Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 juli 2011

Blok 8 van de BOM

Door al het slechte zomerweer is het goed quiltweer, Johan Cruyf en zijn gevleugelde uitspraak he...ieder nadeel heeft zijn voordeel.....zijn we al weer bij blok 8 van de BOM beland.
 Ik heb het ietsje eenvoudiger gedaan, in deze vaas stonden ipv hartjesbloemen allemaal ingewikklede priegelige huisjes, en ik had al bij de Spaanse dames andere varianten gezien dus die heb ik maar overgenomen.
Dit is het hele blok, de quilt nadert nu zijn einde, ik moet nog één blok van het huis en nog blok 9, dat is ook het leukste blok en dat heb ik voor het laatst gehouden.
Gelukkig scheen de zon ook nog van de week, zomaar opeens onverwachts! als je echt denkt dat het nooooit meer goed gaat komen met deze zomer en de shirtjes al in de kast bijna had verruild voor de warme truien!En toen kwam Jolanda op bezoek, helemaal gezellig, of ze nou de zon mee had genomen uit Maarssen zal ik nooit weten, maar feit was wel dat tie er was!
En Ohhh, wat heeft Jolanda dat eerste blok van de Mysterie BOM prachtig mooi doorgequilt.....ik was er sprakeloos van, ik ben wat dat betreft echt een rare, dan denk ik; als ik dat zie, dat kan ik helemaal niet en dan zakt de moed me in de schoenen! maar om bij die schoenen te blijven: ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben meteen die avond ook begonnen.....en tis niet te geloven! Ik kan het ook zomaar.........
En het word nog naar mijn zin ook.......het voelt zo grappig bobbelig aan omdat het zo intensief is doorgequilt.Nu nog twee blokken aan elkaar zetten en kijken of dat mooi gaat worden, dan heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen met deze quilt.Iedereen een fijn weekend! ze geven weer héérlijk quiltweer op...........en dan weten jullie wel wat ik bedoel.........

24 opmerkingen:

 1. Tuurlijk kan je dat Jeannet...wat goed doorgepit zeg..."schaduwquilten"is altijd goed...het wordt een super leuke quilt... de vaas met hartjes is zo geinig..ben weg van de stofjes in deze quilt...en door de veranderingen wordt het helemaal jouw quilt...als iedereen het precies namaakt blijft dat na-apen van een quilt voor mij...dit is trouwens veel leuker met Beest dan het origineel...maar dat is natuurlijk persoonlijk....prachtig gedaan.....en ja...hoe kun je de dag zo uitzoeken voor een gezellige lunch...geen regen...perfect toch?! groetjes en alvast een fijn weekend..Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het intensief quilten geeft een heel apart effect en veranderingen in een quilt altijd prima!
  alvast fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige mystery quilt is het toch!! Je blok is hartstikke mooi geworden. Als mijn Scandinavian Christmas (ooit) af komt, dan wil ik de mystery quilt ook gaan maken. Enne....ik heb dat gevoel ook hoor wanneer ik dingen van anderen zie: dat kan ik nooit, maar wanneer ik het dan probeer, dan blijk ik toch meer te kunnen dan ik dacht :-)

  Groetjes, Debbie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeannet je kunt het inderdaad , soms moet je een dagje overslaan en tergblikken op je reeds gepresteerd hebben en als je dan een quiltvriendin op bezoek krijgt ,slaat je energie weer op volle toeren. Heel goed gedaan. Groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het weer een mooi blok geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind dit een erg leuke quilt en door de veranderingen die je hebt toegepast wordt het persoonlijk.
  Heb de patronen en hoop deze quilt zelf ook te gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zie je nou wel!!!! Tuuuurlijk kan jij dat ook! Wanneer je kijkt naar al het moois dat jij hebt hangen/liggen/staan in je huis dan zou jij niet aan jezelf hoeven twijfelen hoor.
  Ja we hebben echt mazzel gehad met het weer hé? Hoewel we toch weer snel naar binnen gingen omdat deze muts té bang voor wespen is *bloos*
  Het tweede blok schiet al aardig op wat doorquilten betreft... ben zó benieuwd of het strakjes passen gaat aan het eerste blok!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze quilt wordt echt prachtig !
  De stofjes passen zo mooi in deze quilt. Elke keer is het verrassend om de nieuwe blokken te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love that bobbin with hearts!!! It's very familiar to me!! haahaha
  I'm looking forward to seeing your complete quilt!
  Have a nice weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Snoepje hoor en zo herkenbaar, soms denk ik maar ik stop ik kan het niet het is fiasco, lelijk. En dan denk ik ach het wordt misschien toch wel wat. Eh die van jou is prachtig!
  Sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk gezicht al die lieve hartjes.....; hoort ook allemaal in een goed huis thuis....., toch??!
  En je doorquiltwerk ziet er prachtig uit! Heerlijk om te doen, vind ik dat altijd!
  Geniet van je quiltweer.......; ik denk dat ik lekker warm en droog in de caravan blijf zitten......... (precies).... quilten..... ;))
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig, heel eigen blok weer gemaakt
  Jeannet! En met dat doorquilten gaat
  het helemaal goed komen, zie ik. Daar
  moet ik nou nog voor op cursus...
  Zo zie je maar, hoe inspirerend het
  kan zijn, wanneer er een medequiltster
  langs komt, dan krijg je gelijk weer
  zo veel zin om ook iets te gaan doen
  en is je "vervelingsdipje" meteen
  over. Fijn weekend en groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O, wat mooi weer allemaal, Jeannet! Jij twijfelt wel heel erg aan jezelf, hoor, en kijk eens hoe het uitpakt... prachtig! Ik vind dat klosjesblok ook zo leuk, hè, wat hebben we toch een heerlijke hobby!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo jij bent lekker bezig geweest, SUPER! En uuhhh die mand uit je vorige blog vreselijk LEUK. Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoezo, dat kan ik allemaal niet. En de moed zakt in mijn schoenen. Jeannet, je ben KEIGOED.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu ze geven maar op wat ze willen, ik zit nu even binnen, maar straks weer lekker buiten want geen regen maar zonneschijn hier! Je blok ziet er echt geweldig uit en ook je quiltwerk wordt heel mooi, je kunt het altijd beter dan je denkt, gewoon doorzetten dus! Succes en veel zon dit weekend, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat zijn het toch mooie blokken, stuk voor stuk, ben nu wel nieuwsgierig naar het laatst klapstuk! Gaat vast snel geshowed worden als het lekker quiltweer wordt. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O wat een mooi blok heb je gemaakt en wat een leuk bezoek heb je gehad. Goed gedaan hoor dat al doorquilten en het gaat je zeker lukken om hem Quilt as you go aan elkaar te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Quilten............natuurlijk kan jij dat.
  En de weerman heeft prachtig quiltweer voorspeld.
  Storm, regen, 16 graden.( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een prachtig lok, ik vind het met de bloemen ook wel erg leuk geworden. En knap je quiltwerk......

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ziet het er toch een gezellige quilt uit! Kan binnenkort zeker al in die nieuwe mand,hihihi....enne ben je aan het handquilten begonnen? Super Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Absolutely beautiful blocks Jeannet, I love the bobbin with the hearts! You are very clever, such lovely work.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Túúrlijk kun jij dat Jeannet. Ik had in ieder geval niet anders van je verwacht ;o)

  Zie ik je straks toevallig nog bij Bep?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Laat ik nou toch gedacht hebben dat ik al had gereageerd. Of er is iets mis gegaan of ik heb het wel in mijn hoofd gedaan maar nog niet op "papier". In elk geval is het een gezellig bezoek geweest en wat is die BOM toch leuk. Goed gedaan hoor die oplossing met die hartjes.
  Fijne zondag. Het is prutsweer zowel buiten als voor binnen. Kopje thee, muziekje erbij. Ik vermaak me wel maar voor jouw campinggasten is het NIET leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet