Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 30 juni 2011

Een fietstochtje met een bijzondere ontmoeting........

Het is vandaag de laatste dag, dat ik met zoonlief op de fiets naar de basischool mag, en dan moet ik aan dit liedje (klik) denken.......Geen "baasje  "meer, beetje kind af, volgende fase naar de volwassenheid,een brugpieper in de dop, dat valt helemaal niet mee voor deze mama.....Fietsen jullie ook voor de laatste keer deze prachtige route mee? Het begint al als we onze weg uitrijden langs dit mooie plaatje, soms zien we er een ree aan de waterkant.
Dan gaan we onder over het fietspad langs de schapengorsedijk, met prachtige bermen.
en koeien aan de andere kant,
We slaan af naar de
Een schitterend pittoresk weggetje aan de rand van Rockanje, dan passeren we dit houten hek waar je zo heerlijk op kunt hangen.
Achter dit hek loopt een kudde zwartblesschapen, wat zijn die toch altijd mooi en diepzwart van kleur.
En zo  vervolgen we onze tocht onder een soort bercaue van beukenbomen door, op weg naar school,
We komen langs schattige oude duinhuisjes en mooie monumentale boerderijen.
De hele tocht is 2.5 kilometer, en daarbij zien we het hele Hollandse platteland aan ons voorbij trekken,als we geluk hebben horen we de nachtegaal zingen, we ruiken de daslook in mei en de zoete geur van de bijna witte Laburnum Alpinum in juni, met nog meer geluk zien we nog een ree onderweg. Het is iedere dag weer een geweldig begin van de dag, wat zal ik dit missen! Nieuwe fase, nieuwe route, vast ook mooi, maar het zal nooit meer zijn zoals het was.
En dan de bijzondere ontmoeting....Ik kwam op de terugweg vlak bij ons huis deze vogel tegen.....ik knipperde met mijn ogen, Huh....is het echt waar? een ooievaar! Die zien we hier echt helemaal nooit, ja, opgeblazen in de voortuinen....mijn hart begon spontaan harder te kloppen. Het is een publiek geheim dat ik "één kind maar magertjes vind" en ik zette meteen een tandje bij met de fiets en spurtte huiswaarts, het zou toch niet waar zijn...........en inderdaad helaas, ik had het kunnen weten......dromen zijn bedrog, en ooievaars komen niet meer bij ouwe vijftigers!
Sneakpeak.....als het goed is laat ik jullie maandag meegenieten van mijn helemaal totale doorgequiltte en afgebiesde AFFO van de Midnight..............ik heb hem van de week opgehaald, en M*O*O*I.....
Iedereen een heel fijn weekend!Hier is zoals gezegd de vakantie begonnen van zoonlief, ruim 7 weken! Hoe was het ook al weer? de drie P,s.............nu aangevuld met een W van wafels bakken.

35 opmerkingen:

 1. Ik heb genoten van jouw laatste fietsritje met je zoon mee hoor. Het is prachtig daar bij jullie.
  groetjes patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo ik ben met je mee gefietst!!!..
  Kan me voorstellen dat dit wel vreemd is...( ja ook dat ik achter je fiets..;0)..)zo vertrouwd... je knul zo groot...veranderingen...en dat wat er gaat komen....
  Maar de volgende route zal ook vast heel bijzonder worden....uitdagingen...nieuwe dingen ontdekken....wordt vast ook een hele bijzondere fiets tocht hoor!!...geniet er maar van!!..;0)

  Hmmm. nu zou ik ook wel een wafeltje lusten!!!..
  Trouwens....het lijkt op de foto net of jullie daar hele lange koeien hebben!!..;0)
  Prachtige foto's heb je gemaakt!!
  Dank je wel voor het mee mogen fietsen!!!!
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, en zo sluit ze steeds dingen af. Ik weet nog goed dat mijn kinderen hun periode basisschool uitsloten. Nu gaan we vanavond naar de diploma uitreiking van de middelbare school en komen ze in weer een andere fase.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Jeannet, de eerste keer naar de kleuters, het laatste rondje basisschool... och ons moederhart heeft heel wat te verduren....... maar we vangen het altijd op met iets lekkers. Zo komen er nog veel ritjes en is het weer spannend hoe ze zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeannet, wat een heerlijke fietstocht was dat!! En nu tijd voor een wafel!! Heerlijk!
  En ja....zo sluit je periodes af en starten er nieuwe fases, met ook weer zijn mooie facetten! Ook voor ons komt er vanavond met de diploma uitreiking een einde aan een periode en begint er weer iets nieuws!! Ik ben benieuwd!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig tochtje mocht jij elke dag maken, dat is puur genieten, maar jammer genoeg worden kleintjes groot en dat gebeurt veel sneller dan verwacht.
  Onze jongste zou er nog wel 10 bij willen, maar gelukkig heeft ze een gezonde dochter en daar mag je dankbaar voor zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig fietstochtje was dat! Dat verveelde vast nooit en ook mooi om het te zien veranderen in elk jaargetijde hé?
  Ik kan me ook zoooo goed voorstellen hoe het voelde om te zeggen: "dit is de laatste keer." Het is natuurlijk ook een afsluiting van een periode. Ik heb dat nu 3x meegemaakt met m'n jongens en iedere keer stond ik daar bij school stiekum m'n traantjes weg te vegen hoor! Helemaal bij Rick die echt de laatste was (ja ik ben echt een softie hihi)
  Wat ik wel ondervonden heb... het went ook allemaal weer best snel, je zult het zien.
  Mooi zo'n ooievaar hé? De eerste keer dat ik er eentje zag, sloeg mijn hart ook een slag over. Ik wist niet wat ik zag!!! Nu komt het regelmatig voor dat we ze hier zien... er zijn ook verscheidene nesten hier in de buurt. We zien ze hier boven ons huis ook wel eens vliegen... alleen of met z'n tweetjes. Echt prachtig.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar.Leuk je verslag te lezen.Wij gaan vanavond naar de proclamatie van de jongste ,dus ik heb geen studenten meer in huis,ook dit is een volgende stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, dat maakt weemoedig, zo'n laatste rit. iedere keer weer een stapje verder "van je af". Wat een mooie rit trouwens en wat jammer, dat die ooievaar niet bij jou langs was geweest. Wat een prachtvogel, trouwens!Wat maak je toch altijd mooie labels, dat neem ik me nou ook altijd voor, maar meestal komt het er niet van.
  Ik hoop niet, dat je het erg vind dat ik het zeg, maar je bent de n in Midnight vergeten. Nu is het nog te veranderen (wel jammer), of misschien vind je het zelf niet erg, dan laat je het zo. Misschien ben ik de enige, die het opvalt. Ik ben trouwens erg benieuwd naar hoe die Midnight geworden is!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh wat een prachtig stukje Nederland zie jij elke dag. Kan me voorstellen dat je dat gaat missen. Mooie foto van de ooievaar. Nou meis, op naar een nieuwe fase maar eerst lekker vakantie met PPPW en niks moeten.
  Ben erg benieuwd naar het resultaat van je quilt. Je hebt de vaart er goed in!!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk die foto's! Wij wonen toch echt in een bijzonder landje, hè? Wat een verschillend landschap op 2,5 km. Echt prachtig!!
  Mooie ooievaar!! En jammer.... ;)) ....
  Ben wel erg nieuwsgierig naar je midnight quilt.....
  Geniet ze vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige fietsroute heb jij iedere dag, ik zou hem gewoon straks ook nog naar school blijven brengen hoor *LOL* Geniet van jullie vakantie, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt 't vast niet gemerkt, maar ik heb meegefietst hoor, lol.
  Wat is Nederland toch mooi en dat zie je nog beter in jouw omstandigheid als je je zoon voor de laatste dag naar school brengt. Maar je zult zien dat er nu wéér een leuke periode aanbreekt waar je als moeder ook erg van kunt genieten. Ik kan 't weten en heb 't lang leden ook ondervonden. Ik wens je een fijne lange vakantie met je zoon.
  En je quilt....lijkt me geweldig. Ben zeer benieuwd.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige omgeving, en ik kan mij voorstellen dat zo'n laatste keer met je zoon naar de lagere school fietsen je wat doet.
  Maar er breekt weer een nieuwe fase in je leven aan en zo volgen er nog velen. Ik heb 2 zoons die vorig jaar bijna tegelijkertijd het ouderlijk huis verlieten om een eigen toekomst op te gaan bouwen. En nu wordt ik binnen 5 maandjes oma. Weer een nieuw fase.
  Dus ik zou zeggen, geniet van iedere fase en van de mooie natuur bij jullie en natuurlijk je midnight quilt en alles wat nog volgt.
  Groetjes, Anja Lems

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke route Jeannet, kan me voorstellen dat je dat gaat missen. Maar misschien biedt de nieuwe weg ook weer nieue ontmoetingen?

  Ik wil je graag nog even op wat wijzen, voor als je het zelf nog niet door hebt en je straks heel veel werk uit moet halen. Mijn vader (!) ontdekte een spelfoutje in je etiket. Mid(n)ight... Of was je hier al van op de hoogte?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedankt voor het heerlijke fiets-
  tochtje. Als je dit allemaal tegen-
  komt, begrijp ik, hoe je dit gaat
  missen, net als de definitieve af-
  sluiting van de kindertijd van je
  zoon. Het is een hele omwenteling op
  deze leeftijd en voor mij hadden ze
  de puberteit best over mogen slaan.
  Nu pas wordt het weer leuk.
  En stuur jij die ooievaar eens heel
  gauw naar het huis van mijn dochter:
  er wordt naar hem uitgekeken!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is een prachtige route, je zult het zeker gaan missen. Een nieuwe school zal eerst ook weer wennen zijn voor je zoon en voor jullie.
  Geniet samen van een fijne zomervakantie en veel succes voor hem op de nieuwe school.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtig fietstochtje! Ik heb genoten.... Enne... ik heb niet alle reacties hierboven gelezen, maar weet je dat je de N van MidNight vergeten bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hey Jeannet,
  Ik krijg er kippevel van als ik lees over je tochtje. ik was meteen terug in de tijd toen mijn derde dochter afscheid nam van de basisschool. Een tijdperk dat zich afsloot. Ik voelde me net als jij op dit moment. Een stukje verdriet maar ook blij en verwachtingsvol voor de nieuwe stap die zal komen.
  Wat een mooie route nam je elke dag. Dit gaan we deze zomer zeker en vast een fietsen als we komen. We kijken er al naar uit.
  Groetjes
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Afscheid nemen doet soms pijn maar brengt soms ook weer mooie nieuwe dingen en dat gaat ook vast voor je zoon gelden (en dan ook voor jou)Wat woon jij toch in een prachtige omgeving, en wat fijn dat je er nog steeds oog voor hebt en het niet zomaar voor lief neemt. En ja...die ooievaar...ik ken het gevoel maar toch vind ik één niet geen hoor! Ben blij dat ik het heb mogen meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat is een wonderschoontochtje Jeannet. Maar het leven gaat verder en het is geweldig wat je zoon heeft gepresteerd in die jaren. Bijna nog mooier is dat wat jullie straks voor hem mogelijk maken. Een nieuwe spannende periode. Ik voel helemaal met je mee, wij hebben het al wat jaren achter de rug. Spannend! Maar het gaat helemaal goed komen met dat inmiddels helemaal geen kleine mannetje meer. Na de vakantie op weg naar nog een beetje meer, zich langzaam oriënterend in een nu nog bijna onbekende wereld. Wat is er allemaal te koop en wat wil ik daar later in gaan doen...Het is heel gek, maar juist in die tijd ontwikkelde niet alleen onze Ingeborg zich, maar ook wij en dat gaf best een rijk gevoel. We hadden het gevoel dat we bewust bijdroegen om er een goed en mooi mens van te maken hetgeen ze nu is geworden als volwassen vrouw! Geniet van alle perioden die nog komen gaan, want die zoon van jullie gaat het met zulke ouders echt wel maken. Neem dat maar aan van een kleine 'ervaringsdeskundige'.
  Geniet van heerlijke vakantiedagen. Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat woon je prachtig!!!!
  Heerlijk zo'n fietstochtje naar school, kan me voorstellen dat je dat gaat missen.
  Een brugpieper wil natuurlijk niet meer naar school worden gebracht, hoe mooi die route dan misschien ook is.
  Dan maar af en toe zomaar naar de oude school rijden, alleen voor het genieten.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Genoten van je fietstour jij boft maar, hier moet je zoeken naar een rustig fietspad met een beetje natuur, wil graag met je ruilen, hihi!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijk tochtje zal dat vaak zijn geweest!! Wij hebben vorig jaar ook de basisschool achter ons gelaten, het is echt bijzonder! Hopelijk heeft hij een leuk afscheid van zijn groep en zijn school en zin in de middelbare.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie fietstocht wat geweldig dat je daar iedere dag van mag genieten en wat zie ik de midnight century quilt af?? Dat heb je geweldig snel gedaan ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk die foto van die koeien.
  Is het je al opgevallen? Een verlengde koe voorkn zwart achterkant wit en zeven poten.
  Veel succes met het "loslaten" of laten vieren van de teugels.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooie route fietste Jorrit elke dag. Kan hij naar de middelbare school ook zo'n mooi tochtje maken? Heel fijne vakantie gewenst alvast! Misschien moeten jullie eens richting het Noorden, ooievaars zijn hier al weer een paar jaar een heel gewoon verschijnsel!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hallo mamske.
  ja de vakantie is begonnen.
  we gaan lekker op rustige weggetjes fietsen.
  kusjes van je keef kavertje

  BeantwoordenVerwijderen
 29. onze oudste gaat ook naar de middelbare school, berkenschutze (vwo voor autisten)in Heeze. Voor ons en voor hem een hele verandering.......Waar gaat jouw zoon naar toe

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een heerlijk fietsritje. En ene mijlpaal, zoonlief naar het middelbaar onderwijs! Hoe zal hij dan gaan reizen?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een prachtige route is dit, een genot om dit dagelijks te fietsen, als ik dit zo zie begrijp ik dat je dat erg zult missen. Maar te tijd draaid door en kleintjes worden groot en het geeft je wel weer wat extra quilttijd, ha, ha, ha.
  fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ja dat zul je vast wel missen, maar ervoor in de plaats komen weer andere leuke dingen en gebeurtenissen. En als de heimwee je naar de keel springt kun je het ritje altijd maken, school of geen school.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Lindo blog!
  Belas fotos.
  Sou seguidora.
  studiodabere.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gezellige blog heb je Jeanet!Mooie foto's en natuur bij jullie.Groetjes Nora

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Met een brok in mijn keel ben ik met je meegefietst Jeannet. Het is zo herkenbaar: het is de eerste en de laatste keer dat een kind van je van school af gaat... Prachtige route overigens! Een andere tijd gaat komen... Net als bij jou waren meer kinderen van harte welkom geweest!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet