Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 4 april 2011

schapen in de wei

En daar huppelen de twee schaapjes in de wei, nou ja, de wei, het is maar goed dat het gras in de echte wei er groen uitziet in plaats van bruin. Het is ook weer een groot blok, de maat is 35 x 60 cm! Het lijken wel echte lammetjes van formaat om op te appliceren........Ik denk dat de hele quilt wel leuk wordt, dat mag ik toch wel hopen na zoveel werk aan zo,n grote quilt, eerlijk gezegd moet ik er nog steeds aan wennen.Ik ben zo benieuwd wie er nou nog meer mee bezig zijn? ik zie er niet veel van op blogs en er is toch een BOM uitgegeven.
Dit gaat het volgende blok worden, blok 5, ik heb blok 3 even overgeslagen,die doe ik de volgende keer,wat me overigens wel opvalt is dat de quilt op de voorkant van het boek ietsje anders is als de blokkenfoto,s in het boek, dat zie je hier heel goed bij de randen, op de ene foto zijn de vierkantjes opgeappliceerd, en op de foto op het boek zien ze er anders uit, enfin, ik kom er wel uit, Wabi Sabi....O ja, de originele quilt is met een bruine labrador, maar daar heb ik niets mee, dus de afbeeldingen van de hond ga ik vervangen door afbeeldingen van "Beest", sorry Jules.......
Jaaaa, dit is al vast af...het label van de zandloper, enne, dit wordt spoedig vervolgt.....hij wordt M*O*O*I*
Dit is mijn laatst gemaakte zentageltje, het zijn maar kleine kaartjes van 9 x 9 cm, dus het is eigenlijk zo gedaan, en het lijkt moeilijk, maar dat is het nou net niet, iedereen kan het, als je het af hebt sta je zelf versteld dat je zulke leuke kunstwerkjes kunt maken!
En dit is ook weer even erg leuk, ik liep gisteren langs de camping, en daar hoorde ik me toch een gezucht en gesteun en gesis in het struikgewas....ik even kijken om het hoekje.....was er een zwanenechtpaar druk in de weer om een nest te maken! net tegen ons terrein aan, zo leuk! ze zitten al een poosje samen op de wei van de buurman, die aan ons grenst,de ene zwaan was helemaal druk in de weer aan het trekken van gras en takjes, dus dat belooft wat,wat zou ik dat leuk vinden! ik ga ze meteen adopteren, en van boterhammetjes voorzien, en gezellige praatjes....
Ik werk inmiddels met de nieuwe versie van Blogger, maar tis weer een gedoe voor me, ik ben geen mens van veranderingen, doe mij maar altijd hetzelfde, goed is goed en hoeft voor mij niet beter, wat je niet weet mis je niet, van dat soort gedachten. Van al die veranderingen in het leven krijg ik het alleen maar spaans benauwd, ik heb dan ook geen mobieltje, want daar snap ik niets van,geen DVD speler, de videospeler is helemaal aan me voorbij gegaan, ik weet niet was SMSen is, en twitteren heb ik ook al geen idee van.Als er reïncarnatie bestaat was ik vast een Neandertaler in mijn vorige leven.......Iedereen een fijne week!Ik ga zo eens kijken hoe mijn sla er inmiddels bij staat in de kas, dat snap ik gelukkig nog wel!

37 opmerkingen:

 1. Leuke schaapjes maar inderdaad wordt het een hele grote quilt, merk zelf ook bij de kippenquilt dat het formaat wat aan de grote kant is....
  Maar het blijft een leuke quilt van V.R. en die labrador ja, die vind ik nu juist fantastisch, hihi!
  fijne dag, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjee, wat ga je snel, ik ben nog steeds met het 1e blok bezig. (ligt al een paar weken stil, omdat ik andere dingen gedaan heb)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben er ook met die quilt bezig maar wel pas het 1 e blok. Geweldig, straks familie zwaan in de achtertuin:) De natuur is ook zo mooi.

  Leuke dag, groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk van de zwanen dat ze jullie land hebben uitgekozen, is helemaal leuk om ze te volgen. Leuk idee dat label op de tuinquilt,ga ik onthouden.
  Zo'n grote quilt is wel handig aan de muur,hoef je niet meer te behangen, gezellige dag gewenst ,Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk schaapjesblok. Echt toepasselijk voor de tijd van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je BOM wordt erg leuk. Het is niet erg hoor als je al die 'nodige' dingen niet kent. Ik zou soms wel eens zonder willen. Snap je nou waarom ik er zo over dub om mijn blog om te zetten naar blogspot???? Gisteren wweer eens de voors en tegens afgewogenmaar blogspot blijft winnen. Nu de tijd nog!!! Veel plezier met de ganzen want die krijg jij vast weer in het gareel als ze een nest hebben. Als ik smorgens lamgs het kanaal fiets blijven ze blazen. PFFFF een trappertje erbij dan maar!!
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben je toch een heerlijk mens, een troost, ik ben gelukkig ook niet van alles op de hoogte en dat hoeft ook niet, ik ben gelukkig zo ;-)
  Je bent weer met heel wat bezig en het een is nog mooier dan het ander.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat wordt een wandkleedje van formaat. Ziet er wel heel leuk uit.
  En een zwanennest, spannend om dat te zien bouwen maar moet je niet heel voorzichtig zijn als je in de buurt komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms moet je met de tijd meegaan,Jeannet...
  En als je het dan in het snotje hebt gaat het als een tierelier;-))
  Je blogje is goed gelukt met de nieuwe versie!!
  Groetjes Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet, je verhaaltje is weer een heerlijk begin van de week. Alles even leuk tot en met het verhaal over alle digitale nieuwigheidjes..
  Wat Blogger betreft, vraag maar wat je wil weten. Ik ben een tijdje geleden overgegaan op de nieuwe versie en wonder boven wonder zonder problemen.
  Oh ja, super dat je de hond door een poes vervangt ^:^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Jeannet, je bent de enige niet, met dat sms-en enzo. Mijn kinderen
  snappen het echt niet, maar ik mis
  het gewoon niet... Dus niet erg!
  Wat wordt de quilt mooi, overigens.
  En inderdaad enig, misschien straks
  kleine zwanenkinders....wie weet,
  wat je daar mee te stellen krijgt.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. uuuhhh welke nieuwe blogger versie?
  Je schapen zijn echte scheetjes!!! En ben reuze benieuwd naar de ontwikkelingen van familie Zwaan!!
  Groetjes,
  Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuk, die zwanen op je land! net zoiets als schaapjes in de wei.

  en dat je blogt, bewijst dat je toch wel met de tijd bent meegegaan hoor! mijn blogger is helemaal uit zichzelf weer teruggegaan naar de oude stijl (was net gewend); maar t is gelijk weer vertrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hé leuk je schaapjes.
  Jij zit ook niet stil hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je schaapjes zien er super leuk uit. Geweldig zo'n broedplaats naast de deur.
  Het logo van je zandlopersquilt ziet er goed uit! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ziet het er al leuk uit die schaapjes!Vind het wel moedig om aan zo'n groot project te beginnen.
  Heerlijk de natuur zo dichtbij.
  groetjes patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een supergezellige schaapjes! Leuk! Ik lees trouwens meestal je posting in mijn Google Reader, dus ik heb denk ik aan de linkerkant van je blog even iets gemist, maar wat zie ik nu? Hangt er een quilt van jouw op de tentoonstelling in Rotterdam? Wat gaaf! Ik hoop dat ik in de gelegenheid ben om 'm te bekijken. Ben je er zelf ook? Ik ben er in ieder geval zaterdag, misschien zien we elkaar nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is een schattige quilt en je hebt er al hele lieve schaapjes van gemaakt. Als dat geen lentegevoel geeft.
  Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk zo die schaapjes
  Schitterend die zwanen, maar je zal wel geschrokken zijn!
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een lieve schaapjes. En straks misschien wel ene aantal jonge zwanen! Een echte beestenboel bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel leuk blok, misschien wat groot, maar zal best gaaf staan aan de wand in jullie huis! Past helemaal in jouw sfeertje! Nu ik vervang een poes door een Newfoundlander, dus waarom jij geen labrador door een poes, het moet toch een quilt van jezelf worden!! Gaaf hè dat zwanenpaar, bij Mams broedt een stel in de bosjes van het plantsoen, nu maar hopen dat ze daar voldoende rust krijgen! Genieten en hou afstand hoor, ze zijn niet mals als ze een nest verdedigen! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Alles zie er weer leuk, mooi en gezellig uit, inclusief de zentangel.
  Voor jou ook een fijne week.
  Groetjes Fien.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De kas???? Wat is dat voor iets?? hi hi, alsof dat geen moderniteit is. ok ok, wel wat ouder dan videobanden en twitter, maar voor een Neanderthaler toch heel modern!!
  Mooie quilt in wording en ik ben heel benieuwd naar je zandloper. Ik vind het ook een prachtige quilt, maar ja, gebrek aan tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach, wat een mooi blok weer, Jeannet, schattig, die schaapjes, ik ben er gek op! Nog even, dan is mijn kippenquilt klaar en kan ik ook een begin maken. Maar je gaat wel erg snel. Ben benieuwd hoe ge Beest uit gaat beelden, gelukkig komt Jules er niet achter.
  Wat een leuk label heb je gemaakt, je kunt zo goed de kleuren zien, die je gaat gebruiken.
  Het zentangelen ziet er prachtig uit.
  Veel plezier met dezwanen, leuk om te zien, maar ik ga er altijd met een boog omheen!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ben je weer lekker actief geweest Jeannet, prachtig die schaapjes! maar ook die pentekening vind ik erg mooi. Ach en je bent best wel van deze tijd, je kan immers prima bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hallo jeannet de schapenbom is dat een koop of een gratis patroon lijkt mij passend bij onze buren lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Jeannet,

  Lees af en toe je blog als "stille".
  Maar nu even een reactie en een waarschuwing: voorzichtig met het naderen van broedende zwanen; onze dochter wilde ze ooit voeren en kreeg een gevoelige mep van meneer zwaan! En dat je niet sms-t enz. komt me bekend voor... mijn kinderen zeggen "mam is een beetje apparatenblind"
  Ik moet het 10x doen of het opschrijven stap-voor-stap voordat het me lukt.
  En ook ik kan prima zonder.
  Groetjes, Ineke, Doorn

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooi blok is dit ook weer geworden. Prachtig hoor. En wat leuk die ganzen. En ik heb ook al zo'n moeite gehad met het nieuwe blogspot maar ja de oude deed het bijna niet meer bij mij dus heb ik het omgezet maar wat een gedoe was dat de eerste keer zeg. Ik ben ook van het bij het oude blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dag Jeannet,
  Ben direct op speur gegaan naar zo'n zentanglekid en heb hem besteld. Eerst even heerlijk aan de slag en misschien kunnen we ons dan samen nog op een hoger plan laten brengen tijdens een workshop in Kalmthout. Zie het helemaal voor me. Hartstikke bedankt voor de tip! Ben helemaal enthousiast!! had er trouwens al eens een gemaakt tijdens de mandalalessen, zal hem wel eens aan je mailen. Heb toen bruin/geeltinten gebruikt ook heel apart.
  Fijne dag nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Fantastisch leuk, die schaapjes. Wat gaat dat er leuk uit zien!
  Gezellig, een paar zwanen als buurtjes....
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik vind het weer een erg leuk blok. Ben heel benieuwd hoe jouw quilt wordt als hij klaar is. Het plezier van het maken spat er in ieder geval af!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jij gaat echt hard hé? En het ziet er erg leuk uit joh!
  Op dit moment ben ik bezig met blok 2, maar tussendoor ben ik ook nog Dorothy aan het doorquilten (laatste rand) én het borduurwerk waar ik aan begonnen ben. Ook heb ik het kleine lentequiltje gemaakt omdat de kerstboom aan de muur nu toch echt plaats moest maken.
  Deze week heb ik het ook druk want mijn middelste zoon wordt 18 en dat vieren we zaterdag. Dusss.... huis helemaal aan kant, taarten bakken enz.
  Maar binnenkort verschijnt blok 2 op m'n blog hoor!
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 33. I love your mystery quilt block. the sheep are lovely!!!
  Belen

  BeantwoordenVerwijderen
 34. http://quiltkwebbels.web-log.nl/quiltkwebbels/6 april 2011 om 18:21

  Ik dacht dat alleen web-log maar aan het verbetern (lees: veranderen)was. Prettig te lezen dat meer mensen daar niet zo blij mee zijn. Zo'n gedoe en frustraties. Ik hoop ook dat ik het weer leer. groeten Kl.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. I love your blocks of the Mystery Quilt!!
  Hugs,

  BeantwoordenVerwijderen
 36. As always "Jeannet" a wonderful post! Love to visit you and view all your lovely projects.

  Carolyn :)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet