Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 18 juli 2011

Na geaapt......of bloginspiratie?

That is the question.Ik zag vorige week zo,n oude wasmand bij Berna op haar blog, helemaal perfect om quilts in te bewaren, en ik was meteen geïnspireerd.Wart is de wereld dan toch klein geworden, even googelen, oude rieten wasmand, en ze rollen over het scherm, de één na de andere. Keuze te over vanuit je luie stoel. Ergens in Friesland heb ik er één gekocht, het zat ook eens mee bij de TNT en de volgende dag was hij al hier!
Het vullen was geen énkel probleem moet ik zeggen.....maarre....tis best een hele grote mand voor het toch al volle huisje met allerlei ander moois wat er voorbij komt in de loop der jaren.......er werd hier door de beide heren wel enigzins bedenkelijk gekeken.......
Wie er uiteraard totaal niet bedenkelijk keken laat zich hier makkelijk raden.......maar eerlijk gezegd is dat niet helemaal mijn bedoeling van zo,n rijkgevulde mand.....allemaal zand en haren en geplette quilts.......( tis dat Toos al ruim 20 jaar is, anders had ik hem er uit gewiebert...) en ik had het kunnen weten, en ik wist het ook al toen ik de mand bij Berna zag, maar ja......het vlees was weer zwak! Misschien moet ik er kippengaas overheen leggen........
Hier had ik een onderonsje met een slak, dat is ook weer een apart verhaal. We wandelden een paar jaar geleden door het Voornes Duin, en toen zagen we werkelijk honderden van deze megagrote slakken langs het pad. Dat had ik nog nooit gezien, van die grote Franse escargot slakken! Het was een imponerend gezicht. Zoonlief heeft er drie mee naar huis genomen, zette ze in een rennetje met gaas eromheen als huis en tuinslak, met een bordje met de drie namen, slijmertje, lief slakkie en.....slurpje.
Op een gegeven moment verloor hij de belangstelling en hebben wij ze los gelaten, en die slakken zijn toen jarenlang bij ons in de tuin gebleven! we kwamen ze regelmatig tegen,in de loop der jaren zijn er twee dood gegaan, daar vonden we die imposante huizen van terug, en nu kwamen we na drie jaar! deze slak weer tegen in de voortuin.We zijn er zeker van dat het één van die drie was. Wie dit is weet ik niet meer, dat kon hij ( of zij?) jammer genoeg niet vertellen in het onderonsje.
Voor al de mensen die papaverzaad hebben gevraagd: Daar gaat het gelukkig nog heel goed mee ondanks het noodweer,het staat te rijpen, nu de zon nog en dan komt het allemaal goed.
O ja, ik heb dit boek gekocht bij de bekende winkel, (klik) heel erg leuke quilts van een jellyrol, niet zo statisch maar meer met verschillende blokken, vind ik zelf een stuk leuker, ik heb er 10 euro incl. verzenden voor betaald........hoe kan zoiets toch he?
Het was overigens hier op Voorne Putten wel het natste plekje van Nederland vorige week donderdag las ik in de krant, hebben we ook eens een primeur, al heb ik liever een andere, het zonnigste plekje bijvoorbeeld....De herfst komt er aan hoorde ik van Erwin Krol, en ik niet alleen, ook op de camping is het weer het praatje van de dag........iedereen heeft het er druk mee,al naar gelang de voorspelling komen mensen eerder afrekenen of bijboeken..........afwachten dus maar!Voorlopig valt het hier met bakken uit de hemel, ongelofelijk zo veel,en lijkt Krol helaas gelijk te hebben........Wij hebben dus gewoon..( nou ja..gewoon...)
De houtkachel aan!

24 opmerkingen:

 1. Het is zeker bloginspiratie....als iemand iets voor zichzelf wil houden raad ik aan:"Zet het niet op je blog." *LOL*
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Wat een leuk idee die mand! Staat wel erg leuk en gezellig hoor en toch ook rijkelijk gevuld.
  En die slak, bah. Het lijkt wel of ze met de dag groter worden in onze tuin. Er is geen hosta meer over. Boek lijkt me mooi.
  Fijne dag ondanks de regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is natuurlijk inspiratie. Het is wel mooi zo'n rijk gevulde mand. En natuurlijk gaat de kat er boven op liggen. Mooi boek. En dat weer, herlijk om te handwerken en geen slecht geweten omdat de tuin nodig gedaan moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik ken dat om inspiratie op te doen op de blogs, zeer kostelijk :-)
  En ja we kennen onze poezen hè, mijn zou ook niet wachten hoor om zich te installeren. Wouw al over de 20 jaar, ik hoop dat de mijne ook zo oud mag worden.
  Wij zijn ook vroeger naar huis gekomen, we staan op een camping aan de Belgische kust. Hopelijk krijgen we nog wat mooie dagen.
  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo winkelen vanuit je (luie) stoel. Ik vind het leuk staan incl. poes!
  Het weer is verdrietig voor de vakantiegangers en voor de thuisblijvers natuurlijk ook.
  Mijn vader wist het in april al, we zouden een slechte zomer krijgen. Ik hoop dat hij toch geen gelijk krijgt.
  Hou voorlopig het kacheltje nog maar lekker brandende en maak er een fijne dag van.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het ziet er ook wel heeeeeel verleidelijk uit moet ik zeggen... zo'n mooie mand gevuld met zachte dekentjes. En weten zij veel... de ene keer wordt een rieten mand met kussen een honden/poezen mand genoemd en de andere keer is het ineens iets heel anders!!
  Jemig, die slakken bij jullie zijn echt enorm!! Hier in de tuin staat een hosta met allemaal gaten door de slakken gemaakt, maar ik denk dat er bij jou helemaal geen hosta meer over is hahaha.
  Dat boek had ik ook al naar zitten kijken, want de omslag ziet er zo leuk uit! Alleen zat ik nog te twijfelen, want soms ziet een omslag er helemaal leuk uit en valt de inhoud zo tegen. Maar dit is dus wel een aanrader?
  Hier ook weer regen!!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had dat ook gezien met die mand! Jij hebt gewoon gedaan wat ik ook wou doen :) Echt leuk en ik begrijp best dat je een 20-jarige er niet zomaar uit kan kieperen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, een prachtige mand, dat dacht ik bij Berna ook al. En dat de poes er in gaat liggen, dat moeten we maar op de koop toe nemen. Ik heb net het campingbedje opgedekt en ja hoor, de eerste klant ligt er al in .... de poes. En wat een bijzondere slak, hier is dat niet te controleren er wordt driftig gezocht naar slakken want na 1 juli is het seizoen geopend en eet de hele Bourgogne slakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een prachtige mand hoor, en poezen zoeken altijd het beste plekje!
  Onze papavers zijn verdwenen door de slakken !?! En toch vind ik de beestjes mooi met hun huisje op de rug...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, wat een weertje he, niet bepaald
  honden(uitlaat)weer... Lekker knus
  binnenblijven is nu het beste, en
  die lieve kroelkat in je fraaie mand
  ziet er echt gezellig uit, dat kun je
  toch niet weigeren? Heel leuk, die
  mand, ik zag hem ook al bij Berna, en
  het is echt erg verleidelijk... nu nog
  wat meer quilts maken om hem te vullen. En die slak is echt kolossaal,
  hoe is het mogelijk!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de mand met warme dekentjes ziet er erg knus uit, zo met meneer kater.
  Het enigste voordeel met dit weer, vindt ik, dat je je niet schuldig hoeft te voelen als je een hele dag aan de freubel bent.
  Dat zijn nog eens slakken, denk dat je daarmee aardige gaten in de plantjes heb.

  Mooie dag vandaag,
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bloginspiratie!!
  Superleuk die goed gevulde mand. Wat een slimme kat, die dacht natuurlijk meteen: "hey, lekker nieuw mandje voor mij. Ach lekker laten liggen, ziet er knus uit en er zullen wel vaker haren op je quilts zitten.
  Die slak vind ik blèh, wel mooie foto's, maar doe mij maar een stoffen slak zoals Sloffie van Mascha.
  En dat boek? Dat ga ik na-apen LOL

  Fijne dag, ook al is het weer flut, daar geven wij quilters toch niks om....... wij vermaken ons wel.
  Wel zielig voor je campinggasten.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk zo'n mand in huis en rijkelijk gevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gezellig warm logje, ja ook hier in Zweden is het herfst.
  Nu poes heeft het maar bij jou getroffen.
  Wat een schitterend stoel heb je daar.
  Mooi je quiltje
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi; Tja met dit weer zou ik ook wel in zo'n heerlijk mandje willen slapen....en zeg nou zelf- poes denkt dat het speciaal voor hem voor zn oude dag is gemaakt!
  Kachel aan en spinnen maar....
  prrrrr
  groetjes Fleur
  en -Och je zal maar in een tentje zitten...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk, jij hebt een nieuw mandje voor de poes.
  En groot zijn ze. Hij staat bij mij uit de weg op het logeerbed.
  Hoe versturen ze zo iets?
  Plastic zakje of alleen een adreskaartje?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. prachtig zo'n mand met quilts in de kamer !!! Leuke foto's van de slak en papavers enne ... naar dat boek ga ik eens even kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig zo'n mand, helemaal zo vol met quilts. Heb vorige week hezelfde boek bij bol.com besteld, komt deze week binnen. Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zittend bij de radiator tik ik deze reactie, toch geen weer voor juli! Ben wel jaloers zou liever bij die gave houtkachel zitten, maar Tara vindt er niets aan, voor haar is het binnen te warm en buiten te nat, alhoewel... al die plassen, ze slaat er niet een over! Prachtige slak zeg, zou natuurlijk ook een baby kunnen zijn! Je weet maar nooit! Gaaf boek, zit nog te wachten op mijn bestelling, al meer dan een week, dus! Nu quilt ze, is een van de fijne dingen bij dit weer! Grijns, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Enige mand en ach....als je 20 bent dan verdien je wel zo'n heerlijk plekje! Je hebt gelijk dat je de kachel hebt aangestoken, wil het buiten niet opwarmen dan binnen maar! Dat boek lijkt me een snoepje, ik wordt al helemaal blij van de buitenkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke mand en wat een goed idee. Het staat erg gezellig en ach die Toos op haar oude dag heerlijk liggen wie wil dat nu niet. (Ze is al erg oud zeg). Wat een grote slak, bijzondere beesten vind ik dat. Het boek lijkt me mooi en de houtkachel heerlijk om even bij te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De kachel aan, ja daar is het best weer voor.
  Heb maar een trui aangetrokken.
  Wat leuk die mand voor je quilts! Oeps, die poes er in, ja dat is te voorspellen natuurlijk, dat doen ze altijd. Lekker zacht toch?
  Wat moet je er aan doen....?
  Er uit jagen.... zielig!
  Een oud dekentje bovenop leggen....?
  Ja dat staat niet zo leuk...
  Ik weet het ook niet eigenlijk.
  Brrr... die slakken! Misschien verkopen aan een restaurant (grapje, want het zijn nakomelingen van jouw eigen tuin-slak) Het is trouwens prima slakken weer.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik heb ook al gedacht om zo'n mand aan te schaffen, vind het een schitterend idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een lekker schatje, die slurpie. Ik had er kilo's van in mijn tuin , toen ik nog een tuin had. Leuk en handig zoveel huisdieren die zich aan oud afgevallen blad te goed doen.

  Hier is het ook herfst inmiddels ... brrrr

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet