Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 20 mei 2011

Jeanne (t) d; Arc Living

Ik heb vorige week het nieuwe tijdschrift van Jeanne D,arc living gekocht, gewoon uit nieuwsgierigheid, ik hoor er steeds zoveel over, en toen ik de foto,s zag dacht ik, dat kan zomaar in mijn eigen tuin met mijn eigen spullen gemaakt zijn, ik maak ook eens een reportage van Jeanne(t) ,d Arc.!Ik moet zeggen, het is een práchtig inspirerend tijdschrift waar je zo maar bij weg zwijmelt.
Prachtige romatische vergrijsde tinten, heel landelijk, puur en echt, echte bloemen in een oud kannetje, zacht roze rozen aan de gevel.
Dit zijn onze rozen, Constance Spry, en ze geuren.....Mmmmmmmm
                                                            Sfeerhoekje in de tuin........
En een stilleven van oud naaigerei en stofjes onder een stolp ( het stylen lukt me wel, maar waar zet ik het neer ( help!)
Dit is weer een pagina uit het tijdschrift, deze badkuip hebben wij ook, alleen staat hij bij mij rechtop met zinken planken en decoratie.Ooit heb ik er ook zelf in gelegen, nooit was het leven beter dan in die tijd.....
Onze vergrijsde indonesische stationsbank, gekocht toen niemand er nog ooit van gehoord had, en dit is een echte oude.
En past dit blok er niet héél mooi bij qua kleuren ?
Antieke wespenvanger, maar die doe ik straks weer in de kast, jullie weten dat ik van ze hou.........
het welbekende wasrek van mijn opa, gebombardeerd tot quiltrek, tussen het fluitekruid.......
        Oud kastje kijgt tweede leven in de tuin,met een gedeukte gieter als stilleven er op.
En nog een close upje, dit is toch helemaal Jeanne(t) ,d Arc........weer een blok af van de BOM van Veronique!
Ik las gisteren in de Libelle een mooi stukje wat de bovenstaande foto,s voor mij verwoorden: Leven in het nu, dat is jezelf beperken tot de dingen waar je direct invloed op hebt, het geluk van je kinderen, goed en lekker eten, een koele plek op een warme dag, even naar de kapper. Veel mensen voelen zich tegenwoordig vaak hulpeloos, te veel keuzes, te veel dingen die moeten, te veel angst om er niet bij te horen of achter te raken. Een goede manier om daar tegengas aan te geven is de controle terug te veroveren. Schoon huis, goed verzorgde planten, kleren die passen, mooie bos bloemen, nieuwe bril.Dolce far niente ( het zalige nietsdoen) staat niet voor ambitie of perfectie, maar voor vrede sluiten met jezelf, en dingen waar niet veel aan te doen valt te nemen zoals ze zijn. Dus: iedereen een heel fijn weekend! droom je dromen, carpe diem, pluk de dag en geniet van elk moment, de zon komt weer terug, het wordt weer héérlijk weer dit weekend geen hamburgers in huis of andere vleeslappen, IK ben helemaal geïnspireerd tot het maken van bv een meloenlimonade......of een aardbeienshake.....of rabarbergranulaat....( nu de mannen nog...)

23 opmerkingen:

  1. ten eerste ben ik jaloers op je zwarte viooltjes,ik heb al zwarte geraniums en surfinia's,maar de zwartjes die ik heb zijn nog van vorig jaar en niet een goede kwaliteit.
    Enne helemaal te gek hoor het leventje zoals je het zou moeten leven,erg goede tips, maar na een beetje inspanning en uitdaagginkjes aangaan is het grote genieten wel leuker,fijne vrijdag,Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, prachtig blad! Je foto's zouden er zo in kunnen staan!
    groeten Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo....
    wat heerlijk als je de ruimte hebt om je omgeving op die manier in te richten...prachtig
    en je quilt word geweldig...ik vind hem prachtig maar het boek vind ik te duur , als het in het nederlands was zou ik het wel durven maar als net beginnend quiltster durf ik het niet met een frans/ engelse beschrijving ...ik ben bang dat ik dan teveel knelpunten tegen kom....
    maaaaar hij blijft geweldig
    groetjes tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je voor het genieten Jeannet. Ik zou allen nog quilten onder de appelboom toe willen voegen. Met de voetjes omhoog en een heerlijk glas limonade.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeannet, prachtig stukje heb je weer geschreven en wat een mooie foto's! enne ik ga ook even genieten met een glas limonade in de zon met een mandje knutselwerkjes, maar ik word wel elke keer gestoord door mijn man die vandaag uitgekozen heeft om te gaan schilderen... Fijn weekend, groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooi citaat van libelle. Helemaal goed aan het begin van het weekend.In inderdaad jouw tuin en plaatjes kunnen zo in een blad. fijn weekend liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja wat een prachtig blad is het Jeannet! Ik heb er ook een aantal gekocht vorig jaar en de kerstedities zijn ook zo geweldig inspirerend!!
    Tegenwoordig is het ook in het nederlands verkrijgbaar en dat is helemaal prettig.
    Jij hebt ook leuke sfeerhoekjes in je tuin zeg... die oude uitstraling vind ik ook zo mooi. En je blok is erg mooi geworden!!! Zelf stoei ik nog steeds met blok 3, schande hé?
    groetjes, jolanda
    p.s. mooi dat stukje uit Libelle

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt wel "Jeanne(t)d'Arc living! Heerlijke plekkies heb jij daar in de polder (lol) Fijn weekend, else

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het is inderdaad zo, dat om nieuwe
    dingen te ontdekken, je niet ver hoeft
    te reizen, maar slechts door andere
    ogen hoeft te kijken! Heb spijt, dat
    ik het blad niet heb gekocht, maar
    jouw Jeannet d'Arc heeft mij net zo
    laten wegdromen naar "ooit".
    Fijn weekend, maar dat gaat ongetwijfeld lukken in zo'n
    sfeervolle omgeving. Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik lees liever je blog dan een blad hoor! Zo sfeervol in je tuin en dan dat blok, om te kwijlen zo mooi weer! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh Jeannet, you wrote a lovely post and I enjoyed every word you wrote about each picture,your flowers, garden, the beautiful magazine, strength with life and your lovely quilt table runner!

    Thank you for sharing with us.

    Carolyn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een gezellig stukje met mooie foto's. En dat stukje uit de Libelle.....ben ik helemaal mee eens.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Jeannet,
    Wat een een leuk stukje heb je weer geschreven en heerlijke foto's,mooie plantjes en leuke hoekjes in de tuin. Bovendien een inspirerend eind. Om dat te lezen doet mij goed ( ik ben al een half jaar werkloos en heb al meer dan 100 sollicitaties achter de rug en net zoveel afwijzingen)Dus is het heerlijk om jouw wijze woorden ter harte te nemen. Dank je,
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hello!!, you have a very nice blog, I like the block of Mystery, I'll be aware of your progress ...

    Hugs, Carolina.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kende dit tijdschrift niet, het ziet er erg mooi uit. Leuk om zo je omgeving te fotograferen, het inspireert wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik ken het blad niet, maar het ziet er prachtig uit. jouw tuin trouwens ook... heerlijk refugium om je even in terug te trekken en te mijmeren over 'kleren die passen' ... ik heb een minitrampoline gekocht, dus almost back in control :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat stylen kun je zeker wel. Het ziet er allemaal geweldig uit. Je blok past er ook precies bij en het stukje uit de Libelle vind ik ook erg toepasselijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ha, ha Jeannet, je bent in net zo'n bui als ik. Heerlijk toch, leef het leven. Test jij trouwens stiekem mijn aardijks'kunde'? Dat is erbarmelijk. Wat ligt er trouwens tegenover Zierikzee. Is dat Colijnsplaat? Hi, hi, wat moest jij in dat gat?
    Fijn weekend en lieve groet, Marja
    PS: kreeg het gisteren een beetje aan de stok met die paperartstudio in België. Wilde weer van die kaartjes bestellen een stuk of 30 à 55 cent. Rekende ze maar liefst 9,90 verzendkosten (doen ze het ook nog in Nederland net over de grens op de bus). heb portest aangetekend. Maar ze wijken niet. Toch een beetje sektarisch stel daar hoor. Elke krabbel die op papier zet is hun copyright. Lachen.. Gaan we dus als
    'krenterige' of is het zakelijke Hollander, niet doen. Heb een aquarelblok gekocht van 200 gramspapier en ze zelf gesneden. Gaat helemaal prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige plaatjes heb je gemaakt, ja die passen zo in zo'n blad en die viooltjes zien er prachtig uit! Heerlijk hè, overal stillevens maken! Fijne dag, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een mooie plaatjes uit je eigen tuin. Je zou zo zelf een tijdschrift kunnen beginnen, afgewisseld met en mooi quiltpatroon :-)
    Dat stil leven onder de stolp vind ik geweldig !!
    Je nieuwe blok is ook weer prachtig geworden, wat zal die quilt mooi worden zeg.
    Mooi stukje uit de libelle :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jeannet, wat en heeeeeerlijk berichtje schrijf je daar. Ik ben een paar jaar geleden ok overgegaan op leven in het nu en genieten van de dingen en mensen en dieren die me lief zijn. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd om geen stress en druk van buitenaf meer toe te laten. (Ik heb zelfs de krant opgezegd; er kwam zoveel negatieve energie mee naar binnen waar ik niks mee kon! Overigens koopt Wim hem nu wel los als hij thuis is) En weet je wat? Ik vind het heerlijk. Ik ben er voor mijn kinderen en kleinkind als ze me nodig hebben en maak prachtige dingen, mijn huis is aan kant, er staan altijd verse bloemen, ik rommel in de tuin en ... ik ga ook maar eens op zoek naar dat blad van jou. Maar vooralsnog geniet ik lekker van jouw foto's. Straks ook nog even kijken of ik bij nog iets kan vinden over de Mistery van Veronique. Ik ben er helaas nog niet aan begonnen (Sorry!), maar ik heb begrepen dat er inmiddels wel een groepje mee bezig is. Ik ga vandaag repen snijden voor de Lg Cabin voor zoon en schoondochter. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooi log Jeannet D'Ark! Ik geniet bij jou zo van de mooie gezellige plaatjes, de humor die er door klinkt en de liefde voor alles om je heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. "zucht"


    Wat een mooi geschreven blogje met prachtige foto's
    Dat stulpje met naaigerei mag je wel bij mij zetten hoor ;-)

    Groetjes
    tertia

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.