Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 26 september 2011

Herfstimpressie

Wat was me dat een weekend voor heel Nederland zeg. ik geloof dat echt iedereen op drift was en ook nog dachten dat ze enige waren.......stomverbaasde uitroepen toen bleek dat de camping vol was, vol??? hoe kan dat nou? tja....wat ik zeg, iedereen die zich maar enigzins op wat voor manier kon voortbewegen per scooter, rollator, brommer,scootmobiel fiets and "what ever was " de hort op........Nou, wij dus niet, ik heb me nmaar op het ligbed vermaakt met de nieuwste quiltmania, wat een mooie projecten staan daar weer in zeg, Mmmmmmm......
En dan de herfstimpressie, jacobus heeft goed zijn best gedaan.......5 kratten walnoten en de boom is nog niet helemaal leeg, zo leuk dat noten rapen! Dat is momenteel het hoogtepunt van de dag van zowel man als zoonlief.Wie er dichtbij woont kan een zakje komen halen, ik stuur ze niet op.....
Enn....wat dachten jullie hervan? Is het herfstig of is het herfstig.....de allernieuwste stoffenserie van Moda, flanels met de uitstraling en de soepelheid van wolletjes, M*O*O*I, wat een prachtige gedekte kleuren, ik heb de hele serie overzee besteld, maar liefst 40 Fat Eights in de prachtigste, gloedvolste nazomerkleuren, wat kan daar allemaal niet van gemaakt worden? Gelukkig wordt het ieder jaar weer herfst, dus ik heb de tijd.
Dit is voor mij één van de mooiste  klimpanten, de wilde wingert, al kleurend naar de herfst, rondom de ronde tuinpoort ( het grijze draadje is van de beveiligingscamera,s...) Grapje....
Dit keer geen bolcrysant maar een bolaucupelia net ietsje anders, kweekt een vriendin op haar tuinderij, de pompoenen ook.
 Dan hangt hier nog een herfstig tweedlapje aan de appelboom, dat wordt nog vervolgt.
De stoere buurman heeft het laatste hooi van het land gehaald, nog één keer die heerlijke geur van vers gemaaid hooi opsnuiven,langzaamaan zie je dat er al geploegd wordt, het einde der oogsten nadert met rasse schreden.
en dan wil ik jullie als laatste nog hier op attenderen. Ik kreeg van de week dit prachtige boekje van Rieteke ( klik)  toegestuurd.Ik heb al eens eerder over Rieteke geschreven, zij maakt de prachtigste bijbelquilts, met zo,n bezieling, dat het soms wel lijkt of het bestierd is van hogerhand als je dat zo kan zeggen.En nu is er een boekje van, al even mooi en ontroerend, ik denk dat ik een hoop mensen die leven vanuit het geloof een plezier doe met deze link naar haar prachtige website!
Nou, iedereen nog genieten, de hele week is er gezegt dat het mooi weer blijft, voor ons de laatste campingweek alweer, de zomer is omgevlogen, nou ja, zomer....wat je je er bij voor moest stellen, ik geloof niet dat we ooit zo,n slechte zomer hebben meegemaakt waarin de houtkachel zo vaak brandde s,avonds. 1 oktober gaat de camping dicht en gaan wij ook weer van onze welverdiende rust genieten.Op naar de kerstboom!

37 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige en veelzijdige herfstimpressie! Die lapjes zijn erg mooi en ik ben benieuwd wat je er van gaat maken. Walnoten: lekker! Jammer dat je zo ver weg woont.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je er weer een mooi logje van gemaakt, ik heb weer zitten te genieten bij jou.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jeannet mooie fotos toon je ons weer en wat een prachtige lapjes een genot om naar te kijken.Man en zoon hebben flink werk geleverd met rapen.Fijne week groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja het zijn zalige zonnige dagen, ik heb er gisteren volop van genoten en zal hopelijk ook vanmiddag weer van kunnen genieten! Mooie stofjes zeg! Maar ook die slinger aan de boom is schitterend, zalige noten en heerlijk weer, wat wil je nog meer? Succes met de oefeningen, groetjes'
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker weer en ik stond zondag prompt in de file.
    Wat een prachtige flanels zeg !!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie aaibare stofjes heb je gekocht. Dank je voor de tip voor het boekje. De tentoonstelling vorig jaar was mooi en ik heb nu gelijk een verjaardagscadeautje voor mijn schoonmoeder.

    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Helemaal top Jeannet je stofjes ,je bent me nu echt een stapje voor , ik moet nog even wachten op deze collectie,ik heb er allerlei plannetjes mee, fijne maandag , Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bijzonder, hé, dat we na de zomer toch ook weer zo genieten van de herfstkleuren en de warmte binnenshuis die er aan komt.
    Alhoewel, ik zag gister foto's van afgelopen winter en dacht 'mmmm ... kan dat nog even wegblijven'.
    Mooie kleuren van je stofjes, mooi gekleurd poortje, smullen smullen smullen is het altijd op je blog.
    En ... je hebt me enorm geinspireerd om ook weer aan de gang te gaan met textiel.
    Fijne week!
    Jacoba

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat een heerlijk bericht om te lezen,..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een rijkdommen: de herfstoogst, lapjes en mooie boeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nou jij hebt er weer helemaal zin in zie ik wel... wat een hoop mooie lapjes heb je besteld zeg!! Ik heb nog nooit met die flanels gewerkt, maar ik ga het zeker ook eens proberen. Met applicaties gebruik je dan zeker de flanel-steek zonder zoompje... veel handiger dus voor sterrenpunten bv hahaha.
    Wat een walnoten hebben jullie zeg! En dat allemaal uit 1 boom?? Ik had geen idee dat daar zoveel uitkwam.
    De quiltmania is inderdaad erg leuk deze keer. Tegenwoordig kijk ik hem eerst even door voor ik hem koop, maar deze ging gelijk mee naar huis van de week hoor.
    Fijne dag! groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jemig Jeannet,
    Wat een hoop walnoten! Je geeft veel weg begrijp ik, maar dan nog, wat moet je met zo'n hoeveelheid? Maar het is wel een leuk gezicht zoveel van die prachtige noten. Grappig dat de camping bij jullie weer helemaal vol stond. Het was ook heerlijk weer alhoewel, ik weet niet wat dat is, maar echt geen zomer meer op de een of andere manier is het toch echt herfstachtig zomerweer. Ik denk dat het met het licht te maken heeft...en de spinnenwebben en het hier en daar al vallend blad. Wij waren in het weekend voor de laatste keer van het seizoen op het Lange Voorhout in Den Haag voor de Antiek- en boekenmarkt. Daar ook koffie gedronken en later heerlijk gegeten. Het was echt een zalig weekend! Nou maar weer genieten van een mooie herfst toch?! Hopelijk ben jij dan langzamerhand ook weer wat mobieler! Dan heb je jouw enerverend jaartje wel weer gehad. Maar wel lekker dat je dan al dat gedoe achter de rug hebt. Wanneer alles goed komt, is het toch niet voor niets geweest. Je benen moeten tenslotte nog een levenlang mee.
    Geniet van het mooie weer. Wij gaan vanmiddag Middelburg opzoeken, ook daar het gehele seizoen Boeken- en Antiekmarkt alleen deze gaat door tot oktober, ha,ha om af te kicken.
    lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gezellig logje, Jeannet. Veel te zien ook. Ik ben weg van die mooie zachte stofjes.

    Groetjes en een fijne week!
    Inge

    PS: verlang je naar de Kerst? Er ius een leuke stitchery BOM, maar misschien heb je die al ontdekt, deze
    http://www.sewhappy.me/fun-stuff/christmas-sewalong/

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jummy jummy is jou blogje! Heerlijke noten, schitterende wolletjes...oooohhh ik kan daar ook geen genoeg van krijgen/hebben, niet. En de quiltmania, daar zit ik nog op te wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig die flaneltjes/wolletjes. Ik heb ook wel wat met de herfst. Zulke mooie kleuren.
    Is die special van de Quiltmania ook in de winkel te koop of alleen voor abonnee's?

    Geniet van de mooie week!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. heerlijk jouw herfst inpressie ik ga zo ook mijn noten rapen.
    maar zoveel als bij jou heb ik niet hoor . je lapjes zijn prachtig 40 stuks wat een weelde.
    christine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het was en is inderdaad super lekker weer momenteel. Heerlijk zeg, zo'n nazomer. Je nieuwe stoffen zijn SUPER: mooi zeg. Je hebt er vast al plannen voor. En wat een boffert dat jij de QuiltMania al hebt: bij mij is hij helaas nog niet in de bus gevallen. Dat zal hopelijk de komende dagen gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat ziet het er mooi uit en wat een grote oogst van de notenboom,jammer dat ik een beetje te ver weg woon,anders kwam ik een zakje halen.De stofjes zijn prachtig.Kun je alweer een beetje beter uit de weg?
    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Goedenmiddag Jeannet,

    Inderdaad nog lekker genieten van het mooie nazomerweer.....
    Jij kan weer aan de gang met je prachtige stofjes, ben benieuwd hoor.
    ik had heel veel kijkers op mijn blog door jouw aap Jacobus.....
    Groetjes Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtige lapjes heb je overzee bestelt.
    En de kleur van de bomen in de herfst vind ik super.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Met zulk prachtig weer wil iedereen toch naar buiten. Jammer, maar onze caravan staat weer in zijn hok. Wat een prachtige herfstkleuren hebben de lapjes. Heerlijk om daar een lekker warme quilt van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi Jeannet,

    Wat een mooie kleurige lapjes,je gaat hier vast weer iets moois van maken, ik ben benieuwd.
    Wat veel noten,lekker hoor.

    Groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtige sfeerimpressie weer, Jeannet! Ook ik heb een hele berg
    walnoten,niet van eigen boom, maar
    van vriendin, en dit weekend ook pom-
    poenen gehaald bij een boerderij in
    de polder, ik vind ze altijd prachtig!
    Maar het aller-aller-aller-mooist vind
    ik die flanelletjes....ooooohhhh....
    Krijgen ze dat in een enkele envelop
    gepropt bij die overzeese winkel?
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo Jeannet,

    Ik lees dat jij ook van de herfst geniet. Voorlopig kun je lekker koken, bakken en salades maken met de walnoten. En wat een gezellige wolletjes heb je in de bakken liggen, benieuwd waar die allemaal in terecht gaan komen...

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hmmm wat een heerlijk sfeerverhaal. Je ruikt het gras en de dauw. Ik ga zo eens bij Moda snuffelen. Nog een weekje en dan is er weer rust!!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een heerlijk blogje weer. Zo sfeervol. Ja het was heerlijk weer, we hebben gefietst naar Bredevoort, en ik heb 's avonds met de hond nog gelopen. Heerlijk met de witte wieven (opkomende nevel) over de weilanden.
    Wat een mooie stofjes, jij komt de winter wel door ! groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Fijn om te lezen dat jullie eindelijk wat beter weer hebben in Holland. Wat een mooie lapjes heb je besteld!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een heerlijke walnoten en wat een enorme oogst zeg en dan je flanellen prachtig wat een enorm mooie serie heb je ontvangen. Het boekje lijkt me ook erg mooi net als de quilts die ze maakt ze zijn echt prachtig. En verder is het weer allemaal even mooi wat je laat zien. Geniet maar van het heerlijke najaarsweer.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ziet er heel mooi uit dat bijbelboekje.
    En dan die heerlijke nieuwe flanellen lapjes, een plaatje! Daar ga je vast een prachtige warme winterquilt van maken.
    De nieuwe Quiltmania..... nog steeds niet ontvangen helaas.
    Er was in Frankrijk iets mis gegaan werd er gezegd, maar verleden week zou hij dan echt komen. Jij hebt hem dus nu wel, wacht morgen nog even af, dan maar weer bellen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Lovely post Jeannet! Thank you for sharing your wonderful pictures---fall is one of my favorite seasons.

    Carolyn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Nou ben ik al 3 keer aan een reactie begonnen en dan kwam er iets tussen, waardoor ik hem weg moest drukken, dus hoop ik dat het nu lukt. Was het bijna vergeten, doordat hij al bij de niet zichtbare blogs gezakt was.
    Leuk logje weer en heel gevarieerd. Ik zit heel jaloers naar je Quiltmania te kijken, ik heb een abonnement en hij is er nog steeds niet. Balen!!! Ik zou wel wat dichterbij wjou willen wonen, dan kwam ik vast een zakje noten komen halen, heerlijk, en dat groeit zomaar bij jou in de tuin! Prachtige flanels heb je gekocht en zoveel! Heerlijk, al die kleuren. Ben benieuwd wat je ervan gaat maken!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Heerlijke herfst! Wat een gezellig blogje Jeannet. Ik heb het al vaak geroepen: ik ben geen zomermens. De andere seizoenen zijn zo veel gezelliger. Wat het weer betreft zijn wij in het zuiden niet zo slecht af geweest als de rest van Nederland.
    Prachtige stofjes in mooie kleuren. Daar komt vast weer iets heel moois uit voort. Goeie notenoogst. Mijn zus heeft er dit jaar ook zoveel. Er staat daar al een vuilniszak vol te wachten. Ik geef er ook veel aan de vogels. Leuk om te zien hoe de kraaien en roeken daarmee omgaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Prachtige bloemen; heerlijke walnoten; schitterende stofjes....... Het wordt echt een herfst om naar uit te kijken!
    Geniet ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat heb je er weer een mooie stofjes bij. Past helemaal bij de herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een heerlijk herfstlogje Jeannet!
    Ik ben ook weer online:www.ikorniquilt.com
    Ook wij zijn aan het notenrapen en in het afgelopen weekend peren en appels geplukt!
    Gaat alles weer goed met lopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Pluk de dag Jeannet! Gaat vast goed komen hoor. Ondanks alles probeer van het mooie weer te genieten, tussen dat ellendige getrain door!
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  37. gezellig even bij je geweest. Bedankt voor de link.. geweldig werk maakt ze.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.