Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 4 augustus 2011

Knibbel knabbel knuisje.......

Wat zit er allemaal achter de deur van dit huisje......
Ehhhh, ga ik dit wel allemaal vertellen aan jullie? is dit niet veel te gek? was ik niet vorige week bij die vreselijk leuke ( maar wel voor zooi )Jan Huygen in de Ton geweest in Maassluis.....
Het verhaal heeft zoonlief blijkbaar geinspireerd, want toen ik dinsdagmiddag terug kwam van een quiltlesje door Els uit Zwartewaal ( daarover straks meer) trof ik dit aan.......zoonlief was alleen thuis die morgen en had zich bedacht dat de schuur ( één van de vele....) maar eens aan een opruiming toe was.......
En zeg nou zelf, dat heeft hij voorvarend aangepakt! alles, maar dan ook werkelijk álles, was uit het schuurtje gehaald en buiten uitgestald, aan mij de fijne ( oeps....eh...) klus om uit te zoeken wat er weg kan en bewaard moet worden.......ik kreeg het er erg warm van, en het was al zo warm afgelopen dinsdag...Ik weet dat ik een onmogelijke verzamelaar ben, voor ooit, een mandje hier, een vaasje daar, BEWAREN MAAR !!!
Maar nu iets over mijn bezoekje aan Els van Bobbin: ik kwam niet uit de quilt as you go methode voor de Mysterie BOM, hield te weinig stof over om het overslagje te kunnen maken, enfin, balen dus! Maar met Els hebben we naar een andere oplossing gezocht, er zijn gelukkig vele wegen die naar Rome leiden....ik naai hem aan de voorkant wel zo aan elkaar, maar aan de achterkant met een klein biesje en dat zoom je over, hartstikke handig!Ik heb nu vier blokken doorgequilt op de country manier en aan elkaar gezet.
En dan ziet de achterkant er zo uit, allemaal verschillende stoffen voor de achterkant, sommige pasten niet helemaal en heb ik een stuk aangezet, past helemaal bij de nonchalante uitstraling van deze quilt en dan samengevoegd met een biesje, ook leuk, ik gebruik de stoffen die er al in zitten en dan wordt het toch één geheel.. Ik ga hem haast nog leuk vinden.......ben nu aan de dame bezig met doorquilten.
Het viel me helemaal niet mee toen het karretje het erf af reed voor de rommelmarkt, want tja...die blauwe pot met deksel had ik gekocht om uien in te bewaren, alleen eten we hier niet zoveel uien....en die rumtopf maakten we vroeger altijd met vruchten en brandewijn.alleen drinken we hier geen alcohol, en dat moet er wel in, en die potten....wat je vandaag niet nodig hebt kan je morgen zomaar missen, en dat kastje...met een likje verf misschien toch weer leuk, maar de laatjes klemmen wel heel erg.....en die letterbak....zag ik er laatste niet allemaal naaispulletjes in ergens op een blog ?..........er waren wel veel tussenschotjes stuk.....en zo zag ik met spijt manlief dezelfde dag nog met een vaartje de spullen wegbrengen....hij kent me onderhand een beetje, enfin, iedere eerste van de maand is het rommelmarkt in die loods zal ik maar denken................
Fijn weekend alvast allemaal! het wordt saai, maar het lijkt aan de voorspellingen wel wéér quiltweer te worden.......

35 opmerkingen:

 1. Ohh Jeannet...wat zul je gekeken hebben toen je thuis kwam...je hele schuur uitgepakt..;0)...en zo'n verzameling heb ik ook hoor ...ergens op zolder!!...
  En net wat je zegt..je gebruikt het jaren niet..maar als je het weer hebt gezien...heb je het nodig..
  Je quilt wordt leuk!!!
  Fijne dag...en geniet van je ruime schuur!!!...;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach vindt die quilt nou maar gewoon leuk! Hij wordt super! Je hebt wel een ijverig kevertje. Heerlijk, Dat was punten scoren Jorrit :) Ik snap wat je bedoelt, ook ik zou met weemoed afscheid genomen hebben van al die leuke verzamelspulletjes voor ooit. Wij hebben het ook opgeruimd omdat je toch altijd dezelfde dingen pakt om te gebruiken. En nu voelt het heerlijk.......maar dat is al weer even geleden en ik houd mezelf goed in :)

  Groetjes vanuit een zonnig Tilly-Town.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben zo'n verzamelaar voor ooit. Ik moet geloof ik zelf eens een rommelmarkt op de oprit houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dapper hoor! Zowel de quilt achterkant als je spulletjes hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik besef altijd pas hoeveel spullen een mens heeft als je moet opruimen... Da's een volle kar zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Jorrit, wat een kanjer!!!! Hij mag bij ons de zolder leegtrekken! Als wij ooit eens zouden gaan verhuizen......moet er niet aandenken!!!!
  Waarom begin je niet een brocante? Zo te zien heb je handel genoeg! En inderdaad die blauwe pot......wat een dotje....

  Je quilt wordt hartstikke mooi, gewoon doorgaan!

  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de achterkant van je quilt juist erg leuk. Past bij de quilt. En ja we moeten af en toe wel opruimen anders kunnen we geen andere spulletjes kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geef mij ook zo'n zoon. En ja opruimen is moeilijk, wij hebben zo'n grote zolder en een grote schuur. Dus we kunnen ook veel bewaren. Maar opruimen schept ruimte!!! voor nieuwe verzamelingen. En die quilt is prachtig !en zo is het doorquilten goed te doen. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, die kar staat goed vol!! Dat kastje met die klemmende laden vind ik wel heel leuk uitzien. Maar ik hoef het niet hoor, want ook ik heb wel zo'n verzameling als jij. Maar ik mag gelukkig bekennen dat jouw voorraad voor als-ooit groter is dan de mijne!
  Je quilt wordt inderdaad nog mooi! Ik zou die quilt-as-you-go methode ook eens moeten gaan proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke manier om je quilt blokken in elkaar te zetten!
  Maar je schuurtje!!
  Goed van je dat je toch door gegaan bent, ik ben niet zo'n bewaarder maar af en toe mogen dingen van mij ook niet weg.
  Succes verder met je quilt!
  groetjes Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldige oplossing voor je quilt. Hij wordt super.
  En opruimen is af en toe nodig anders groei je je huis uit. Maar als je zoveel ruimte hebt, wordt ook vaak alles vol verzameld. Super van je zoon om dat eens even aan te pakken.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch wel lief van je zoon om alles op het veldje te plaatsen zodat het uitzoeken makkelijker is. En zo zie je de spulletjes die je verzamelt hebt nog eens en kun je weer ideetjes op doen. Die weg gaan maken plaats voor nieuwe, je merkt al. Ik herken het.
  Geweldig quiltje is het geworden. Niets mis mee.

  groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Teetje, wat een verzameling spullen, je had zelf wel een "brocante" kunnen houden voor je campinggasten?!Had je wat geld kunnen maken om weer opnieuw te beginnen! Je quilt is mooi en de achterkant ook, lijkt me handig, de quilt as you go methode. Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hahaha.... wat zal je zijn geschrokken met al die spulletjes op je gras!! Ik zie al weer mooie spulletjes er tussen staan maar volgens mij moet ik opruimen in plaats van kopen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat er zoveel in zo'n schuurtje kan!!! Je had zelf wel een brocante winkeltje kunnen beginnen ;)
  Wel handig hoe jouw zoon je voor het blok zet!!!
  Je quilt wordt prachtig. Leuk met die verschillende achterkantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohh Jeannet toch, dat ladenkastje, dat dienblad wat ik vooraan zie ... zonde om dat weg te gooien ... maarja soms moet er inderdaad iets opgeruimd worden. Gelukkig kan ik veel kwijt op zolder en niemand die zich eraan stoort.
  Wat wordt je quilt toch giga mooi zeg !! En die achterkant past er geweldig bij !!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een kanjer van een zoon heb je, dat hij dat zomaar even aanpakt! Ik
  ben zelf nogal opruimerig aangelegd,
  maar hier zie ik toch wel nog wat
  fraaie dingen tussenstaan (blauwe pot,
  houten dienblad, kastje...) Weet je
  wat ook altijd lekker opruimt? Ver-
  huizen! Je quilt wordt trouwens erg
  leuk zo, en ook de achterkant pas
  perfect in het sfeertje!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hoi jeannet,

  Wat wordt de quilt mooi,het lijkt me superhandig om hem zo aan elkaar te zetten, je hebt dan niet zo'n grote lap om door te quilten.
  En ik voel met je mee hoor, uitzoeken kan ik ook niet als ik dan eens iets weg doe krijg ik meestal spijt.

  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel leuk je quilt.

  En ja opruimen dat moet eens gebeuren hé,ook ik kan niet rap iets wegdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet,

  Dat is een goeie zeg! Die Jorrit, helemaal in z'n nopjes. Ik zie het bij die kar voor de rommelmarkt. Jij hebt wel veel hoor. Zie ik daar nou een rode emaille blaker? Als ik die op de rommelmarkt tegen kom , is tie voor mij....
  Leuk tripje heb je gemaakt samen met je vriendin. Mooie foto's.
  Hier zojuist het gras gemaaid, ga eerst even een ijsje eten.
  Groetjes van Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zou natuurlijk graag willen grutten en graaien maar daar zal DH niet zo blij mee zijn.{wij hebben namelijk ook al genoeg van dat spul wat je ooit denk nog wel eens te gebruiken} Toch wel handig zo;n zoon, je moet nu wel ook al heb je er niet zo'n zin in. Je BOM wordt erg mooi maar als ik aanje mag vragen wat is "doorgequilt op de country" manier?
  Alvast bedankt voor je antwoordt.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Bah, ik vind zulke opruimingen helemaal niet leuk. Vind het erg moeilijk om afstand te doen van spulletjes. Maar ja, soms is het wel nodig. In ieder geval heb je een geweldige hulp gehad.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Allereerst nog hartelijk bedankt voor de zaadjes, ze liggen al in de tuin en ik zal ze met argusogen volgen tot volgend jaar!
  Wat een geweldige zoon heb jij, die weet hoe hij je aan moet pakken....gewoon voor het blok zetten! Kan je hem ook eens hier langs sturen? Ik heb ook zo'n schuurtje......zucht! Ruimt wel heerlijk op zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh lachen die Jorrit, geweldig!! Meid je kan weer lekker sjoppen ruimte genoeg (lol) En je quilt word mooi, fijn dat Els je heeft kunnen helpen. Fijne avond, knuffel Else en de groetjes aan JORRTI!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ai, dat was natuurlijk wel schrikken toen je thuis kwam en het ergste is dat je dan wel MOET opruimen...Je quilt word geweldig..
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh gelukkig Jeannet!! ik ben dus niet alleen met zo`n schuurtje en vliering....ik kan zo moeilijk afstand van iets doen en op elke rommelmarkt wordt er toch weer wat erbij gekocht...lijkt wel of de "rommel"van iemand anders altijd leuker is terwijl we zelf wel eens op zo`n markt kunnen gaan staan...gelukkig zit mijn schuurtje op slot en mijn man weet wat hem "dreigt" als hij zoiets zou doen...lol..."ik weet ik weet" zegt hij altijd..je hebt het allemaal ooit nog eens nodig...als ik nog maar bij mijn gereedschap kan"...maar er gaan ook steeds ladingen weg naar de rommelmarkt van de kerk hier hoor...als ik het in een paar maanden niet meer gebruikt heb gaat het weg...
  en je quilttop ziet er al fantastisch uit...fijn weekend ook...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je quilt is leuk geworden!
  Wat jammer van al die leuke spulletjes die weg gingen..... ik ben net zo'n bewaarder dan jij.
  Heerlijk die oude zooi, als ik naast je woonde, had ik zo de helft meegenomen naar mijn schuur.... o, nee daar past niets meer in.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoezo wordt het saai? Dan bouw je toch gewoon een feestje! Bak lekkere taart en hang slingers op en vier dat je knappe zoon het schuurtje heeft opgeruimd en jij dus weer ruimte hebt om rommel te bewaren! LOL!! Je quilt ziet er nu al gaaf uit, ook de achterkant ziet er op deze manier gewoon gezellig uit, perfect om het schuurtje mee te versieren! Grijns!! Fijne avond nog, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een geweldige zoon heb je. ZO mooi uitgestald heerlijk ja dat schept weer ruimte voor nieuw moet je maar denken. Je quilt wordt mooi zo heel slim opgelost en ik blijf erbij het is een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O toch wel erg he, al die dingen zo maar de deur uit. Als je er nu na de volgende rommelmarkt maar niet weer mee thuis komt........
  Ik vind het zo'n verschrikking, besluiten wat weg kan, maar mijn werkkamer is nu aan dezelfde beurt toe.....
  Dus jouw blogje heeft me wel weer wat moed gegeven. Misschien kan ik het ook....?
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik zit hier wel te genieten van die rommel. Sorry, spullen bedoel ik.
  Je hebt een zoon die van aanpakken weet. Ik ben benieuwd of je op de rommelmarkt stevig in je schoenen staat. Het quiltje is leuk geworden, die komt in ieder geval niet in het schuurtje terecht.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je moet hem nu toch ècht wel mooi gaan vinden, hoor, want dat is hij!!! Super!
  Wat een ontvangst met zo'n heerlijke rommel op je grasveldje. Het zou zo maar van mij kunnen zijn, ik bewaar ook alles voor als... Maar ik verhuis nogal eens, hoewel nu minder dan vroeger, en dan laat mijn geliefde DH nog weleens wat verdwijnen, zo ook mijn mooie oude letterbak, vrees ik, want ik kan hem niet meer vinden. En ik wilde er ook zo graag borduurtjes en zo in doen!
  Ik heb in ieder geval het lijkje opgeslagen, niet om wat te brengen, hoor!!!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat kan een mens toch een hoop bewaren, hier kan dat gelukkig niet meer, te weinig ruimte voor ;-))

  Wat is het een leuke quilt aan het worden.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je quilt wordt echt al super mooi en gezellig. Zo maakte ik ook mijn sampler aan elkaar en daar moesten zelfs aan de voorkant ook randjes aan vanwege 'stofgebrek'.
  Wat betreft je schuurtje moet je maar zo denken: er is vast weer een heleboel ruimte over...
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Heerlijk zo'n uitdrgerijtje, maar het ruimt wel lekker op Hoe ga je nu je schuurtje weer vullen????
  groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet