Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 8 april 2011

Boerenlandlogje

Blok 5 van de BOM heb ik af, het lijkt alsof ik heel snel ga, maar dit zijn van die grote blokken dat het eigenlijk "grote stappen gauw thuis"is. Kleine pietepeuterige dingetjes lijken minder werk, maar zijn het helemaal niet. Dit blok meet 35 x 40 cm.En ik kwam deze blog tegen van Marisa, uit Spanje,die heeft me toch een mooie blokken van de BOM gemaakt, echt prachtig.
En zoals ik al eerder zei, ik maak er geen labrador quilt van, maar een " Britse beestenquilt", zo leg ik er toch nog wat van mezelf in, dus inplaats van Jules staat hier nu Aartje!Ik heb het patroon overgenomen van de BOM van haar. Wat ik ook snel heb bekeken, is dat ik de punten van de sterren met een ronding doe....en ik las ergens bij iemand anders dat die dat ook al had bedacht, om die lange punten mooi te krijgen lukt me niet zo goed, en dit is ook prima.
Dit is het volgende blok wat ik ga maken, blok 3, beetje een puntjesvirusblok......ik doe het met malletjes van paterno, dat werkt voor mij het meest prettig. Ik blijf het toch steeds erg leuk vinden om zelf te graaien en te grabbelen in mijn eigen vooraad, in plaats van een kant en klare BOM te doen, het is soms wel verleidelijk, maar voor mij toch niet echt, er zijn zoveel mooie stofjes.
En dit is het leven op het moment op het boerenland, de boeren en tuinders zijn druk in de weer om de aardappels erin  te krijgen, grote tractoren en dito karren werken dag en nacht, ja echt, in het donker gaan ze gewoon door, om de aardappels te poten. Dat geeft me altijd zo,n rust, ondanks de drukte en bedrijvigheid, dat er toch weer ieder jaar de piepers gepoot worden, ondanks alles, ondanks de oorlogen overal gaat het gewone leven door, en ook ondanks alles wat je meemaakt in het leven, dan kun je toch de kracht putten uit de gewone dingen, zo werkt het bij mij tenminste wel.
En wat heb ik hier in mijn beslagkom zitten? Jammer dat het geen bewegend beeld is, maar dit zijn de kikkervisjes van de bruine kikker, ik vond dat die ene eenzame kikker  die ik laatst liet zien, en die in de put woont, maar eens gezelschap van een paar...eh...paar honderden.....andere moest krijgen, kan hij uitzoeken.....Vorig jaar hadden we ze ook, maar toen waren we vergeten dat kikkers ook nog kunnen springen, komen we op s,morgens, bak haast leeg.........oeps....dan maar alle deuren en ramen een poosje open zetten....nu houd mijn echtgenoot het heel goed in de gaten....., het is niet echt zijn ding....kikkers in huis...Ik ga zo naar de quiltkwebbels, weer over al die dijken, prachtige vergezichten in de polders, héérlijk! Iedereen een goed weekend, ( tentoonstelling quilts en breeuwen he, ik hoop er zondag heen te gaan, er hangt een quilt van mij, gaan er nog meer mensen? )

28 opmerkingen:

 1. Leuk blok is het geworden.
  Gelukkig zijn het strak maar piepkleine kikkertjes en hoef je niet bang te zijn dat ze uit de kom zullen springen, het ziet er wel heel gezellig uit.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeannet,

  Mooi is het weer in de polders en de duinen. Wij gingen gisteravond om half 9 nog even fietsen en zagen wel 5 reetjes....
  Je plantjes staan uitbundig te bloeien en je chocola smaakt super lekker...
  Fijne dag met de groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi blok is het geworden! Wat een gezelligheid in de belagkom! Ik had vorige week ook de eerste grote kikker weer gespot brr de hond verjaagde hem gelukkig...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk blok en een mooi overzicht van alle dingen die nu overal gebeuren!
  Groetjes Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi blok. Wat leuk je verslag van het boerenleven. Als stadsmens vergeet je af en toe dat er wel gewerkt moet worden voordat bij mij de aardappels op bord liggn. Gezellig die kikkertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi blok hoor,en het volgende ziet er ook leuk uit.
  Mooie collage van de dingen des levens.
  Fijn zonnig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er weer mooi uit! Leuk de kat ipv de hond. Geniet lekker van je boerenland en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi blok is het geworden met die poes, erg leuk hoor!

  Weet je wat mijn moeder altijd zei, al er een zoom in een wijde rok genaaid moest worden; "STEEK VER STEEK WIJD,'k HEB WEINIG TIJD"

  Mij brengt het ook altijd weer rust als al die bedrijvigheid op het land weer begint, daar geniet ik ook zo van!!!
  En van de natuur, en alle bedrijvigheid van vogels, die hun nestjes druk aan het bouwen zijn, en ook van die dikkopjes hier in de sloot, het is allemaal zo wonderbaarlijk mooi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke en gezellige quilt wordt dit toch. Je gaat weer als een speer, en de afgeronde puntjes zien er top uit. Leuk dat je er een poezenvariant van maakt: vind ik ook leuker ^_^ Veel plezier op de tentoonstelling: ik ben er zaterdag, dus we zullen elkaar waarschijnlijk niet zien. Houd je rekening met de Rotterdamse Marathon: het kan wel eens druk zijn op de wegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi blok heb je gemaakt! Ook ik prijs me gelukkig dat wij op het platteland wonen. Het blijft genieten! Fijn en zonnig weekend toegewenst, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi blok Jeannet. Maak je er een grote quilt van of meerdere kleine? Leuk dat je Beest erop hebt geprikt. Past beter bij je dan een labrador.
  Eng hoor al die kleine kikkertjes. Ik griezel al als ik ze hoor, hoef ze niet eens te zien.
  Fijn week end!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooi blok, wat zal dit een mooie quilt worden, groet Warna

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk blok is het geworden. Heerlijk die polder van je. Ik zou graag achter je raampje of op het bankje zitten om alles in de gaten te houden. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk quiltblok is dit geworden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is het een leuk blok geworden met
  het poezenbeest erbij! En heel netjes
  gemaakt. Dat verhaal van de kikker-
  visjes is heel herkenbaar. Mijn zoon
  had er ooit een op z'n kamer en op
  een ochtend sprong hij over de vloer.
  Het is uiteindelijk een grote kikker
  geworden, die leefde in ons kleine
  vijvertje. Veel plezier bij de expo
  (helaas heb ik andere verplichtingen),
  maar let op: ook de marathon is dit
  weekend en dan is het kei-druk in
  Rotterdam! Fijn weekend! Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk blok Jeannet. En bedankt voor al die mooie foto's van het Hollandse landschap ...daar kun je zo heerlijk doorademen, letterlijk en figuurlijk. Hmmmm.....kikkerbilletjes!
  Fijn weekend!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I love your cat!! I love personalize-change the original designs!!
  Hugs,
  Marisa

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je bent weer met hele leuke dingen bezig, wat mooi allemaal
  Niet alleen op het boerenland is het genieten. Ik woon in een dorp maar geniet van het prachtige weer. Vitamine van de zon hadden we allemaal nodig geloof ik!

  Prettig weekend
  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Maar goed dat jou kikkervisjes niet bij mijn schildpadden zitten, ik denk dat ze opgegeten worden. Grote kikkers niet, maar kleintjes... Gezellige blokken, en een mooie kat ! groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtige blok heb je weer gemaakt, schattig dat snuitje van die poes! Heel veel plezier op de tentoonstelling, leuk dat er een quilt van je hangt, dat zien we vast nog wel terug op je blog. Wij gaan hier dit weekend de keuken er uit slopen dus geen tentoonstelling voor mij dit weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooi eigen blok heb je ervan gemaakt. Veel plezier bij blok 3 het gaat je zeker lukken. En dan de aardappels mijn opa had vroeger ook een grote boerderij in de polder waar hij heel veel aardappels had het ziet er zo bekend uit heerlijk om weer even te zien. En wat leuk de kikkervisjes. Jij ook een heel fijn en zonnig weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk blok !!! alleen born to quilt 7 miles, denk meer 7 centimeter..... echt super super leuke quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat is het een lievertje geworden! Ook ik geniet ervan om lapjes bij elkaar te zoeken, geeft ook zo een goed gevoel als het dan weer helemaal mooi wordt....enne het patroon is wel in huis. Maar eerst weer wat afmaken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een leuk blok is dit ook weer. Fijn dat het zo lekker opschiet.
  Die foto's van het boerenland zijn heerlijk om te zien. Ik mag dat wel. Kikkervisjes zijn ook leuk maar die mag je wel houden van mij ;)
  Je hebt vast een leuke bee gehad en weer inspiratie opgedaan. We zien het verslag wel. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een schitterend blok is het geworden, ik hou van die stijl al kan ik er zelf niets van bakken! Ik wens je een gezellige dag en ik hoop morgen ook te gaan! Nu poten mag van mij, maar van het gieren heb ik even mijn buik vol, dat verpest de BBQ! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hi Jeannet, Your block looks lovely and I especially love the photo of your cat, relaxing maybe in the sunshine.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooi blok. Je gebruikt er mooie stofjes voor.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet