Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 26 augustus 2011

Winterberry lane

Ik heb een tijdje geleden gezegd dat ik eigenlijk nooit voor een compleet pakket ga, en liever zelf mijn stofjes uitzoek, dan ben ik nu toch een beetje van het paadje geraakt, want ik ben spontaan gevallen voor deze quilt!
Van Whimsical, Terry Degenkolb met de stofserie Winterberrie Lane, wég was (ben) ik er van! Die folk art stijl van haar spreekt me altijd weer erg aan. Besteld overzee bij haar, daar heb ik het patroon ook vandaan, maar of het ook ergens anders te koop is , geen idee.Het was ook nog zo,n bijzonder verhaal....laat ik nou ruim twee maanden hebben gewacht tot de "vlop"eindelijk in de bus viel ? ik dacht echt dat de quilt erin al gemaakt of minstens geknipt was door de douanebeambte ofzo.....het patroon zat er tenslotte bij in,maar dat was helaas niet zo, ik hoefde ook niet bij te betalen, dus waarom het nou zo lang geduurd heeft???
Mooie stoffen al helemaal in de stijl en in een panel verwerkt, deze stof komt om de rand.
Ik heb één FQ bundel gekocht overzee en bij Bep heb ik nog wat rode stofjes gekocht van de serie, daar is eventueel ook het panel nog te koop voor wie spontaan inspiratie krijgt
Dit is het panel wat er bij hoort en waar de quilt omheen gemaakt wordt, panel losknippen en dan het patroon volgen. Je kan er natuurlijk ook kleine quiltjes van maken.
Het wordt weer een redelijk grote, 160 x 2.00 meter.
En dit is natuurlijk eigenlijk de reden dat ik die hele quilt meteen zo mooi vond.....als dat niet op "beest" onder de kerstboom lijkt...... 
Al is het in theorie nog hartje zomer,je zou het toch werkelijk niet zeggen, normaal is bij ons op de camping augustus een TOP maand, en nu is het een SOP maand, als jullie begrijpen wat ik bedoel, mensen "soppen"over het terrein wat langzaam in een blubberboel veranderd..... Wat een hopeloos seizoen!Enfin, ik bekijk maar steeds het patroon, in en uit het zakje, ziet er toch wel weer ingewikkeld uit, alles in het engels, vrij beknopt. Want natúúrlijk zou ik het met december willen hebben liggen....nou ja, er komen nog wel meer decembers zullen we maar hopen, want dat gaat niet meer lukken als ik de eierwekker heb staan voor ieder half uur oefenen, en dan moet ik tussendoor ook nog eten, en naar het toilet, en mezelf wassen en aankleden, en hebben jullie enig idee wat een tijd het kost om met een rollator een tafel af te ruimen ?.......en dat voor iemand die normaliter om 7 uur al de ramen aan het zemen was bij wijze van spreken.......de wereld is ineens wel van een heel andere orde geworden, dus tja......de tijd vliegt, maar nu wel op een andere manier.Note: Ik ben op zoek naar een tweedehands dubbeltraps spinnenwiel, bv een Ashford,weet één van jullie er misschien ergens één te koop? de blog wordt door zoveel mensen gelezen.
 

28 opmerkingen:

  1. O, ik begrijp meteen waarom je er voor gevallen bent, het is ook wel een plaatje zeg en leuke stofjes die je hebt gekocht.
    Groetjes en rustig aan met je knie hé, Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    deze zomer heb ik mijn eerste schreden gezet op het "spinpad". en mijn eerste spinnewiel aangeschaft, nu ligt mijn quilt aan de ene kant van de kamer het het spinnewiel staat aan de andere kant, even dit, even dat, allebei even verslavend. Ik heb de kiwi van Ashford geprobeerd, is tweetraps, er is heel veel te koop, ook op marktplaats. ik heb mijn wiel bij de spinkamer in Emst gekocht (daar heb ik ook leren spinnen), zij heeft een website en ook veel 2e hands wielen te koop.
    succes! p.s. ook weer een hele mooie quilt!
    groetjes, marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan begrijpen dat je hiervor gevallen bet. Wat een plaatje. Gaat het al wat beter met de pijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leukerd!!!! Ook ik begrijp dat je hiervoor over je rollator bent heen gestruikeld!! Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is tie mooooooi!!! Krijg ook spontaan zin! Waar kun je dat patroon kopen?
    Hartelijke groet,
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geen wonder dat je die quilt zo leuk vond; wat een prachtig "beest".... ;)
    En als ik je dag zo hoor, heb je inderdaad niet veel tijd meer over....
    Hopelijk gaat het allemaal wel naar wens en wordt de pijn minder.
    Veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig hoor, de Winterberry Lane!
    En over dat strompelen gesproken: ik
    vond dat best meevallen, hoor! En het
    oefenen gaat hartstikke goed, even
    volhouden en je hangt zo weer aan de
    ramen! Leuk, dat je wilt gaan spinnen.
    Heidi gaat het mij een keer leren,
    want die heeft ook een spinnewiel.
    Als jij dan spint, brei ik er sokken
    van, afgesproken? Prettig weekend (en
    John nog erg bedankt voor de heerlijke
    soep), Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, het is te begrijpen, dat je hiervoor gevallen bent (o, loop je daardoor achter de rollator? LOL). Het is een plaatje! En die randstof!!!
    Ja, het weer is waardeloos, wij hebben hier net een paar uur regen en onweer achter de rug.
    Ik hoop, dat het gauw beter gaat en dat je niet al teveel pijn hebt. En tussen de oefeningen orr lekker zoveel mogelijk prikken.
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan me helemaal voorstellen dat je ervoor bent gevallen, wat een beauty van een quilt! Je zult je in die twee maanden wel afgevraagd hebben of ie ooit nog aan zou komen! Gelukkig is ie er nu en kan jij toch de ramen nog niet zemen dus lekker beginnen.....! die ramen spoelen wel schoon met de regen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goedenmorgen Jeannet,

    Je hebt het gewoon druk met alles!Mag het met de knie een beetje gaan? We zullen het hopen. Mooie quilt ga je trouwens maken. Veel succes ermee. Je aap krijgt ook al gestalte. Het gaat nu toch wel gemakkelijker dan de eerste.....Doorzetten nog even....
    Fijne dag en de groetjes voor allemaal van Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Let it snow! Dat is bijna de weergoden nog meer verzoeken, dat we(straks) kunnen soppen.
    Maar het is inderdaad een mooie quilt. Tja, als je wat mankeert, besef je pas hoe normaal je anders alles vindt. Beterschap verder, groetjes Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoewel ik zelf niet zo'n liefhebber ben van panels, is deze qua stijl wel superleuk! Ik kan mij dan ook wel voorstellen dat je hiervoor gevallen bent. Soms is het niet echt te volgen waarom een pakje uit het buitenland er zo lang over doet. Succes met de oefeningen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beeldschoon Jeannet! Kan me voorstellen dat je ervoor gevallen bent. Wat een pracht stoffen!

    Groetjes,
    Inge, die een nieuw weblog aan het uitproberen is.......

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk project met mooie stoffen. Ik kan me prima inhouden want ik heb inmiddels echt genoeg kerst quilts. En een panel heb ik ook nog liggen welke nog verwerkt moet worden. Maar leuk om weer je werkzaamheden aan deze quilts straks te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik lees gevallen en denk NEE HE!! Maar het viel mee, zachte val en een MOOIE. Rustig aan er komen nog heel VEEEEEEEEEEEEEL meeer decembers, fijn weeekend, knuffel Else

    BTW Jorrit al weer naar school?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja daar zou ik ook voor vallen als ik een muur had waarop ik zo'n grote kwijt kon! Hij is echt geweldig, al ben ik een honden en geen kattenmens! Maar je hebt nu in ieder geval weer iets om naar uit te kijken, want die lapjes zijn om te smullen! Dus ben benieuwd wanneer je er aan kunt gaan beginnen! Ook het panel is heel leuk en zo verwerkt helemaal te gek! Hou je taai, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Al ben ik niet zo van de panels, dit is een leuk pakket en mooie kleuren.
    En ga je aan de spinnerij als een soort van fysio? pas op........... t'is ook verslavend.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een gezellig quiltje wordt dat!
    Hoewel quiltje..... zeg maar quilt!
    Maar op het plaatje lijkt hij eigenlijk heel klein.
    Het lijkt me erg lastig om van alles te doen met een rollator, maar je moet wat.
    Wel handig om er een mandje op te zetten om dingen in te doen als je van hier naar daar loopt.
    Je bent één van de weinige bloggers die nog on-line is geloof ik.
    Ongezellig al die blogstilte door die verhuizingen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke quilt wordt dit weer, kan me heel goed voorstellen dat je ervoor bent gevallen en wat een mooie stoffen zitten erbij. Trouwens ook fijn te lezen dat het steeds beter gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi hè die Winterberry Lane. Ik heb vandaag gewerkt bij Atelier Salgarollo (Westerlo B)en het paneel en enkele van de stofjes werden vandaag geleverd. Ik ben al aan het denken wat ik ermee kan maken.
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh hij is leuk!! Helemaal Jeannet. Ik ben al bij haar over zee geweest maar ga straks even terug. Er is zoveel! Ik zie dat je nog steeds goeie vrienden met de kookwekker bent. Goed zo en die rollator..... dat is vast oefenen voor als je héél oud bent :)
    Groetjes Anita, ik ga vakantie vieren

    BeantwoordenVerwijderen
  22. o,o, arme jij. Ik hoop maar dat je snel weer helemaal op de been bent. Je hebt gelukkig wel weer een leuk project onder handen en ik heb zo het vermoeden dat het voor de kerst klaar zal zijn.
    Mocht je geen tweedehands spinnenwiel vinden dan weet ik wel een goed adres in Duitsland. Helaas is de naam mij even ontschoten en ik zit nu in de USA.
    Nou meid sterkte weer. Heeft Jorrit het trouwens naar zijn zin op de nieuwe school, of is hij nog niet begonnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een superleuke stofjes heb je gekocht en dat wordt weer een leukerd !!! Helaas kan ik je niet aan een spinnenwiel helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ja ik vind 'm ook nog steeds super! Maar inderdaad lijkt het mij ook best nog moeilijk... alles in het engels en ook niet zo duidelijk omschreven volgens mij. Maar misschien wanneer je er echt voor gaat zitten dat het meevalt?
    Gaat het inmiddels al wat beter met je? Minder pijn? Ja wanneer je ineens in de lappenmand zit, besef je pas wat een gelukkig mens je was toen alles nog redelijk makkelijk ging hé? Hopelijk komt die tijd voor jou ook weer snel.
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  25. piep
    hey meid

    je zou voor minder "er voor vallen" wat een prachtige quilt.
    Veel succes en euh ja die tafel, geen makkelijke opdracht meid

    knufje mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Kan met het voorstellen dat je er voor bent gevallen (hopelijk was het niet pijnlijk).

    Groetjes marion

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Daar zou ik ook voor gevallen zijn, wat is dat een leuk patroon en mooie stofjes.

    Groetjes
    Inesgostup

    BeantwoordenVerwijderen
  28. The fabric panel is gorgeous, I can understand why you want to make the quilt.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.