedeweerga aan de hexen jij en dat schattige quiltje gaan maken!! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een mooie dingen heb je gehad.Het tasje is leuk geworden he, ik heb hem ook al in gebruik.
  Fijn dat we het mooie weer weer even hebben mogen ruiken en zien,geeft weer moed t'is hier nu weer erg grauw en koud.
  Je bent verwend hoor met die mooie muis, leuk kado

  fijne dag
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je weer wat leuks gemaakt ! Die foto met de muizen is GEWELDIG !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een lieve cadeautjes allemaal! Je hebt het vast verdient! Je tasje is weer té schattig van dat mooie stofje! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen. Een mooi hart, mooie hexjes en ook nog zo'n mooie haas van je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je een prachtig stukje geschreven, Jeannet,
  over het telkens weer terugkeren van de seizoenen,
  zo herkenbaar... Ook al verandert er nog zo veel in je
  leven, dat gaat gewoon maar door. Wat een lief
  cadeautje heb je gekregen van je zoon! En ook nog
  een beeldig tasje gemaakt, wat een leukerdje.
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zie jou ineens helemaal zitten; in je autootje, bij elk bordje stoppend om een foto te maken! :)))
  Ik vind die folk-stofjes geweldig! Helemaal mijn ding...
  Wat een prachtige kadootjes ben je mee verwend. Dat stofje onder de hexagonnen is trouwens ook om te kwijlen \____/

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk tasje.En een prachtig hart kreeg je .Ook nog leuke hexjes met de post,nu moet je er wel even mee verder.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gezellig, al die Hollandse dijken naamplaten, dat klinkt nog eens anders dan 'zur Post', 'zur alte Post' en consorten ;)

  Je zoontje heeft echt een lief cadeautje voor je uitgezocht. En wat ben je toch een bofferd, met zulke lieve vriendinnen die je zomaar prachtige dingen sturen.

  Hier is het berekoud - bij jullie ook?
  Groetjes en een fijn weekend,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ben je heerlijk verwend met al die mooie cadeaus. Leuk hoor. Leuke quilt ga je van de hexagonnen maken en wat woon je toch geweldig mooi daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke dingetjes laat je weer zien!! En die muizen......volgens mij komt er vast een klein muisje!
  Die hexjes zijn erg leuk en een hexjes poppenquiltje zal zeker in de smaak vallen.
  Tja de lente is hier ver te zoeken en net zo als de laatste jaren duurt de winter me veels te lang maar net zo alles.....het zal zeker goedkomen.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi dat tasje... en inderdaad hele mooie stof ervoor!
  Je foto's zijn al helemaal lente achtig, héérlijk!! Kwam die haas zomaar bij je voor het huis?? Wat geweldig zeg!
  En wat ben jij heerlijk verwend, dat hart vind ik schitterend hoor.
  lieve groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een prachtige folkklore stofjes, daar zou ik zo verliefd op kunnen worden........

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je mooie letters op je blog!.
  Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk ik proef de sfeer als ik richting de Wilgenhoek rij. Dat hart hoort gewoon bij jou. Vanaf de eerste steek.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Krijg ik weer heimwee als ik die dijknamen zie....
  Pas maar op, straks heb je overal kleine muisjes rondlopen..:o))
  En wat een leuke dingen heb je gekregen, je bent lekker verwend.
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het voorjaar komt eraan en het rijden over de dijken op Voorne is altijd indrukwekkend. De gierlucht ben ik minder dol op, maar ja, het hoort erbij. Leuk tasje heb je gemaakt Jeannet en mooie cadeautjes ontvangen. Het was gezellig weer even op visite te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een prachtig haas. Schitterend krachtig dier! Snuif jij nog een extra hard al die gierlucht in dan hoef ik het niet te ruik gedver! Maar alles wat je verder benoemd daar kan ik je helemaal in volgen, dat is wat het leven mooi maakt, toch?! Prachtig blauw hartje, bofkomt!! Groeten aan man en kind.
  Fijn weekend en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hoi hoi heb weer even heerlijk je blog gelezen ,kreeg zo in zin in het voorjaar .
  wat en lief en schatige hartje .
  geniet van alle mooie dingen zeker nu in de natuur .
  lieve gr sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh wat een mooie landelijke collage! Lijkt mij toch nog steeds heerlijk zo'n landelijke omgeving! Wat lief van Gerda en Anita! Verwennerij! Heerlijk!
  Jammer, dat ik je niet meer gezien heb op de beurs! Gewoon lekker druk! Maar....5 maart....?
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. hallo mamske leuk die valentijnsmuis en je wilde hem eerst nog wel zelf gaan halen maar wij waren je net voor!
  groetjes van je kevertje

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je maakt zulke mooie dingen en ik volg je blog dan ook heel graag.
  Hierbij krijg je van mij de Awrd Liebster blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik moest lachen om je ganzen verhaal!
  Dat hart vind ik om te watertanden en zomaar 4 hexagonnetjes, dat is niet gek...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet