Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 12 mei 2011

Tevreden vakantiegangers!

Ik kwam er opeens achter dat er van die vreselijke leuke patroontjes op het WWW kwamen, dat doet deze Mevrouw wel meer, borduurtjes, of andere quiltjes, en nu dus deze Prim Stitches zoals ze ze noemt, helemaal gratis en voor niets te downloaden.Hoe creatief kun je zijn!Veel van jullie kennen haar vast wel onder de naam van het stofnest.
Deze vond ik wel heel erg toepasselijk voor op onze camping,
En hier zitten twee tevreden vakantiegangers in ons heerlijke tuinplekje!( als jullie het bord van manlief missen......eh......die houd er niet van, waarvan niet ?
Nou, hier van niet.......Vers Uit het Brabantse land, meegebracht en gekookt door de mannelijke ( !)  helft van de vakantiegangers, en dat is wel zo goed bevallen, dat gaan we er in houden, forse korting op onze camping voor kampeerders die een streekgerecht bereiden voor ons!Ik ga het zometeen op de website zetten, dat ik daar nooit eerder op ben gekomen! En ik lust alles hoor, oranjekoek, balkenbrij, toepertoetjes.....bedenk het allemaal maar, Dit was een héérlijk maaltje, echte Brabantse asperges, met roombotersaus en hammetjes en eitjes, kan het beter!
Een beetje van mezelf en een beetje van die creatieve Ria gemixt, en dan komt er dit uit.Ik heb het bij de voordeur hangen.
En dit is wat je kunt tegenkomen als je bij ons komt kamperen, rust, ruimte, eindeloze verten, stilte maar ook  héél veel vogelgeluiden,daar hoef je hier  geen CD voor op te zetten,dat hebben wij al voor je gedaan.....
Er zijn nog steeds mensen die denken dat ze op het platteland een beetje achter lopen, nou.....geloof daar maar helemaal niets van! Deze koe heeft heel modern....een neuspiercing........ik moest er wel even twee keer naar kijken en viel bijkans van mijn fiets, maar goed, waarom ook niet he ? ruim denken........
En dit is ook zo,n fenomeen op mijn fietsroute, "een schaap op den berg", zolang ik me kan heugen ligt hij al bovenop een berg van het uitzicht over de polders te genieten.
Het is hier echt heerlijk fietsen, we hebben sinds dit voorjaar ook de fietsknooppunten in gebruik genomen, er zijn zoveel mooie plekjes.
Ik laat er nog één zien, op 500 meter van ons huis ligt dit ydillische fietspaadje, dit vind ik één van de mooiste stukjes, enfin, ik kan wel doorgaan zo, ik moest bij de VVV gaan werken als ik niet zo graag zou quilten.
En vooruit, nog eentje, dit vind ik ook zo,n mooie plek, de binnenduinrand,aan de noorddijk tussen Rockanje en Oostvoorne, ik fietste er gistermorgen om 8.30, helemaal alleen, zo adembenemend mooi! het gras golfde in de wind en ik zag er twee reeetjes tussen wegduiken, dat is dan toch echt puur geluk? Of je alleen op de wereld bent zo vroeg in de morgen. Het weer kan maar niet op, iedere dag opnieuw die heerlijke zon, je moet er niet aan denken dat het ook nog anders kan worden..........
Iedereen al vast een fijn weekend! Ik hoop de pedalen weer onder mijn voeten te voelen, Een dag niet gefietst en de wind door mijn ( jammer genoeg... grijze...) haren gevoeld te hebben is een dag niet geleefd!

34 opmerkingen:

  1. Je quiltje is leuk geworden!!!!
    Veel succes ermee, maar dat zal vast wel lukken.

    Liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een bekend paadje met de knotwilgen.
    Fietsen in de polder is heerlijk maar het moet niet te hard waaien want dan krijg ik spijt dat ik net een gewone fiets heb gekocht en geen elektrische.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ene schattig quiltje!! Fijn dat de vakantiegangers het zo naar hun zin hebben bij je. De asperges... mmmmm..... Heerlijk!! Leuk idee om van de streek iets te laten maken... Het klinkt heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke stitchery geworden krijg je gelijk vakantie kriebels van!
    Mmm die asperges, zelfs zo vroeg in de morgen loop het water mijn mond in, hihi!
    De quilthoeve, ja morgen gaan we er naar toe, op de beurs zagen we al zoveel leuke spulletjes!
    En..... hier niet zo ver vandaan!
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie foto's heb je van je omgeving gemaakt! En dat quiltje was al leuk, maar met je eigen toevoeging is het helemaal een schatje! Nog even, dan hoef je niet meer zelf te koken, wat een idee!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk quiltje is het geworden !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, wat een leuk quiltje!!! Misschien ga ik hem ook wel maken (heb nog nooit eerder een stitchery-patroon gedaan) Zou leuk zijn als vakantiewerkje. Zie mezelf al helemaal zitten voor onze tent in het zonnetje in Italie!

    groetjes,
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schatje, ik heb ze gelijk allemaal gedownload voor ooit.
    Wat ziet het er toch gezellig uit bij jou en je omgeving.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lief toepasselijk quiltje heb je gemaakt! En wat een reclame voor jullie camping. Doe je goed hoor. Jullie moeten vast de hele zomer vol zitten. En een leuk idee van die korting voor streekgerechten. Weer eens wat anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is je quiltje leuk geworden!! Echt zo lekker vakantie-achtig.
    De omgeving bij jou is ook erg mooi zie ik en met het mooie weer van de laatste weken kun je er dan dubbelop van genieten.
    groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wat een mooi plekje daar ...en je welkom's quiltje is helemaal op zijn plaats...
    fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Daar kan ik nu ook zo van genieten,
    zo'n polderrondje! En van die
    asperges trouwens ook, maar wat is
    nu een toepertoetje...? Het quiltje
    is enig geworden!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat toepasselijk. Het quiltje lijkt wel voor jullie ontworpen.
    Goed idee van die maaltijden, maarre.... als de kok nu iets met rauwe uien bedenkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lief quiltje en wat een prachtige foto's!
    Geniet ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wij vonden het ook heerlijk, de asperges maar vooral het verblijf in jullie tuinplekje. Wat een rust, echt een aanrader die Wilgenhoek!! Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid!!
    Groetjes Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuk quiltje! Ik wist helemaal niet dat Ria weer een blog had. Meteen maar even gekeken en ze heeft er leuke quiltjes op staan. En dat maaltje met asperges daar lik je je vingers bij af. Jammie dat is zo lekker. Handig hoor zulke vakantiegangers. Wat een prachtige winkel in Naaldwijk!! Oh en helemaal in jouw stijl. Daar had ik ook wel graag een kijkje willen nemen!Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. afgelopen zaterdag heb ik de knooppuntenroute ook ontdekt en met 11-jarige zoon een leuke route gefietst!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een schattig miniquiltje: dat past natuurlijk precies bij jullie. En wat heerlijk om zulke gasten te krijgen: de asperges zien er heerlijk uit. Goed idee, om op deze manier diverse lekkere etenswaren te ontvangen. Veel plezier in Naaldwijk: hun stand zag er in Veldhoven erg sfeervol uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Loved the picture of your cute camper wall hanger and beautiful country side with friends. Lunch looks yummy!

    Carolyn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een superleuk quiltje heb je gemaakt en prachtige reclame voor jullie gebied :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een prachtige plaatjes, groot gelijk dat je daar reclame voor maakt, het mag gezien worden en dat quiltje is echt geweldig! Dat gaat vast leuke reacties opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heeeerlijk... het plekje en de asperges. Wij lusten er wel pap van en dan met ham en ei. Géén rombotersaus want da is nie goe veur de bilekes...maar zoooo lekker.Je hebt een prachtplekje om te kamperen of lekker in je vakantiehuis. Die toepertjes komen alleen van Tilburg dus die eten we van de zomer lekker bij de koffie op je lekker stille roene plekje.
    Groetjes Anita

    ps Super leuke quiltjesvan Ria:)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het is dat het voor ons een beetje ver is anders kwamen werden we vast vaste vakantiegangers. Een heel leuk welkomsquiltje hoor!
    groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een geweldig leuk quiltje is dit heel toepasselijk voor jullie. En wat ben je heerlijk verwend met het eten over het uitzicht maar niet te praten geweldig mooi vind ik het.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is tie leuk, dat campingquiltje!!
    Ik schreef al in een van mijn logjes dat het zo heerlijk quilten is op de camping.
    Maar jij kan dat elke dag, een jaar lang inderdaad.
    Nou heerlijk hoor
    En tevreden vakantiegangers zegt toch wel genoeg!
    Jammer dat we onze sta caravan niet eventjes achterop de auto kunnen haken, anders kwamen we zekers bij jullie kamperen.

    Lieve Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ook hier alle reacties verdwenen. Wat balen he? Maar ik had je al laten weten dat je een goeie reclame kunt schrijven voor jullie camping en de omgeving. Geniet van alle streekgerechten. Het quiltje is een schatje en heel toepasselijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Zo te zien hebben jullie echt genoten. Een super leuk vakantiequiltje. Groetjes, Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik heb het gevoel, dat ik op dit logje al gereageerd heb, maar dat heb ik de afgelopen dagen meer gehad. Misschien komt het door blogger.
    Wat een schattig quiltje is het geworden, Jeannet. Je hebt het ook al zo leuk afgewerkt. Je woont toch maar mooi, wat een prachtige foto's. Ik hoop ook, dat het nog lang zo blijft, veel zon, niet te warm en (liefst 's nachts) een buitje.
    Wat leuk, dat je dat pakket ook hebt. Geloof me, je wilt er steeds verder mee. Het is erg leuk om te doen. Dus ik ben benieuwd hoe die van jou gaat worden.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Kijk, Jeannet dat is nu eens handig 'zaken' doen. Ik geef je direct een dikke 10 voor dit geweldige idee. Streekgerechten blijven een bijzonderheid, zeker wanneer je daar in mag delen. Ik heb trouwens naar aanleiding van jouw aanmoediging ook een boek laten maken van mijn Carl Larsson blog. Kreeg gisteren een mailtje dat hij er al aan gaat komen. Dank je wel voor deze ontzettend leuke hint. Heb jij ook de totale Zentangle binnengekregen? Zag er leuk uit! Vond het een gezellige ochtend.
    Fijne avond nog en lieve groet, ook aan man en zoon, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Jeannet, ik kom al 'verschrikkelijk lang' wekelijks bij je kijken. Een berichtje post ik eigenlijk nooit, maar nu ik zelf ben gaan bloggen besef ik ineens hoe leuk het is om juist berichtjes te ontvangen. Enfin, leuke blog, mooie quilts, en dan ook nog eens een leuke camping. Wij hebben net een vouwwagen gekocht, dus zullen we ook nog wel eens komen kamperen. Dus ik sluit af met een; tot ziens'

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hoi Jeannet,

    Ik was een klein beetje verliefd op je campingquiltje. Ik heb hem dan ook gemaakt (natuurlijk wel weer een beetje anders)Hopelijk vind je dat niet erg.

    knuffel Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Jeannet,
    de laatste weken verdwijnen er steeds reacties als ik bij blogpot.com reageer. Hoogst irritant...
    Maar wat weer een heerlijk logje van jouw hand. weet je waar die piercing voor is? Die koe drinkt waarschijnlijk bij een andere koe en met die prikkers laat de koe het wel, want de koe waarbij gedronken wordt vindt de prikkers niet zo fijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.