Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 17 oktober 2011

collectors item!

Jaaaaaa, ik heb het allereerste boek van Kathleen Tracy! Dank zij een aardige blogster die mij er op atttent maakte, en toen het me niet lukte om het te bestellen heeft ze het ook nog voor me besteld! Ik wilde het zo graag hebben, ik ben echt een hele grote fan van de quiltjes van Kathleen.
Er staan weer zulke leuke dingen in, haar stijl en kleurgebruik vind ik subliem, ik zie ook in al die quiltjes vaak dezelfde stoffen als die hier "ter kaste en lade liggen" ( deze pop staat overigens ook op de To Do list...)
Wat ik zo ontzettend knap vind van haar quiltjes en ontwerpjes is dat ze van een eenvoud zijn, en niet een bedrieglijke eenvoud, nee, echt een eenvoud, dan kijk je er naar en dan denk ik, jeetje, hoe doe je die schuine streep? en dan blijkt ze er weer een verrassend eenvoudige manier van te hebben om het in elkaar te zetten.
Ik heb nu alle vier haar boeken in mijn bezit en ik ben er echt hartstikke blij mee. Meer en meer kom ik er achter dat juist die eenvoudige ontwerpen me het meeste aan spreken.Het gaat om de stoffen en de kleurcombinaties die je er mee maakt.Ik zie veel poppenquiltjes de revue passeren, en allemaal even mooi, hou me ten goede, maar de eenvoud en de charme van de quiltjes van Kathleen is voor mij onovertroffen.
Ik kon het niet laten, ben meteen begonnen aan een klein prairyquiltje, Deze quiltjes werden door de kinderen van de pioneers gemaakt om ervaring op te doen in het naaien.Ik heb mezelf laatst een ienieministrijkijzertje cadeau gedaan, scheelt in het opstaan voor de grote strijkbout en is uitermate geschikt voor deze kleine quiltjes.
En voilla! dit is het geworden, meer dan simpel, supersimpel! Maar geloven jullie het als ik zeg dat ik er gewoon wég van ben? flieft op? die kleuren, en die simpele blokjes, gewoon 2 x 18 blokjes van 2.5 inch, 18 blokjes kleur en 18 blokjes licht. Verrassend eenvoudig, dat is nou echt zo,n projectje voor al die oma,s met de kleinkinderen die iets willen leren quilten, zeer eenvoudig maar toch een leuk resultaat.Meteen met de hand doorgequilt, gewoon rechte lijnen, prima!
En ja, dan past het zomaar weer in mijn poppenbedje.Zelfs de kleuren passen er perfect bij, bedje is ook zalmroze met een blauw randje.
Voor alle beginnende quiltsters die mijn blog lezen( en ook voor de gevorderden) meteen beginnen aan zo,n schattig prairyquiltje, zoek in de scrapjesdoos en leef je uit! de maat is 42 cm vierkant.Zo klaar, weekendprojectje.Zie ik ze voorbijkomen de komende weken?
Ik kreeg veel vragen over mijn knie, ik zal het jullie na 27 oktober vertellen, dan moet ik weer terug naar Delft, als ik nog welkom ben tenminste, want het laatste bezoek was geen onverdeeld genoegen en dat heb ik schriftelijk laten weten. Eerlijk gezegd is het nog lang niet goed genoeg qua buiging en strekking, maaaaar!! de fietsenmaker heeft ( hopelijk tijdelijk....) een verlaagde crank op mijn fiets gezet, en gisteren moest en zou ik op die fiets, viel niet mee, erg stug allemaal, slechts 2 x 4 km ipv 40, maar het begin is er! Alles beter dan die hometrainer.Ik kan jullie niet zegggen hoe gelukkig ik was, de héérlijke koeienlucht, de zwanen die langs vlogen, de mist en de avondstilte, wat heb ik het gemist,voor mij is fietsen echt mijn leven ( samen met quilten)! Iedereen een fijne herfstvakantieweek.

51 opmerkingen:

 1. Zie na mijn bedje nu ook die van jou met een quiltje, heerlijk om te doen deze kleine quiltjes.
  groet Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ik je zie fietsen ben ik dus jaloers, iets wat ik twee hele zomers niet mocht, maar ik hoop voor jou dat het beter werkt dan die home trainer! Je quiltje is schattig en de kleuren helemaal jij, ik ben ook nog steeds bezig aan een Amish poppenquiltje, zal proberen binnenkort er weer aan te werken. maar heb eerst twee andere dingen die moeten worden gedaan! Fijne week, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief quiltje!
  En wat goed dat je weer een beetje kunt fietsen! Heerlijk, geniet ervan!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk dat je weer op de fiets kon!
  het boek is geweldig, net als je quiltje! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha ..wat goed !!! je fietst weer..lekker in de buitenlucht...zo ga je elke keer weer een stapje vooruit!!..;0)
  Wat een snoezige poppenquiltjes staan er in de boeken hé...en jij bent gelijk maar aan de slag gegaan...met een hartstikke leuk resultaat!!
  Fijne dag..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als oud hoofdverpleegkundige kan ik tegen de artsen alleen maar zeggen zie een klacht als een kans niet als een bedreiging. Dat geldt trouwens voor iedereen.
  Wat leuk voor je dat je nu alle boeken hebt. Ja, eenvoudige patronen geven een prachtig effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeannet op de fiets, dat is niet niets!!!
  Dat is een super groot bericht!!! Nu fietst zij met haar nieuwe gewricht helemaal naar Maastricht!!!

  Helemaal top!!! En die mannen in Delft kan je wel aan!!!
  Geniet maar lekker van je complete KT-serie!!!

  Groetjes, Hubertine

  ps ik had nog een boekenbon en heb mijzelf, n.a.v. één van jouw vorige blogjes, verwend met het appeltaarten-boek!!! Heeeeerlijk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig quiltje is het. Juist de charme van de eenvoud is onovertroffen. En dat geldt niet alleen voor quilts. Dat geldt voor het hele leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hej Jeannet,
  Mooie boekjes, helemaal de sfeer van "het kleine huis op de prairie". Leuk is je quiltje geworden!
  Ga je vandaag weer een stukje fietsen?
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Jeannet, wat een leuk quiltje heb jij weer gemaakt ,mag ik vragen wat de maat is?
  Ik heb in 2003 het boek Patchwork Quilts for the dolls'house gehad van mijn moeder (die is in 2007 overleden)ik moet daar eens vlug wat uit gaan maken, maar volgens mij zijn jou quiltjes wat groter.
  Heerlijk dat jij weer buiten kan fietsen , geniet er dus vandaag nog maar flink van want volgens de voorspelling wodrt het de komende dagen weer knudde met een ritje.
  Hopelijk krijg jij 27 oktober beter bericht dan de vorige keer.
  Groetjes Meriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hé haar boekjes,ik heb het vorige week ook in de bus gekregen.Maar jij hebt er al eentje af,en ja eenvoudig maar ooo zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gááf dat je de boeken nu compleet hebt. Ik heb een CD van het 1e boek. Wat een schattiug quiltje heb je gemaakt, helemaal (ook) mijn kleurtjes.
  Succes met je knie-perikelen. Groot gelijk dat je geschreven hebt over je klachten.

  Fijne dag, geniet van de herfstvakantie. Hier moeten de kinderen nog een weekje naar school.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe dom kan een mens zijn kijk ik nog even naar dat leuke quiltje en zie ik de maat er staan .
  Nou ja maandag morgen dip denk ik of zou het toch de ouderdom zijn .
  Groetjes Meriam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat fijn dat je weer kunt 'echtfietsen'. De afstand is nog niet zo belangrijk. Het begin is er.
  Dat lijkt me een geweldig boek met poppenquiltjes. Je eerste is helemaal geweldig geworden Jeannet.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi boek. Fijn dat je het hebt kunnen krijgen. De poppenquiltjes zijn erg leuk. Hoe heerlijk is het om na zo'n tijd weer te kunnen fietsen, al is het maar een klein stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Op de rommelmarkten zie ik vaker poppenbedjes staan. Maar met een kleinzoon heb ik toch meer aan een tractor of iets dergelijks. Maar nu weet ik het zeker, ik ga toch zo'n bedje opscharrelen en dan ga ik er van die mooie dekentjes voor maken. Blijf fietsen, je wordt er supervrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk dat je weer kunt fietsen! Je bent weer mobiel! Wat een bofferd ben je dat je dat mooie boek hebt kunnen bemachtigen. Het is inderdaad een erg leuk quiltje, juist door de stoffen te laten spreken!
  Fiets ze, ik hoop voor je dat het voorlopig droog blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk joh dat je weer kan fietsen,ik ben zwaar jaloers .Heb op mijn hometrainer na een kleine 2 jaar alle dr Phil en Oprah afleveringen wel gezien .Zet hem op in Delft,kan alleen maar zeggen dat jij je ook goed bij een arts moet voelen.
  Enne je quiltje is beeldschoon.
  dikke knuffel
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heerlijk Jeannet dat je weer op je eigen fiets de buitenlucht kon opsnuiven. Het was er ook echt weer voor.
  En wat een schatje van een poppenquiltje. Ik heb er nog een liggen en zal hem eens rap afmaken. Nog maar de helft te quilten!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een fijn bericht dat je weer kan fietsgenieten....
  Geweldig die kleine prairiequiltjes... ben verliefd!!!
  Sterktegroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die prairy quiltje vind ik ook zo mooi, zelf heb ik het boekje "Twenty little patchwork quilts" van Gwen Marston and Joe Cunningham, daar staan ook leuke poppen quiltjes in!!!

  Heel goed van je, dat je fiets in de buitenlucht, lekker door de frisse lucht, en veel gezonder!!!

  Geniet vandaag maar van het mooie weer!!!!!!

  Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hi Jeannet, I now have all four Kathleen Tracy books too!!! I got my copy of the first one from Book Depository. I was so happy to get it as I thought it would never be available again!

  Hope your knee continues to improve.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed je weer op de fiets te zien. Heerlijk toch althans zo als het de afgelopen dagen was. Geniet ervan.
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ohhhhh, waar heb je het boek gevonden??? Ik ben ook al zoooo lang bezig om te proberen mijn verzameling compleet te maken. En het wil maar niet lukken.

  Ben benieuwd naar je ontvangst in Delft!

  gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuk quiltje. Moet me echt inhouden om er niet aan te beginnen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat heb je weer een leuk boek erbij en het quiltje is schattig geworden.
  Als die arts een zure man is en niet tegen kritiek kan, dan moet hij een ander beroep kiezen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Geweldig zijn haar boeken nietwaar? Ik heb ook alle 4 de boeken, okee het eerste heb ik als ebook gekocht en daarna helemaal zelf uitgeprint en zit nu mooi in plastice mapjes in een klapper, dit omdat die 1e uitverkocht was als boekvorm), maar ik heb hem dus wel hihihi ....
  Trouwens wordt eens tijd want ik heb uit alle 4 nog niets gemaakt LOL
  Ik vind je quiltje geweldig mooi geworden !!
  Ik had je al terug gemailt over je fiets... meid geweldig zolang je het maar rustig opbouwd en ik ben erg benieuwd wat de arts te vertellen heeft ls je terug moet komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. een schattigquiltje is dit geworden heb zelf nog een leuke poppenwagen een semi antieke ga er eens over nadenken.

  enne fietse he? elk dag een stukje verder .
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. HOI

  wat een schattig boekje weer!
  het appeltaartenboek heb ik gisteren op de herdersfair in Balloo aangeschaft, ook geweldig.
  de poppenquiltjes zijn prachtig.
  lekker om deze dagen weer te kunnen fietsen! heb je al een spinnewiel op de kop kunnen tikken?
  Net zo verslavend als quilten kan ik je zeggen.
  Fijne week!!
  groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lekker dat alles een beetje meezat. Het weer, stukje fietsen. Boek binnen en al een schattig/mooi quiltje af :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Fijn dat je weer buiten hebt kunnen fietsen!
  Wat een snoepige en popperige quiltjes... Toch zou het mij heel veel tijd kosten....

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heerlijke dag om te fietsen gisteren kan je weer wat conditie opbouwen.Wat een schattig quiltje en wat werk je toch snel. Ik heb er 3 van Katleen Tracy ik mis alleen nog Prairie Children. American Doll Quilts is trouwens weer te koop bij Bookdepository en ze sturen het nog gratis op ook de prijs is 17,14 groetjes Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geniet weer lekker van het fietsen Jeannet....ook in deze tijd van het jaar zijn er prachtige dagen die een paar mooie uurtjes hebben en zo`n kwartiertje is toch genoeg voor het eerste.......wat zul je blij zijn..... en die boeken zijn geweldig en de quiltjes erin schitterend....die jij nu gemaakt hebt is zo leuk!!...prachtig zulke leuke kleuren en stofjes....maak eigenlijk al een hele tijd van die kleintjes en die zijn ook veelzijdig inzetbaar...heel mooi gedaan!! groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hello....I love Kathreen's books also....from the begining I have been a big fan!

  Your doll quilts are darling.

  Now--- as far as your knee, hope each day gets better for you. Cute picture of your outside fall adventure riding your bike..:)

  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Gefeliciteerd met je nieuwe boek, wist dat deze opnieuw uitkwam, heb het boek ook besteld bij de boekhandel, want dat kon, maar ik bleef er maar op wachten en het eind resultaat is dat het weer niet leverbaar meer is.
  Mis alleen deze nog.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Vergeet ik eigenlijk te reageren op die geweldige mijlpaal die je nu al bereikt hebt om op eigen fiets een stuk te fietsen.
  Die koeienlucht die mag je van mij dar houden de rest vind ik ook mooi om te zien.
  Nogmaals groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi Appelmevrouw!

  Leuk om te lezen dat al zoveel quiltsters het appelboek hebben aangeschaft. En wat een schattig poppenquiltje heb je even snel gemaakt. Geniet lekker van je fiets, vier de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. In de eerste plaats: wat heerlijk om
  je weer op de fiets te zien zitten,
  Jeannet! Je geniet zichtbaar, dat doet
  me goed! En hoe verleidelijk, die
  poppenquiltjes. Ik moet er echt aan,
  want ik heb nog een schattig rieten
  poppenwagentje, en als over een jaar
  of zo Floor kan lopen, zie ik het
  al helemaal voor me: achter dat wagentje met erin een quiltje, en
  natuurlijk ook zo'n pop! Het staat op
  de lijst...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat goed dat je weer op de fiets zit. Het moet heerlijk voelen en het weer zat ook nog een beetje mee dus dubbel genieten. Ook goed van je dat je een brief geschreven hebt, ben benieuwd naar de reactie en dan het boek helemaal te gek. Ik heb hem ook besteld want ik ben er ook helemaal weg van, van Kathleen Tracy dan en haar boeken en de eenvoud van de patronen, vind ik ook zo mooi. De stoffen doen al zoveel. Leuke quilt heb je ook gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat fijn dat je weer "buiten"kunt fietsen. Je quiltje is weer heel mooi. Ik heb het boek als laatste (dat zei de verkoper) vorig jaar in Veldhoven gekocht. Ga er nu ook iets uit maken. Heerlijk. groetjes, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een prachtig boek, daar ga je vast veel plezier van hebben. En wat heerlijk dat je weer even op de fiets zat! Er gaat toch niets boven de frisse buitenlucht en de wind door je haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Veel succes met fietsen!
  Dat quiltje is inderdaad schattig geworden.
  Heb al heel lang zo'n quiltje opgespeld liggen, maar nog niet aan begonnen.
  Leuk dat je via je webloglezers weer een fijn boek rijker bent geworden.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Het quiltje is kei leuk helemaal in 'Jeannet sfeer'. Maar fietsen...dat was een feest. Heerlijk zeker met die heerlijke herfst luchten.
  Geniet dat versnelt het 'oprek proces'.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een geweldig boek zeg! En ik ben het wel met je eens hoor... een quilt hoeft helemaal niet vol te zitten met allerlei ingewikkelde patronen. De kleuren doen het 'm! En de jouwe is heel erg mooi geworden!!!
  Fijn dat je er weer even op de fiets op uit geweest bent... het was ook zúlk heerlijk weer! Daar knapt een mens helemaal van op hé?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 45. helemaal waar: de eenvoudige patronen in de quilts zijn vaak de mooiste, de kleuren doen het hem en die heb je weer goed getroffen!!!
  Erg leuk geworden, op naar de volgende en of ik ook...??...nog even over denken......;)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Een mooie aanwinst zo'n prachtig quiltboek, je poppenquiltje ziet er schattig uit ! ! !
  Blij te horen dat je weer op de fiets kunt stappen, ook als is het maar een klein stukje.

  Met onze kipjes gaat het prima ! ! !

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ja ik heb ook 2 van haar boeken ze zijn enig. Je quiltje ook. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Schitterend om je te zien fietsen.
  En helemaal goed dat je de simpelste quiltjes het leukste vind, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat goed dat je deze gevonden hebt. Ik heb wel de .pdf versie en heb 'm zelf uitgeprint en ingebonden. Succes met je knie!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Fijn dat je weer fietst en bedankt voor het schattige poppenquiltje ga ik echt uit proberen.
  Ben een echte beginner hoor.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet