Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 24 mei 2011

Vredesgroeitapijt en nieuw leven......

Dit wil ik even met jullie delen, via  via kwam ik op dit initiatief, en dat vond ik zo leuk! het lijkt me echt iets voor quiltsters en textielfanaten, ik ben dan ook besloten om er aan mee te doen. Het heet een vredesgroeitapijt.
Het Vredes Groeitapijt bestaat uit allemaal lapjes waarop mensen een afbeelding hebben gemaakt rondom het thema vrede. Alle vredeslapjes worden aan elkaar gezet tot een loper. Het tapijt groeit tot 2012 door en is nu al zo’n 33 meter!!
Rond het jaar 2012 zal het Vredes Groeitapijt verkocht worden en de opbrengst zal ten goede komen van War Child. Zij zullen een aantal stukken van het Vredes Groeitapijt meenemen naar gebieden waar ze met kinderen werken die kindersoldaten waren. Tot 2012 kan je jouw lapje bewonderen in de Vredesweek, dus hou de agenda in de gaten.
Hoe doe je mee?
Maak op een stevig lapje, geen rekbare stof, van 25 bij 25 cm een afbeelding rondom het thema Vrede van 20 bij 20 cm. Je kan op de lapjes tekst schrijven, plakken, tekenen, schilderen, borduren, kortom; laat je creativiteit de vrije loop! Stuur vervolgens je vredeslapje naar:
Stichting Zonneglossis
t.a.v. Secretariaat
Klaas Listinghsteeg 20
1381 BW Weesp
Dit is de website waar je het één en ander kunt doorlezen.http://www.zonneglossis.nl/ en dit is mijn lapje wat ik vanmiddag gemaakt heb, ik vind het heel bijzonder dat mijn lapje straks de wereld over zal waaieren en in die megagrote lap verwerkt wordt.
En dit is het nieuwe leven! zo ongelofelijk leuk, mama en papa zwaan die helemaal trots hun kroost showen!
Ze hebben maar liefst vijf van die schattige grijze kuikentje, zo vertederend om te zien, en ze showen ze echt, ze zijn vandaag uit het ei gekomen.
En hier zitten ze op de rug en tussen de veren van de moeder, je zou er wel op een stoel bij willen gaan zitten zo leuk is het, ik heb ze meteen een boterham gebracht!

11 opmerkingen:

 1. Dat kuikentje tussen de veren..........wat lief.
  En ik ga van de week ook maar zo'n lapje maken.
  Leuk initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat lief. lekker op moeders rug dobberen. Nu zijn ze schattig maar straks...... 5 van die schreeuwlelijkerds voor en extra bochtje om. :) Een prachtig initiatief Jeannet en een erg leuk lapje.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed plan en ik vind die van jou mooi geworden. Ik ga er even over lezen.
  Ik wist niet dat klein zwaantjes met mama mee konden 'varen' , heel leuk om te zien!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jeannet,
  Mooie tekst! Ziet er in die kerk keuk en kleurig uit. Zou het best eens van dichtbij willen bekijken. Jij niet! Ha, ha, en dan maar héél chauvinistisch naar je eigen lapje lopen loeren. Wel een fantastisch idee hè je moet er maar weer op komen. Maar zo gaat dat met goede ideeën.
  Leuk die zwanen kan me voorstellen dat ze ze wel met hand en tand verdedigen. Kun je echt wel een straatje om. Of zij een slootje om...wanneer je invloed mocht hebben op deze familie.
  Fijne avond nog!
  Lieve geroet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk gezicht dat kleintje tussen de grote in de veren. Wat een mooi blok heb je gemaakt voor het vredesgroeitapijt en wat een geweldig iniatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig idee! Wat zou het heerlijk zijn als het een klein beetje zou helpen! De jonge zwanen zijn schattig. Laten Pa en Ma je wel in de buurt komen? Waarschijnlijk maakt je boterhammen ze wat minder waakzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi initiatief en wat een mooi blok heb je gemaakt. Ik zal eens naar die website gaan om alles te lezen. Wat leuk, die quiltloper in de kerk.
  Schattig, die kleine zwaantjes, dat ze op de rug van hun moeder meevaren... dat heb ik nog nooit gezien. Ik zou er ook niet graag dichtbij komen nu, dus is het extra leuk ze van dichtbij door jou gefotografeerd te zien.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kind wat een gaaf idee, ik zal proberen van de week ook een blok te maken voor dat tapijt, gelukkig hebben we nog even de tijd! De zwaantjes zien er beeldschoon uit, bij Mams zaten ze nog op het nest, ben heel benieuwd hoeveel er daar straks rondzwemmen! Geniet er maar van, ze worden zo vlug groot! Fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een leuk/mooi initiatief.
  Wie werkt de achterkant af ?
  gr Mieke B

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een bijzonder initiatief Jeannet. En je lapje vind ik heel erg leuk geworden!
  Oooooh wat een schatjes zijn het!!! Zo leuk zoals ze 'meevaren' op de rug van moeder.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooi lapje voor een mooi project
  heb je gemaakt, Jeannet! En dan die
  zwaantjes, te lief gewoon. Ik heb het
  nog nooit gezien, dat ze meeliften op
  de rug van pa of ma.
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet