Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 11 juli 2011

Pimpelpaars blogje

Toen ik dit verleidelijke snoepdoosje zag kon ik me niet inhouden....Ohhhhh....ademloos heb ik het bekeken, en weer snel weggeklikt, en nog weer eens bekeken......en besteld........wat heerlijk, snoepjes waar ik niet nog dik(ker....) van word, twee er van had ik al eens geproeft, en lekker dat ze zijn......Mmmmmm.
En ineens was ik geïnspireerd door het paars, ook door het mooie zomerblad van Jeanne ,D Ark, ik ging meteen kijken wat ik allemaal voor paars in de kasten had en in mijn omgeving, en dan kom ik toch wel hele mooie dingen tegen.
Ik broed nog steeds op een plaid van deze mooie tweed, nu geniet ik van het prachtige pakketje, en voeg er steeds sashingsstofjes bij, het plannetje voor een heerlijk plaid zit al in mijn hoofd.
In de tuin is het een scala van "Purple en pinky"
In mijn tuinhuis hangt deze prachtige Marokaanse lamp in een schitterende antiekerige kleur paars....
En dit, dit is voor mij ook bijzonder, dit is mijn eerste geweven shawl, ong. 30 jaar geleden,( best wel paars...)  in mijn studententijd bij Mineke de Ranitz in Driebergen, vergeet ik nooit meer, andere studenten waren aan het feesten, ik was aan het weven, wat vond ik deze kleuren móói, en wat was die wol toen duur! 40 hele guldens voor een shawl, een vermógen voor mijn studiebeurs. Het gevoel toen hij af was.....die opperste verwondering dat ik, ik, simpel meisje van het platteland, zoiets moois kon voortbrengen, ik was een jaar of 18, dat gevoel vergeet ik ook nooit meer.
In de eigen voorraad zat zo hier en daar ook nog best heel wat paars, ik roep altijd dat ik niet van paars hou...Huh....ik niet van paars....het lijkt wel verweven met mijn leven!
Dan lees ik ook steeds iets over een geheim paars project......bij haar......en een tipje van de sluier werd opgelicht door deze foto bij haar....ik ben helemaal voorbereid voor als de ontknoping komt...stel dat het nou hartstikke mooi is.....het lijkt er wel op...ik begin even maar niet aan iets nieuws, het rolmes en de snijmat liggen al klaar....voor wie weet.....
En deze vaasjes, die had ik ook nog in tweevoud in de kast, zijn er nu uit, staan te pronken op mijn schouw, paars......ik lust er wel (bosbessen)pap van.......Iedereen een fijne (vakantie) week!

35 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk mooie stofjes! Dat is echt genieten.

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De meeste van je paarse stofjes heb ik ook. Mooi hè ? Je hebt nog meer dan genoeg tijd om te sparen hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeannet.. die shawl! Wat een ontzettend mooi exemplaar! Ok.. wél pars, maar met dat prachtige verhaal erachter is een pure beauty. Vasthouden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmmmm wat een heerlijke snoepdoos laat je hier zien. Ben echt benieuwd naar de ontknoping en wanneer er hier een mand op het scherm verschijnt ;)
  Jullie ook een fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja paars lila aubergine heidepaars klaproospaars, spaar ze ook al een tijdje heb ooit een quilt met marti michel mallen was gemaakt langs zien komen in de kleuren paars en groen en daar was ik helemaal voor gevallen. Ben benieuwd wat jij gaat maken!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige snoepjes. Heel verleidelijk! Paars is ook een beetje de kleur van de bezinning! Ben benieuwd wat je er van gaat maken. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal paars om van te smullen. Die Tweeds ook zo mooi.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige smuldoos heb je gekocht. Ik heb ze ook gezien en ben er ook helemaal weg van. Wat een mooie stof laat je ook zien voor een plaid lijkt me heerlijk om onder weg te kruipen van de winter. En ja dat paars kun je zien dat je ongemerkt er meer mee hebt dan je dacht. En wat een mooie sjaal dat je die nog hebt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Laat ik nu ook altijd hebben gedacht niks met paars te hebben...... Oei mis dus!!
  Wat een prachtlogje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent dus weer voor de verleiding bezweken. ( LOL )
  Ik ben ze ook aan het sparen hoor.
  En ik heb op de Bee al een affo gezien van het Tweed.
  Heel mooi en heerlijk zacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gisteren was mijn jongste dochter op bezoek, en wat vroeg zij?
  Of ik voor haar een keer een PAARSE quilt wilde maken en nu zie ik vandaag dat prachtige doosje!
  dus ik denk...
  bedankt voor de tip.
  marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Paars... ik ben op zoek geweest. Enige
  vondst: een paarse jurk! Voor de rest
  helemaal niets. Maar als ik die stof-
  jes zie, moet daar maar eens snel
  verandering in komen. Ze zijn prachtig! Ik denk nu serieus over een
  paarse rand in Jane. Dus op deze maan-
  dagochtend heb je me weten overtuigen,
  dat paars prachtig is (en je sjaal
  vind ik helemaal geweldig!)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk paars logje heb je weer gemaakt!!...en het "smuldoosje" is echt jummie hé!!..;0)
  het is dan ook met liefde ingepakt!!...;0)))))))))))))
  Hele fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige lapjes.
  En Mooie sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb totaal geen paars in huis, wel buiten, maar binnen, nee! Maar dit zijn wel heel gave lapjes die je hebt gekregen en daar ga je dus straks mee aan de slag, vooral die tweeds zijn jammie! Nu ik ben ook weg van die lieve vaasjes al vind ik die meer oud-roze en ja dat heb ik dus wel! Heel fijne zonnige week, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo wat een mooie stofjes , en je project schiet ook al aardig op ! kijk al uit naar het eindresultaat. Groetjes uit Brugge

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk logje weer, Jeannet. Wat laat je veel prachtige, paarse dingen zien. Helemaal super. Ik krijg ineens ook zin in paars......

  Fijne dag!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Paars is niet de eerste kleur waar je aan denkt wanneer je aan een quilt denkt, maar wanneer ik deze stofjes zo bij elkaar zie, kan het niet anders dan dat het weer een pracht project wordt.
  En dat tweed... dat vind ik er ook zo aanlokkelijk uitzien. Krijg je gelijk zo'n herfstig gevoel van. Een lange boswandeling in de frisse lucht, mooie herfstbladeren zoeken en dennenappels... foto's maken van de paddestoelen. Dan thuis een kop warme chocomel maken en lekker onder de tweed-plaid kruipen!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een supergaaf snoeptrommeltje is dit zeg. Prachtig in die kleur! Waar heb je deze besteld? Als ik naar de stoffen kijk, zou ik zeggen Petra Prins, alleen zij hebben toch geen webshop? Ik kan mij indenken dat je helemaal blij van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. leuk snoeptrommeltje,paars is toch weer eens wat anders. Volgens mij kun je er op jouw manier weer een hele mooie quilt van maken.
  Nog even een reactie op je Mid19th,wat is tie mooi geworden en wat is tie snel gemaakt, pet je af hoor.
  Fijne dag
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Looks as though you will have fun with your fabric and your creations using them!

  Beautiful shaw!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een mooi blogje Jeannet, helemaal in stijl hoor!!Kan ook zo naar de woonbladen.
  Toch even zeggen dat het uitgaan vroeger ook heel leuk was en dan na de kater het brei/weefwerk weer oppakken.Was het nog maar eens over te doen , fijne avond bep

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk hoor, al dat paars, ik ben fan! Wordt volgens mij heel chique een quilt in paarse tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijk snoepdoosje, veel lekkerder dan bonbons!
  Leuk al dat paars, ik hou er wel van. Die tweedstofjes zijn beeldig, daar zou ik ook nog wel eens een quilt van willen maken.
  Ach, er is nog zoveel haha!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind paars toch wel een hele mooie kleur hoor (gelukkig maar want ik heb een erg dominantie auberginekleurige hoekbankstel in mijn kamer staan)

  Je stofjes vind ik ontzettend mooi en zie daar.... een zoektocht door je huis en daarbuiten levert toch heel wat mooi paars op!
  Hopelijk heeft dit paars nog een vervolg....

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dag Jeannet,
  Je hebt helemaal gelijk. Maar dat is echt een heel wonderlijke organisatie. Zou ik boekdelen over kunnen schrijven. Er zijn daar op dat eiland een paar heren waar ik als journalist mee te maken heb gehad, lusten de honden echt geen brood van. Ik denk dat het niet eens in hen op komt.
  Mooie warme kleur waaruit je post deze keer bestaat.
  Fijne avond nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. paars is een prachtige kleur......ik snap dat je er meer van hebt dan je denkt, ik ook denk ik.......

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Purples are hard to find. What a good thing to come upon.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. mooie kleurtjes!!!!
  Ook ik ben al tijden van plan een quilt met paars te maken.....waarom komt het er eigenlijk niet van?
  Maar hetzelfde heb ik ook met een huisjesquilt...en met het borduren van een merklap....vind het allemaal heel mooi maar op de een of andere manier komt er steeds iets anders tussen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wendy vertelde me ooit dat je een antiek effect kunt geven aan een quilt door er paars aan toe te voegen. Dat had zij ergens gelezen. Volgens mij wist jij dat allang en komen daar al die paarse stofjes vandaan die je nog in je kast had ;-0. Ik hou van paars!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat een schitterend paars logje, en wat een mooie lapjes.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtig paars allemaal. Dat tweed is geweldig en waar je nu weer die mooie doos vandaan hebt!!! Je hebt wel smaak hoor! Lekker genieten en sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gezellig logje heb je weer geschreven. Je stofjes zijn prachtig. Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 34. he, wat een leuk blogje! die stofjes zijn helemaal jummie - waar vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Waar kan ik dat doosje met die superleuke stofjes bestellen?
  Prachtige kleuren zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet