Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 15 augustus 2011

Oude wijn in een nieuw vaatje

Opmerkzame lezers hebben hem al een paar weken links in mijn blogrol zien staan. Dit is een quiltje waarvan ik de top al in 2009 afrondde, wég was ik er van, niet te groot quiltje, 90 x 90 cm, maar zo sfeervol, de Ah,s en de Oh,s waren nooit van de lucht als ik het liet zien aan anderen, alleen......het bekende probleem.....wel opgeregen, niet doorgequilt......ik dacht het met de hand te gaan doen...ooit....En toen opeens, een paar weken geleden, toen ik het weer met het schaamrood op de kaken aan iemand had laten zien, kreeg ik het op mijn heupen en dacht: Dat moet het maar eens afgelopen zijn!
Ik heb diep adem gehaald en ben achter Pfaffie gaan zitten......tot drie tellen...me voorgenomen niet te mopperen als het niet lukte, maaar, voor niets zorgen gemaakt,ja hoor! Hoe het kwam weet ik niet meer, maar Pfaffie en ik "hadden een klik"!! Het ging zomaar als een trein, nóóit gedacht dat ik dat zou kunnen, ( daar heb ik helaas meer last van....) ik en de machines........en dat na ruim twee jaar op de welbekende stapel gelegen te hebben.....
Ik heb gewoon de lijnen gevolgt en moest wel heel veel afhechten met de hand, vanwege het middenstuk waar ik niet doorheen wilde,maar dat is niet erg, Pfaffie doet het sinds het bezoek aan de wonderdokter echt subliem! Nou gebied de eerlijkheid me wel te zeggen dat ik tegenwoordig een ietsje anders met haar om ga...ik zet bv de spoel er goed in, met de klok mee, sinds dat de wonderdokter het voor me heeft uitgetekend op een papiertje ( ! )  anders snap ik het nog niet, Pfaffie vind dit duidelijk prettiger, want zeg nou zelf, wij trekken toch ook geen broek of trui achterstevoren aan mag ik hopen!? Dat zit ook voor geen meter, en zo is het ook met de spoel. Deze Affo smaakt naar meer........wordt vervolgt.......Het patroontje hiervan staat op de gratis windhamsite (klik)
Mag ik iedereen vanuit de grond van mijn hart hartelijk bedanken voor de hartverwarmende reacties en opbeurenden woorden? ik had er niets van gezegd van tevoren omdat ik echt dacht dat ik van de operatietafel zou stappen vorige week maandag..........en zonder de ruggenprik had ik dat ook vast wel gedaan.......Het gaat redelijk met mij en de de knie, redelijk, meer kan ik er niet van maken, maar het is ook nog maar een week geleden, en de revalidatie duurt een jaar, dus tja....wat wil je dan......meteen kunnen lopen en fietsen en geen pijn meer.......gaat niet helemaal lukken ben ik bang..., ik ben als de dood dat ik de hoek van 95 niet haal met het buigen van de knie, dan wacht me een traktieapparaat voor een paar dagen in het ziekenhuis,en daar moet ik niet aan dénken.....Soms is het zo in het bio vakantieoord onder de quilt....
En dit is het geopereerde been, ziet er niet uit, helemaal knalroze geschilderd! speciaal voor de vrouwelijke patienten, mannen worden blauw geschilderd ( grapje), is over nagedacht......zulke dingen lees je nou nooit in voorlichtingsfolders. Mijn vriendin heeft samen met manlief het pleister thuis verwisseld. De verpleegster in het ziekenhuis zei opgewekt, zooooo, dat zie er goed uit! ik keek voorzichtig...., werd subiet onpasselijk! wat een enorme jaap!! en dan die krammen......ik lag gelijk weer met gestrekte oren achterover naar adem te happen, had ze het daar wel over mijn knie!? vandaar die zak aan de linkerkant op de foto, die doe ik eerst over mijn hoofd, gaatje erin voor een rietje......en dan hoor ik het wel als ze klaar zijn.....Ik neem hem ook mee als de hechtignen eruit moeten.....Je leert jezelf wel kennen voor zover ik dat nog niet wist, ik ben beslist géén held in dit soort dingen......Het leven is gauw bijzonder als je alleen maar onder de appelboom vertoeft en je verdiept in een spin die een vlieg vangt.Wat een pijnlijke aangelegenheid is me dit.Nee mensen, het valt me allemaal helemaal nog niet mee, ik ben niet alleen met quilten ongeduldig, dat is wel duidelijk.......Goeie week allemaal, de zon schijnt te komen vandaag!

48 opmerkingen:

 1. Doe nou maar rustig hoor Jeannet...anders duurt het nog langer misschien...wat ziet het eruit hè?! het val je zeker tegen....nu kan je je voorstellen dat mijn vriendin bang was om de tweede knie te laten doen maar die viel veel beter uit...hou je taai hoor en beterschap...
  Je quilt is prachtige geworden met het doorstikken...het geeft er toch iets speciaals aan vind ik...je sneeuwballetjesquilt komt goed van pas zo te zien...sterkte verder...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet vaak ziek, maar als ik het ben ben ik ook heel ongeduldig. Toch is dat niet goed. Geef je lijf even ruim de tijd om bij te komen. Het is niet niks, een nieuwe knie.
  Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Jeannet, take it slowly, the knee will take at least 6 weeks before you feel comfortable. Do all your exercises and plenty of rest! All the very best, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige quilt is dat geworden!!! Ik ben meteen je link gevolgd en heb er nog een paar anderen gevonden die ik misschien ooit nog weleens wil maken :-) Ondertussen heel veel beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Jeannet, weet je wel dat je heel veel voorlichting geeft. Wij, jouw lezers, kunnen nooit meer zeggen dat we het niet geweten hebben, als we ook aan de beurt zijn voor een nieuwe wijn/knieën/ heupen. Dapper hoor dat je quilt machinaal doorgestikt hebt! Hij is prachtig. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe nou maar gewoon rustig aan en doe er dat jaar maar over,zelfs een gouden knie wordt niet vanzelf beter. Zou Beatrix ook zo'n zak met een rietje hebben gehad....hahaha
  Groetjes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je kunt en wil, dan kun je veel. Maar neem wel de tijd en voorzeer het niet, anders werkt het averechts. Sterkte met je been.
  En je quilt is prachtig geworden.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh no! Hope you are feeling ok by now and get well soon. Make sure to spoil yourself so that you'll get recovered faster!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Best heftig zo'n operatie! Rust maar goed uit! Wat is je quilt mooi geworden. Ik heb een tijdje terug voor het eerst een quilt op de naaimachine gemaakt, maar ik vond het een crime! Dus chapeau!
  Ik hoop dat gauw weer op de been bent! Groetjes Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Luister naar je lijf en overhaast het niet. Leuk is het niet, het duurt allemaal altijd te lang, maar het gaat gelukig ook weer vorbij. Moie quilt is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. goodluck with your knee mending.........lovely quilt too........

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geluk dat je een pfaffie hebt toch??
  Enne wat betreft je knie......laat ze maar praten voor wat betreft wat moet en wat het "protocol" voorschrijft. Jij voelt je lichaam het beste aan en geef het de tijd.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Jeannet, ik heb na je vorige bericht ook nog wel af en toe even aan je moeten denken. Het is zeker niet niks. De eerste weken zijn natuurlijk ook het ergst.
  De quilt is prachtig.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Rustig aan doen hoor Jeanet,en even door de pijn heen bijten.
  Elke dag een stukje beter zou mijn moeder zeggen.
  Wat een schitterend quilt.
  Groetjes Joke en een dikke knuf.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoi jeannet,

  Wat een jaap he,ik hoop voor je dat het met de dag wat beter zal gaan, en probeer rustig aan te doen, dat is natuurlijk wel gemakkelijk gezegd maar toch is het voor het herstel beter.Fijn dat je weer thuis bent in je eigen omgeving en onder je eigen quilts bent je toch op je best en zo kan manlief je eens lekker verwennen.
  Wat is de quilt mooi geworden,als er een zo mooi wordt kan je het nog eens proberen, ik durf het nog niet aan op de machine ondanks de cursus die we hebben gevolgd.
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goed van je om dit quiltje af te maken! Hij is prachtig! Sterkte met je knie, doe maar rustig aan...Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig is je quilt geworden. Helemaal mijn kleuren op dit moment LOL
  Je bent wel een beetje erg "sielug" hoor met die knie van je, maar kom op meid.... gewoon kijken als ze met je bezig zijn, des te eerder went het, echt waar, ik weet waar ik het over heb. En het komt goed hoor, volgend jaar om deze tijd loop en fiets je als een kievit! Tot die tijd, lekker prullen met lapjes en draadjes. Jij komt de winter wel door.
  Sterkte verder hè, maak er het beste van!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hé niet te snel van stapel willen lopen hé.Zoiets heeft tijd nodig.
  Sterkte hoor en veel beterschap.
  Je quilt is leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekker gevoel he dat je quilt doorgequilt is, ik ken dat, er liggen er nog een paar te wachten. Sterkte met de revalidatie met je been. Gelukkig heb je een hobbie. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker rustig aan doen, het komt wel weer, zoiets heeft nu eenmaal (jammer genoeg) tijd nodig.
  Dat roze staat je geweldig, toen ik aan mijn schildklier was geopereerd heb ik maanden roze haar gehad, het moest eruit groeien, iedereen dacht dat ik het geverfd had.
  Je quilt is prachtig gewoerden!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je blauwe quiltje is prachtig geworden!
  Heb je dat nu gedaan, met je zere knie?
  Jammer dat het is tegen gevallen, maar ja, het is ook heel wat om een gouden knie te krijgen, dat gaat niet zomaar.
  Heerlijk af en toe liggen onder een troostend quiltje, ook wel fijn.
  Maar liever natuurlijk weer alles kunnen!
  Tja.... geduld is moeilijk op te brengen, ik wens je veel succes!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 22. JA toch klink je wel vrolijk of komt dit door de drugs van de pijnkillers(grapje)
  Maar ja het is ook echt geen grapje
  als ik de foto van de knie zie krijg ik even een dejavue
  Oh ja zo zag die van mij er ook uit zo mooi roze.
  Heus meid het gaat er van zelf weer af.en over een paar maandjes als jij weer vrolijk rond huppelt ben je het weer vergeten.
  Goed oefenen dan komt het goed!!!!
  Sterkte Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 23. zullen we elkaar troosten en bemoedigen? Ik had een operatie aan de elleboog vorige week, 13 haakjes om te dichten en nu gips... dus quiltloos!
  Laten we blij zijn met de zon die vandaag schijnt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Tja joh een nieuwe knie vraagt een grote jaap, mijn moeder zei dat het uithalen van de krammen reuze meeviel, dus ik hoop voor jou dat dat ook zo is. (en dan gewoon die zak mee tot ze klaar zijn!)
  Je hebt wel een mooie affo joh, ik heb ook al eens verlekkerd naar dit patroon gekeken!
  Hou je haaks hor en ik hoop dat de zon net zo lekker bij jou schijnt als hier bij ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Klinkt me heel bekend in de oren: de stap zetten om met de machiene te quilten (een "simpele" Pfaff) maar als ik bij jou het resultaat zie moet ik het ook eens gewoon doen!!!
  Spoedig herstel gewenst en gelukkig heb je een leuke hobby om je af en toe bezig te houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeannet, hoe je zoiets ernstigs als
  die nieuwe knie met zoveel humor kunt
  brengen, daar heb ik nou respect voor!
  Met jouw instelling gaat het zeker
  weten helemaal goed komen, let maar op. En je quiltje is een beauty ge-
  worden;ik neem aan, dat je dat voor
  de operatie hebt gedaan? En ik ga
  voortaan heel lief zijn voor mijn
  knieen, want het ziet er wel erg in-
  drukwekkend uit.
  Groetjes en sterkte van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. heeel veel sterkte! wat een ingreep om te ondergaan. hopelijk gaat het elke dag een beetje beter.

  mooie quilt is het geworden, dat is weer een pluspuntje in deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat is een prachtige quilt geworden. Zo mooi wordt je knie vast ook wel hoor. Doe het maar rustig aan, laat je verwennen en ga iedere dag maar lekker onder een ander dekentje liggen (en dan natuurlijk wel even aan ons showen).

  BeantwoordenVerwijderen
 29. je quilt is prachtig en met de knie komt het ook wel in orde alleen wat geduld oefenen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. What a fabulous quilt in beautiful colors! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gelukkig heeft je gevoel voor humor er niet onder geleden! ;-)
  Maar wat een ellende allemaal hé? Je hebt gelijk... mensen praten er zo makkelijk over dat je eigenlijk denkt dat het allemaal niet zo heel erg veel voorstelt. Maar je moet niet voor niets een jaar uittrekken voor revalidatie!!
  Hopelijk dat de pijn snel wat minder wordt zodat je weer wat meer mobiel wordt!
  Je quiltje is trouwens prachtig!!
  Beterschap!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Spoil yourself and before you know it --knowing you---YOU WILL BE BACK IN THE SWING OF THINGS BEFORE YOU KNOW IT!!!!

  Take care dear friend.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zo Jeannet, ik schrik met rot toen ik de foto zag dat je onder een quilt lag. Ik had het vorige berichtje helemaal gemist. Ik hoop dat het goed met je gaat en dat alles spoedig herstelt zodat je weer fijn van die mooie fietstochten mag maken. En je quilt vind ik PRACHTIG.
  Veel liefs, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je quilt is fantastisch, je been wat minder. Maar tijd doet wonderen kijk maar naar je pfaffie.
  sterkte en groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuk, dat die mooie quilt nu klaar is, het zou zonde zijn geweest hem op de stapel te laten liggen! Wat ziet je been er uit, zeg. Ik kan me voorstellen, dat je veel pijn hebt en ongeduldig wordt. Maar je ligt daar wel lekker onder die mooie sneeuwballenquilt, dus blijf daar maar lekker genieten van het mooie weer. Elke dag een stukje verder, als de eerste moeilijke periode over is, gaat het hard. Veel beterschap!!!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 36. *zucht*

  't Is ook niks hé.. een week niet achter mijn pc-tje.. zie ik ineens dat je enorm in de lappenmand ligt.. létterlijk dan ;o)

  Ik wens je alle sterkte om straks weer helemaal op de been te zijn Jeannet. Doe voorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een mooie quilt en wat goed dat je hem hebt afgemaakt en in een keer goed geweldig. En je knie ziet er indrukwekkend uit. En op een dag kun je er zomaar naar kijken. Ik hoop dat je een voorspoedig herstel hebt en petje af voor je humor.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Je quilt is prachtig geworden ! ! !
  Sterkte met je knie, doe het kalmpjes aan, het komt vast helemaal goed ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dag Jeannet, ik wens je veel sterkte. Bij mij was het gelukkig niet zo erg, de dokter heeft de meniscus eruit gehaald en het kraakbeen wat afgeschraapt. Dan is het bij jou wel erger. Ik kan mijn knie elke dag wat beter plooien en autorijden deed ik al de 2de dag, men verklaarde mij gek, maar als ik niet met auto weg kan, dan word ik depri. Ik vond je quiltje zo mooi, dat ik het patroon gelijk heb gedownload. Als ik nog eens de tijd heb......Sterkte, en die hoek van 95 die haal je wel, blijven oefenen, maar niets forceren!!!
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuk pootje en je kunt nu ook met de hand gaan liggen doorpitten, ik heb gehoord dat sommigen hele quilts zo hebben gedaan! Maar je Indigo star is prachtig en je hebt dus duidelijk aanleg voor machinaal quilten! En dat been... ach meis het zit er nog aan en de majesteit is ook niet de week naar de operatie naar een bal gegaan!! Dus gun jezelf en je knie Koninklijke rust in het heerlijke zonnetje en geniet van de rust! Dikke knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een schitterende knie ;-). Sterkte met het opknappen en ik hoop dat je snel weer door het leven kunt jakkeren! Zet ém op...

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Tja Voor zo'n koninklijke knie moet je wel iets voor over hebben!
  Nee- veel sterkte hoor; en hoop dat alles weer beter zal gaan.
  Nu heb je wel de tijd om alle ongelezen boekjes enz te lezen!
  En gelukkig hou je van handwerken!
  groetjes fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Fijn dat je quiltje af is, hij is zo mooi! Zonde om 'm als top te laten wegkwijnen!
  Het valt niet mee als je niet uit de voeten kan hé? Lastig hoor! Ik hoop dat je snel weer een beetje op de been bent en pijnvrij natuurlijk! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Lekker rustig aan blijven doen en goed de oefeningen van de fysio opvolgen :-)
  Je quiltje is echt superleuk geworden en wat goed dat je het op de machine hebt gedaan ... daar hoed ik helemaal niet aan te denken, heb altijd ruzie met dat kreng LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Nou, ik zou ook vreselijk ongeduldig zijn hoor!
  Maar wat heb je een prachtige AFFO! Dat hebben jullie samen toch maar weer mooi gedaan. Echt heel erg mooi. Ik zal ook eens een ernstig gesprek met mijn machine aangaan. Misschien wil mijn nieuwe 89jarige het wel....
  En vooral sterkte met je roze been!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hoi Jeannet,
  mijn moeder van 79 heeft 3 maand geleden een nieuwe knie gekregen. Ik weet hoe zo'n jaap het is, nog vers in mijn geheugen. Er is maar 1 tip, geduld. Mijn moeder heeft geen hobby en vliegt tegen de muren omhoog. Figuurlijk dan. Ik ben blij voor je dat je een hobby hebt als quilten en gelukkig heb je je blog en je computer. Wel blijven schrijven hoor, ik lees het altijd met heel veel plezier. En ik bewonder je quilts aangezien ik ook een antiekerige quiltster ben. Heel veel beterschap van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hi. Your quilt is stunning! This is first time I see it in "real".Lovely blog too...
  Solveig

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Veel beterschap Jeannet,sterkte met revalideren...straks loop je vast weer als een tierelier!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet