Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 25 februari 2011

Van de kleine dingen die voorbij gaan....

Deze tekst spreekt voor zich, hoe vaak gaan we niet aan het kleine en eenvoudige voorbij om er later achter te komen dat het daar eigenlijk om draaide, dat gekookte eitje op zondagochtend, het koffiedrinken bij mijn moeder, eten met een kaarsje aan, de houtkachel die mijn man altijd zo lekker opstookt zodat het warm is als wij beneden komen, de zonsopgang vanuit het raam, de overvliegende ganzen,iedereen kan het wel voor zichzelf invullen,het zijn allemaal zulke gewone dingen, totdat ze er niet meer zijn.....

Vorige week ben ik weer wezen vilten in de duinen. Het was weer erg leuk om te doen, die kleuren van die wol zijn altijd al zo verwarmend. Dit keer gingen we bloemen vilten. Je ziet ze ook wel eens liggen op een kunstmarkt ofzo, en dan zijn ze best duur, nu begrijp ik dat wel, want als je ziet hoe lang je bezig bent met één bloemetje....Eerst de wol uitleggen, dan met zeep natmaken en rollen en vollen.Echt wel een hele middag, en dan had de juf nog de steeltjes voor ons gemaakt.

Dit waren de voorbeeldbloemen van de Juf. Je maakt de bloemen eerst van een lap vilt en daar knip je dan met mallen de bloemen uit en vilt je ze verder in de vorm. Je moet wel van geklieder met water en zeepsop houden.......Leuk dat zo,n oude traditie nu weer zo "hip" is eigenlijk.
En dan was dit het resultaat, ik heb twee bloemen gemaakt, niet voor op mijn jas als corsage, maar meer als een klein kunststukje op een stronkje om zomaar ergens neer te zetten.
Ik heb ze samen verbonden met een streng wol die ik heb gevilt, dat had ik de vorige keer gemaakt, die ketting, die ik overigens heel erg vaak draag.

De volgende keer gaan we een shawl vilten met gaten, ik heb het voorbeeld gezien, dat zal best pittig doorwerken zijn om in een middag klaar te krijgen. En voor wie zich verveelt ( ? ) en ook nog HIP wil zijn en genoeg sokken en shawls heeft gebreid............

Iedereen een heel fijn weekend, en ik hoop een beetje minder regenachtige voorjaarsvakantie dan de voorgaande twee jaren......

32 opmerkingen:

  1. Erg leuk Jeannet. Je hebt een mooie kleurencombinatie gekozen. Ik ben niet zo van 'het natte' werken maar hier zou je een uitzondering voor kunnen maken. Ja de little things.......
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige bloemen heb je gemaakt! en eerlijk gezegd vind ik de jouwe mooier dan van je juf...
    Je krijgt er wel mooie zachte handen van, he.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi en zo bedriegelijk eenvoudig zoals je ze op dat stronkje hebt gedaan.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "wie het kleine niet eert is het grote niet weerd" En dan klopt als een bus. Mooie spreuk hoor op dat hartje
    Knap gemaakt die bloemen!

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig leuk is jou creatie geworden! En wanneer kunnen we ze bij jou bestellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ooooh jeanet schitterend die bloemen,mooie kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke workshop en prachtig resultaat.
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is helemaal geweldig wat je hebt gemaakt, zo knap en dan die mooie kleuren!
    Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat zijn prachtige bloemen geworden Jeannet! En het hart is ook prachtig, groetjes Maud

    BeantwoordenVerwijderen
  10. er is een nieuw boek van Francine Oomen, hoe overleef ik wildbreien......... Zij is met kinderen voor artis gaan breien, helemaal leuk.......

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De bloemen zijn erg mooi geworden. De spreuk is zoooo helemaal waar, jammer dat we er zo vaak op gewezen moeten worden en het zo weinig vanzelf beseffen. Zo`n hart zou ik ook wel in mijn huis willen hangen om er elke dag even bij stil te staan.
    Fijne dag en groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie tekst op het leuke hart.
    Je bloemen zijn ware kunstwerkjes geworden, dat is wel een middagje werken waard geweest. Je gekozen kleuren zijn ook prachtig.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi gedaan.En succes met de sjaal de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat zijn ze mooooooooiiii! En ja, de kleine dingetjes he, goed om er zo nu en dan eens even bij stil te staan en met zo'n schattig hartje gaat dat dus vanzelf. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 't zijn de kleine dingen die het doen, dat is volgens mij ook een versje...helemaal waar. Ik probeer wel steeds vaker juist van die kleine dingetjes te genieten! Wat een mooie bloemen heb je gemaakt! Ziet er prachtig uit. Alvast een fijne vakantie hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een geweldig mooie bloemen zijn dit het is echt een kunstwerk. Ik vind het ook erg mooie kleuren. En waar je mee begint is helemaal waar, de kleine dingen. Dat wild breien vind ik erg leuk. Wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heel mooi dat viltwerk! Het zijn inderdaad prachtige kleuren. Ben heel benieuwd naar de sjaal. Jammer dat ik niet tegen wol kan want je ziet zo vaak mooie dingen van wol.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat zijn je gevilte bloemen MOOI! Lijkt me zo leuk om te doen, met dat
    zeepsop! Het hart is ook prachtig met
    een mooie tekst. Ik kan ook erg genieten van de kleine dingen! Hoop,
    dat er dit weekend ook veel kleine
    dingen te genieten zijn, ondanks het
    miezerige weer! Groetjes, Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk he, dat vilten, Lekker kliederen, net als vroeger. En wat heb je prachtige bloemen gemaakt. Ze staan zo leuk. ik vind de kleuren prachtig.
    En wat zijn er toch veel kleine dingen elke dag om van te genieten. Hier vliegen de ganzen ook steeds over, dan ren ik als een gek naar buiten, want ik ben helemaal weg van dat gehonk...

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je voelt je weer kind, denk ik, als je zo lekker kunt kliederen. Het is wel een klus, zeg, maar het resultaat is schitterend.
    Dat hart is prachtig, met een mooie en ware tekst, hoe ouder je wordt, hoe meer je dat beseft.
    En lantarenpalen met en gebreid jasje, gekker kan het niet (lol)!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie bloemen zeg!! En wat betreft de spreuk....ben het erhelemaal mee eens.Helaas vergeten mensen het nog weleens in deze snelle tijd.
    Veel liefs,
    Janine en de Katermansjes

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooi hart en je blomkes zijn ook al zo prachtig !!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuke dinge allemaal weer! En helemaal waar, het zijn nog steeds de kleine dingen die het doen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een mooie bloemen! Ik heb nog nooit met die techniek gewerkt; blijf voorlopig nog maar even bij de quiltlapjes, maar ik vind het wel leuk om te zien wat er allemaal kan!! Mijn kleine ding is.....'s ochtends een bakje koffie samen met mijn DH! Goed dat je het weer eens onder de aandacht brengt!!
    Fijn Weekend, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je bloemen zijn prachtig geworden en staan heel leuk zo met de ketting en een stukje schors, unieke versiering! Ja dat wilt breien mag dus ook haken zijn, kijk maar eens bij MM op haar blog! Fijn weekend, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  26. wat ben je lekker bezig geweest.
    schattige hoor die bloemen
    las ook en kranten knipsel ,van tassen aan de lantaren palen,
    vanmorgen vond ik ook al zo,n mooi tas aan en paal ,dacht die vast iemand vergeten ,hih dus niet als ik je blog goed lees .
    echt en leuk idee en nu maar hopen dat die blijft hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat leuk dat vilten... maar zo te zien is het inderdaad een hele klus!!
    Je hart met de spreuk erop vind ik prachtig en het is ook zo waar. Zoals je bv zegt:'het kopje koffie drinken met mijn moeder', vorig jaar zat ik ook nog samen met mijn moeder aan de koffie en wisten we nog van niks. Nu is ze er al 5 maanden niet meer en mis ik dat kopje koffie drinken met haar zo verschrikkelijk!!
    Geniet er nog maar lekker van zolang het kan hoor.
    liefs, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een mooi resultaat, ik heb ook weleens een workshop vilten gedaan...heerlijk rustgevend met je handen in die wol...wat ben jij vroeg aan het bloggen zeg :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een leuke bloemen heb je gemaakt, lijkt me geweldig zo'n workshop !
    Fijn weekend Hennioe.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Prachtige bloemen Jeannet, heerlijke warme kleuren.
    En wat een leuke profielfoto heb je nu, zo herken ik je tenminste als ik op een beurs ronddwaal...
    Geniet van je zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Je krantenknipsel over wild breien (en een paar opmerkingen op het quilten prikbord) maakte me zo nieuwsgierig, dat ik op internet verder ben gaan zoeken. Wat een leuk initiatief!
    Gezellige, afwisselende blog trouwens!
    Groetjes, Petri

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.