Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 21 november 2011

Maandagmorgenlogje

Als deze quilt geen WAUW gevoel geeft op de maandagmorgen dan weet ik het niet meer. Je houd er van, of je houd er niet van, maar een wauw gevoel geeft het toch zeker wel door deze gedurfde kleurkeuze. Jullie trekken wit weg en schrikken je naar........ben ik opeens van mijn stoffige geloof afgevallen....euh.....nee hoor......
Deze quilt is van Franny die afgelopen vrijdagmorgen hier was "te warskip"met een quilt. Deze quilt heeft ze gemaakt voor een opleiding in quilten die ze volgt via internet, ook helemaal zelf met de machine doorgequilt, is niet zo goed te zien, maar het is een waar kunststukje!Franny wordt oma....( en nu weet heel quiltend Nederland dit ook...) en zo met deze bril geloven we dat natuurlijk meteen allemaal.......maar zonder bril ziet ze er echt net zo jong uit als ze werkelijk is hoor......
Zaterdag was de naald en draaddag, altijd weer leuk en gezellig, alleen al om weer eens bij te kletsen met allerlei oude en nieuwe quiltkennissen. Het is heerlijk rustig hier in de polder, ik zie de reeën, fazanten en hazen voorbij het raam komen en nieuwsgierig naar binnen kijken, maar ze zeggen zo weinig terug hé als ik tegen ze praat, nou vind ik dat meestal wel fijn, ik ben erg op mijn rust gesteld en ik word niet graag tegengesproken....( woorden van zoonlief) maar zo af en toe is zo,n quiltdag met allemaal gelijkgestemde vrouwen een welkome afleiding. Dit was het pakketje wat de dames Liezbeth en Els voor ons hadden samengesteld. Ik ga er een stitcherie tussen doen ipv een borduurtje.
Toen ik thuis kwam was het zulk mooi weer, het leek wel lente! Ik ben meteen zelfs zonder de wollen thermobroek op het stalen ros gesprongen ( nou ja, springen.....bij wijze van spreken dan.....) en heb lekker een stuk door de polders gefietst, al mijmerend over die polderwegen, met het lage zonnetje enigzins door een nevel onttrokken, bedenk ik me dan dat ik wel een "neandertaligachtig" plattelandsmeisje ben, en meteen daar achteraan; maar is dat erg? Die geuren die daar bij horen, dampende koeienlijven, ingekuild gras, een beetje vage mestgeur, de vele reigers die je overal ziet langs de sloten, de buizerds en de zwanen, en ik kan er zó van genieten. Geuren zijn minstens zo belangrijk in het leven als kleuren. Dat herkennen jullie toch ook vast wel?
En toen ik thuis kwam lag er een pakje op me te wachten, ik heb deze toverbol besteld. Zag het bij een vriendin, moooooi.......Pfffttttt, voor een shawl, het is zijde met mohair, van Kaffe Fasset, dus dan weet je het wel, in schitterende overlopende kleuren, in het midden zitten er nog meer,heel dun draadje, ik heb al een "tijd niet meer gebreid" maar daar gaat dus nu verandering in komen, word vast vervolgt.....
Iedereen een fijne inspirerende creatieve week, het blijft nog steeds heerlijk weertje, ik merk wel dat als je je aanwent om iedere dag minimaal 10 km te fietsen, of te wandelen, of gewoon buiten te zijn dat het weer veel minder van invloed is op het dagelijks leven, zoiets als; er is geen dag zo kwaad, of het zonnetje schijnt wel vroeg of laat!( hoewel ik het nu nauwelijks kan geloven zo mistig is het hier)

24 opmerkingen:

  1. Hi Jeannet, Definately very bright colours to wake you up in the morning!

    I love those purses, I love how the stitching is running down the centre.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig begin van de maandagmorgen, Jeannet. Geef Franny mijn complimenten maar door, want ik vind hem prachtig. Die kidsilk haze stripe is prachtig. Ben benieuwd wat je ervan gaat maken!
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi,

    inderdaad een vrolijk begin op deze "dichte" maandagmorgen.
    succes met het breien, met deze prachtige wol moet dat een feest zijn.
    groetjes, marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is zeker een vrolijk begin en ook gewaagde kleuren, maar wel mooi ik hou wel van vrolijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellig maandagochtend logje heb je gemaakt.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vrolijke quilt van Franny en mooie bol wol, suc6 met breien! fijne week, else

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo te zien was dat weer een gezellige naald en draad dag. Mooi garen heb je uitgekozen, nu nog beginnen met breien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt het goed ingeschat. Ik had dat wow-gevoel, maar dacht meteen, dit is vast geen quilt van Jeannet. Hij is prachtig, maar niet "Jeanneterig", hihi.....
    Gezellig zo'n naald en draad dag en wat een een leuk tasje.
    En die wol, oohh Jeannet wat móói. Ben benieuwd naar je sjaal straks.

    Fijne dag,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je weer een leuk logje geschreven, wat leuk ook weer aan de brei ben benieuwd. De quilt is prachtig en dat vanaf een thuiscursus knap hoor. Wat een gezellige ontmoeting hebben jullie gehad en wat een leuke beurs ga je maken. Lijkt me ook erg leuk om daar heen te gaan. E n ja dan de polder heerlijk om te genieten van onze prachtige natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk blogje weer, met plezier zitten lezen. In gedachten ben ik mee gefietst door het mooie zonnige landschap. Buiten is het toch altijd genieten. Ik ga dat hier ook doen, als er thuis dan behalve warme koffie ook zo'n mooie bol wol op me wacht. oooohhhhh, groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha, ha nou dat zonnetje kan je hier wel vergeten hoor. Maar gelukkig hebben we onze eigen zonnetjes in huis :-). Prachtige wol en inderdaad een quilt met een hele hoge WAUW factor.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Jeannet,

    Met mijn handwerkbrilletje op ga ik toch wel op een oma lijken?
    Mooie wol heb je gekocht. Kijk maar uit straks ga je ook nog de stofjes van Kaffe Fassett gebruiken. Enne lukt het breien niet, gooi dan die bol niet in een hoek maar gewoon in mijn brievenbus!
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel mooi die quilt. Prachtige wol is het. Wij lopen ook iedere ochtend een stuk en juist met die mist is het heel bijzonder buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zie je foto's en denk: " huh, wij hebben al dagen mist."
    Wel heerlijk weer om bij te handwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Jeannet,

    Mooie wol om een heerlijke sjaal van te breien.....
    Leuk pakketje van zaterdag.... maar ik had toch niet zo.n zin om te gaan, wilde lekker rustig thuis zijn na een drukke week van verven enzo.... maar ik doe het vast nog wel een keertje....
    Mistige groet van Crea Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Los bolsos son genial y quilt precioso¡¡¡¡¡
    Saludos.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat is nieuws zeg! Hoort Franny binnen
    afzienbare tijd ook tot de club! Als
    je haar spreekt, feliciteer haar maar
    van mij en zeg, dat het echt wel mee-
    valt, oma-zijn (lees: het is LEUK!)
    Knappe quilt heeft ze gemaakt.
    Die bol wol ziet er verrukkelijk uit,
    zo mooi en zacht. En de naald&draad-
    dag moet een volgende keer ook maar
    eens in de agenda, het zag er erg
    gezellig uit.
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh, wat een gezellig blog heb jij, inderdaad lekker vrolijk op de maandag. Veel breiplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gelukt! Het kostte even wat moeite om de pop-up voor reactie in beeld te krijgen.
    Franny gefeliciteerd. Welkom bij de club an oma's.
    Schattig tasje hebben jullie gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Felicitaties aan Franny! Wat gaat ze een leuke tijd tegemoet, Oma worden is super!
    Mooie kleur wol heb je gevonden en ik vind de beursjes ook schattig, benieuwd wat jij er voor moois van maakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een prachtige quilt, je zult het garen van Kaffe erg fijn vinden denk ik. Het breit heerlijk weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. The quilt is beautiful and I love the framed purses.
    I just discovered your blog :)
    Greetings from a new follower!
    I have a Singer Featherweight 221K and also a Singer 99K

    Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ga het weer proberen, want kan bij jou geen berichtje achter laten!
    wat een schitterend quilt, en die beursjes enig.
    Wat een mooie wil is dit! ben benieuwd wat je er van gaat maken.
    En Franny, gefeliciteerd
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Jeannet, leuk om weer even bij je te komen buurten!
    En goed om te horen dat je weer op de fiets "springt".....!
    Geniet ze! Liefs, Ria.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.