Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zaterdag 18 juni 2011

Daverende: QIPD

Nog enigzins beduusd ben ik van het enorme succes van de QIPD, zomaar spontaan georganiseerd! Toen ik vanmorgen op kwam hoefde ik mijn haar niet in de wax te zetten voor een "bad hairday" dat kwam vanzelf toen ik mijn hoofdom 9 uur  buiten de deur stak met windkracht 7 en regen!Maar dat was dan ook de laatste regen die we gezien hebben.Er hing blijkbaar een engeltje boven Rockanje die het wegwaaide.
 Met Monique kwam meteen de zon om 10 uur, en die heeft ons niet meer verlaten!  Meisjes, wat hebben we met elkaar een daverend leuke dag gehad!Wat was het ongelofelijk gezellig! Steeds meer vrouwen druppelden binnen, zelfs uit Ermelo! ik dacht nog, Ohhh, als dat maar de moeite waard is in mijn simpele stulpje zonder echte catering!
En het was in alle opzichten de moeite waard, we waren toch nog met meer dan twintig vrouwen bij elkaar, stuk voor stuk enorm creatieve vrouwen, er werd gequilt, gekletst, gelachen,gesnoept, bij deze ook mijn hartelijke dank voor de bakploeg en de chocolaatjes van vriendinnen J en F!! Het was alsof iedereen elkaar al járen kende
De show en tell was een succes, heel mooie dingen kwamen voorbij, natuurlijk de adembenemende quilts van Joyce, de mandjes en de applecorns ( die wil ik ook, dat stempel!!!)
Er waren werkstukken voor Jopies dromenquilts, hexagonnen, prachtige blokkenboeken en speldenkussens
Een schitterende quilttop van Meinie waar we allemaal van onder de indruk waren.
 En veel kleine projectjes, sticherietjes, beginnende quiltsters, gevorderde, maar wat is gevorderd ? als je iets voor het eerst doet ben je ook een beginnen er quilten behelst zoveel technieken en mogelijkheden, je bent altijd wel ergens een beginner is, toch ? Ik had mijn huisje verhuurd aan Roelie, een quiltster,die viel met haar neus in de boter zoals ze zelf zei.Het ene was nog niet leuker om te zien als het andere. Het was iedereen weer wel duidelijk dat we allemaal minstens 100 moeten worden om alles te maken wat we willen maken ( slapen we er nog wel van vannacht.....)
Wat ook enorm leuk was en waar we allemaal zonder uitzondering van onder de indruk waren was dat Elvire van de UFO,s een hele mand met schattige civilwar stofjes kwam brengen, ook spontaan en belangenloos! Waar vind je nog zoiets? iedereen kreeg een stofpakketje mee, zéér gewaardeerd!Ik had haar zomaar een mailtje gestuurd met een uitnodiging, en ook nog naar wat andere mensen, er kwam meteen een enthousiaste reactie op! Elvire, mag ik je namens al deze damens hartelijk bedanken ? En volgende week zaterdag gaan we het alemaal nog eens dunnetjes ( ? ) over doen op de summersale bij de UFO,s!
Meisjes, héél hartelijk bedankt voor de gezelligheid, dit is wat voor mij mijn quilthobby behelst, delen met elkaar, ongedwongen gezelligheid onder het genot van wat lekkers, mag ik jullie ook hartelijk bedanken voor de lieve cadeautjes en de attenties die jullie voor me meenamen? het leek wel alsof ik jarig was!We houden het er in! Volgend jaar, het derde weekend van Juni, moet het maar gewoon het landelijke Quilting Jeannet huis, tuin en quilt weekend worden.Ik vond het een ongelofelijk geslaagde dag!

51 opmerkingen:

 1. wat ziet dat er gezellig uit! een volgende keer ga ik zeker proberen erbij te zijn! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooo, ik heb echt wT gemist. Volgende jkeer wil ik er ook bij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhhh what fun, thanks for posting these great pictures!

  Carolyn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige bedoening,wat jammer dat het voor mij zover is anders was ik er graag bij geweest.Prachtige werken zie ik hie verschijnen bij de show en tell.Daar kunnen jullie nog evn van nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat geweldig leuk! Hoop er volgend jaar zeker bij te zijn! Dit soort dagen zijn echt momenten om je batterijtje weer even op te laden en wat een prachtige quilts hadden de dames bij zich, echt genieten!
  groetjes,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeannet!!! Zo te horen is het een TOPPER geworden! 2012, derde week juni!!!!!! Staat genoteerd!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zit helemaal jaloers naar je leuke foto's te kijken.
  Heerlijk voor je dat het zo'n succes was maar wel
  jammer dat ik niet in die auto durf te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag er gezellig uit, fijn dat je alvast een datum voor volgend jaar hebt geprikt, ik hoop dan voor je dat het mooi weer is want volgens mij kun je ons dan niet allemaal binnen kwijt *LOL*
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er allemaal heel gezellig uit zeg! Het kan volgend jaar wel eens heel erg druk worden, denk ik. Wat een geluk hadden jullie met `t weer, hier zeer veel plensbuien, meer wolkbreuken gehad.
  Leuke foto`s, fijn zo`n gezamenlijke hobby hè?
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn om te horen dat het zo'n gezellige dag geweest is Jeannet! Ik heb steeds aan je moeten denken toen de regen weer eens tegen de ramen kletterde (nou ja, niet zo heel hard, maar toch). En ik vind het nog steeds erg jammer dat ik er niet bij kon zijn.
  Maar volgend jaar weer een nieuwe kans lees ik. :-))
  Misschien kom ik dan wel met de trein met Martine van de reaktie boven mij hahaha. (ken haar niet, maar dat maakt niet uit natuurlijk)
  Leuk zo snel de foto's op je blog. Wat een mooie dingen had iedereen meegenomen hé?
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat geweldig dat alles goed is gegaan. Hier was het toch niet echt aangenaam qua weer. En wat stralen je foto's een boel gezelligheid uit! Echt balen dat ik er niet bij kon zijn. Ik heb echt wat gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat geweldig dat alles goed is gegaan. Hier was het toch niet echt aangenaam qua weer. En wat stralen je foto's een boel gezelligheid uit! Echt balen dat ik er niet bij kon zijn. Ik heb echt wat gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat het zo gezellig en druk is geweest, maar wel erg jammer dat ik te ver weg woon om zo'n dag mee te maken bij jou Jeannet! Blijf er maar lekker lang van nagenieten! Groetjes uit Apeldoorn, Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb door je stukje toch nog een
  beetje mee kunnen genieten van deze
  fantastische dag! Het ziet er allemaal
  zo gezellig uit! En wat een prachtige
  dingen kwamen er voorbij. Volgend
  jaar ben ik er zeker bij, ik geef me
  nu alvast op...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helemaal top Jeannet. fijn dat de regen wegbleef en zeker weer doen hoor volgend jaar, geniet nog maar even na, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Supergaaf dat het zo gezellig is geweest vandaag. Ik heb vandaag heel wat keren aan je gedacht, als bij ons (in Utrecht) de regen weer eens met bakken tegelijk naar beneden kwam. Maar wat bij ons viel, viel gelukkig blijkbaar niet bij jou ^_^ Heerlijk, zo'n opkomst op zo'n spontane actie. Volgend weekend een heel weekend? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat het zo'n bijzondere dag is geworden. Misschien dat ik volgende keer ook van de partij ben. Heb de datum alvast genoteerd. m.vr.gr. Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat klinkt en ziet er ook uit als een groot succes. Dat je nu niet helemaal afgesjacherd bent, maar gewoon nog gaat bloggen!! Betekent dat je er energie van hebt gekregen, denk ik.

  Nou, het was duidelijk een superidee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat gezellig zeg.Ik kom zo nog even terug om meer te lezen. Ik vind het maar knap dat je zoiets kunt organiseren. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een gezellig verhaal, mooie foto's en vooral prachtige quilts, groot en klein.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb echt wat gemist zie ik... Volgend jaar is het tuinhuis te klein, want iedereen wil hier bij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeannet het was helemaal TOP!! Zit nog lekker na te genieten en ben blij weer zoveel nieuwe quiltvriendinnen erbij te hebben.
  :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een geweldige foto's!!! Fijn dat het zo'n succes is geworden....

  wat worden er toch schitterende dingen gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou Jeannet, de foto's en je verslag liegen er niet om. Wat een topdag heb jij en je bezoek gehad.
  Geweldig!!! En wat een moois hebben ze allemaal meegebracht. Ik heb genoten van dit alles.

  groet Heleni die vandaag nieuwe gordijnen heeft opgehangen en appeltaart heeft gebakken.
  Ook leuk, maar anders......!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ziet het er gezellig uit. Ontzettend leuk dat het zo'n succes was.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi lieve Jeannet! Nogmaals dank je wel dat je je huis/tuin/keuken voor ons open wilde stellen. Wat hebben we een plezier gehad! En weet je wat ik nog het mooiste vind? Dat we geen druppel regen hebben gehad! ;o)
  Het was een enorme gezellige, leuke, spontane en vooral energieke dag. Derde weekend van juni zeg je? Schrijf mij maar weer in hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijk wat een pracht. Het is super leuk geweest!! Had ik misschien nog over de dijk moeten rijden...... Waar heb je jezelf trouwens weer verstopt op de foto's???????

  BeantwoordenVerwijderen
 28. a wonderful time with sewing friends..........new and old.......

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dag Jeannet,
  Wat een bere-goed idee van jou en wat ziet het er allemaal gezellig uit. Fantastisch geslaagd en wat kwamen de dames van ver. Leuk hoor!Fijn dat je daar zo'n ruimte voor hebt.
  Fijn weekend verder en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeannet, wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Het ziet er zo gezellig uit. Wat fijn dat de weergoden je goed gezind waren. Prachtig werk zie ik voorbij komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een fantastisch verslag van een supergeslaagde dag. Vriendin D. en ik hebben het voor volgend jaar al in de agenda gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dag Jeannet, ontzéttend leuk! Helaas moest er gewerkt worden, maar anders...dinsdag a.s. hebben we Mid 19th Bom dag, voor mensen die aan de quilt werken. Als je ook zin hebt om te komen ben je van harte welkom!
  Groeten Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat heerlijk dat het zo'n geslaagde dag is geweest.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Zo te zien en lezen heb ik écht iets gemist! Iedereen is met prachtige dingen bezig. Leuk om al die foto´s te zien. Heel inspirerend! Zéker voor herhaling vatbaar denk ik. Fijne zondag! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat ziet het er erg leuk uit Jeannet! Duidelijk een daverd succes....terwijl wij gister en vanacht getracteerd zijn op letterlijk bakken regen. Bijna een kinderemmertje vol!! Onvoorstelbaar...ik vrees dat je nu al ruimte mag bij gaan bouwen(hihihi) gezien de nu al overvol geboekte volgende afspraak. Maar wat dacht je van dit maandelijks, telkens met nieuwe gezichten?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat ziet dit er gezellig uit. Wat leuk om mee te kunnen genieten. Wie weet ben ik volgend jaar van de partij ik ga het vast opschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. WAT gezellig!!
  Wat jammer dat Rockanje ontzettend ver voor mij vandaan ligt :-(
  Anders zou ik volgend jaar ook van de partij willen zijn.
  Enig idee of zulke gezellige samenquiltdagen ook in het oosten gehouden worden??

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hallo Jeannet,

  Nogmaals bedankt voor de werkelijk heerlijke dag. En een speciaal dankjewel voor je zoon, die de koffie en thee-tafel de hele dag heeft bevoorraad. Enne, volgend jaar staat genoteerd hoor!

  Groetjes, @nke

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dat ziet er echt heel erg gezellig uit. Ik dit voor volgend jaar zeker in de gaten, super leuk.

  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 40. wat fijn dat het zo leuk is geweest
  jammer dat ik moest werken dit weekend, maar volgend jaar ga ik kijken of ik niet moet werken want ze gooien om het jaar de weekends om.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat hebben jullie veel plezier gehad zeg en wat een gave Show en Tell! Fijn dat het droog was, hier werd het 's middags ook droog dus lekker wezen winkelen! Volgend jaar hoop ik ook mee te kunnen doen, ik zet de datum vast in de pc, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hallo Jeannet,
  Het was gisteren een fantastische dag. En het was echt niet te ver vanuit Ermelo, want we hebben een super dag gehad. Wat hebben we veel moois van elkaar gezien. Nogmaals dank je wel voor al het lekkers en de hele organisatie.
  Groet, Arja

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik kijk met plezier even mee naar jullie gezellige dag.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dat valt wel mee met "eenvoudig stulpje", het ziet er prachtig en heel groot uit.
  En wat lijkt het me gezellig! Heb een beetje het gevoel dat ik er ook bij was.
  Ben wel bang dat je volgend jaar een tent moet huren, want dan wordt het vast een steeds groter en jaarlijks terugkerend evenement!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Geweldig dat de dag zo geslaagd was Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hallo Jeannet, ook ik zit nog na te genieten van gisteren....Dat je met zoveel onbekenden het gelijk zo gezellig hebt alsof je elkaar al jaren kent, echt byzonder!
  De quilts en werkstukken die voorbij kwamen, de lekkernijen, de 'werkruimte', je tuin, je tuinhuis enz enz, zeker een reis waard!! En...je bent echt zoals je in je blog overkomt:een heerlijk 'relaxed' mens! Ook ik hoop volgend jaar weer te komen.Bedankt voor alles.
  Groetjes, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. wat een gaaf idee en wat is het leuk geworden.........superplan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Het ziet er daar geweldig uit en er zijn veel mooie werken te zien. Wat zal iedereen veel inspiratie opgedaan hebben. Prima idee van jou om zo'n bijeenkomst te organiseren, zeker een grote inspanning maar de voldoening is waarschijnlijk nog groter!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. O, dat ziet er supergezellig uit! Had er graag bij willen zijn. Alleen heeft mijn gedeukte koekblikje nog steeds keuren. Komt stotterend op gang, en gaat stotterend de weg op. Niet fijn om helemaal mee naar het Zuidhollandse te rijden.
  Maar euh, volgend jaar 3e week juni. Ga het noteren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat geweldig dat de dag zo goed verlopen is. Aan de foto's te zien heb ik echt wat gemist!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Dat was een gezellige dag aan de foto's te zien. En wat jammer dat je zo ver weg woont...

  Heerlijk om via het bloggen toch nog wat mee te kunnen genieten.

  Jou ideetje was blijkbaar een schot in de roos...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet