Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 11 november 2011

Beloofd.....

Deze had ik jullie nog beloofd. De echte helemaal Affo van het krea doe weekend! De afwerking neemt altijd meer tijd in beslag dan je zo op het eerste gezicht zou denken, alleen die knoopjes allemaal aannaaien al. Nou vind ik dat altijd een naar werkje, knoopjes aannaaien, altijd prik ik in het verkeerde gat, of ik vind het gaatje niet en prik tegen de knoop in mijn vinger, enfin, er is erger leed zullen we maar denken. Ik heb dit keer veel geappliqueerd op de naaimachine met een piepklein zigzagje en ik moet zeggen dat ik het zelf erg mooi vind, komt mooi plat er op te liggen. Ik ben er helemaal tevreden over en het hangt al op een leuk plekje in de kamer, kleurt helemaal goed bij mijn wijnrode wintergordijnen.
Deze klosjes scoorde ik van de week ergens in een winkeltje vol brocante, altijd leuk om een schaartje in te steken en cadeau te geven bij de naderende sint dagen, ik ben tenminste al op jacht naar leuke en originele cadeautjes.
Want, het is weer zover! Diewertje Blok is weer op de buis!! en dat is de enige tijd dat bij ons de buis, of moet ik nu zeggen, het platte scherm, aan gaat vóór het acht uur Journaal, en dat het warme eten wijkt voor de zuigende kracht van dat scherm,want zoonlief mag dan wel al 12 zijn.....het blijft een leuke traditie om Diewertje de sinterklaasperikelen te horen vertellen. Er stond een heel stuk over in de krant, hoe vieren we Sint? Hoe houden we de warmte er in en de commercie er uit? Kan dat eigenlijk nog wel?
Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook wel eens moeilijk om er een leuke en zinvolle invulling aan te geven, zonder dat er megaveel gekocht wordt om een hoop cadeautjes te hebben waar je eigenlijk niets aan hebt en wat mettertijd verdwijnt in de grijze bak, en ik betrap mezelf er ook op dat ik bar weinig wensen heb, althans niet de wensen die de Sint kan vervullen, we zijn al overal in voorzien..........Dat geld ook voor de overige gezinsleden, zelfs zoonlief weet niets te wensen, en manlief al helemaal niet! Tevreden mensen dus blijkbaar. Lieve kleine cadeautjes met een gedicht vind ik eigenlijk het allerleukste, zo,n klosje bijvoorbeeld, je zal het toch maar krijgen.....?
En dit beeld gisteravond  deed me ook weer zo aan sinterklaas denken. Zie de maan schijnt door de bomen.......prachtig gezicht, feestje om dan op het platteland te wonen.Je beleeft de seizoenen zo intens.
Ik doe mijn best om een leuk sinterklaasquiltje te maken! eigen ontwerpje, van de week s,nachts in bed bedacht toen ik niet kon slapen ( dat heb ik zo rond sinterklaas.......dan hoor ik van alles in en om het huis....) met applicaties en stitcheries van de liedjes, klein quiltje, ong. 60 x 60 cm,grote klus, uitproberen, zeker niet klaar voor de komst van deze Sint, maar wel voor volgend jaar, als het helemaal lukt en naar mijn zin is deel ik het patroon met jullie!!Goed weekend iedereen, hier is het de afgelopen week geweldig weer geweest, niets van de mist gemerkt,heerlijk zonnig, van mij mag het zo nog een poosje blijven.

36 opmerkingen:

 1. Wat een lief quiltje en zo mooi, warm rood. Mijn lievelingskleur, en met de winter en de decembermaand voor de deur doet dat het echt geweldig in huis. Lekker knus, blijft altijd leuk.
  Die klosjes zijn ook niet te versmaden!
  Een gezellige tijd gewenst! Met al dat moois aan huisvlijt komt dat helemaal goed!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  http://dezondagssteek-jeanneke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannende tijden Jeannet en een gezellig blogje met die primsneeuwpoppekes hebje gemaakt. Zou het er dan toch van komen dat we een Jeannet Designs gaan krijgen, het word vandaag hier ook weer zonnig hebben ze beloofd, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Jeannet, wat is je quilt mooi geworden! Een leuk begin van mijn ochtend om zo'n gezellig blogje te lezen. Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een schattig quiltje Jeannet. Nou of je 12 of 52 bent hier zitten we rond 17.40 uur aan de buis. De kids lachen zich een hoedje maar wij zitten klaar hoewel we niets aan Sint doen. Ja op het kopje koffie met lekkernijen na dan want dat laat deze 'zoete meid' niet lopen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattig geworden en ja knopen aanzetten is een hele kunst! LOL! Ik heb een handig voetje aan Ome Jan en dan doet die het voor mij, maar de knoop aan mijn winterjas, zal ik helaas zelf eraan moeten zetten! Hier ook niets te wensen, maar een mooi/goed boek is altijd goed toch, warme chocolademelk erbij, dik stuk speculaas en wat kaarsjes en het is heerlijk samen! Geniet van het weekend, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vrolijke sneeuwmannetjes!!!..en wat heb je dat weer snel gedaan...;0)
  mooie klosjes ..(leuke lappies daar weer achter)...en ach Sinterklaas is zo gezellig!!!...
  Morgen komt Sint langs ons huis....spannend!!!!!...;0)
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi; Wat grappig zeg; al die sneeuwmankoppies...En helemaal de kleuren waar ik van hou! En wat maak je dat weer even snel.De sintquilt klinkt erg leuk...kan me wel iets voorstellen van een maan en bomen, open haard( logcabin toch?),schoen met peen etc..
  ben benieuwd!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je quiltje is leuk geworden. Een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig quiltje en wat ben jij een bofferd dat je genoot van de zon! Hier in NH was het alleen maar mist......:(
  Onze kleinzonen zitten ook aan de buis gekleefd, alhoewel het ook de nodige onrust met zich mee brengt!!!
  Helemaal in paniek omdat de kadootjes weg zouden zijn....zouden de programma's rond de Goedheiligman weleens pedagogisch getest worden????
  Mijn dochter praat zich de blaren op de tong om sommige zaken van de tv recht te praten voor de ukken, en dat is toch weleens jammer!!
  Even in een kritisch noot in een gezellige tijd......
  groetjes,Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is je sneeuwpoppen quilt mooi geworden ! Wij doen niet aan sinterklaas, hopenlijk op een dag weer als er kleinkinderen zijn hahaha....
  Oeps .... daar maar even mee wachten, eerst kijken of vandaag alles goed gaat op de trouwerij van zoonlief LOL
  Zal me maar eens aan gaan kleden hihihi ....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Brrr... nou hier vind ik het vandaag koud hoor! Ben bang dat het niet meer lang duurt eer de kachel aan gaat..

  Ook hier een enorme trekpleister, die platte kast onder etenstijd. Maar ja.. onthouden wil je het ze ook niet hé? Vanmorgen stond er trouwens een toch wel klein beetje triest jongetje in de gang, op weg naar school: 'Ik maak me toch wel een beetje zorgen mam.. hoe moet dat nu met al die cadeautjes.. als alle pieten nu toch maar met de speedboot komen.. anders kan Sint nóóit bij iedereen cadeautjes brengen... :o('

  Wat een impact heeft zo'n programma hé? ;o)

  Fijn weekend en geniet van de intocht morgen! Gewoon gezellig, met z'n drietjes. Kopje warme chocolademelk, taaitaaipopje, speculaasje... Knus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk warm "Winterquiltje" en Sint weet vast wel hoe het een gezellig avondje kan worden, heb vertrouwen!
  St. Maartengroetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een prachtig quiltje geworden. Helemaal mijn kleuren. Sinterklaas slaan we hier over, maar ik heb nog wel fijne herinneringen aan het feest in mijn jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat leuk is je quiltje geworden! je bent altijd supersnel. door het sinterklaasjournaal (jongste hier ook 12) is m'n eten gisteren aangebrand :-) gelukkig was het nog wel eetbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed gedaan Jeannet!! Leuk ook met die knoopjes en ja, ik vind het ook altijd een snert werk om allemaal knoopjes op te naaien....maarre....het staat altijd zo leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een sinterklaasquilt.....dat lijkt me leuk... in Wales hebben ze nog nooit een sinterklaas gezien, en ik mis hem elk jaar weer!
  Je sneeuwpoppetjes zijn heel erg leuk geworden. Daar word je helemaal blij van!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Och Jeannet, wat een geweldig quiltje! (Daar moet je die gaatjes in je vingers maar even voor over hebben hoor) Ben heel benieuwd naar wat je vannacht bedacht hebt; niet geslapen maar toch een nuttige nacht geweest dus. Bij ons zijn de gedichten inmiddels ook belangrijker dan de cadeaus. We spreken een klein bedrag af (10 euro)maar er worden wel de prachtigste gedichten bij gemaakt; hiervoor worden het hele jaar door al aantekeningen gemaakt door iedereen. Alleen voor Anna en Emma maken we natuurlijk een uitzondering > die krijgen gewoon lekker veel cadeautjes. Ik verheug me er nu al weer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je quiltje is prachtig!!!
  Ja gezellig de sint weer in het land!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een lieve sneeuwmannetjes! Enne... Sinterklaas vind ik helemaal geweldig!!! Wij gaan het twee keer vieren met allebei de familie's. Niet met superveel kadootjes, maar gewoon een avondje gezellig bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik weet wel, wat jij het liefste wilt:
  spulletjes voor het maken van een quilt
  en al moet je de sint-quilt nog knippen met je schaar,
  het kerstmannen-quiltje heb je toch
  mooi al klaar!
  Ik ben wel benieuwd hoe je eigen
  ontwerp eruit gaat zien,
  dus...volgende week op je blog,
  misschien?
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat kijken die sneeuwmannen heerlijk ontdeugend! Ik vind het een geweldig quiltje geworden! Mooie klosjes, die vindt je nog maar zelden en inderdaad een enig cadeautje! Het hoeft allemaal niet groot, groter, grootst, het is volgens mij nog steeds het gebaar dat telt....(ouderwets hè?)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh Jeannet, wat een dot van een quiltje! En nu zit je met een Sinterklaas quiltje in je hoofd of is het daar inmiddels uit en ben je al weer flink aan het werk? Knap hoor en ik ben reuze benieuwd.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lovely post Jeannet. Love your snowman wall hanging so inspiring!

  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach, wat een leuk quiltje is dit geworden.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Jeannet, leuk quiltje met die sneeuwpopkopjes die nieuwsgierig over de rand kijken.
  In het weekend plaats ik nog een leuk berichtje over Sinterklaas en heel veel leuke spulletjes die bij deze tijd horen.
  Je kunt het vinden op mijn nieuwe blog bij detantevantjorven.blogspot.com
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat is het een lieverdje geworden, hij is prachtig. Dat met die knopen heel herkenbaar. Wensen die heb ik ook niet veel en zo'n prachtig klosje cadeau te krijgen is zeker een feestje op zich. Ik vind het een heerlijke tijd die eraan komt voor mij met heel veel herinneringen aan mijn dierbaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dat jij op jouw leeftijd nog wakker ligt van de Sint! ;)
  Ik moet wel wennen aan de nieuwe versie... Bram was voor mij toch de enige echte Sinterklaas! En dan ook nog een nieuw paard... Gelukkig staat Amerigo hier vlakbij in de wei :)
  Ben benieuwd naar je Sinterklaas-quiltje... Ik zal morgen mijn Sint-kussen weer tevoorschijn halen.
  Ik vind je kouwe-kerel-quiltje helemaal geweldig!

  groetjes, Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk die sneeuwmannen die over het randje kijken.
  Ook leuk stapeltje stofjes wat daar ligt.
  Nieuw project?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een mooie quilt is dit geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat is je quiltje leuk geworden
  Enig blogje heb ever genoten en wat een mooie lapjes
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. I just love this snowman little quilt can you tell me whose pattern it is I would love to make it too!
  thanks!
  Kathie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. c'est très très joli ! j'adore !!!!! bonne journée à toi ! bis, claire

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet