Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zondag 12 juni 2011

Quilt in Public Day

Uitnodiging!!!!( klik even op het woord)

Knibbel, knabbel, knuistje, wie komt er a.s. zaterdag quilten in mijn (tuin) huisje ?? Het is a.s. zaterdag 18 juni quilt in public day. Ik las het bij Dorry op haar blog en ik kreeg meteen een lumineus idee........Laten we met een aantal mensen gestalte geven aan deze dag! Ik stel mijn huis en tuin open voor allerlei enthousiaste quiltsters. Lees de uitnodiging en geef je ook op. Ik woon wel haast op een landgoed, dus grond is er genoeg, en stoeltjes en idyllische plekjes ook,maar er staat geen kasteel op, dus de binnenruimte is beperkt als het slecht weer is.Daarom vragen we wel om je op te geven als je komt. We zetten een grote tent op en er gaan veel makke schapen, eh....quiltsters in een hok.Natuurlijk hebben we een bakploeg voor cake, Noorse koek, appelmuffins etc.....en voor de koffie en thee wordt gezorgt in het quiltcafé.Een eventueel lunchpakket moet je zelf meenemen, behalve als er maar vijf aanmeldingen komen, dan maak ik soep!
Het lijkt me vreselijk leuk om zo,n dag mee te maken met elkaar.Spannend ook, de mannen zijn allebei ingezet voor de koffieploeg, dus dat moet helemaal goed komen, nu de quiltsters nog....Brrrr, ik vind het wel een beetje eng hoor.....al dat onkruid in de tuin....en zijn mijn ramen wel schoon genoeg.......en hoe vinden Gijs en Jans het allemaal ?.Meisjes.....ik hoor het wel van jullie, van harte welkom en ik wacht het in spanning af!!( niet vergeten de quiltjes mee te nemen voor de show en tell he....we zien graag andervrouws werk!)

36 opmerkingen:

 1. piep
  zonde dat het voor me zo ver is,
  wat zou ik graag meedoen,

  wens jullie in ieder geval een superdag toe, en dat de zon mag schijnen en de naaldjes mogen tikken

  knuf quiltingmieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jammer voor mij ook jeannet dat het zo ver is , was wel van de partij geweest hoor! Toch lief van je om het ons te laten weten,veel succes ! groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En jammer genoeg is het voor mij veeeeeeel te ver, Ik woon in midden frankrijk en hoop dan ook ook dat het wegens groot succes herhaald wordt!!! Als we het dan bijtijds weten komen we zeker. Succesvolle dag en mooi weer toegewenst, dineke kroes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jammerhad je graag ontmoet evenals anders quilters of mag ik een tentje meebrengen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar had ik graag bij geweest,spijtig dat het voor mij te ver is.
  Veel succes,groetjes,Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo Jeannet wat leuk, ik heb al een afspraak staan voor zaterdag dus misschien een volgende keer. Het wordt vast een groot succes! Geweldig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee, je woont voor mij ook net iets te ver en er komen 2 kleindochters logeren
  , anders was ik zeker gekomen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ik zo ver woon. Anders was ik erg graag gekomen . Bedankt voor de invitatie. Veel plezier die dag

  Liefs conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuk idee! Als je dichterbij zou wonen, zou ik zeker komen, maar 247 km vind ik toch wat te ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, Jeanet, wat had ik graag gekomen. Volgend jaar ben ik zeker van de partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Jeannet,
  Ontzettend goed idee van jou. Zal vast bere-gezellig zijn! En ook niet onbelangrijk, je doet op zo'n dag hartstikke veel inspiratie op!
  Ga jij morgen nog naar Rosemary Cottage Garden? Gerard, ik en onze dochter Inge gaan 's middags. Hopen maar op mooi weer, want dat hangt er een beetje om. Wellicht tot morgen!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Uitnodiging is te gek, ik bekijk me deze week even of het wel of niet haalbaar is. Groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk idee, we zijn tot vrijdag op Ameland en om dan zaterdag zoiets te organiseren of ergens mee te doen lukt niet
  Maar ik heb hier en thuis ook wel ruimte voor zo'n dag lijkt mij ook erg leuk om te doen
  Ik ga proberen als ik volgend jaar op tijd weet wanneer het is om ook een dag te organiseren
  Lijkt me erg gezellig om samen te quilten en nieuwe (en oude) quiltsters te ontmoeten
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk idee van Jou Jeannet! De routeplanner zegt 3 uur en 17 minuten, dus dat is eigenlijk een ietsjepietsje te ver....
  Maar jullie heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Natuurlijk kom ik (heb het geregeld!),
  want zo'n leuk initiatief op quilt-
  gebied zie je niet zo vaak!!! Enne:
  ik neem ook wel een cake mee, hoor.
  Ik kijk ernaar uit, en naar Gijs en
  Jans, je landgoedje, poezen, kippen,
  enz., die mij door je blog al
  zo nieuwsgierig hebben gemaakt. Ik vind het een enig idee, hoe kom je
  erop...? Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat jammer, ben ik net vertrokken op vakantie naar Texel! Wat had ik graag meegedaan! Heb tenslotte nog een paar tops liggen die om quilten schreeuwen! Denk dat ik maar publiekelijk ga zitten quilten op het vakantiepark! Ben benieuwd wat ze zullen denken van alle draadjes achteraf! LOL! Heel fijne en gezellige dag samen, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een hartstikke leuk idee Jeannet! Het lijkt me enig om te komen, maar ik weet niet zeker wanneer mijn nichtje haar verjaardag viert. Dat kan zijn op 18 juni óf op 25 juni dus dat moet ik even navragen. Ik laat het je zo snel mogelijk weten hoor!
  groetjes, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohhhh, wat lijkt me dat gezellig. Had er graag bij willen zijn maar helaas, de plicht roept. Moet gewoon de winkel doen! Ik wens je heeel veel mooi weer en veel opkomst, maak er een gezellige dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O wat een superleuk idee en wat jammer dat ik zover weg zit anders kwam ik gezellig bij je langs. Toch hoop ik dat het een superdag wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Och, wat een ontzettend leuk idee.
  Ben nog te herstellend om zo ver te reizen dus helaas moet ik verstek laten gaan. Jammer genoeg kan ik nog niet tegen je zeggen "Beam me up Jeannet". Heel veel plezier maar dat zal wel lukken. Maak je tussendoor ook nog wat foto's alstublieft.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een super idee Jeannet.Ik wens je veel plezier, goed weer en een goede opkomst.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Have a wonderful day Jeannet, what a great idea!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh Jeannet, wat leuk!!! Ja! Ja! Ja! roept mij binnenste direct. Ik kom ook!

  Oh nee... heb geen vervoer!! :o(

  Zou het lukken met OV? Ik ga er eens voor zitten. Of als jij iemand weet die langs mij heen wil komen, dan kun je mij ook noteren hoor!

  Je hoort nog van me!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. P.S. wat betreft het reacties geven (las dat je daar ook last van hebt): ik heb er ook last van gehad, maar het is bij mij verholpen door me niet meer automatisch aan te melden. Ik meld me nu elke keer even opnieuw aan en nu kan ik weer reageren. Misschien werkt dat bij jou ook?

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh,wat is dit jammer. Had ik je eindelijk eens kunnen ontmoeten maar ik heb helaas een andere verplichting waar ik echt niet onderuit kan. Ik had hier graag een behoorlijke rit met de auto voor over gehad.
  Misschien de volgende keer!
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk idee! Woonde ik maar wat dichter bij dan was ik vast van de partij... Veel plezier gewenst met dit leuke initiatief! Ik duim voor mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk Jeannet, dat gaat goedkomen. Ik ben benieuwd hoe het bevalt met zijn allen quiltend op de stoeprand.

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik kom graag! Ik stuur je nog even een pm.

  Rina

  BeantwoordenVerwijderen
 29. OOO,wat jammer dat je zover af woont.Maar ik ga zeker een steekje zetten op die dag LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een prachtig idee!!! Jammergenoeg sta ik al op een oude ambachten markt in Harderwijk.....
  Heel veel succes en plezier, natuurlijk!!! :))s

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuk ide is dat Jeanet!!Leuke blog heb je .kom vaker je blog bezoeken.Ben zelf pas aan het quilten geslagen vandaar.wordt gelijk jemaar volger maar.Groetjes Nora

  BeantwoordenVerwijderen
 32. wat een leuk initiatief!! Als ik vervoer had gehad was ik beslist gekomen....misschien een volgende keer :)Groetjes, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. QIPD.......had er nog nóóit van gehoord en vind het een superleuk idee!! Ik ben ook van de partij hoor....komt het er eindelijk van!
  Tot zaterdag!!

  Oh ja, en dat je het eng vind dat begrijp ik maar het is echt nergens voor nodig.
  Laat dat onkruid maar staan dan kijk ik of jullie hetzelfde hebben als wij.......;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeannet wat is dit een leuk idee. Wat zou ik daar graag bij willen zijn. Ik zou zeker zijn gekomen, hoe ver ook, maar DH komt vrijdag thuis uit ziekenhuis en moet thuis verder revalideren. Voor mij dus net het verkeerde moment. Ik hoop dat er zich veel quiltsters melden en hoop dat jullie een super dag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hej Jeannet wat een fantastisch idee. Jammer dat het zo ver weg is. Het zal vast en zeker een gezellige dag worden, verheug me al op de foto's.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik hier weer! ;o)

  Als je nog een plekje over hebt en als de gezondheid blijft zoals die nu is (ik kwakkel al en heeeeele tijd :o( dan ben ik van de partij hoor!
  Manlief besloot spontaan mij te brengen en halen ;o) Zou hij wat goed te maken hebben? Hihi!

  Heb er zin in Jeannet, maar heb ook koudwatervrees hoor. Want wat moet zo'n beginnend chikkie als ik nu toch tussen al die doorgewinterde quiltsters?

  Ach.. we zullen zien. Tot zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet