Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 19 september 2011

Over Hexagonnen en een vliegende kraai.....

Ik heb wel gelachen om al jullie reacties op de schoenen, het leeft blijkbaar wel onder vrouwen, en de meeste van jullie halen het gemiddelde van 39 paar bij lange na niet. De winnaar van mijn mooie Burleys is.......GEKE!! (geen blog) die hoef ik dus nog maar één keer af te stoffen.....Heel veel plezier er mee!!Mijn moeders gevleugelde uitspraak was vroeger altijd; "een vliegende kraai vangt altijd wat ", en laat ik nou die vliegende kraai eens zijn dit keer!

Hier begon het allemaal mee, met het leuke welbekende boekje van Kathleen Tracy, "the civil war sewing circle"wat heel veel mensen hebben en waar we allemaal wel alles uit willen maken zo leuk is het!Het één is nog niet leuker dan het andere, zo dacht ik dus ook toen ik dit hexagonnen quiltje zag. Ik was alleen voor het gemak even vergeten dat ik een vréselijke hekel had aan die hexagonnen! dat geprik tegen die kartonnetjes en al helemaal deze kleintjes van een 1/2 inch.
En dan komt het verhaal van de vliegende kraai om de hoek kijken.......want deze lieverd uit Brummen (Gerda,die helaas bij weblog zit....en die we allemaal zo missen...) bood mij spontaan een aantal "gonnetjes"aan! Als dat niet vreselijk aardig is.Ze wilde ze wel allemaal voor me maken, maar dat was mijn quilterseer toch te na hoor.
Ik heb er zelf ook nog acht in elkaar gezet, en voilla! het quiltje uit het boek van Kathy. Met de machine doorgequilt, binding eromheen en tis weer af om in het poppenbedje te leggen of ergens op te hangen.
Ik word zo natuurlijk wel een luie quiltster nu mijn relatie met Pfaffie zo innig is geworden, Pfaffie en ik, krijgen samen steeds meer schik.......( voor de duidelijkheid...het is vóór mijn knieoperatie gedaan hoor)
En over vliegende kraaien en hexagonnen gesproken....ik mocht ook dit schattige patroontje van de jarige BOBBIN ontvangen! Ohhhh, té leuk!! een helemaal grappig tasje waar ik al van alles had in bedacht, alleen nog "even "maken....
Maarre....tis weer een echte onvervalste BOBBIN......ik heb het al eerder gezegt....bedrieglijk eenvoudig...bedrieglijk ja, want jullie geloven het niet maar er moeten maar liefst 250!! ja , jullie lezen het goed, geen typefout, 250 van die ieniemini halve inch hexagonnetjes voor gemaakt worden......Errug.....zal ik er toch nog een keer aan moeten geloven.....Grrrrr....Ik ben vandaag na zes weken samen met manlief thuis te zijn geweest weer voor het eerst alleen thuis, tis wel even wennen......geen gekookt eitje en een glaasje sap vanmorgen....het harde leven is weer begonnen.....Ik ga eens proberen of ik al ramen kan zemen, want ik kan niet helemaal goed meer zien wat voor weer het is...........

34 opmerkingen:

 1. leuk tasje hé van Bobbin,kreeg het ook dit weekend van Els in Frankrijk.Succes ermee,elke dag een beetje maken en het lukt je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful hexagon quilt Jeannet, I like the fabrics you have used.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zo herkenbaar! Ik vind de projecten met hexagonnetjes ook zo leuk als ze klaar zijn, maar dat gewriemel met die kartonnetjes: niet mijn 'ding'!
  250 stuks! Nee, laat die maar zitten. Ik heb iets liggen met 85 en dat is wel weer even genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie Hexagonen! een leuk tasje en kijk uit naar de volgende projecten groetjes uit Brugge Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je poppenquiltje is een schatje geworden. Het tasje van Bobbin is prachtig. Daar heb je het maken van hexjes wel voor over en ach iedere dag een paar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh jeannet, ik had jouw blogje over die schoenen gemist (was een paar dagen weg). Wat leuk al jouw schoenen erbij. Maar als ik goed kijk poets jij ze niet alle dagen. Waarom vandaag nu ramen wassen, er komt vast nog meer regen. (ik moet ook aan de bak hier, vol met spinnewebben). Prachtige hexagonnen, ja 1/2 inch dat gaan we toch aanspreken met "Mevrouw"
  groeten en pas goed op jezelf als je alleen thuis bent. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeannet I love the blanket wrists and the hexagons are precious ... 'A lot of hard work. "
  Courage!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een snoepje van een quiltje en wat heb je weer mooie stofjes gebruikt! Ik hoop dat je knie snel weer helemaal in orde is zodat je weer een nieuw project kunt starten.
  Groetjes, Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi quiltje, en succes met je tasje (lol) Die ramen zijn ze echt nodig, is een ommetje niet beter! Fijne dag, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoihoi, best eng he weer "alleen" maar even doorbijten hoor dan gaat het wel weer!
  Wat een lief quiltje maar die tasjes.......zou je mij het adres kunnen geven waar ik dit patroontje kan bestellen?? Ik ben nl. gek op gonnetjes....hoe kleiner hoe leuker.
  Veel sterkte en hou je taai!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie quiltje heb je gemaakt van Kathleen Tracy! Ik ben ook erg fan van haar blog en boeken. Binnenkort toch ook nog maar eens een leukertje uitzoeken....maar eerst nog even stug doorgaan met de CAT-BOS doorpitten. Tja, ik doe het met de hand en dan gaat alles niet zo vlug als met het machientje. Maakt niet uit hoor! Ik vind het heerlijk om te doen. Sterkte met het maken van al die hexagonnetjes! Ik zal aan je denken.....Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk quiltje en idd wat geweldig van Gerda. Het bord met tekst vind ik ook geweldig. En wat een leuke tas en wat moet je daar veel hexjes voor maken dat zou je zo niet zeggen maar leuk is ie. Kijk je wel een beetje uit met ramen lappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben jij gek, ramen zemen, nu als je wil weten wat voor weer het is dan wandel je maar even naar buiten, maar je gaat toch niet op zo'n dom trapje staan hè! Het is wel een heel lief quiltje geworden en ook heel lief van Gerda om ze naar je op te sturen! En dat tasje... wel ik denk net dat het door mij gemaakt gaat worden, mij te veel werk al die kleine dingen, bovendien moet de hexagon katten nog maken! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tis welk een leukertje Jeannet, dat hexagonnen quiltje! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik die dingen nog nooit gemaakt heb, maar ik ga het zeker eens proberen... ooit! Eerst m'n MQ natuurlijk. Ben druk met het blok met de scheefgewaaide boom en het volgende stofpakketje ligt alweer klaar.
  Kijk jij maar uit met ramen zemen!!! Kun je niet beter gewoon even naar buiten lopen om te zien of het zonnetje schijnt? Ben je gelijk weer even in beweging hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee het is ook mijn ding niet, maar ik bewonder mensen die het wel aandurven, en dat het dan opeens een verslaving word.
  Ik vind het een enig quiltje geworden.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoera ! Ik heb de schoenen gewonnen !
  Jeannet, ik stuur je een mailtje.

  Geke P Emar

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik mag natuurlijk niet te hard lachen he? Voor dat gepriegel moet je echt in de stemming zijn...
  Dat hexagonnenquiltje is superleuk, en het aantal hexagonnen niet te groot natuurlijk.

  Wat heb je pre-knie nog veel genaaid wat we niet gezien hebben.
  Weer veel sterkte met je revalidatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben ook niet zo van de hexagonnen, maar dit quiltje is weer té leuk en wie weet? Het is eigenlijk toch wel een WIMmetje...... Ik vind hem superdesuper leuk en lief in deze kleurtjes.

  En ramen wassen, meid laat lekker zitten, zet het raam even open, kan je ook zien wat voor weer het is en als dat raam niet open kan, doe je de deur maar open. Ramen wassen, tsss en je knie maar extra belasten, oh oh.....

  Fijne dag verder hè, gaat je wel lukken, ook zonder manlief.....

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je meent toch niet echt dat je je ramen gaat doen ??? Kijk je wel uit met je knie want ik denk, nu de inspectie weer aan het werk is, dat jij meer doet dan goed voor je is :-)
  Je quiltje vind ik super de leuk !!! Jammer dat je hexagonnen maken niet leuk vindt om te doen want ik weet nog een mooie quilt in de quiltmania staan hahaha ....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk tasje !Doe je voorzichtig nu je alleen bent ?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een lieverdje is het geworden en wat lief van Gerda om je te helpen.
  Nu gewoon doorgaan en iedere week een gonnetje, dan heb je er over een jaar toch maar mooi 53 ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een leuke inspirerende blog heb jij. Ik zal hem eens wat vaker bezoeken. Of beter nog. Volgen.
  Wat ziet dat er toch altijd weer leuk uit die Hexagonnetjes. Ze staan ook nog op mijn verlang lijstje, maar ja daar staat nog zo veel op. Dus wanneer het er van komt. We wachten het maar gewoon af. Maar mooi is het wel

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeannet, doe nou maar voorzichtig met
  dat al te voortvarende ramen-zemen!
  En die hexagonnentjes....tsja, ik kan
  daar helemaal niet over meepraten,
  want ik heb ze nog niet zo vaak ge-
  maakt, alleen maar een keer onder
  leiding van Els (van Bobbin dus) en
  dat was erg eenvoudig, maar na zoveel
  hexagonnen zal dat eenvoudige dus ook
  maar schijn zijn, denk ik. Ziet er wel
  geweldig uit, zowel het quiltje als het nog te maken tasje!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bedankt voor je tips hoor!! Ben meteen gaan kijken......en kon het niet laten natuurlijk om een paar patroontjes te bestellen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een keileuk quiltje! En die tas helemaal leuk! Kijk wel goed uit dat je straks niet van het trapje 'glijdt' hè! Want 6 weken erbij trek je niet....
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een lieffie, dat poppenquiltje! Sterkte met je knie en de ramen - als je nog wat oefening nodig hebt weet ik nog een paar ramen die een lapje kunnen gebruiken ... ahum.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een piepkleine hexjes, maar wat een superleuk effect toch!
  Ik ben al 2 weken helemaal vol van de hexjes, kan bijna niet stoppen,erg verslavend! Ik hou er niet van de stofjes vast te naaien aan de achterkant, ik plak het met schilderstape vast. Werkt erg goed en is weer makkelijk te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gelukkig kan je langer genieten van dat schattige quiltje dan van jou gewassen ramen....donkere wolken hangen hier alweer om ons heen. En die lievert van een Gerda en al die andere web-loggers mis ook ik vreselijk, maar gelukkig hebben enkele alweer een blogadres!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een snoeperig hexagonnenquiltje is dit, en lief dat Gerda je ermee geholpen heeft. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet zo'n liefhebber ben van al die kartonnetjes (terwijl ik dan wel weer enorm lang met andere dingen kan prutsen) Voor die tas heb je er wel heel veel nodig, maar hij is wel leuk. Veel succes met je knie, ik hoop dat het snel beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ja dacht ik ook al: Je gaat met een kunstknie toch géén rare kunsten uithalen op een trapje om ramen te zemen?!
  De hexagonnen zijn erg leuk in je quilt, maar ook niet mijn ding.
  Beterschap met de knie, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. may day ...may day...hier is Brummen speaking!!!!
  Allse rustig hier...wel saai zonder blog..maar ik blijf hopen dat ik binnenkort weer in weblog land ben...;0)
  Ik heb even bijgelezen...jeetje een koninklijke knie...dan ga je toch geen ramen zemen??...!!!
  En...hoe is het met de gonnetjes??
  leuk werk hé...;0)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hé Jeannet,
  Zo weer even heerlijk bij je zitten koekeloeren en lezen! Zag dat Sint & Piet al bij de supermarkts zijn langsgeweest. Zijn ze ook bij jouw schoenen geweest??
  :o))))))
  Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat is dat een leuk hexagon quiltje, lief dat je zo maar een paar bloemetjes kreeg ! ! !
  Het tasje ziet er ook erg schattig uit maar 250 is wel erg veel, begin er maar gauw aan, misschien ga je het nog leuk vinden ! ! !

  Succes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ha ha Jeanet, ik volg alleen mijn man.......ik ook hoor!(in real life dan)
  Ik vond het wel een goeie...dus wilde even reageren en zie gelijk weer een nieuwe blog.....oh wat is bloggen toch verslavend eigenlijk.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet