Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 22 juni 2011

Pinky flowers en pincushion

Wij genieten momenteel iedere dag van deze prachtige pinky bloemetjes.
Dit is het geheel van duizenden van deze prachtige bloemetjes s,morgens vroeg bij het krieken van de dag, tis nog een beetje nevelig, met een beetje fantasie zou je een ree aan de bosrand kunnen zien. Het is zo,n mooi gezicht vanuit de eetkamer.Daar hoeven we dus ook al niet voor naar Frankrijk voor de lavendelvelden.We lijken er wel steeds meer achter te komen dat het leven rond het huis, zoals het vroeger ook was,eigenlijk zo gek nog niet is!
En deze onderstaande fotocollage is tuinieren met je handen op je rug. Ik kijk ieder jaargetijde weer met verwondering wat er nu opkomt in de tuin en op welke plek, en ik bemoei me nergens mee, daar komen de mooiste bloemen en combinaties uit voort.Vroeger ploeterde ik in die tuin tot het net zo was als ik dat wilde, altijd een zere rug en nooit het gewenste resultaat, tegenwoordig zie ik het wat betreft de tuin zeker op zijn "Wabi Sabi,s"
Eigenlijk doe ik dat ook zo met quilten, ik pak stofjes puur op het gevoel en denk er vooral niet te veel bij na,behalve dat ik dan natuulijk niet mijn handen op mijn rug hou, die laat ik wel behoorlijk wapperen ( tot ze er soms pijn van doen....) dat gaat wat minder Wabi Sabi moet ik eerlijk zeggen, ik weet slecht te stoppen, ik heb van de week nog even dit speldenkussen gemaakt, dat vind ik zo,n leuk model, Marja had het bij zich op de QIPD ( dat bedoel ik nou met inspiratie krijgen) en toen zag ik het ook nog bij Monique, zo simpel, gratis patroon en beschrijving bij Gelreblom.
De mogelijkheden met driehoekjes zijn welhaast onbegrenst, hang je ze niet in een boom, dan zal een shawl er ook niet mee misstaan, toch ?......
Dit vind ik zelf de mooiste kleur van papaver, ik heb er al zoveel zaad van weggeven, maar ook hier heb ik het idee, net als bij de stokrozen, dat ze heel eigenzinnig zelf hun plaats bepalen.
Zo hebben we dit jaar een heel veldje vol van deze papavers, vorig jaar stonden de bonen er, we hebben er niets aan gedaan, de tijd ontbrak dit jaar voor de echte moestuin, en dan komt er zomaar toch zoiets moois op waar we ook van kunnen genieten al zijn ze dan niet te eten.
Hier het kleurverschil bij avonlicht en als de zon door de bladeren speelt.
Ik ben ook begonnen aan "Beppies tas"een heel oud patroon van Bobbin, maar leuk! Bij deze even een sneakpeak, zo noemen ze dat toch ?
Iedereen een fijne dag, er is van alles te doen dit weekend op creagebied, summersale bij Elvire van de Ufo,s, en Liesbeth van de Crownstitches houd open atelier en ook summersale, wie weet, kom ik nog iemand tegen! Ik was van plan om het op de fiets te gaan doen.

29 opmerkingen:

 1. Alweer zo'n gezellig blogje, wat heb jij mooie bloemen in je tuin zeg.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bloemenweelde!! Wabi sabi, ik ga het onthouden: klinkt leuk!!! Die paarsen....je zou er iets van een quilt van maken,he,wat een mooie diepe kleur!! Maar je driehoekjes zijn ook mooi van kleur.....maar een sjaal???!!!
  geniet van de tuin.....en op het moment nog het zonnetje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo genietend van je blogje met een koppie koffie mag de dag wel weer beginnen, even lekker gezellig.
  Is waar Jeannet met een beetje verwildering is het veel spannender in de tuin. fijne tweede zomerdag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk al die bloemen.
  Ik zie dat je druk bezig bent met de rand. Wat een driehoekjes hè ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schitterend allemaal, ik zou ook thuisblijven met zo'n uitzicht.
  Leuk speldenkussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da kan ik dan weer van jou leren ... het direct beginnen. Ik vind het altijd nog zonde om in de lapjes te knippen. De sjaal is erg leuk haha. Een mooi satijntje erachter en chique de friemel.
  Groetjes tot gauw Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zie je wel dat het meeviel om te maken? Zit zo in elkaar hé? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige tuin en wat zijn bij jou de bloemen al mooi. Onze tuin is altijd later en is pas in augustus op haar mooist. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat je niet meer zo nodig weg hoeft, heeft denk ik met onze leeftijd te maken, het wordt toch een beetje, seen it, did it, op den duur. Nu heb jij ook wel een heel mooi plekje om thuis te blijven natuurlijk, je tuin is prachtig, hoe krijg je het voor elkaar dat alles zo mooi groeit en bloeit, misschien is gewoon maar zijn gang laten gaan inderdaad het beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer een gezellig logje! Ik ben ook dol op papavers en stokrozen. Ook hier mogen ze een beetje hun gang gaan. Leuk speldenkussen! Meteen maar even opgeslagen. Weer eentje op de lijst erbij. En die tas...ik ben benieuwd zal vast weer mooi worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooooh wat een mooi uitzicht!! Prachtig zo'n bloemenweelde en je woont dus gelijk aan het bos? Nou dat is een droom van mij hoor... ergens landelijk wonen tegen het bos aan!
  Dat speldenkussen ziet er zeker leuk uit! Eigenlijk zou ik dat ook nodig eens moeten maken, want ik heb zelfs niet 1 speldenkussen... kun je dat geloven??
  Je driehoekjes vind ik ook erg mooi. Je gebruikt van die mooie kleuren. Leuk zo'n sneakpeak... ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Wanneer jij op de fiets naar die summersales gaat, betekent dat dus dat dat bij jou in de buurt is allemaal. Nou dat gaat hem dus niet worden voor mij hihihi. Ergens maar goed ook, want ik héb al zoveel onderhanden en bij zo'n summersale kom je natuurlijk weer heel veel leuks tegen. Aan de andere kant... ik ben van plan stofjes met blauw erin te gaan sparen om een DJ te gaan maken dus dan is zo'n summersale nooit weg natuurlijk.
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. WAt een prachtige tuin hebben jullie,al die bloemen.
  En de sjaal staat je wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Que hermosas flores y que maravilla de trabajos. Un blog fabuloso.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat hebben die bloemen een prachtige kleur. Leuk speldenkussen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat staan je bloemen er prachtig bij,
  Jeannet, en je hebt groot gelijk,
  dat je ze zo laat opkomen als ze
  willen, dat geeft het leukste effect!
  Maar die papaver vind ik toch het
  allermooist! Je speldenkussen is leuk
  geworden (had je er nog steeds niet
  genoeg van?) Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Misschien zie ik je dan bij Liezbeth! Het is wel de bedoeling daar naar toe te gaan, maar of het gaat lukken!! Je papavers zijn beeldschoon, ik heb ze ook maar dan van die dikke dubbele roze en sinds kort ook die hele donkere enkele, genieten! Maar ik ben nog op zoek naar zaad van de witte, dus als je wilt ruilen? Ik hoor het wel! Leuk kussentje hè, ik maakte het al een poosje geleden en gebruik het graag. Je sjaal staat je beeldschoon! Grijns!! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Schitterend, al die bloemen! En je speldenkussen is een schatje, ik ga eens gauw voor het patroon kijken. Ik geloof, dat ik ook zo'n "Beppie's Tasje" heb, ook nooit afgemaakt. Ook dat moet ik toch eens opzoeken. Veel plezier dit weekend, bij ons is een brocante- en antiekmarkt, dat is ook leuk!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi jeannet, dank voor de tip in de reactie op mijn blog over de instelling van het reactieformulier, ik ga het proberen.
  groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie bloemen en velden met bloemen. Prachtig en zo heerlijk dat alles in bloei staat. Je hebt ook weer een erg leuk speldenkussen gemaakt en bent met een leuke tas bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk geworden, je speldenkussen! En die sjaal, best grappig idee, ooit een sjaal van jojo's (stof)gezien.Groetjes, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een geweldig uitzicht hebben jullie zeg. Prachtig! Dat hebben wij dan weer niet in de stad (hoewel wij ook niet mogen klagen: wij kijken uit op water, daarachter een bomenrij en daarachter een net volkstuinencomplex) En bedankt voor de link voor het speldenkussen. Ziet er erg leuk uit, wil ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie driehoekjes en je foto's van je bloemen vind ik fantastisch. Ik las nog dat je QIPD zo goed ontvangen was. Jammer dat je zo ver weg woont :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Woh- wat een prachtige kleur!!
  En daar paars mijn lievelingskleur is...ik durf het bijna niet te vragen...maar als je wat droge zaadjes hebt deze zomer???zou ik ze dolgraag in een envelopje willen ontvangen...ik stuur je dan ook wel iets leuks terug!
  groetjes van fleur uit de polder

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die papavers zijn prachtig. Kun je ook zaden per post versturen? Ze zouden prachtig staan tussen onze rode klaprozen....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat grappig dat je ook op het speldekussen 'biscofleur' hebt gestort. Na het zien van je pincushion swap heb ik het hele internet afgezocht voor het patroon. Bovendien heb je me zo geinspireerd dat ik al een week lang in mijn QNM exemplaren zit te snuffelen en mijn lappen op orde aan het brengen ben!
  Onze papavers hebben dit jaar 3 verschillende kleuren op één plant.
  Geniet van de zomer!
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk uitzicht heb je toch!!! Zo kan ik even meegenieten!!!! Thx!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heel leuk je speldenkussentje {heb hem ook even opgeslagen om toch eens binnenkort te gaan maken, dank je wel voor de link} en het begin van je "oude" tas ziet er ook heel leuk uit.
  De bloemen zijn gewoon weg fantastisch, dat is echt GENIETEN met hoofdletters.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 28. gezellig stukje heb je geschreven. wat woon jij toch prachtig...die bloemen...wow! het is toch maar het mooiste als de natuur zijn gangetje kan gaan he.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet