Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 10 juni 2011

Huis en tuin en duizendknopen.

Een huis tuin en keukenlogje noem ik het maar, ik ben zo megadruk met die driehoekjes en die randen dat ik er gewoon een punthoofd van krijg! Maar, het schiet al wel lekker op. Deze vaas heb ik ooit eens gekocht bij een pottenbakster, arme luis vaas noemen ze ze, vanwege de verschillende openingen waar je bloemen in kan steken, hoef je geen bos te kopen, zoiets ? Ik heb hem altijd heel de zomer op de tuintafel staan met allerei moois uit tuin en berm.
We hebben komkommers! helemaal vrij van die griezelige Duitse bacterie, vers uit de eigen kas, ik heb drie planten gezet, maar ja, tis dan wel zo dat ik op één dag 9 komkommers oogst, en ik eet ze maar alleen, de rest van de familie heeft liever een hamburger of zoiets.Het is wel een heel fijn idee dat groenten uit eigen tuin vast niet besmet zijn en die schrob ik ook niet helemaal af onder de kraan.Wij binden de komkommers maar vast met een touwtje voor het stelen....hahahaha, grapje.....
We hebben weer wat raars, of raar, tis maar hoe je het bekijkt atuurlijk. Wij hebben al jaren een mysterieuze
en vooral grote en onuitroeibare plant op ons terrein staan, manlief bind ieder jaar weer de strijd aan, met gif, heggenschaar bosmaaier en weet ik niet met wat allemaal nog meer, maar je knipt er één stengel af en achter je groeit hij weer aan, nu las ik dit bij ons in de krant...oeps....het zal toch niet.....eh ja....het is toch wel........
DE plant van de achtertuin.......het schijnt zo vreselijk te zijn dat je in Engeland geen hypotheek krijgt als je deze plant op je bouwgrond hebt staan, hij groeit door beton heen, daar krijg je het toch spontaan warm van! Dachten wij dat heermoes erg was, daar worden we namelijk ook onder bedolven, die woekert twee meter diep onder de grond, nou, deze dus 4 meter boven de gond. De foto in de krant is overigens niet goed, dat is een andere polygonum soort, die hebben we ook, maar dat is van een totaal andere orde.We waren er gewoon een poosje stil van toen we het artikel hadden gelezen in op internet hadden gegoogeld.Is tie herkenbaar voor iemand van jullie.........
En van de week kreeg ik dit boek binnen, errug toepasselijk na al die driehoekjes en vierkantjes. Pfftttt
Nou ja, ik heb er eens goed over nagedacht, mogelijkheden te over natuurlijk, het wildbreien is momenteel zo in, je vind overal breisels rond lantaarnpalen en bomen, en toen dacht ik, nieuwe rage, wildquilt! je hangt gewoon overal stroken van aan elkaar genaaide restlapjes neer, mooi toch ? Dus als jullie ergens zoiets tegenkomen van de zomer, dan is het een aantal van mijn tweeduizendennogveelmeer driehoekjes.....
De Pinksterdagen staan voor de deur, er wordt momenteel opvallend weinig gebeld, iedereen heeft al een plekje of wacht het weer af, wij zitten vol, de meeste mensen bleven vanuit de Hemelvaart de Pinksteren over of lieten hun caravan staan. Hoewel het druk is op de camping merk je daar bij ons zeer weinig van, iedereen vermaakt zich wel en we hebben gewoon rustig publiek, dat is heerlijk! Fijne dagen allemaal, en opletten op de duizendknopen he.....

31 opmerkingen:

  1. piep

    woeps, ik schrik...
    er is enkele jaren geleden een plant beginnen groeien die sterk lijkt op wat je hier toont als plant....
    maar hij is niet lelijk dus liet ik hem maar staan...
    maar nu ga ik twijfelen hoor...
    is al een soort struik geworden met een meter doormeter...

    Hihi grappig die linten in driehoekjes, zalig..

    fijne dagen gewenst

    knufje mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Amerika hadden we ook een soort klimplant...en ook afkomstig uit Azie....deze klimt over zelfs de hoogste bomen heen en wurgen deze onderliggende planten vollledig...maar daar lieten ze het maar groeien, niks aan te doen, gaven ze als antwoord....maar je driehoekjes in de boom hangen er heerlijk verleidelijk bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat een nare plant, zelf hebben we last van zevenblad in de tuin, eerst een hoekje naast het tuinhuis, maar nu zit het ook al in een ander perk, die rommel krijg je er echt niet zomaar even uit! Wens jullie sterkte en ik hoop dat er echt iets goeds tegen kan vinden! Je banen driehoekjes staan heel gezellig bij die boom, als je er toch zoveel over hebt, kun je hem wel laten hangen! Fijne pinksterweekend! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat wordt je quilt prachtig! Kan me goed voorstellen dat je helemaal gek wordt van al die driehoekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Grrrr, ik gruw van die plant. Ook veel last van gehad. Er is maar één optie, verhuizen, haha.
    Wat een vervelend gedoe toch met blogger. Het duurt nu al weken. Ik ben nu weer al mijn volgers kwijt.
    Ben benieuwd of reageren bij mij beter zal gaan, nu ik popupvenster heb ingesteld.
    Die vastgebonden komkommer is super grappig.

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeannet,
    Vorige zomer zagen we al dat jullie ook zo'n heerlijke plant in de tuin hebben. Wij hebben hem ook gehad, vonden het een prachtige plant, totdat we er ook een artikel over lazen,ondertussen begon hij zich bij ons ook al voort te woekeren.
    Zoveel mogelijk weghalen en dan zwart plastic over de plek, dan verstikt het na verloop van tijd. en de uitlopers met vergif blijven spuiten, je moet vergif gebruiken wat voor de landbouw wordt gebruikt, tegen o.a. heermoes, ook zo'n lieverdje.
    Wel blijven volhouden met spuiten, wij zijn nu twee jaar verder en we hebben zoals het er nu uit ziet, de strijd gewonnen.
    Succes!!
    Rieteke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oké Jeannet, bedankt voor de tip. Ik had het al wel vaker gelezen, maar dacht, dat zal toch niks uitmaken. Dus wel...gelukkig.

    fijn weekend
    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt een mooie blog en ik hou van je werk. Ik zal
    Wij nodigen u uit om mijn blog te bezoeken. Ik ben Spaans en gebruikte ik de Google Translator, dus vergeef me als er fouten in het commentaar.
    Groeten
    Bea Rico

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Herkenbaar, zit ook al dagen met driehoekjes op schoot voor de rand van mijn quilt.
    Laatste lootjes wegen soms zwaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Jeannet,

    Ik schoot al in de stress toen ik je verhaal las, want ik heb van iemand een plant uit deze familie gekregen... Zag m'n hele voortuin al overwoekerd ;o). Gelukkig gaat het om een ander familielid dan die jij in de tuin hebt staan. Hier http://nl.wikipedia.org/wiki/Japanse_duizendknoop kun je over de plant lezen en ook over de bestrijding. Het zal niet meevallen om hem weg te krijgen. Succes gewenst! En... 'n prachtige driehoekjesrand heb je gemaakt. Fijn weekend!
    Groeten,
    Yvonne V

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Staat wel erg leuk die driehoekjes-slinger in de boom!!!
    En die bloempot met bermbloemen vind ik erg leuk en gezellig staan op de tuintafel!
    Zo'n woekerplant is niet leuk in de tuin, ik wens jullie dan ook veel succes met het voorgoed verwijderen van die plant!

    groetjes van Betsie!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. leuk idee zeg: Wildquilt! Ik zie het al voor me, zit je lekker op de fiets, hangt er ineens een struik of boom vol met stukken quilt. Als dat geen rage wordt....Fijn Pinksterweekend! Groetjes, Margreet (ik heb je advies opgevolgd en de instelling voor het achterlaten van een reactie veranderd. wie weet helpt het)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. je patchslinger vaas en komkommer vind ik super behalve die plant moet knap vervelend zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gezellige waarschuwing. Ik geloof niet dat we deze plant hebben, wel veel duizendblad en kleefkruid. Maar weghalen( als het kan met wortel) is voorlopig het enige wat we daar mee doen. De driehoeken in de boom zijn leuk. Maar als ze bij jou aan de boom groeien, kom ik wel even over om ze te plukken. groeten en goed weekend Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo Jeanette.
    Ik ben na je berichtje op mijn blog meteen op onderzoek gegaan en heb het veranderd,fijn dat je het even doorgaf anders had ik het niet geweten,ik heb het zelf even getest en het werk prima.Wat een gedoe met die plant.En veel plezier met de driehoekjes het ziet ergoed uit.
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige vaas. Ik ben ook altijd gek op boeketten uit eigen tuin. Die vreemde plant heb ik gelukkig niet. En wildquilten lijkt me geweldig!Maar idd er zal er maar eentje komen plukken hihhihi. succes met je driehoekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gelukkig komt de Duizendknoop me niet bekend voor, wij zijn hier al druk genoeg met zevenblad en wilde braam, ook van die lekkere gratis logees die je kan missen als kiespijn! Wat staan je driehoekjes leuk in de boom! Wat zou het land opvrolijken als we dat overal zouden doen naast de breiwerkjes!
    Fijn pinksterweekend! groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Arme luis zilver ken ik wel, maar van een arme luis vaas had ik nog nooit gehoord... weer wat geleerd dus!
    hahaha Jeannet, die vastgebonden komkommer ziet er grappig uit!! Maar je weet het maar nooit tegenwoordig hé? ;-)
    Wij hadden ooit wel zevenblad in de tuin en daar was ik al niet blij mee... kun je nagaan hoe duizendknoop moet zijn. Hopelijk gaat het jullie lukken deze strijd te winnen.
    Je nieuwe boek ziet er erg mooi uit, net als je driehoekjesrand!
    groetjes, jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een verschrikkelijk plant zeg, ik kan me voorstellen dat je dat beu bent, wel fijn dat je eigen komkommers hebt, waarom zit er eigenlijk een touwtje om heen?
    Je driehoekjes gaan snel zeg, mooie stofjes ook, dit wordt vast weer een super mooie quilt. Fijn pinksterweekend.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Jeannet,
    Ik heb net weer eens even op je blog gesnuffeld, volg je al een tijdje. Die pun cushions waren toch ook het einde!!
    Wat ben je toch een actieve, creatieve en inspirerende vrouw.
    Tja, een eigen moestuin geeft altijd veel tegelijkertijd: aan de weg zetten in een kistje misschien voor anderen? Het is zo leuk om zelf te kweken.
    Die plant zie ik in de omgeving ook. Het blad ziet er mooi uit, maar zo'n woekeraar is een ramp.
    Op Loosdrecht is een waterplant terecht gekomen uit de 'vijverwereld' die nu veel te veel uitdijdt. En in Georgia (USA) is een klimop terecht gekomen die ze niet meer baas kunnen ....
    De dingen die wij aanrichten .....
    Ik ga nog even verder smullen op je blog, heb wel de kriebels gekregen om aan van alles te beginnen. Maar eerst even wat afmaken!
    Fijne Pinksterdagen!
    Groeten,
    Jacoba

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik las ergens, dat er, volgens mij dit
    weekend, een "quilting-in-public"-dag
    wordt georganiseerd, zodat iedereen
    met quilten kennis kan maken. Dus die
    stroken met driehoekjes gewoon zo laten hangen: wie weet, wie er door
    geinspireerd raakt! En succes met dat
    mooie plantje....
    Fijn weekend, Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Jeannet

    Vreselijk zo'n plant. Zijn inderdaad bijna niet weg te krijgen. Kan mij herinneren dat wij op de camping ook zo'n plant hadden. Niet wij persoonlijk, maar de schoonmoeder van mijn zus. Stonden allemaal bij elkaar op de camping. Zo'n 25 jaar geleden, dat wel. Maar het was erg gezellig zo met elkaar.
    Nou die plant was een crime. Ondergronds afhakken, petroleum en wat al niet meer. En uitlopers. Als je er maar een liet zitten begon daar de woekering weer. Dus iedereen in de omgeving moest meewerken. En als je dan een week niet geweest was kon je weer opnieuw beginnen. Maar we hebben de strijd wel gewonnen. Er was wel een ding. Een paar honderd meter stond een hele bos van deze struiken. Omgeven door water en daar kwamen de wortels niet doorheen. Vermoedelijk heeft een vogel iets laten vallen.
    In dit geval is het dus de aanhouder wint en vooral goed naar alle eventuele uitlopers speuren.

    Je quilt in de boom vind ik er leuk. Zie het al helemaal voor mij. Overal vlaggen van quilts en
    aanverwante dingen. Spannend toch.

    Is die vaas niet een tulpenvaas. Zo ziet het er wel uit. Maar toch leuk iedere keer een paar andere bloemetjes.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nice post and thank you for the information regarding Blogger everyone is having problems hopefully this will all get resolved so to limit our stress :( and concenstrate on quilting! What do you think?

    Carolyn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben helemaal verliefd aan het worden op je driehoekjes. Ik moet me gewoon inhouden om niet hieraan te beginnen.
    Groetjes Mascha

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Daar ben je lekker mee met zo'n plant in je tuin... En dan zeur ik over het zevenblad!
    BTW ik heb bij Bep en mij de instellingen veranderd naar het pop-up scherm. Hopelijk kun je nu weer gewoon berichtjes achterlaten?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. O, wat een plaag is zo'n plant. Heb ook even gegoogled. Ben een beginnende tuinierster, en ben al in gevecht met een ander klimplantje wat overal tussendoor woekert. (de naam is me verteld, maar ben het alweer kwijt..) Maar gelukkig heb ik dat japanse geval niet in mijn tuin.
    Leuk die naam "wildquilt". Wordt vast een nieuwe rage, let maar op!
    Fijne pinksteren

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Och jeetje, das geen pretje zo'n opdringerige kostganger in je tuin. Hopelijk vindt de gemeente een oplossing, alhoewel, de berichten uit Engeland geven weinig hoop. Voorlopig dus maar gwoon spitten blijven ben ik bang. Lelijk is hij overigens niet! Maar dat is dan ook meteen zijn grote gevaar denk ik want daardoor laten mensen hem in eerste instantie te lang zijn gang gaan. In ieder geval bedankt voor de waarschuwing ik ga straks (na de enorme plensbui van dit moment) met argusogen nog maar eens een rondje door de tuin maken. Jouw driehoekjes staan in ieder geval heel gezellig in je tuin en zullen (helaas?)in ieder geval niet gaan woekeren;-) Geniet van het lekkere lange weekend! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een geweldig leuke vaas en die naam vind ik helemaal het einde. Wat vervelend een duizendknoop in je tuin veel succes met bestrijden. De wilde quiltslingers vind ik geweldig zal straks hier ook eens even kijken of er iets in de boom zit. Mooi boek lijkt me dat. Heerlijk om al je restjes bij kwijt te raken. En een hele fijne pinksterdagen gewenst. Met zulke eigen komkommmers moet het helemaal goed komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dank voor de tip voor de reacties. Heb het ook gelijk even gewijzigd.
    En hoe verzin je het: wildquilt! Helemaal gewéldig. Ik mag hopen dat de stroken driehoekjes minstens zo gaan woekeren als je plant!
    Hoewel ik niet altijd een reactie plaats, vind ik het heel gezellig om je blog te lezen.
    Fijne Pinksterdagen en groetjes,
    Trudy
    PS. Je kunt de komkommers toch lekker aan de campinggasten uitdelen? Wij kregen in Frankrijk eens een flesje wijn bij aankomst. Een komkommer is weer eens héél wat anders :)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Jeetje, wat een ellende met die Duizendknoop.
    Weet je dat ik er een paar in mijn tuin heb en dat het mijn lievelingsplanten zijn?
    Ik heb er pas weer ééntje bijgekocht.
    Maar het is wel een ander soort dan die van jou (gelukkig), maar misschien ook wel zo ééntje die nooit meer weg gaat.
    Hij wortelt wel heel diep, maar hij is erg mooi vind ik.
    Lekker die komkommers, maar wel erg veel, misschien een winkeltje voor het huis?
    Je boom met driehoekjes ziet er leuk uit, maar wel jammer als het gaat regenen, dus toch maar gewoon een quilt van maken?
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  31. If you can't beat them you better join them! Zo lelijk is het plantje niet, dus gewoon laten groeien...

    Je driehoekjeslap is helemaal geweldig...het is dat ik nog met klosjes, bloemen, VRiaHex en pickledish aan het stoeien ben, maar het gaat er een keer van komen.
    Groetjes en een fijn weekend,
    Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.