Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 15 juli 2011

Friends are the flowers in the garden

Tjonge jonge wat is het een weertje geweest de afgelopen dagen! er is hier maar liefst 110 mm regen gevallen in 36 uur! Dat heb ik nog nooit meegemaakt.De kampeerders stonden met paraplu,s en zuidwesters in de rij om af te rekenen om zo gauw mogelijk naar andere oorden te vertrekken!Maar goed, ieder nadeel heeft zijn voordeel, tijd genoeg dus voor blok zes van de BOM van Veronique. Ik vond het eerst geen erg leuk blok, 90 cm breed,en daarom bleef het een beetje liggen, maar nu ik het gemaakt hebt is het wel één van mijn favoriete blokken.Ik heb "beest" maar niet aan een lijntje laten lopen......dan had hij vast niet zo jolig gekeken.....
Kan ik jullie gelijk nog een foto laten zien van onze geweldige stokrozen, iedere zomer weer een lust om te zien.
Gelukkig had ik deze foto,s een paar dagen geleden gemaakt, vóór de wolkbreuk en de storm, want nu liggen ze er zo bij.........
En dan deze dame van Sunbonnet, ze houd ook van quilten, dat zien jullie wel.
Nog zo,n prachtige stokroos, dat vind die Bij kennelijk ook , dan wil je toch ook wel een Bij zijn, om je zo te kunnen wentelen in het stuifmeel van zo,n prachtige bloem in de zomerzon?
En we hebben sinds gisteren de primeur van een eigen zwembad voor de kippen..........ze moeten alleen nog leren zwemmen en daar schort het nog aan momenteel....we hebben weer een echte onvervalste HOLLANDSE zomer!!
En het andere meisje,
De stokrozen zijn ruim twee meter hoog, ze komen ( eh...kwamen) boven de schuur uit, en dat is weer het verhaal van tuinieren met je handen op je rug, ik kijk er naar en verwonder mij......héérlijk gevoel!
Dit is een deel van de quilt die ik af heb, vier blokken, ik moet er nu nog twee, het rechterdeel, en dan kan zij blok voor blok worden doorgequilt, en quilt as you go aan elkaar gezet,benieuwd hoe dat zal bevallen, dat heb ik namelijk nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel een prima oplossing voor deze quilt.Er staat een duidelijke tutorial over op de blog van Dorry.Ik ben uiteindelijk toch wel tevreden over de kleurcombinaties, anders dan anders, maar wel mooi.
O ja, en dan wil ik jullie een bijzondere ontmoeting niet onthouden.....zat ik van de week op een fiets (!) in de sportschool ( de reden dat ik me in dergelijke desolate oorden begeef leg ik nog wel eens uit....niet voor de lol in elk geval...) zegt er iemand; hallo.....ik stomverbaasd, elegante dame met handdoek om haar nek.....was het ons aller Carla Stok!!Voor de insiders een begrip in de quiltwereld, voor de anderen: de oude eigenaresse van de Stitchcottage in Hellevoetsluis, voor mij de Petra Prins van het Westen..... enfin, om een lang verhaal niet al te lang te maken, Carla is al een poosje  "Back in the Country", ze heeft volgens eigen zeggen een quiltburnout ( ! ) klinkt fors ernstig in mijn oren......maar ze sport zich een slag in de rondte, en ze golft er ook nog bij, het was een kort gesprekje, anders "coolde"ze teveel af.....Ze doet iedereen voor wie ze wil ontvangen de hartelijke groeten, en wie weet, als de Burnout voorbij is horen we weer van haar.( van mij mag ze weer wel een winkel beginnen, van jullie ook ?) Fijn weekend iedereen!

26 opmerkingen:

  1. Die quilt wordt wel heel erg leuk! Ja het is ook hier huilen met de pet op wat betreft het weer. Zelfs de hond wil niet buiten plassen. Voor vandaag ziet het er iets beter uit.
    Prachtige stokrozen. Ik ben dol op ze. Bij ons willen ze niet echt. We zaaien ze steeds weer, maar ze verdwijnen altijd. Op naar beter weer, groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie blokken heb je gemaakt, het wordt een prachtige quilt! Stokrozen zijn ook mijn favroriete zomerbloemen, ik moet alleen nog een goed plekje in de tuin vinden om ze te zaaien...Voor mij mag Carla wel weer een winkeltje beginnen hoor! Ik mis haar prachtige stofjes enorm, vooral het even bij haar buurten. Het was zo lekker dichtbij...Fijn weekend! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi blok is het geworden.
    En ja hier de laatste 2 dagen ook heel wat regen gehad.En nu schijnt het zonnnetje.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lief blok is dit geworden.Grijze kat is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toch is het weer een mooi blok geworden. Hier plenst het ook al een tijdje en volgens de tv is het hier nog te droog...nou ja!!!
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. I still think your Mystery is the most original!

    Hugs from Spain ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het wordt een toppertje. Hier is het zonnig en kijk ik vanuit kantoor in een prachtige groen boom met prachtige groene kleurschakeringen. Je zou er zo een quilt van maken met je prachtige stokrozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is al met al een hele leuke quilt maar hoor meer mensen "mopperen" over de grote blokken. Ben benieuwd hoe de quilt as you go-manier bevalt. Met zulke grote blokken lijkt het wel wat. Zo'n mooie applicatiequilt leg je toch ook niet onder een machine of wel?
    Arme stokrozen. Wat waren ze mooi. Ik heb nog niet gekeken. Het was me net even te nat en ze staan "om een bochie" zal ik maar zeggen. Kan ze dus niet zien vanuit de kamer.
    Enneh..... ik miste wel een plaatje van HET. Blij mee? Vast wel.
    Fijn weekend met veel quiltplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een ontzettend leuk blok! Dat brengt je wel weer op wat ideetjes!
    Tja een echte Hollandse zomer...jammer voor de kampeerders maar toch wel lekker dat je naald niet aan je vingers blijft plakken.
    Wel heeeeel zonde van je schitterende bloemen.
    groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van dit gezellig blogje vrolijken we weer iets op. Man o man het lijkt wel herfst. Weg alle mooie bloemen! Hopelijk gaat het vandaag weer iets opklaren. Je blok is schattig met die twee meiskes. En het wordt een mooi geheel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie quilt wordt het, die
    kantjes aan de mutsjes en jurkjes
    zijn zo lief! En ik vind de kleuren
    gweldig bij elkaar. En dat weer: ik
    vind het prima quiltweer, maar zelfs
    mijn hond wilde gisteren niet naar
    buiten en plaste in de voortuin voordat ik het in de gaten had....
    En een soort PetraPrins in de buurt:
    ja, graag!! Ik zou daar erg blij mee
    zijn, en dan van die patronen als de
    Phebe kunnen kopen, bijpassende
    stofjes, snoepdoosjes...mmmmm.
    Misschien maar goed, dat dat niet
    te dichtbij zit.
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat word ie MOOI die quilt, leuk dat kantje langs het meisje! En oh die arme kippen, hopelijk hebben ze zwembandjes (lol)Fijn weekend, Else

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het wordt een erg mooie quilt. En dat weer. Ik was in ieder geval precies op tijd terug. Vandaag is het mooi weer om de caravan op te ruimen. Voor mijn portemonee is het maar beter als er niet zo veel leuke winkels in de buurt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. I love your M.Q. is very personal. Congratulations.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een geweldig blok is dit weer geworden en vooral als je ze zo allemaal bij elkaar ziet! Dat wordt weer een toppertje! Wat jammer van die mooie stokrozen! Ik heb 2 grote Oleanders staan en alle bloemen liggen op de grond, gelukkig zitten er nog wel knoppen in. En vandaag schijnt het zonnetje weer dus je bent vast weer snel van je zwemband af! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke oplossing, die poes ziet er erg ondeugend uit en houdt de dametjes goed aan het lijntje.
    Ja stokrozen vallen wel eens om, als je er zo veel hebt is dat niet eens erg. Want je krijgt er gauw zoveel van met die volle zaaddozen.
    fijn weekend.
    groeten
    Martine L. uit Spanje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat wordt de quilt prachtig, ik vind jouw kleurencombi erg mooi en wat een mooie stokrozen heb je staan. O ja als je de kippen zwemles geeft maak je dan een filmpje daar wil ik van meegenieten lijkt me geweldig leuk om te zien. Leuk dat je Carla tegenkwam en wie weet zien we haar idd nog wel eens terug ze had een geweldige winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je blok 6 is hartstikke leuk geworden met die dikke grijze poes! Gisteren heb ik ook de stofjes voor dit blok binnengekregen dus ik kan ook aan de bak hahaha.
    Je klinkt inmiddels al wat positiever over de MQ trouwens... gelukkig maar ;-)
    Die stokrozen zijn echt prachtig!! Toevallig stond ik ze van de week hier in de straat te bewonderen en baalde ik ervan dat ik ze niet gezaaid heb. Ga ik voor volgend jaar doen als ik het niet vergeet.
    groetjes, Jolanda
    p.s.: ik heb je bestelling binnen hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jeetje, een quiltburnout.... het moet nou toch niet gekker worden! Het is toch een hobby?
    Wat leuk worden de blokken van je quilt.
    Die sunbonnet Sue is enig!
    Die 110 mm regen hadden wij hier (Utrecht) ook. Jammer van die schitterende stokrozen.
    En natuurlijk de kipjes, die nu eendjes moeten worden.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het wordt een supermooie quilt Jeannet!!
    Schattig die applicatiepatronen!
    Je maakt er maar wat moois van.

    Die stokrozen stonden er prachtig bij, zonde dat het stormachtig weer ze moesten laten omwaaien.
    Hoewel het vandaag een prachtige dag was, zal de komende dagen toch weer regenachtig worden. He bah wat naar nou.....lekker quilten dus ;-)

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. het wordt een mooie quilt jeannet. die regen was niet eerlijk verdeeld hier in het noorden wat gemiezer, een buitje en verder droog. goed van je dat fietsen, ik wens je vast veel sterkte in augustus..je weet wel. groetjes conny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een plaatjes, je blokken en je stokrozen ! ! !
    Wat sneu voor je gasten al die regen.
    Fijn weekend Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dag Jeannet,
    Zonde van die prachtige stokrozen. Wat een ontzettend pestweer hè. Dat verveelt al vanaf dag één. Zojuist even de weerberichten geluisterd. De zotte zwoele zomeravond woensdag in Strijen is weer een utopie. Jammer! Heel de week dit weer, hoe gaan we dit doorkomen? Hoef ik me eigenlijk niet af te vragen. Heb de afgelopen periode met dat mooie weer behoorlijk lopen slabakken. Elk terras was de laatste tijd voor mij. Nu maar weer even noodgedwongen aan het werk. Er moeten in het najaar vier boeken verschijnen, dus werk genoeg. Je ziet, de natuur grijpt gewoon zelf in.
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat schiet je al lekker op zeg, met deze quilt. En wat een afmetingen van de blokken: knap dat je deze maakt (maar hij wordt dan ook weer erg mooi) Jammer van de rozen, want ze zijn zo mooi. Zelf bij ons in de stad kom je ze op de meest vreemde plekken tegen: soms is er een klein stukje van een tegel weggehaald en daar groeien ze nog. En heb je de kippen al op zwemles gedaan, of krijgen ze een klein snorkeltje?

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat wordt die quilt mooi zeg. ik dacht dat carla in zuid-afrika was gaan wonen of haal ik nu dingen door elkaar?

    PS. ben verliefd op je doosje met paarse stofjes uit je vorige logje... supermooi !!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh Jeannet---beautiful pictures of your hollyhocks. I love them! When I was a little girl and visiting my grandmother I would make little flower dolls with them.

    Your applique is delightful!

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.