Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 23 mei 2011

Zalige zaterdag

Ik heb het Jeanne(t) ,D Ark gevoel maar proberen vast te houden afgelopen zaterdag, het was met recht een héérlijke dag! en weinig wind, dat komt hier aan de kust ook niet vaak voor. We zijn wezen fietsen op de kop van Goeree, heerlijk helemaal onder de duinen door over prachtige fietspaden.Eigenlijk kan het niet, DH pruttelde eerst dan ook behoorlijk tegen,de heggen moeten geknipt ( en dat zijn er veel....) , het gras gemaaid, de moestuin gedaan, spuiten voor de brandnetels, de leilinden snoeien, en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ja.....we zijn  hier alledrie wel heel dol op fietsen, heerlijk vinden we dat, dus het vlees was zwak.....morgen weer nieuwe kansen! Dit is overigens de vuurtoren van ouddorp.
Pittoreske slaperige dorpjes waar de bakker om drie uur dicht gaat, als er al een bakker is tenminste, van die schattige tuintjes vlak langs de gevel, dat heeft zoiets kneuterigs, volgens mij is dat typisch Nederlands, bankje met kussens om zo op te gaan zitten. Dit was in Goedereede.Daar is een quilttentoonstelling in de toren, maar dat was niet helemaal mijn stijl tot opluchting van man en zoonlief.....
Eindeloze verten en schitterende blauwe luchten afgewisseld met dus de leuke dorpjes, het was een heerlijke dag, we gaan altijd met de auto en de fietsen achterop net over de Haringvlietdam , dat is maar 10 km van ons huis, maar toch net prettig, want dat is 10 km heen en terug, en als je dan 40 km op het eiland fietst wordt het 60, en dat vinden we nou net een beetje teveel van het goede.
Dit lijkt wel ergens in een fjord in Noorwegen, maar het is gewoon de buitenhaven van Ouddorp aan het Grevelingenmeer.
Gezellig dat onze pre puber ook nog steeds mee gaat, die geniet er ook altijd van, goed, we moeten ook wel altijd even langs een speelgoedwinkel of een boekenwinkel om het zakgeld eventueel uit te geven, ( wat hier overigens niet lukte!, dat uitgeven) en natuurlijk af en toe een ijsje of een pannekoek bij de Dolle Beer, een geweldige stek met uitzicht over het Grevelingenmeer en op Schouwen Duiveland.
Ik heb niet eens zoveel foto,s gemaakt, want dan moet je steeds van de fiets en dat vinden de meerijders niets........want dan moeten ze ook stoppen anders zijn ze "mams" kwijt....,De kop van Goeree is een prachtig eilandgedeelte, veel afwisseling, stranden, kneuterige dorpjes, akkerlandjes, schurvelingetjes, eindeloze verten, bloemenbermen,echt heel erg de moeite waard als je eens in de buurt bent.Iedereen een fijne week, het zou nog steeds mooi weer blijven! niet te geloven he? Wij maken ons op voor een hele drukke hemelvaart op de camping, dan zitten we altijd helemaal vol.

27 opmerkingen:

 1. Jullie hebben lekker even kunnen 'uitwaaien' voor de storm. Geniet nog even van de rust voordat ze je 'erf' komen bezetten :)
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n ommetje op de fiets (lol) Nog effies bijkomen en dan sterkte met de drukte op de camping. Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig om daar te fietsen, je krijgt er zo'n heerlijk vakantie gevoel van.
  Groetjes, en fijne dag, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk, er zo even uit en wat een mooie foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's. Ik krijg zo zin om die kant op te komen maar helaas. Hier is het met hemelvaart en alle dagen er omheen ook helemaal vol gepland met gasten. Dus geen tijd voor lekkere fietstochten en ijsjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk om zo van de omgeving te genieten toch,ook wij hebben dat gedaan in ons eigen rivierengebied,zelfs de Jeanne de Arc,ligt ook hier op tafel,gr Christina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk zo'n fietstocht, maar 40 km. ??? Ik ben al blij als ik er 5 gefietst krijg hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bekende foto's!! Het is een geweldige plek om te wonen, wij wonen op loopafstand van de Ouddorpse haven af...Kyra gaat er regelmatig even zwemmen. En bij de vuurtoren gaan we vaak wandelen. Het blijft enorm genieten om hier te mogen wonen. Zo te lezen hebben jullie hier ook heel erg van genoten! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen. Wim heeft ooit vakantiewerk in Ouddorp gedaan en heeft daar dus nog voetsporen liggen.Ziet er uit als een heerlijke dag, de titel zegt al genoeg ! groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeannet, hebben ze geen ambassadeur bij VVV Zeeland nodig? Jij zou een heel goede zijn. Ik ben helemaal met je mee gefietst.... heerlijk. Het mooiste deel van Nederland ligt toch beneden de rivieren :-)
  Hoewel.. zaterdag, wel water, niet in Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb groot respect voor 40km op de
  fiets, hoor! Ik heb na 3 km al zadel-
  pijn! Maar je hebt dan wel in een
  prachtige omgeving gefietst Je hebt
  gelijk, dat je er nog even van geniet
  voordat de drukte op de camping weer
  losbarst. Groetjes, Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet lekker van het mooie weer en jullie prachtige omgeving!! Je krijgt nog genoeg werk te doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat ziet er heerlijk uit en met dat heerlijke weer een echte traktatie.

  hier krijg ik de oudere kids niet meer mee, maar zelf ben ik ook niet zo'n fietser... en 1 van mijn dochters fietst elke dag 23 km naar school en dan weer terug, dus die 'hoeft' niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig is het daar bij jullie en wat heb je een leuke zoon, Jeannet!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Thank you for the country side bike ride! Love the Dutch bench with all the lovely plants. Looks as though your son had a great time too!

  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk zeg zo'n dagje fietsen, jullie wonen in een prachtige streek!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Het genieten spat er vanaf. Goed gedaan zo even een dag voor jullie zelf voordat de drukte begint. Sterkte volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad en ja al kan het eigenlijk niet als het weer dan zo mooi is kan ik me voorstellen dat je je toch een keer laat verleiden want het is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk zo'n dagje op de fiets met mooi weer en fijn dat je pre-puber nog gezellig mee wil, dat verdiend inderdaad een ijsje, wat een heerlijk joch!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk zo'n mooie tocht met z'n drieën, mooie dingen hebben jullie weer gezien. En nu maar op naar de drukte!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. heerlijk genoten van je blogje...wat is ons eiland toch inderdaad mooi! Fijn dat het zo bij jou onder de aandacht komt!!! lieve groet Gerda de Bruyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dank je, dat je even 'mijn stekkie' laat zien!... Mis het ouwedorp wel hoor! Volgende week vakantie, dus misschien als het mooi weer is, toch maar eens een dagje gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Groot gelijk om met het mooie weer er op uit te gaan. De karweitjes rond het huis kunnen wel even wachten.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een super-gezellige foto's! Echt genieten, zeg!
  Ook voor vandaag, hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dag Jeannet,
  Genieten is jou ook niet vreemd. Het is ook een mooie tochtje, juist zo'n klein oud stadje heeft wel wat, allen geen boekwinkel en speelgoedzaak, maar alles wat de romanticus zich kan bedenken. Ik ben trouwens via een kunstenares hier in de Hoeksche Waard op een leuke website terecht gekomen. Ik dacht direct, maar kan me uiteraard vergissen, dat is iets voor Jeannet. Je moet maar even kijken op www.zonneglossis.nl
  Fijne dag nog!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hallo Jeannet,
  Ik kom toevallig op je site (mooi en leuk) en ik lees dat je problemen hebt met je reacties.
  Dat had ik n.l. ook. Als ik met met mijn bloggeraccount aanmeldde, gooide hij mij eruit en moest me opnieuw aanmelden en weer en weer, kortom, hij deed het niet meer
  Dit schijnt een bekend probleem te zijn en de oplossing is:
  het "vinkje" weghalen zodat je niet aangemeld blijft, dàn doet hij het wel.
  Bij mij werkt het dus wel!
  Ik dacht, ik laat het je weten!
  Lia de Jong

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet