Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 25 juli 2011

Fietsen in de Zeeuwse Betuwe

We zijn de afgelopen week een daagje wezen fietsen in de zak van Zuid Beveland, er stond zo,n leuk artikel in het AD, dat had ik er uitgeknipt, dus toen het eindelijk leek dat de zon zich van zijn goeie kant liet zien hebben we meteen de fietsen op de auto geladen.Iedereen denkt altijd dat wij vlak bij Zeeland wonen, of er zelfs bij horen, nouou, niet helemaal hoor, tis ook voor ons toch nog ruim anderhalf uur rijden naar Nisse.
En overal zie je dan dit soort plaatjes, dit is de kerk van Nisse.Overal kom je deze plaatjes tegen, plaatsjes met van die welsprekende namen en prominent aanwezige kerken,, hoedekenskerke, kwadendamme, s,Heer abtskerke etc.
Bij Jikkemiene, aan de pittoreske dorpsring in Nisse( na 5 km) viel al de eerste regenbui.....maar goed, een kniesoor die zich meteen uit het veld laat slaan ( nou ja.......tviel niet helemaal mee voor me ....) maar we zaten heerlijk binnen te genieten van een tosti bruine boterham die allergenoeglijkst werd klaargemaakt door mensen met een beperking, dat maakte het nog smakelijker! En dan het fruit overal, kersen, bessen,de appels en de peren die we onderweg tegenkwamen, ze waren warempel al aan het plukken! heel veel fruit daar in die zak van Beveland.
De mannen wilden wel even naar het tractormuseum in het plaatsje Nisse.Vooruit, je moet ook aan een ander zijn plezier denken, en hoe vaak staan ze niet achter mij ( te zuchten) in een quiltwinkeltje ? Dus op naar de verzameling Mcormicks!Inmiddels was het weer gaan regenen, we hadden 10 km gefietst, waren net in  Ovezande en toen regenden we helemaal doornat.
Nou, geloof het maar, ik ben DOL op fietsen, ik doe niets liever,maar als het gaat regenen ben ik net een geit.......met de eerste druppels heb ik de spurt er in naar de auto!! en dit waren de tweede serie druppels al, dus mijn geduld was al fors op de proef gesteld...mijn broek was doornat, dus ik dacht:
Ik heb mijn gemotoriseerde fiets op de topsnelheid gezet en op een drafje naar de auto! De mannen op gepaste afstand achter mij aan, zien jullie het voor je ? Zelfs de quiltwinkel in Heinkenszand ben ik voorbij gevlogen, en daar stond toch echt de auto vlak bij, dus dat zegt wat....
Toen alles weer ingeladen was en we goed en wel droog in  de auto zaten zijn we via Veere naar huis gereden. En Veere is zo,n ongelofelijk leuk stadje! Heel toeristisch, maar zooooo leuk, al die oude straatjes en winkeltjes en geveltjes. Het was inmiddels weer droog geworden naarmate we meer naar boven kwamen richting huis.
Dit is echt zo,n "Zeeuwse foto" genomen bij de haven van Veere, prachtig vergezicht.Zo kreeg de dag toch nog een leuke afsluiter, heerlijk gegeten in een restaurantje, vis natuurlijk, want in Zeeland eet je vis, of mosselen, of garnalen, of alledrie.( behalve zoonlief, die eet kipnuggets....)
En ik heb er dit blik gekocht, een bakblik in de vorm van een zeeuwse knop, (klik) het nationale sierraad van Zeeland, gevangen in een bakvorm.Iemand had me er al eens op attent gemaakt.Meteen op de regenachtige zondag het blik in gebruik genomen en een heerlijke knopcake gebakken, en is tie gelukt of niet! zonde om aan te snijden, eigenlijk vind ik altijd het beslag het allerlekkerste, herkennen jullie dat? Iedereen een fijne week, de zon zou (al weer...) komen was belooft.......daar wachten we dan maar op he......

25 opmerkingen:

 1. Weer een gezellig verslag. Genieten in eigen land met bijpassen weer. LOL Maar ik vond het gisteren met de houtkachel aan binnen ook best gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo mamske ja het was een leuk fietstochje.
  zeker toen ik het laatste pietje puk boekje in mijn verzameling vond.
  en ook nog die mooie eend. ( een automodelletje ) vond.
  groetjes van je KEVERTJE

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha heb je dat van de katachtige... je vrees voor water.... het is een heerlijk tochtje geweest en met cake toe...wat wil je nog meer. Een kei leuke vorm.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je dag ietwat in het water viel. Maar je cakeblik is echt geweldig. Dat zal smaken. Vorige week hadden we het hier in de Achterhoek redelijk droog. Pas op zaterdag is het weer slechter geworden. Nu schijnt weer de zon. Meestal zijn de zomers hier mooier en warmer. En waar ik woon valt gewoon te weinig water.

  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks de buien heb je toch duidelijk genoten van je dag. Wat een leuke bakvorm is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeeland is mooi om te fietsen maar het moet wel droog blijven.
  Je cake is dus goed gelukt. Leuke vorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor dit leuke uitstapverslagje. En ja hoor wat ziet die cake er heerlijk uit. Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeeland is prachtig en in de Zak van Zuid Beveland is het heerlijk om te fietsen. Ik woon in Goes en vond het erg leuk om je fietsverslag te lezen. En heeft de knopcake gesmaakt? Hij ziet er zo lekker uit! Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hallo jeanette, lang geleden dat ik nog op bezoek kwam. Het ziet er hier helemaal anders uit.
  Zeeland is prachtig, we zijn er al op vakantie geweest. Maar als het regent ziet alles er toch heel anders uit. Dus hebben we beslist om niet naar onze Belgische kust te gaan maar naar het zuiden van Frankrijk te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Laat het hier, terwijl ik jouw stukje lees, nu heerlijk droog zijn! Zelfs de zon was al even te zien en dus geniet ik van jouw leuke verslag over jullie bliksem bezoek aan Zeeland! Daar wil ik dus al heel lang naar toe, Middelburg, Veere en al die andere mooie plaatsjes! Ik denk dat ik gewoon een datum ga prikken op de kalender en ga, regen of niet! Je foto's zijn prachtig en die cake ziet eruit om in te bijten! Geniet ervan! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik als heel klein kind 1x in Zeeland ben geweest, en daarna nooit meer. Maar het ziet er leuk uit zeg! Jammer van de regen... En wat een super bakblik is dit zeg! Ik ben dol op bakken. En wat je zegt: het beslag is altijd het lekkerst. Vroeger als kind, als mijn moeder een cake bakte, hoopten we altijd dat de cake zou mislukken en een groot deel in het blik zou blijven zitten: dat mochten wij namelijk altijd uitschrapen ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jeannet,
  Wat leuk een dagje Zeeland. Ik ben er ook zo vaak geweest en mis het af en toe best wel.
  Veel van de plaatsen die je beschreef heb ik ook bezocht.
  En ja, ook ik geniet als ik iets bak het meeste van het beslag.
  Groetjes, Rika K.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh., leuk dat museum! Even gelijk googlen... he jammer.. één uur en negen minuten rijden... da's dan wel weer ver hé? :o( Maar ik ga het wel onthouden. Dank je wel voor de tip en het heerlijk reisverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha,ha, Jeannet, ik zie het helemaal
  voor me: jij scheuren op je fiets en
  die mannen er wat bedaarder achter-
  aan! Maar er volgen mooiere weekenden
  zegt de weer-meneer! Wat heb je een
  geweldig bakblik gekocht, daaruit
  smaakt de cake vast extra lekker!
  Groetjes van Ageeth (die nog steeds
  wacht....)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk al die welklinkende plaatsjes in mijn eigen Zuid-Holland, nooit geweest....dat wordt wel eens tijd eigenlijk! Maar dan wel met een zonnetje graag. Ook ik heb een hekel aan fietsen in de regen! Wat is je tulband goed gelukt, kan 'm bijna ruiken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk, ik herken Veere meteen aan de beelden van de de Dames op het muurtje. Was daarachter niet een leuk winkeltje?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Cute post Jeannett---beautiful design on your bunt cake. Looks yummy!!!!!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Jeannet,
  Allemaal heel herkenbare plekjes, want ook wij zijn veel in Zeeland te vinden. Ik zag dat je in Veere ook mijn 'beeldige kinders' op de schutting van de Schapenkop gefotografeerd hebt. Ze zijn van een Spaanse of Portugese kunstenares en genereren op hun bankje bij mij nog steeds veel bekijks bij langskomend publiek. Soms worden ze zelfs opgenomen in een puzzelrit. Ben zelf ook nog altijd heel verliefd op ze. Vandaag zijn we nog met dochter Ingeborg in Domburg geweest. Op maandag altijd een leuke braderieachtige markt in vakantietijd. Trouwens een aanrader voor als je nog eens naar Zeeland gaat: op maandag een heerlijk brocante en boekenmarkt op de Markt in het centrum van Middelburg(ongeveer tot begin september). Veel mooie dingen voor niet al te veel geld. Scoor er regelmatig leuke dingen! Lieve groeten ook aan man en kind, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat jammer dat het weer niet mee werkte! Maar desondanks heb je toch nog prachtige sfeerplaatjes weten te maken.... En die zeeuwse knop; om te smullen!!!
  Mijn oog valt ineens op het woord hieronder wat ik moet overtypen "MOSSELMA" Hoe toepasselijk!!! :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo
  Ik hoop het niet Nederlands begrijpt, ik gebruik de Google-vertaler om je te vertellen Ik hou van je werk en volg altijd uw blog Gefeliciteerd!
  Liliana kus van Las Palmas.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat zullen jullie weer genoten hebben het is daar erg mooi waar jullie wonen zo te zien en de knopcake helemaal geweldig erg origneel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Typisch Nederland met al die regen :-) Maar desondanks hebben jullie toch genoten zo te lezen. Wat ziet die tulband er overheerlijk uit... is die al op ???
  had je het mailtje nog ontvangen met de boekentips?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heb je dat weer mooi geschreven...prachtige plaatjes...en ik zie het fiets tochtje helemaal voor me...plat op het stuur..racend naar de auto...en de mannen hard fietsend achter je aan...even dacht ik dat je je stalen ros had ingeleverd voor het mooie witte paard..en dat je zo je mannen tegemoed reed...;0)
  maar toen ik de foto goed bekeek zag ik dat jij het niet was:0)))
  Fijne dag...hier in de achterhoek is het ook regenachtig...met af en toe een zonnetje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een gezellig verhaal van die mooie rit, Jeannet! Jammer van die buien, maar voor de mannen fijn, die hoefden niet te zuchten in de quiltwinkel. En dat bakblik, zo leuk!!! Die twee kindertjes op een muur zijn ook al zo schattig, en wat lief, dat je "kevertje" ook wat schreef.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Bedankt voor een gezellig verhaaltje ...

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet