Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 7 februari 2011

van alles wat weekend

We hebben een onstuimig weekend achter de rug aan de kust, het bleef maar doorgaan, als je binnen zat merkte je er niet veel van behalve dat de wind om het huis gierde en er af en toe een verdwaalde bloempot voorbij scheerde, maar het strand was indrukwekkend met schuimkoppen en dat zie je niet zo vaak.
Na al deze woesternij en natuurgeweld was het heerlijk om warm binnen te zitten zentangelen, ik zie het op sommige blogs ook wel voorbij komen, het is een heel ontspannende manier om gewoon maar te "doen" gewoon een beetje vlakjes intekenen met figuurtjes, niets moet, alles mag, en het resultaat is altijd leuk en ontspannend. Zeker ook met kinderen. Volgende week ga ik een ochtend een workshop er in volgen om nog meer ideen te krijgen bij mijn mandaladocente.

Dit is een jellyrol van de serie "hope"van Marcus, ik ben eerlijk gezegd niet zo van de jellyrollen, ik weet nooit wat ik er mee kan ondanks verschillende boeken, voor het één te weinig, voor het andere teveel, maar dit was wel een heel erg koopje,ik denk dat ik er maar fourpatchblokjes van maak afgewisseld met blokjes in één kleur en dan op de punten gezet.Deze serie laast zich overigens wel weer goed combineren met de petit ecole qua kleur. Het patroon( en héél veel andere prachtige gratis patronen) kun je hier ( klik) vinden: Dit is echt mijn favoriete website.

En dit wil ik julllie ook laten zien, vlak bij ons huis, is me dat nou bijzonder of niet? een megagrote zwam aan een wilgenboom, steeds als ik er langs rij dan sta ik er weer versteld van, het is echt een knoepert van een ding en ieder jaar hangt hij er weer. Ik denk dat hij wel 50 cm in doorsnee is.

Dit heb ik van het weekend gemaakt....de "beurs van Bep"....met een wollen bloemetje er op geappliceerd, zo leuk.....en voor wie ik het gemaakt heb is nog véél leuker.....een meisje, zó schattig, ik laat het in een volgend blogje zien, en nu denken jullie dat het meisje muis is......hahahah, nee, wel het eerste woord, maar ze heeft geen staart.........wel oren.....
En ik heb ook deze nieuwe spreuk opgeschreven in de serre, wij hebben een krijtbord ingelijst in de serre hangen en daar zetten we steeds een andere spreuk op, deze vond ik in de nieuwe Flow, vond ik wel heel erg toepasselijk, in elk geval voor mijn werkkamertje en zeker op de maandagmorgen.....toch?
Zijn er onder jullie nog mensen die naar Vijfhuizen gaan? Ik ga als het goed is ga ik de zondag met een vriendin naar de beurs. Het is voor ons jammer genoeg wel een stuk verder rijden, ik ben benieuwd wat er allemaal voor moois te zien is, ik neem mijn net gemaakte beursje maar mee.....daar kan niet zoveel in.....Fijne week allemaal.

36 opmerkingen:

  1. Heerlijk......buiten onstuimig weer en binnen één en al gezelligheid en creativiteit! Ben benieuwd naar je jelly roll productie! Weet je zeker dat je niet een groter beursje meeneemt naar de beurs? Ik zie je daar dan op zondag!
    Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeannet, Die mandala ziet er mooi uit in zijn eenvoud. Die zwam ,hij vind het blijkbaar leuk om er ozbij te hangen hé. Je Jelly-roll , het zijn mooie kleuren en voor de quilt die ik gezien heb op de andere site lijkt hij me wel geschikt hoor! Wat die spreuk betreft, die hangt gemaakt in mijn hobby-ruimt in de vorm van een quiltje . Gewoon- De tekst in cursieve letters geborduurd met de steelsteek , rondom klein blokes , gerasterd en boordje omheen . Leuk hoor! Doen... groetjes Carine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Jeannet,
    Buiten stormt 't en dan is het weerk om heerlijk binnen te zijn, dicht bij je naaiwerk of -machine. Heerlijk dat je overal over schrijft wat je verwondert. Ik lees het graag.
    Je kunt een heleboel doen met een Jelly Roll. Heb je voor inspiratie als eens gekeken op de site van Moda? Hier staat precies wat je met werk voorgesneden product kunt doen: http://www.modabakeshop.com/p/weights-and-measures.html
    Er zijn al een paar quilt alongs geweest voor Jelly Roll:
    psiquilt heeft nu een leuke (postzegelquilt)
    en eerder was er al een Jelly Roll Sampler in de vorm van een quilt along. (zoek maar eens)
    Veel plezier met wat je ook onderneemt.

    Betty

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is weer om lekker te quilten, of een madela te maken, ik deed dat vroeger ook veel, maar nu eigenlijk nooit meer.
    Mooie jellyrol, kan je toch weer wat leuks mee doen en je beursje is schattig en groot genoeg voor de beurs ;-)
    Ik ga zaterdag met man, broer en schoonzus.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Jeannet dat is nog eens een joekel van een zwam,wat is de natuur toch mooi als je ziet hoe zo iets groeien kan.Je beursje is ook weer een leukerdje.Ga ook naar Vijfhuizen maar weet nog niet welke dag mocht ik zondag gaan dan kijk ik wel naar je uit want zou toch leuk zijn om je in het echt te zien.Groetjes en een fijne week gewenst Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk die storm, gezellig quiltweer. Jammer dat ik zo ver van de zee woon, want het lijkt me heerlijk om even uit te waaien. Een jellyrol heb ik pas 1 keer gekocht, wwet ook nooit goed wat ik ermee aan moet. Ben benieuwd wat jij ervan gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zelf ook nog nooit een jelly roll gekocht, weet zelf ook niet zo goed wat ik er mee moet.
    Wat prachtig die paddestoel, wat zo groot... jeetje!
    Ja heerlijk zo'n spreuk... maar moet toch zelf echt even de stofzuiger pakken, hihi!
    fijne dag, groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat zetangelen deden wij vroeger op de basisschool,"dromen"noemde wij dat, leuk om te zien dat dat nog steeds gedaan word.Het was gister inderdaad lekker quilt en fröbelweer.
    Ik ben benieuwd hoe je Jelly-rolquilt er uit komt te zien.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk beursje heb je gemaakt. De spreuk zou hier ook zo kunnen hangen.
    Ik ga niet naar Vijfhuizen. Ik moet werken en op de zondag is het mijn verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schat van een beursje!!!! Je wol-ervaring ziet er goed uit...smaakt het al naar meer. Ik ga als het goed is a.s. vrijdag al naar de beurs. Het weekeind stond al volgeplant!DD viert der verjaardagsfeestjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja het was een behoorlijk winderig weekend! Mooie Jelly roll. Ik vind het altijd wel leuk om pre-cuts te gebruiken. Als je niet al te grote stukjes in je blokken gebruikt kan je er toch vaak alle kanten mee op.
    Een paar gewone faq erbij en het lukt altijd. Die website is idd prachtig. Vaak vergeet ik het weer.Je hebt wat oom naar uit te kijken komend weekend. Helaas zullen we elkaar daar niet treffen.Succes met je Jelly roll!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jeannet,
    Dank je om je zentangel te delen, ik kende dit nog niet. Ga me er een keertje in verdiepen, ziet er tof uit.
    Mooi hé de kust in deze periode.
    gr,
    Mireille

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie zentangel, heerlijk werk om te doen, word je een beetje dromerig van. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja wat een storm hé? Maar wat een mooie foto's zo van de schuimkoppen... echt super! Net als de zwam, wat bijzonder!
    De jellyrol vind ik erg mooi van kleur zeg. Maar inderdaad lijkt het mij ook moeilijk om daar iets mee te verzinnen. Ik ga zo wel even op de site kijken die je gelinkt hebt.. ben benieuwd.
    Wat lief het beursje dat je gemaakt hebt... ben wel benieuwd nu voor wie het bestemd is hoor hihi.
    Ja ik denk dat ik ook naar vijfhuizen ga en ik sleep mijn man er dan mee heen ;-)
    groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ga ook zondag met mijn bee. Zal ik dan heel hard Jeannet roepen. Wat een schattig beursje s het geworden. Mooie jelly rol.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige jelly roll Jeannet, het is een mooi patroon dat je ermee gaat maken. Prachtige zee foto trouwens, het was echt uitwaaiweer gisteren. Je bent maar druk geweest ook nog zo'n mooi beursje gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een pracht van een zwam, heel bijzonder! Die
    storm ben ik nu wel klaar mee. Gisteren bijna van
    de weg gewaaid, toen we in Stadskanaal met een
    busje een babykamertje moesten ophalen. Ik hoop,
    dat het zondag niet meer waait, want dan ga ik de
    reis naaar Vijfhuizen wagen! Groetjes, Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het was inderdaad erg onstuimig dit weekend. Wij waren in Katwijk bij de musical Soldaat van Oranje, en we waaiden bijna van de parkeerplaats af. Ik heb ook ooit een keer een zentangle gemaakt: erg leuk om te doen. Moet ik eens vaker gaan doen... Veel succes met je jellyroll en alvast veel plezier komende zondag. Misschien kom ik je nog wel tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat zentangelen kende ik niet, maar ik zie daar wel een mooie tekening wat ook prachtig in kruissteekjes gemaakt zou kunnen worden :-)
    je jelly roll is ook erg mooi net als die zwam.
    Wij kunnen door de revalidatie van Dh's knie helaas niet naar Vijfhuizen, hopenlijk volgend jaar dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Die spreuk is mij op het lijf geschreven! Die hangt hier al een tijdje in m'n Ateliertje. Wat geweldig die ruige zee met schuimkoppen. Dan vind ik de zee op z'n mooist...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuke post! Je zwam is bijna griezelig groot! En de jellyroll is erg mooi van kleur.
    Gezellige beursdag. Ik ga waarschijnlijk vrijdag.
    Groetjes
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik ben benieuwd wie dat leuke beursje nou krijgt,en die tekst..daar kan ik me helemaal in vinden :)
    groetjes patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuk beursje en wat een geweldige spreuk ben er helemaal mee eens. Het water ziet er ontzettend woest uit, ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel van hou. De zwam is heel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Jaaaa, gaat het er dan toch van komen dat we elkaar live zien? Ik zal er zijn zondag.
    Verder heb je zo te lezen een heerlijk relaxt weekend gehad. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je spreuk is er een die al jaren bij mij in huis hangt en waar ik voor 200% achter sta!!
    Natuurlijk pasthij prima bij de meeste quiltster!!
    De beurs is veel te druk voor mij maar ik geniet wel een beetje met jullie mee!
    groetjes en veel liefs, Janine en de Katermansjes

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Geweldig, die schuimkoppen! Wat mis ik de zee soms zeg!
    Je beursje is leuk, was je bij Bep in Hall of heb je hem thuis gemaakt met een patroontje?
    En dan je doodle...prachtig, daar kun je zo een quiltpatroon van maken!
    groetjes,
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een weer hè, lekker binnen rommelen is niet verkeerd ;-).
    Ik ga zaterdag met Sandra mee naar Zevenhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ja hoor ik ga ook, maar jammer genoeg wel op zaterdag! Je beursje is erg leuk geworden en opgevouwen briefjes kunnen er ook in hoor, dus dan zou ik als ik jou wat toch maar een paar reuzetassen meenemen! Fijne dag en geniet vandaag maar van dat heerlijke zonnetje! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ja het was wel het weertje hé.
    En met een jellyroll kun je zoveel,zal mooi worden in de vierkantjes.
    Leuk beursje.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een mooie spreuk! Zeker één om te onthouden!! Wat ben je weer gezellig bezig met allerlei leuke dingen! Mijn inspiratie was even weg, maar door al die gezellige blogs is het gelukkig weer terug aan het komen! Succes met al je "projecten"!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Geweldige spreuk, een om te borduren.........:):)

    En wat een superschattig beursje...........
    Ik heb nog een oude van mijn oma.....
    Zo waardevol......

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een leuke site, ik heb hem gelijk opgeslagen. Die jellyroll vind ik heel mooi, wat is er toch veel moois te koop.
    Helaas ga ik niet naar de beurs, jammer dat het niet meer in Rijswijk is.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Het leek wel herfst, met al die wind. Maar heerlijk om in te wandelen! Ik loop ook altijd om zo'n jelly rol heen. Weet nooit wat ermee te doen.
    Ik ga ook eens zetangelen proberen. lijkt me rustgevend.
    Zaterdag vertrekken er 4 vrouwen vanuit het midden des lands in een grote auto richting vijfhuizen. Wordt een feestje!!.. of zoals een van de 4 dames mailde; 4 women, 1 big car, going to a quilt/craft expo is a SCARY combination... (ze is Candadees, dus we mailen veel in het Engels)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. I like your little bag with wool applique flower on it. Very nice and cute :) Isn't always nice to have a relaxing weekend?

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hoi Jeannet,

    de spreuk op het bordje vind ik geweldig, zou zomaar bij mij kunnen passen.

    groetjes janine

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat heb je toch een prachtige blog, schitterend

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.