Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 19 augustus 2011

Van een hartjesquilt en klosjes

Even bijpraten over de knieperikelen, want wat heb ik me de afgelopen week een pijn gehad!!! Dat was echt niet meer normaal, ze kwamen er achter dat ik idd wel heel weinig pijnmedicatie had (foutje.....)  je voelt je nog kleinzielig ook! Ze dachten zeker dat die stoere blozende  "appelboomligster" het zo wel redde.....en dan nog wat, jonge mensen ( maar ik reken mezelf tot de oude taarten) hebben meer pijn, waarom? geen idee, maar het schijnt wel zo te zijn volgens de orthopeed.Ik sprak iemand die een longkwab had laten verwijden ivm kanker, en een kijkoperatie in zijn knie had ondergaan, als hij qua pijn moest kiezen wist hij het wel......Nou, ik zal jullie zeggen, als ik die voorlichtingsfolder zou moeten schrijven leverd dat de zorg gegarandeerd een enorme besparing op, want dan zijn er de helft minder mensen die "even"een nieuwe knie gaan halen, wat ik je brom! En bij deze een hartverwarmende foto van alle lieve kaarten die ik heb gekregen, B*E*D*A*N*K*T!!!!! Ik sta er steeds nog van paf zoveel meeleven, van bekende en onbekende mensen, het voelt als een warm bad, je zou er spontaan een tweede knie van overwegen....* UH* .......nou ja, bij wijze van spreken dan he...............
Na mijn laatste uitstekend gelukte poging om een quilt machinaal door te quilten ben ik meteen nog een keer in die stapel gaan kijken....(ehhh, vóór de knie uiteraard he.....) en ja hoor, er lag er nog wel één van twee jaar geleden die er aan toe was! Trouwe lezers hebben hem vast wel eens gezien, maar voor veel mensen is hij nieuw, en voor iedereen is hij nieuw in de "affo staat"
Vaak vragen mensen zich af wat ze met een charmpakketje kunnen, dat had ik ook, en toen heb ik er 2 jaar geleden (!) deze quilt uiteindelijk van gemaakt, met toevoeging van een paar eigen stofjes, gewoon de vierkantjes aan elkaar naaien, eerst bij een aantal de hartjes erop appliqueren en je kan de quilt zo groot maken als je zelf wil, ik heb hier ook de rechte lijnen in de ditch gequilt ( nou ja, IN de ditch.....soms ook wel eens NAAST de ditch hoor....) maar dat mag de pret niet drukken, oefening baart kunst tenslotte.
De rand heb ik met behulp van een papieren malletje gedaan, steeds verleggen en spelden en er omheen naaien in ronde golven. Ik leer het nog eens........Het ging heel goed moet ik zeggen, tis een leuke quilt voor bv op tafel geworden, en nu ik toch bezig was met die Affo,s......ik vond er nog één ergens in een laatje.
Ver voordat de klosjesmanie toesloeg in blogland had ik dit schattige kleine klosjesquiltjes al eens gemaakt naar een patroontje van "schnibbels"die maakte je van een charmpakketje.Ooit eens gekocht bij de stitchcottage in Hellevoetsluis. Ook toen nooit af gekomen, wel met de hand doorgequilt overigens, maar nooit een binding aangezet, nu meteen gedaan, dit is maar een quiltje van 70 x 70 cm. Het lijkt wel de zomer van de echte Affo,s te gaan worden want vooruit, nu ik toch bezig ben.....ik heb er nog eentje in de maak!( de tekst even niet te letterlijk nemen met dit mooie zomerweer...)
Hier had ik de top wel van af, maar niet de achterkant, de binding en het doorquilten, en dat is ook weer uitstekend gelukt, mooie punten in de rand genaaid samen met pfaffie, ik heb tenslotte toch ook niet voor niets de workshop "Low Stress" quilten met de machine gedaan bij Karen Lipton?Je zet er een brede borduurvoet op zodat je goed ziet waar de naald heen gaat en de rest gaat vanzelf ( nou ja, bijna vanzelf dan...) Enfin, er is zomaar bijna weer een week voorbij, ik ben al een kleine twee weken begonnen aan de levensepisode "na de nieuwe knie....." Goed weekend allemaal!

30 opmerkingen:

 1. Hi Jeannet, I see I am the first to add a comment! I hope you start feeling better soon, your quilts are absolutely beautiful! All the best to you, Ann ~ Australia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke AFFO's Jeannet, en die tip van het papieren malletje ga ik zeker eens uitproberen.
  Ik hoop dat je nu wel de goede pijnmedicatie hebt.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, in mijn tijd als verpleegkundige heb ik op traumatologie vaak 's nachts naast mensen gezeten die van de pijn de nacht niet doorkwamen.
  Ik heb het al eerder gezegd. heel veel sterkte en beterschap !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He wat naar nu om te lezen dat het met zoveel pijn gespaard gaat, maar gelukkig gaat pijn over, en als je erop terug gaat kijken, zal je merken dat je alleen zegt! Ja ik had heel veel pijn, maar kijk eens hoe goed ik nu kan lopen! ik had dat er graag voor over.
  Maar het is rot, dat je eerst door deze zure appel heen moet bijten, voordat je weer helemaal van de pijn af bent. Hoop dat ze je pijn stillers kunnen geven.
  Wat een schitterende quiltjes zijn dat.
  Ik wens je heel veel sterkte toe,veel liefs vanuit Zweden, had ik bij je in de buurt gewoond, had ik even langsgekomen, en je komen helpen, want gezelschap in zo een tijd en verzorging, al is het maar even een praatje en een kopje koffie, dat helpt iemand al door een paar uurtjes pijn heen. knuf Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat akelig dat je zoveel pijn hebt gehad. Hopelijk gaat het met wat meer/andere medicatie beter.
  Wat heb je de veert erin met AFFO's produceren. Ze zijn stuk voor stuk hartstikke mooi.
  Fijn weekend (met veel minder pijn)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo je hebt de smaak te pakken. Gaat goed zeg dat machinaal doorquilten. Gelukkig gaat het wat beter met je knie en minder pijn. Tja, het is niet niks zo'n operatie. Maar dan heb je ook wat. (hopelijk!!) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat schiet lekker op met al die affo''s. Die hartenquilt is een heeel goed idee. Ik hoop dat het gauw beter met je knie gaat en vooral dat de pijn minder wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goeiedag jeannet wat ga je ineens hard met je affo's en wat zonde dat ze zijn blijven liggen (ik ken dat wel) want ze zijn hartstikke mooi,ik ga toch ook overwegen om het eens op de machine te proberen heb tenslotte ook die cursus gedaan.
  Naar hoor dat je zoveel pijn hebt gehad omdat er te weinig pijnmedicatie is gegeven ik hoop dat het met de nieuwe medicatie beter gaat.

  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goedenmorgen Jeannet,

  Ik wil je natuurlijk heel veel beterschap en geduld toewensen in deze pijnlijke periode. Hopelijk gaat het elke dag een beetje beter. Dat is vaak zo.....
  Heb je op mijn blog Jacoba al gezien? Iedereen die haar ziet vind haar een beauty......
  Nu ga ik aan Jacobus beginnen....
  Daaag en groetjes voor allemaal
  A n n e m i e k e

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me echt afschuwelijk, die pijn,
  en ik hoop echt, dat het nu wat beter
  gaat met je! Je affo's zien er heel
  goed uit, dat moet veel voldoening
  geven! Nog even, dan kunnen we onze
  quilts wel door jou machinaal laten
  quilten! Fijn, liefst pijnvrij,
  weekend en ik bel je maandag!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is inderdaad de zomer van de AFFO's, ook bij mij. Fijn toch, als je wat projecten kunt afronden! Het is jou in iedergeval supergoed gelukt. Mooi zijn ze geworden! Heel veel sterkte met je knie, hopelijk ben je snel van de pijn af. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach jeetje wat een toestand zeg met je knie!! Hopelijk ben je snel pijnvrij want dit is maar niks.
  Je bent overigens wel lekker bezig zeg......meid wat een produktie!! 't lijk hier wel een quiltfabriek.......:o))
  Geeft zeker wel een lekker gevoel hè als de stapel slinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ooh wat rot dat je te weinig pijnstilling had.
  Wij jongelingen hebben volgens mijn orthopeed meer pijn omdat onze spieren sterker zijn.Lekker dubbel he,je moet spieren kweken maar uiteindelijk bezorgen die je meer pijn.
  In ieder geval succes met herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie affo's zeg echt geweldig en gelukkig gaat het weer een beetje beter met jou en je pijn, nogmaals heel veel sterkte.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je gaat snel met het afwerken van je quilts. Misschien verbijt je zo je pijn? In ieder geval wens ik je een goed herstel en weinig pijn. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waardeloos zeg! Ik heb echt met je te doen Jeannet!! Dat had je van te voren nooit kunnen bedenken dat het zoveel pijn zou doen hé? Misschien maar goed ook, anders had je het misschien niet aangedurfd. Ik hoop echt dat het snel beter gaat... misschien nu de medicatie tegen de pijn vermeerderd is?
  Lekker al die quilten klaar hé? Dat geeft vast veel voldoening!
  Sterkte maar weer!!
  liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kijkoperaties vallen altijd tegen. Het voordeel is dat je snel weer thuis bent. Hopelijk hebben ze je nu wel goed bevoorraad met pijnstillers. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vervelend hoor al die pijn, hopelijk nu met meer medicatie wat beter uit te houden. Zo'n nieuwe knie is in ieder geval goed voor al die mooie zielig quilts die maar lagen te wachten om eens afgemaakt te worden....
  Fijn (pijnvrij) weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hoop toch dat die pijn snel minder is met andere medicatie.
  Je quilts zijn prachtig.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja dat had ik ook niet verwacht dat het je zo`n pijn zou doen Jeannet....dat is wel erg...neem maar die pijnmedicatie hoor...hoop dat het gauw een beetje beter gaat...en wat heb je je goed "afgeleid"met die leuke quiltjes door te stikken...en die tip met het papiertje ga ik ook eens gebruiken...maar ik "durf"het nog niet met de machine...ben niet zo zeker dat het bij mij mooi word....bij jouw ziet het er prima uit zeg.....nou...hou je taai...en beterschap en een fijn weekend...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach wat naar toch dat je zoveel pijn moest lijden en later bleek dat je te weinig pijnmedicatie hebt gekregen. Kan me heel goed voorstellen dat het geen pretje is maar zo erg, ik denk er ook nog even over na. Ik hoop voor je dat het ietsje beter gaat. Je produktie van affo's gaat geweldig goed. Erg leuk om te zien, het zijn allemaal plaatjes. Enne sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Thanks for the neat quilt show!

  I hpe each day gets better for you!!!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wauw nu ik je verhaal heb gelezen heb ik nog meer bewondering voor mijn vriendin met haar twee nieuwe knieén.
  sterkte je quiltjes zijn super fijn weekend ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Kijk .... je kunt het ook van de positieve zijde zien, die nieuwe knie want ..... had je anders zoveel AFFO's gehad deze zomer ???? Ze zijn allemaal weer erg leuk geworden. Hopenlijk is de pijn nu een stuk minder met je nieuwe medicatie !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Alweer een weekje voorbij, hopelijk kun je volgend weekend terugkijken op een week waarin de pijn minder werd.
  Nog even en je kunt belangstellende quilters rondleiden op een tentoonstelling van de quilts die in vliegende vaart aan het afmaken bent. Volgens mij heb je inmiddels voldoende materiaal voor een interessante show op je landgoed waarbij je met een pijnloze gouden knie tekst en uitleg kunt geven.Veel sterkte toegewenst!
  Groetjes, Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Veel beterschap hoor.
  Mooie werken toon je weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat akelig, al die pijn. Gelukkig maar dat je nog AFFOs kunt maken. Houd de moed erin hoor, en sterkte!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke quilts, Jeannet, en het zijn ook nog affo's, heerlijk! Die hartjesquilt is nog mooier van dichtbij, de klosjes zijn ook al zo mooi, en die sneeuwmannenquilt... super! Ik denk dat je toen je de top af had schreef, dat je hem naar een quilt van Jan Patek had nagemaakt. Nou, hij is prachtig!
  Wat heb je een kaarten gekregen, zeg! Fijn, dat je nu meer pijnstillers hebt, allemaal pijn voor niks gehad, ik heb het zelf ook meegemaakt, jammer, hoor! Veel beterschap verder.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuke quilts heb je afgemaakt! En wat een heel gedoe is dat nog zo'n nieuwe knie. Ik heb dat van dichtbij nooit zo mee gemaakt maar kan me voorstellen dat het nog heel wat doorzettingsvermogen vergt de komende tijd. Ik wens je echt het allerbeste!Het gaat vast allemaal lukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet