Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 30 september 2011

Zonovergoten daagje met zwart randje

Woensdag hebben we het nuttige met het aangename gecombineerd. Het aangename was de quilthoeve in Naaldwijk.
Het zag er op deze zonovergoten dag heerlijk koel en gezellig uit, en sfeervol, heel mooi die stylinghoekjes, ben ik ook wel dol op.Oud blauw geschildert tafeltje, Mmmm, helaas niet te koop.....
Ik had een bon gehad van twee lieve Belgische meisjes ( en één klein meisje) die van de zomer in onze vakantiewoning vertoefden, heel erg aardig! het is moeilijk kiezen tussen een collectie stoffen waar je je vingers bij aflikt, ik in elk geval wel, het is helemaal mijn stijltje qua stoffen ( dat houd wel in dat ik er veel al in de eigen kast heb.....) maar gelukkig nog niet alles. Deze kaarten vind ik ook zo mooi. En gelijk het najaarsblad van Jeanne D, Arc meegenomen.
Najaar, dat was het ook in de prachtige tuin van Op Hoden Pijl  (klik) in Schipluiden, ik heb er al eens eerder over geschreven, zoooo sfeervol!
Heerlijke biologische lunch aan van die oude doorleefde eikenhouten tafels, dat is daar ook wel helemaal mijn stijltje.
En toen kwam het zwarte randje.........de kniecontrole na zeven weken, en dat viel ongelofelijk tegen, zacht uitgedrukt! De knie is helemaal niet goed .....de buiging is ver onder de maat, de strekking is totaal niet voldoende, ik heb niet genoeg geoefend, niet goed genoeg,verkeerde oefeningen gedaan....Ik weet niet of het nog wel goed komt, ik hoop het maar....knieeën inzetten kunnen ze, met alle respect, maar de nazorg vind ik zwaar pet. Laat ik er verder maar over ophouden.......Er zal nog heel veel gefietst moeten worden om tot een acceptabel resultaat te komen, ik ben thuis maar meteen weer begonnen.......
Iedereen een fijn weekend! het wordt een geweldig nazomerweekend, Nederland volledig op drift volgens de ochtendkrant.
Voor ons het laatste drukke weekend op de camping, en dan.....RUST!! tenminste, als je het oefenen niet meetelt dan.........vier weken lang iedere dag, zeven dagen in de week ieder uur een kwartier, volgen jullie het nog?

43 opmerkingen:

 1. He nee toch, wat is dat een strop! Had hij dan helemaal niks positiefs te melden, verdorie, heel veel sterkte! Denk maar aan de mooie lapjes als je op de fiets zit, wat je er allemaal van wilt maken, soms moet je eerst door het diepste dal gaan om op de top te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei oei,dat wordt oefenen tot het beter gaat maar zij hebben makkelijk praten hé.

  leuk uitje heb je gehad naar de quilthoeven en leuk gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat er zo'n domper op een leuke lapjesdag kwam. Geniet van je lapjes, maak plannen terwijl je fietst en beloon jezelf met regelmatig met die lapjes bezig te zijn. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tegenvaller!!!! Succes met trappen, en zoals Shirley al schreef, al fietsend kan je heel wat fantaseren over mooie lapjes en quiltjes!!
  Sterkte! en...... na regen komt zonneschijn!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei...dat zal je wel tegengevallen zijn! Ja, voor de Koningin wordt natuurlijk alles uit de kast getrokken...jij zult het op eigen (wils) kracht moeten doen. Neem wat leuke programma's op en kijk steeds een stukje onder het fietsen, dan is dat kwartiertje zo om! Of zet een mooi luisterboek op, of bel een vriendin onder het fietsen. Met een beetje leuke afleiding moet het lukken!
  Heel veel succes gewenst en wat is de quilthoeve een feestje om in rond te neuzen hè? Een zeldzaam mooie winkel voor Nederlandse begrippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Potverdorie! Ik had dit niet verwacht, je traint toch juist zo veel? Elk uur een kwartier? Er is geen weg terug meer, dus blik vooruit. Klip een standaard op je fiets en leg er een quilt boek op, kun je lekker bladeren of lezen! Prettig weekend, juud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Jeannet wat een bummer, heel veel sterkte met de km maken! Gelukkig schijnt het zonnetje en kanje daar tussen he fietsen door van genieten. Fijn weekend, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat balen na zo'n gezellige dag. Heel veel sterkte. Velen in blogland leven echt met je mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei, dat was niet leuk om mee te moeten maken!
  Heel veel sterkte!!! En hou tijdens het oefenen maar het gezellige van de vorige dag in gedachten; misschien helpt het.....
  Sterkte, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He jeetje, wat een tegenvaller zeg, terwijl je volgens mij (van wat ik er zo van lees) zo je best hebt gedaan. Geef niet op: het komt vast goed. Geniet in ieder geval ook van je mooie nieuwe aankopen. Veel plezier ermee en een fijn en zonnig weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oeh, dat bericht na al dat oefenen, hoop dat je, met al het oefenen wat je te wachten staat, de volgende keer een beter bericht krijgt.
  Wel proberen te genieten van de lapjes, en het prachtige weer.

  Fijne dag, groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat zo'n fijne dag met een domper eindigt. Ja er zit niet anders op dan te doen wat de dokter wil. Succes ermee en probeer zo optimistisch mogelijk te blijven. Je lapjes zijn in ieder geval mooi en de lunch zag er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bale !!! Waar je bang voor was is dus gebeurd. Heb je nog iets gezegd over het gebrek aan nazorg, duidelijke richtlijnen, Heb je het adres van de coach van Bea niet gevraagd(LOL).Want hoe nu verder, komt er nu betere begeleiding ? Het er niet bij laten zitten hoor. Het is jouw lijf jij voelt wat wel en niet kan. Geniet vooral van het mooie weer en de natuur . groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jakkes, wat vervelend voor je en je hebt nog wel zo goed je best gedaan, hopelijk zal het met fietsen snel beter worden.
  Mooie stofjes voor een lief quiltje.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Och wat een tegenvaller! Je mag je best meten met Bea. Waarom zou zij een betere behandeling (moeten) krijgen dan jij? Heel veel sterkte. Gelukkig hebben wij onze lapjes die ons door zware tijden helpen. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De behandeling is beslist dezelfde, alleen het nawerk moet je zelf doen met behulp van een fysiotherapeut.De dokter zei, niet genoeg geoefend, dat gebeurde bij mij bij de tweede knie en hij had gelijk. Maar het is goed gekomen, misschien een scharale troost.
  Groetjes Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou zeg, dat valt even tegen op z`n zachtst gezegd!Ieder uur een kwartier fietsen, alsof er 5 kwartieren in een uur zitten!
  Misschien toch nog wat tijd tussendoor voor de lapjes. Sterkte, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is héééél vervelend en een behoorlijke domper ...

  Maar kop op en maar weer oefenen en laat zien dat je beter bent als Beatrix ...

  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een slecht bericht, en wat een slechte nazorg! Schandalig.
  Mooie lapjes heb je erbij en sfeervolle plaatjes, dat kleine poppenquiltje, een schatje!
  Doe je best met fietsen, wat een ellende, elk uur een kwartier, knap dat je dat volhoudt. Veel sterkte!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geef de moed toch maar niet op hoor. En stap met een lach op je fiets, zet terwijl wat vrolijke muziek op zodat je tochtje van een 15min/u een beetje sneller gaat.
  Wat moet je je down hebben gevoeld naar zulke commentaar.
  Kop op meid.

  Groetjes,
  Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel veel sterkte Jeannet. Het duurt nu misschien wat langer, maar het komt echt goed! Heb je nog geinformeerd naar het auto rijden? Ik hoop dat je dat snel weer mag.
  Geniet van het week end, lekker op je landgoed met een handwerkje tussen het fietsen door!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een naar bezoekje aan Delft.
  Mijn DD oefende na haar knieoperatie drie keer per week bij de fysio en kreeg daar advies hoe verder.
  Heb jij niet zo iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. he gadver...dat is balen!!!..zo zie je maar weer..maar kom op blijven fieten..en oefenen het is nog niet opgegeven toch!!
  en als je een lief plaatje wilt zien!!...waar je van opfleurt!!!...kom je maar even bij mij langs.op http://kijkdaaris.blogspot.com ...ja je leest het goed ik ben weer in de lucht!!!!
  Fiets ze....;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een akelige tegenvaller! Elke uur een kwartier lijkt me een zware opgave, en ik wens je veel sterkte!
  Dus dat wordt 1 kwartier fiets, 3 kwartier lapjes....ja?
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dag Jeannet,
  Nog even volhouden, komt allemaal goed, alleen wat later. Ziet er best flitsend uit op die home trainer! Bel je volgende week, kletsen we even bij. Wens je een fijn weekend! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ach,wat een domper...
  Maar ga alsjeblieft hard fietsen en al die oefeningen doen dan komt het vast nog goed,zet hem op Jeannet!
  Toch een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. lieve Jeannet, je hebt mij wel heel erg bang gemaakt want er wacht mij ook zo een ingreep . Wens je alvast nog veel moet toe en een voorspoedig herstel

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik had je mail al beantwoord en zoals het lijkt, treft de fysio blaam, maar daar schiet jij niets mee op. Nee jij zit met de gebakken peren (of pruimen of appels, hoe je het maar wilt noemen. Goede nazorg bij knie operaties is zo belangrijk, er moet een heel goed train schema opgesteld worden !! Heeft de arts je de oefeningen verteld die je moet doen of hoef je alleen maar te fietsen? Hou je er maar aan, dan nu maar iets meer tijd kwijt aan oefeningen maar je hebt er daarna wel plezier van (ook al zie je dat nu niet zo). lekkere lunch zie ik daar op de tafel staan en wat heb je een mooie aankopen gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Jeannet, over je knie zullen we
  het maar even niet hebben (je weet al,
  dat ik echt met je meeleef...), maar
  die stofjes van de Quilthoeven, en
  vooral ook die kaarten: prachtig!!!
  Probeer een beetje te genieten van het
  mooie weer en je nieuwe aankopen,
  tussen het oefenen door!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, dat wordt zwaar voor jou, maar ik hoop dat je dan wel een goed resultaat krijgt en ja die winkel is heel slecht voor de portemonnee, maar wat is tie leuk! Dat blad ligt vanmiddag hier op mijn tafel buiten, samen met wat borduursteekjes, dat wordt dus genieten! Ik ken dat eethuis niet, zal John er mee naar toe slepen, ziet er zalig uit! Fijn weekend, knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh bahhhhh wat een tegenvaller Jeanet, toch hoop ik dat het goed gaat komen. NOG meer oefenen????

  Sterkte

  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hey pechvogel,

  zullen we samen fietsen ?Ik heb mijn hometrainer regelmatig voor de tv staan of met een muziekje op want het is gewoon ongelooflijk saai.Wat mag je nog meer aan oefeningen doen ?Zeg dat omdat ik er na 20 maanden en 2 fysiotherapeuten achter kwam dat ik foute oefeningen deed.Moet nu naar een sportfysio,niet om topsporter te worden maar om die spieren te oefenen die een algemene fysio overslaat.
  dikke knuffel
  Geke
  stitchesandbeads.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jeetje, wat een vette pech Jeannet. Maar er komt een dag, en dan krijg je een beter gesprek en dan zegt die meneer Driessen, dat het wel goed is en dat je goed je best hebt gedaan!
  Zet em op hè en doe wat Shirley zegt, tijdens het fietsen en oefenen aan prachtige lapjes en quilts en zo denken! Schiet de tijd lekker op.

  Fijn weekend,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hi! Greetings from Finland! I LOVE your blog! The quilts are fantastic!!!! It's so nice to find other quilters from other countries!! Have a nice day! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. O Jeannet, wat vervelend zeg!
  Gelukkig heb je mooie lapjes om de gedachten wat te verzetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik had je al gezegd hoe erg ik het voor je vindt... wat een ellende allemaal hé? Dit is toch echt niet wat je in gedachten had toen je op ging voor je nieuwe knie.
  Hopelijk heb je ondertussen weer wat moed kunnen verzamelen om er nogmaals tegenaan te gaan!!
  Zet hem op hoor!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dat is met recht een zwart randje, denk ook eigenlijk stiekem wel dat de koning ook geen 7 weken heeft hoeven wachten op een controle. Daar ben jij natuurlijk niet mee geholpen.
  Maar deed jij niet graag fietsen? Kan jij ook fietsen en een film kijken? Misschien kan je op die manier de nodige fiets tijd door komen want tja binnen fietsen is altijd een stuk minder leuk dan buiten fietsen. Voordeel is wel je kan met alle weer typen fietsen zonder dat je daar last van hebt.
  Probeer voor je een beetje de positieve kanten te laten zien de negatieven zijn al zo duidelijk. Kom op Jeannet je kan het om aan iedereen te laten zien dat je het nog beter kunt dan "haar" {zij maakt echt niet zulke mooie quilts}

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Aj, dat is even balen, zeker als je denkt dat je het allemaal goed hebt gedaan.Gelukkig blijft het nog even mooi weer en ik zag dat jij ook een 'binnenfiets' hebt.
  Ik zou zeggen, laat de moed niet zakken, wij helpen je er wel doorheen...;o)
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 39. O wat zware tegenvaller zeg, nu maar goed oefenen. En minder dan Bea ben je mal je bent net zoveel hoor. En dat op dezelfde dag dat je een bezoek hebt gebracht aan een prachtige winkel dat is dan ook weer leuk en wat een verwennerij en wat heb je daar mooie lapjes en spullen gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. je hebt zoveel reacties dus misschien geef ik nu een dubbel advies, maar waarom ga je niet naar de fysio. Die kan je daarin ondersteunen. Op een of andere manier willen de specialisten niet doorsturen.
  Geniet verder van het mooie weer en natuurlijk de lappies.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Getsie Jeannet, wat een tegenvaller
  denk je dat je zo je best hebt gedaan.
  Maar ga gewoon door met oefenen, je kunt het en.... het komt goed!!!

  Groetjes, Annie K.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Gètver..... nou daar ben je dan mooi klaar mee!! Gelukkig dat je straks qua camping in een rustiger vaarwater komt.
  Hopelijk gaat al dat sporten je helpen.
  Wie weet Jeannet heb je straks niet alleen een goeie knie maar ook nog een atletisch sportlijf...;o))
  Ennuh.....de koningin heeft dan wel een coach maar jij (wij) hebben het quilten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. He jakkes...nou is dat waar je bang voor was uitgekomen! Ik duim voor je dat alles goed komt meid --- oefenen, oefenen, oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet