Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 29 juli 2011

Zomer van de mysteryBOM

En weer is er een blok klaar van de BOM.  Het slechte weer werkt ook mee natuurlijk!Dit is voor mij wel de zomer van de mysterieBOM.Het wordt op de één of andere manier toch steeds leuker om er aan te werken, je krijgt er handigheid in zal ik maar zeggen.
Misschien zoek ik de kleuren beter bij elkaar, of wen ik aan de grote blokken. Ik ben nog wel steeds enigzins sceptisch of het wel mooi gaat worden bij het eindresultaat, daar kan ik me nog niet echt iets bij voorstellen, ik heb er nog geen WAUW gevoel bij, maar wat niet is kan nog komen!( al moet het wel opschieten want dit is mijn op één na laatste blok)
Dit is het hele blok, ik merk wel dat ik er steeds meer van mezelf in leg, in het boek waren alle klosje bv dezelfde kleur, ik heb verschillende kleuren gebruikt, dat maakt ook al een verschil.En het sterblok was van twee stoffen, ik heb er drie gedaan, en een hart in het midden.
Ik kwam in een tijdschrift dit mooie gedichtje tegen, heb het bij een letterplakbedrijf op plakletters laten zetten en in de kamer tegen de balken van het plafond geplakt.
Voor anderen is de wereld grauw,
              Maar uiteindelijk geeft je eigen humeur,
               De wereld om je heen de juiste kleur.
Ik had een blok gemaakt voor een nieuwe quilt, proefblokje, ik weet niet hoe jullie dat doen, proefblokjes...maar ik gebruik natuurlijk gelijk de mooiste stoffen in plaats van een minder mooi proefstofje, en tja....dan gaat het wel eens mis, de maten klopten van geen kant, gelukkig kon ik er nog wel net een speldenkussentje van maken.dat weerhield me er overigens helemaal niet van om het nog een keer te proberen hoor.....
En natuurlijk wéér met de mooiste stoffen.....en wéér mislukt.....veel te groot geworden, puntjes komen niet uit,26 cm in het vierkant ipv de gestelde 20......Grrrrrrrr, eh...pannenlapje......enne....drie keer is toch scheepsrecht ?? Fijn weekend allemaal!

32 opmerkingen:

 1. Kind wat een mooi blok weer!!!

  Fijn weekend,
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gevoel van mmm.... weet niet of het helemaal leuk gaat worden ken ik.... maar met de Home Sweet Home met de afmeting en ook met de kleuren.
  En blokjes maken, was aan de DJ begonnen maar vind het een monster project, rare maten en eigenlijk alleen met paperpiecen zuiver te maken. Ligt hier in een hoek....en of het er ooit nog uit komt???
  groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind jouw blokken van deze zomerbom heel mooi. Grappig dat Marijke haar Home Sweet Home quilt noemt, want die heeft ook grote blokken. Natuurlijk is het een kwestie van smaak, maar ik denk dat het een hele gezellige quilt gaat worden. Ik wel nodig in deze quiltweerzomer. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jeannet, ik vind je blok weer prachtig geworden! En je mooiste stofjes gebruiken, dat ken ik! Dat is toch het mooiste om mee te werken? Je vindt vast wel een bestemming voor het blokje. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blokken Jeannet. Met toch weer je eigen touch en dat is veel leuker. Als je 'het' nog niet ebt en toch doorgaat..... petje af! Hij maakt je in ieder geval wel nieuwsgierig.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo je hebt er zin in, alweer zo'n GROOT blok af! fijn weekend, groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cuore e uccellino.....meravigliose anche le stoffe usate....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi blok en leuk dat je er iets zelf aan veranderd door het gebruik van meerdere stofjes.
  Leuk speldenkussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige BOM! Ik vind het ook altijd leuk om een beetje van het origineel af te wijken en er iets 'eigens' in te leggen. Je krijgt wel lekker veel cadeautjes zo, altijd handig! Nee hoor, balen als het niet lukt, knap dat je het nóg een keer gaat proberen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De blokken zien er toch heel leuk uit. Je had dat gevoel al vanaf het begin. Misschien voelt het beter als het af is.
  Mooie stofjes voor je nieuwe project.
  Zo krijg je dus wel elke keer een bijpassend speldenkussen en pannenlappen.
  Mooie tekst op je plafond.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het gevoel ken ik maar ik vind je BOM prachtig! Misschien ook even wegleggen en er later weer eens naar kijken?
  En wat balen is het toch als een patroon niet klopt. Het is trouwens wel een leuk speldenkussen geworden.
  En zag ik jou nou op de site van de Quilthoeve? Zag er gezellig uit.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je blok van de BOM is weer prachtig! En je nieuwe project....hoe je dat toch zo hebt??? Zo kom je wel door je voorraad stofjes heen. Ik zou toch maar een oud laken pakken voor een volgend proefje. Zo heb ik ooit een zomerjurk eerst voor proef van een oud ziekenhuis laken gemaakt. Het is daarbij gebleven en heb er enorm veel plezeir van gehad en niemand die zag dat het een oud laken was. LOL Succes met proefje drie (of is het misschien geen goed patroon?)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het een leuk blok geworden. Maar soms vind je een quilt pas leuk als je bezig bent met het doorquilten. Dat van die mislukte blokken ken ik. Hier liggen ook nog wat spedenkussen en naaldenmapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou,ik weet al zeker, dat je mystery
  prachtig wordt, Jeannet! En zo knap,
  dat je doorzet met proefblokjes, ik
  heb veel minder geduld. een DJ wil
  soms niet zo zuiver worden en dan
  baal ik toch zo, dat hij over moet!
  Verder komt er niet veel uit mijn
  handen, maar dat komt, omdat mijn
  armen vaak vol liggen met 8,5 pond...
  Bedankt voor je mooie kaart!
  Groetjes, Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed, dat ik even terug kom, ik was al bang, dat ik mijn reactie te vroeg had weggedrukt. Daar ga ik nog een keer: Je blok is weer prachtig, volgens mij gaat hij erg mooi worden en hoef je nergens bang voor te zijn. Ik zit op het ogenblik te balen van het schapenblok, ik kan de goede kleuren maar niet vinden.Leuk, dat je je naam enz.op de voorkant hebt geborduurd. Jammer, dat dat blok staads misgaat, je hebt in ieder geval wel een heel leuk speldenkussentje. Dat blauwe stofje is prachtig, zeg! Ikzelf maak eigenlijk nooit proefblokken, al gaat dat natuurlijk ook niet tot volle tevredenheid.
  Ik zie je ook net heel leuk op de foto staan op het weblog van de Quilthoeve!
  Succes en groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi gedichtje, wat leuk, op je muur!
  Gr. Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kun je het blok niet uittekenen in EQ ? Of anders eerst het hele blok op ruitjes papier tekenen en uitgaan van het blokmaar.
  Je blok met vogeltje en hartje zijn wederom prachtig, ik denk dat als je alle blokken af hebt en hem in elkaar zet hij echt schitterend zal zijn.
  Ik kon nog een plaatsje krijgen in een andere BOM maar daarover snel genoeg als ik de eerste delen binnen heb :-)
  Mooi gedicht !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind je blok prachtig.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind al jouw blokken helemaal prachtig. Ik houd wel van deze kleuren en grote blokken.... ach, lijkt me wel lekker om aan te werken.
  Aahh, best wel een beetje `sielug` dat je blokjes mislukken, maar op de foto zien ze er super uit.
  En weet je wat.... blauw is het helemaal voor mij op dit moment, het gedichtje spreekt mij erg aan.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Helemaal waar het gedichtje Jeannet...en je blok is weer prachtig...leuk gedaan zo met je eigen draai eraan...en speldenkussentjes en pannelappen kun je nooit genoeg hebben...zelfs niet van je mooiste lapjes....op naar de volgende poging...het weer wordt toch niet beter dit weekend...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Jeannet,
  Dat zal wel mooi staan dat gedicht aan de zolder. Hoe krijg je het verzonnen.Ik wil je bij deze ook nog veel sterkte toewensen voor de komende tijd. Nog een fijne avond met de vriendelijke groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ben heel benieuwd hoe je het straks vindt als het klaar is. Ik vind het in elk geval nu al erg mooi! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je er een mooi eigen blok van gemaakt helemaal mooi vind ik hem geworden. Ik vind het ook echt een quilt voor jouw let maar op straks als hij af is. Je hebt de "mislukte" blokken in ieder geval goed gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou, ik vind het weer een mooi blok hoor Jeannet! En ook met de kleuren is niks mis!Wil je de blokken nog eens bij elkaar leggen en dan op je blog zetten? Mooi gedichtje ook, goeie, die houden we erin. Fijn weekend! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat wordt een luxe pannenlap zeg! Maar ook het speldenkussentje is dus de moeite waard, lastig hè als de maten niet kloppen! Ik vind je Mysteryblok weer beeldschoon, ik zag de quilt ergens helemaal af, maar wel op 50% gemaakt! Echt een gave quilt, het boek staat hier op zolder, misschien dat ik er ooit nog eens aan begin, maar ja er staat nog veel meer! Grijns! Fijn weekend, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De BOM is en wordt prachtig en alleen maar leuker als je er zelf wat aan veranderd. Het je gedicht overgeschreven daar moet ik wat mee. misschien voor een label op een quilt? Erg mooi groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 27. O Jeannet, wat ben ik jaloers op je mooie blokken. Die van mij liggen nog steeds als lapjes in de kast :-(( en echt, hij wordt heeeel mooi. Je gedichtje vond ik ook heel mooi, maar een letterplakwinkel??????? Waar vind ik die? Ik vond het namelijk een heel leuk idee voor op onze nieuwe slaapkamer; is toch prachtig om hiermee wakker te worden?!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik lees je blog af en toe,erg leuk,vanmiddag heb ik je zoon op visite gehad,hij en mijn kleinzoon hebben een prima middag gehad ! Daphny

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je misatry blok ziet er erg mooi uit, ook al is je gevoel er nog niet goed bij.
  Volgens mij komt dat goede gevoel wel hoor, dat kan haast niet anders als je met zulke mooie stofjes werkt ! ! !
  Succes en een fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ziet er toch prachtig uit Jeannet, en...het houdt je van de straat :)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. I really like how you've been this block, the fabrics are beautiful!

  A hug from Spain.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet