Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 7 november 2011

Krea Doe

Het was een heerlijk Krea Doe weekend, niet in Utrecht, maar gewoon op Voorne bij Els, eerst de quiltkwebbelochtend afgelopen vrijdag  waar we dit leuke speldenkussentje in een roestig bakje maakten. Is het een schatje of niet? Helemaal weer "Elzig" met die folk art stofjes.
Ze had van alles leuks meegebracht uit Amerika, schattige cadeautjes voor de sint, ook in die folk art stijl. En een nieuw kerstsokkenpatroon, Happy Xmas, ik had het zelf kunnen bedenken als Els het al niet gedaan had! Enfin, dit moet nog gaan lukken voor de kerst,ik weet nog wel vorig jaar toen moest ik 24 kleine sokjes maken voor de adventboom, pfftttt, maar leuk dat ze uiteindelijk zijn geworden, ze staan hier (klik)
Ik heb al één van de sokken af van de negen, deze lijkt heel groot, maar hij meet ong. 20 cm.
En toen zaterdag weer op een warme novemberdag naar het sfeervolle sneeuwmannenhuis om een sneeuwmannenquiltje te maken. Ik vind het heel wat, een workshop, raak altijd een beetje de kluts kwijt tussen het kwebbelen door,wat neem je mee voor stof, wat je wilde ligt meestal thuis, altijd vergeet je van alles maar gelukkig zijn er dan andere medecursisten die het hoofd wel op de juiste plaats hadden en waar je wat van kan lenen. ( zien jullie de sokkenslinger hangen bij Els)
Iedereen was naarstig en geconcentreerd aan het werk, het was ook best een heel klusje waar wat we natuurlijk thuis gaan afmaken, negen sneeuwmannen in verschillende posities, ga er maar aan staan.Maar leuk!!
En Sieneke was er ook bij, ik heb haar niet gehoord in de auto tijdens de reis, ze was wel blij dat ze uit de koffer mocht......en ze deed het als vanouds, wat is het toch een heerlijk machientje! zien jullie het eerste blokje liggen wat ik klaar heb?
En dit quiltje moet het uiteindelijk gaan worden, ik ben er zondag aan doorgegaan natuurlijk.....en het is bijna af, bijna, nog doorquilten en hier en daar een belletje , word het een schatje of niet? We waren er allemaal weg van, 50 x 50 cm, en heel veel verschillende stofjes.Als tie helemaal af is laat ik het nog een keer zien.
Al mijmerend in de auto, met Sieneke naast me, over al die mooie polderwegen met van die rustieke boerderijen en de zonsondergang voor me dacht ik, om met de woorden van Daniël Lohus te spreken: "Het was een práchtig mooie dag...." en het schijnt ook weer een prachtig mooie herfstweek te worden als ik de weerberichten mag geloven.Geniet er van!

34 opmerkingen:

  1. Jeanette, wat een feestje is het daar! Erg leuk zijn die sneuwmannetjesblokjes...snoezig gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zo'n dagje met een prachtig resultaat als gevolg! Fijne herfstweek!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gezellig verslag, Jeannet. Leuk je speldenkussen en die schaartjes, die erbij liggen zijn ook zo leuk. En wat een gezelligheid aan de tafel. En die sokken & sneeuwpoppen. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat heb je hard gewerkt,mooi is het geworden,groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je een heerlijk weekend achter de rug.
    En zo'n leuke dingen gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Jeannet wat een verschrikkelijk leuk quiltje gaat dat worden,eigenlijk verheugen wij ons ook in de toekomst om zulke workshops te gaan volgen want ze is van plan bij ons in de buurt te komen wonen.Dus jij maakt me wel lekker met zulke foto's en gezellige verhaaltjes.Groetjes en een fijne week Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die sokjes zijn ook weer geweldig! Erg leuk. En die sneeuwmannenquilt is een dotje. Je hebt een zalig creadoe weekend gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellige dag heb je gehad met leuke dingen om te maken! Zowel de sokjes als het quiltje zijn schattig! Veel plezier met verder afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ziet het er gezellig uit en die sneeuwmannen zijn prachtig.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke dingen gemaakt, komt helemaal van pas, want vandaag is het zuur koud hier. De mooie herfstdagen voorbij ??? We zien wel. we moeten ons toch richten op de sneeuwmannen, wat een snoepjes heb je gemaakt. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jij bent al helemaal in winterstemming zie ik! Je bent met leuke dingen bezig, het speldenkussentje is een schatje, maar de kouwe karels zijn ook heel erg leuk! Jij ook een fijne week hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een éeeeenig quiltje met die sneeuwmannen!!! Ik ben helemaal gek op sneeuwmannen, dus ik vind 'm helemaal goed!
    Het klinkt als een hele gezellige dag en ja, waarschijnlijk zou ik ook in de stress van alles vergeten mee te nemen hahaha.
    Net ook even de link aangeklikt van de sokjes... wat zijn die ook léuk zeg! Die ieniemienie sokjes aan de boom had ik nog nooit gezien.
    Maar ben jij daar zomaar zelf naartoe gereden met de auto Jeannet?? Knap hoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat is een gezellige dag geweest zo te zien en dat quiltje met de sneeuwpopjes is enig !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het quiltje met de sneeuwpoppen is erg leuk. En kerstsokken zijn altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zowel de sokken als de sneeuwmannen zijn gaaf! Je bent lekker opgeschoten en het is wel duidelijk dat je het heel erg naar je zin hebt gehad! Veel plezier met de steekjes vandaag, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jeannet, wat ben je lekker bezig geweest. Wat een leuke dingen allemaal. Als ik zou moeten kiezen, zou ik niet weten wat ik het eerst zou willen maken. Het speldenkussentje? Of toch de sneeuwmannenquilt? Ach, laat ik nou eens eerst wat eigen projecten afwerken, zucht......

    Fijne dag,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hoi,
    die sneeuwmannen hebben wel een heel hoog "wil ik ook" gehalten, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het kussentje en de sokken ook niet leuk zijn. Ik had dit weekend helaas niet zoveel tijd om creatief te zijn. Volgend weekend maar weer, fijne week,
    marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een oergezellig quiltje en die sokjes, dat is toch helemaal het einde?!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heb je een gezellig en creatief week end gehad. Dat sneeuwmannenquiltje ziet er wel verleidelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een feestje bij Els!! Door haar ben ik begonnen met patchwork,.. Helemaal verliefd op haar patronen van de kouwe karels,.. Stof kopen en beginnen maar. Bloed zweet en nog net geen tranen rijker kwamen haar quiltje aan mijn muur te hangen,.. Ach en van het een kwam het ander,...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijk feestelijke dag! En dan zo'n mooie sneeuwmannen quilt er aan overhouden. Leuk hoor!
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Love all the fun projects you are working on....The snowmen are darling...who's pattern is it? I would love to have it!!!

    Thank you for your inspirational projects...you have put me in the Christmas sewing mood!

    Hugs, Carolyn

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat zag er gezellig uit, Jeannet, daar
    bij Els. En wat een dotje van een
    quiltje wordt het! Leuk zeg, zo te
    werken met het Singertje.
    En ik hoop, dat het een beetje warmer
    wordt, want de cv-ketel heeft het van-
    middag begeven en ik zit met smart te
    wachten op de monteur, het wordt in-
    middels akelig koud...
    Ga lekker verder quilten (of is-t-ie
    al af?). Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Els heeft zulke leuke patronen en ideeen! Frosty Flat heb ik ook van haar gemaakt, hij lijkt heel erg op je sneeuwpopjesquilt, hier te zien:

    http://www.bobbin.nl/gallery.html

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat zit je toch in een heerlijke hoek waar altijd wat te doen is op quiltgebied. De sneeuwmannen zijn schattig. Het speldenkussen een SWAP-waardig:)en leuke sokjes. Nou die van mij van vorig jaar zijn niet af en staan er ook niet meer op. Maar dat doen we een andere keer over.
    Geniet van deze heerlijke week, hoewel het vandaag hier in en intriest was.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een geweldig leuke dingen ben je weer aan het doen, die Sneeuwpopjes quilt wordt echt té leuk maar ook die sokken hoor! Heerlijk in deze tijd van het jaar dit soort projectjes.....

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuk speldenkussen en quiltje heb je gemaakt. Geweldig kan me voorstellen dat je genoten hebt en die sokken prachtig, het gaat je lukken om ze op tijd af te krijgen ik weet het haast zeker.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. De gezelligheid straalt eraf! Je quiltje is erg mooi geworden en je hebt ook een leuk speldenkussentje gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dat klinkt weer erg gezellig allemaal! Vooral dat sneeuwmannen quiltje is erg leuk! Geniet altijd van je verhalen!
    groetjes,
    Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Jeannette, mijn mailadres is mienke.dokter@planet.nl, ik heb geprobeerd je te mailen via je button, maar dat lukte niet...
    Welterusten!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. leuke dag en een snoep van een quiltje, die met de sneeuwmannen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hi! Greetings from Finland! I love your blog! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een gezellig verslagje! En wat leuk om je Sieneke te zien!!
    Ik geniet er ook zo van om met de dametjes van mij te werken! Caroline heeft heel Danique's quilt in elkaar gezet! En dat op die leeftijd, hè?!
    Groetjes, Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat een heerlijke sokken!!!! Weer een gezellig happening bij Els!! En je machientje ziet er ook mooi glimmend uit!!!
    Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.