Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

zondag 31 juli 2011

Holland, op zijn móóist !

Vriendin Joke en ik zijn afgelopen donderdag een daagje wezen fietsen in het Westland en midden Delfland, het begon al met een tochtje op de pont van Rozenburg naar Maassluis dat geeft meteen al zo,n vakantiegevoel.Voor de duidelijkheid: deze jonge blom op de boot is mijn vriendin.
En ik kan het niet verborgen houden, ik dacht eerst nog aan een zonnebril en een petje.......had ze nog in mijn tas gedaan....maar voor dat ik ze op kon zetten waren we al gespot en op de foto gezet bij de Quilthoeve in Naaldwijk! Op de blog bij van de quilthoeve......Wat was het er leuheuk.....allemaal quilt (vanzelf) en blogmensen ontmoet, heel gezellige sfeer. Met onze superleuke aankopen stapten we weer op het stalen ros.
Wat is het een prachtige omgeving daar, na een worsteling om weer uit de glazen stad van Naaldwijk  te komen vervolgde we onze tocht naar Schipluiden, langs pittoreske dorpjes, prachtige vergezichten, telkens zwaaiend naar de vele koeien die we passeerden,zo ongelofelijk Hollands!
In Schipluiden hadden we er al 35 km opzitten, dus dan ben je echt wel aan een (h)eerlijke biologische bruine tosti met kaas toe, en die salade, Mjammie! Wat zaten we hier leuk bij restaurant Indigo, van dezelfde eigenaren als "op Hoden Pijl" waar ik al eens eerder over heb geschreven.
De tocht werd almaar leuker, we kwamen over prachtige fietspaden en pontjes, het summum van lol was wel de trekschuit! Dat was een pontje wat je zelf moest bedienen, dus opstappen, vriendin en ik samen op het wiebelende pontje, en dan maar draaien aan het wiel! De sportschool was er niets bij, spierballen kweken, maar zoooo leuk, ik was nog wel even bang dat we halfverwege zouden steken op de vaart, zal je beleven......ik heb altijd wat geks aan de hand......Hier zien jullie de foto van "ouwe taart op de vaart"
We waren al kletsend en vooral enorm genietend van het landschap de vaart nog niet over of we zagen een versierde boot met vlaggetjes aanmeren, ik zei nog tegen vriendin, meid, als je 50 wordt huur je zo,n boot, maar dat was helemaal niet nodig! Ver voordat ze 50 werd werden we al aan boord van de Kwakel welkom geheten en voor 40 cent de vrouw hadden we onze eigen minicruisse!
Het was echt een daverende dag, alles zat nou werkelijk eens mee, geen versneden blokjes, lekke banden, valpartijen of was dies meer zei, alleen maar kletsen, en genieten, kwamen we toch bij een keileuk adresje aan, Jan huygen in de Ton, onwijs leuk, een grote boerderij, vol, en echt helemaal vol met allerlei  "ouwe zooi"zou manlief zeggen, (daarom is het ook zo leuk om met een vriendin op pad te gaan....dat herkennen jullie vast...) waar je ook maar keek lag zooi, brocante, antiek, roest, potten en pannen, kasten, te veel om op te noemen, we keken onze ogen uit, deze foto moet je echt even vergroten door er op te klikken.
Het was zo,n contrast met die mooi gestylde quilthoeve,dat is de middelste foto.Vriendin vond een ouwe kaasplank tussen alle rommel, die paste precies in de tas, en natuurlijk hebben we ook nog van alles gekocht bij de Quilthoeve, ik ben nog steeds in "to the purple"voor je weet maar nooit.....en het kan er maar vast zijn.......
En we hebben stitcheriepatronen van Kathy schmid en Bird Brain gekocht. We hebben die dag 48 ( !!!) ja jullie lezen het goed, 48 km gefietst, ( en zonder zere B.....he...) het was zo,n dag met een gouden randje, enigzins rozig reden we de pont van Rozenburg weer op om half 7 s,avonds, alwaar de man van vriendin ons ophaalde.Holland, wat ben je héérlijk! ( als het niet regent.....) Iedereen een fijne week!O ja, ik heb de papaverzaadjes opgestuurd naar jullie hoor!! ze komen er aan, 26 vlopjes vol met papaverzaad.

31 opmerkingen:

 1. Hallo Jeannet ik had je al gespot op de foto bij de quilthoeve en leuk dat je met je vriendin zo'n fijne dag gehad hebt.Het zijn meestal de leukste uitjes met een metgezel aan een dag beginnen en dan maar kijken wat je tegen komt.Sportief zijn jullie zeker ook geweest door zoveel km weg te trappen.En dan is de beloning van de mooie stitcherie een aandenken aan deze dag.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk bericht, wat een mooie foto's!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeannet, wat weer een heerlijk gezellig berichtje. Dat er nog maar heel veel van dit dagjes mogen volgen. (en het liefst nog deze zomer!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke tocht, dan kun je toch zien, dat er ook bij ons in de buurt mooie plekken zijn. Je hebt er weer een prachtig verhaal met mooie foto's van gemaakt, ik heb meegenoten. Die trekschuit, zo leuk en dan nog dat boerderijtje met die "ouwe troep", daar zou ik ook wel even willen rondneuzen (ssst, ook zonder man, hoor). 48 Km, wat een eind, ik doe het je niet na. En dan ook nogeens bij de Quilthoeve langs en mooie dingen gekocht, het kan niet op!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een fantastische dag geweest zeg, bedankt voor je gezellige verhaal van ons mooie M-Delfland met leuke foto's. Dat is dus meegenieten.
  Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige dag hebben jullie gehad en wat heerlijk om tussen de oude zooi te kunnen schumen zoals wij dat hier noemen. Ik blijf dat geweldig vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verhaal van zo'n mooie dag! Echt zo'n dag die je nog lang zal heugen.

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo maar van het ene blog in het andere blog hier terecht gekomen! Wat leuk om je enthousiasme te lezen over al die , voor mij, zo bekende plekjes!
  Daarom ben ik 2 weken geleden mijn eigen blog begonnen: mijnliefdorp.blogspot.com over mijn leven in het prachtige Schipluiden! Niks van overdreven toch?!
  De rommelboerderij in Maassluis/Vlaardingen is ook een van mijn favo plekjes!
  Ja, ik wist het al maar door jouw blog weer even met mijn neus op al het prachtigs geduwd!!! Dank je wel,

  groetjes
  Gerdine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke dag zeg met zoveel leuke bezoekjes en tochtjes en dan nog zonder onderkant problemen. Echt nagenieten lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk verslag van een heerlijke dag. Lijkt me een prachtige fietsroute. En natuurlijk ook wat je onderweg tegenkomt! Helemaal niet verkeerd. Je aankopen zijn weer prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi, Jeanet, Wat leuk om het verslag te lezen en erg fijn dat mijn tips van de adresjes zo leuk waren!
  Indigo vind ik ook altijd er gezellig en bij jan Huigen kijk ik ook altijd mijn ogen uit...wat een sfeertje om daar te wonen.Het trekpontje gebruiken wij ook regelmatig en je krijgt er spierballen van...
  De kwakelboot voor 40 cent( wat een bedrag!) is niet te geloven....
  Jullie hebben inderdaad erg veel gezien en gedaan op deze dag! Fijn!
  Toevallig heb ik pas heel veel paars en roze zaadjes van buren gekregen- dus laat ik de jouwe voor anderen over.
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 12. WAt een leuk dagje fietsen hebben jullie gehad,en nog een bezoek aan de quilthoeve,wat wil je nog meer hé.Leuke aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk verhaal over julie fietstocht. Een dag met een gouden randje. En dan ook nog die mooie aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is een heerlijke vriendinnendag geweest. Het lijkt me alleen zo ver fietsen. Volgens mij hebben jullie er wel 60 km minimaal op zitten.
  Je aankopen zijn prachtig. Geniet er maar lekker van. Tja en misschien wel duur maar volgens mij zijn alle patchworklapjes in prijs gestegen vanwege de hoge katoenprijs. Jammer maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeps, laatste stukje niet goed gelezen. Ik zie nu dat jullie 48 km gefietst hebben. Prestatie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een zalig dagje hebben jullie er
  van gemaakt, zeg! Fietsen vind ik iets
  minder, ik loop liever, maar de rest?
  Snuffelen in "ouwe zooi", lekkere
  tosti en vooral bezoek aan een
  quiltwinkel (en dan ook nog deze):
  kan niet beter! Fijn, dat jullie zo
  hebben genoten, en mooie aankopen
  gedaan! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellige foto's en je stitcherie patroon is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hi Jeannet, I love your blog, your quilts are really goegeous. I love your country, I visited it three years ago and I would go again. I enjoy your photos, I would like to stay there, I travel on my mind. Thank you. I´m your new follower. See you soon...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat een gave tocht! ben gewoon jaloers op jou, mocht ik maar weer gaan fietsen! Maar moet nog steeds geduld oefenen! Maar jij hebt dus een heerlijke tocht gemaakt door hierachter en je hebt schitterende stofjes gehamsterd! Nu ik hoop deze week er binnen te vallen! Nog een fijne dag, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Ik hier zelfs vanaf een afstandje kunnen meegenieten.
  En inderdaad ons landje is heeeeel mooi. (als je het wilt zien!)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk dat was een dagje Genieten!!! Alles is volgens mij aan bod gekomen waar jij van houdt. Heerlijk.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dag Jeannet,
  Kan me je enthousiasme wel voorstellen. Wat kilometers betreft hebben jullie je best gedaan zeg. Je zal 's nachts best lekker geslapen hebben. Foto's zien er bere-gezellig uit.
  laten we het er maar op houden dat je in ieder geval fantastische fietsbenen hebt. Over dat andere praten we gewoon niet! Had jij nou nog wat tussen die brocante vandaan gehaald? Is me even uit je verhaal ontsnapt. Zag wel een fietstas met iets er in, of vergis ik me. Je vroeg of ik nog steeds Zentangle. Net een nieuwe post er op gezet. Heb me zelfs door dichter Cees Buddingh laten inspireren door een 'Gorgelgedicht'. Uiteraard met illustraties.
  Fijne avond nog! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijke winkel hè? En wat heerlijk om er via zo'n leuke route naar toe te kunnen fietsen. Bij ons vandaan is het al 39 km naar de Quilthoeve dus dat is maal 2 78 km, net iets te ver voor een ontspannen fietstochtje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat fijn dat je zo genoten hebt. En daar bij de Quilthoeve ( op de maat van daar bij de molen) ziet het er wel heel gezellig uit. En maar niets te zeggen over die heerlijke tosti en dat appetijtelijke middagadresje!!!
  een jaloerse achterhoeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. What amazing beautiful photographs Jeannet, Holland is such a stunning country and one I hope to visit in a couple of years. Wonderful to ride a bike through the countryside. All the best, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk, he, Nederland op de fiets!!
  Wat een gezellig verslag! Dat er nog maar vele van die gezellige dagen mogen volgen!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. dat was een dag die als een mooie herinnering in je geheugenboxje kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Jeannet, wat geniet ik hier even mee van jullie heerlijke dag. Dat mag je vaker doen!
  Fijne dag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het was weer genieten bij jou en als je zo'n lange tijd niet geweest ben, is het neet een kleine vakantie :-D
  Wat laat je mij weer genieten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Jeannet, je hebt me geinspireerd hoor met je fietsverslag door Midden-Delftland. Ik had geen idee dat je daar zo leuk kon fietsen. Mijn zoon (student) woont in Delft en als er gelegenheid voor is ga ik zeker ook eens een fietstochtje maken daar. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik zou bijna een vakantie in Holland plannen.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet