Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 4 november 2011

Mooi rood is niet lelijk!

Mooi rood is niet lelijk, wat heb je in de kleur rood veel schakeringen, en al helemaal in de herfst. De laatste schaal tomaten uit de kas voor het laatste soepie van het seizoen.
En overal waar ik kijk om me heen zie ik de boeren het land winterklaar maken, de oogsttijd is voorbij, de aardappels en bieten zijn gerooid, naarstig wordt er geploegd in het laatste gouden lentezonnetje, prachtig om te zien, het zonlicht wat spiegelt op die vette klei.Nu ploeg ik door het leven, maar toen ik nog jong was en graag een jongen wilde zijn ploegde ik voor mijn vader het land met zijn oude Massey ferguson en een tweescharploeg er achter, dat waren nog eens gouden tijden.......( zeggen al die mensen die oud worden.....)
Overal staan ook struiken met de mooiste bessen en rozenbottels. Op ons minilandgoed hebben we net ruim 200 meter meidoornhaag gerooid om er afgelopen weekend een ander soort haag neer te zetten. Dat was wel een kolfje naar de hand van onze "pubert".
Het leek namelijk zo idyllisch, zo,n meidoornhaag, maar ja...hij moet wel geknipt worden op de plaats waar hij stond, en dat is een pietsje minder idyllisch........want die hebben dorens....dat wil je niet weten, dus.....altijd lekke banden met kruiwagens, en grasmaaiers, en fietsen.Dit is een grote meidoorn hier ergens aan een dijkje, ieder jaar weer overvol bessen.
En dit is ook rood,van een rood waar we vast allemaal wel van alles in de kast hebben liggen, stoffig rood, helder rood, donkerrood, dit is een sneakpeakje van wat we morgen gaan maken bij Els van Bobbin Cool Guys, " Sieneke Singer Featherweight en ik hebben er al helemaal zin in!Want die gaat ook mee over al die dijken, lunchpakketje mee en voor Sieneke een extra flesje smeerolie.....als ze maar niet wagenziek is of hoogtevrees heeft............
En dat ga ik maken van o.a. deze stofjes, want ik had niet genoeg rood in de kasten en laden en dozen, of nou ja.....ik dacht dat ik niet genoeg rood had......er zitten namelijk in dat quiltje wel 36 verschillende rode stofjes in dat quiltje van 40 x 40 cm......Mwah...er passen uit deze stofjes wel 10 van die quiltjes, maar goed, wat in het vat zit en in de kast ligt verzuurt en beschimmeld niet en er is geen betere raad dan voorraad.Ik heb ze gekocht bij het leukste winkeltje in Hall, jullie kennen het vast wel......( nou ken ik eigenlijk maar één winkeltje in Hall, dus of er nog leukere zijn???)
En kijk eens wat ik een mooi herfstboeket kreeg van HAAR.......(klik) hahahaha
En dan wil ik jullie ook nog hier op attenderen, een give away bij Crea Annemieke, (klik) Annemieke heb ik jaren geleden leren kennen als een vreselijk leuke warme en lieve vrouw, onze zoon heeft er jarenlang een paar dagen gegeten tussen de middag omdat de afstand basisschool thuis te ver was, en hij op school eten niet gezellig vond,nou, hij had het er niet beter kunnen treffen qua gezelligheid! wafels, pannenkoeken, geheimpjes samen, limonade, oliebollen,poffertjes, spelletjes doen......Het was een gouden tijd voor hem.Enfin, via mij is Annemieke toen een blog begonnen, omdat ze echt een creatieve duizendpoot is,en nu heeft ze een hele leuke give away!
Iedereen een fijn weekend, het kan maar niet op met de mooie herfstdagen de afgelopen week, héérlijk, ik vind de herfst het mooiste jaargetijde van het jaar met al die oude bestorven kleurtjes! Laat de bladeren maar lekker dwarrelen!Ik heb mijn knie losgelaten, dat wil zeggen, hij hangt natuurlijk nog wel aan mijn been, maar het maakt geen hoofdbestanddeel van het leven meer uit, het is nu weer meer onderdeel van het vege lijf geworden en dat bevalt prima! Ruimte voor andere zaken.Zoals de quiltkwebbels bij Els vanmorgen, als ze nou maar geen kwebbelvrije zone heeft ingesteld.............we zullen het niet over jullie hebben, alleen maar over het heerlijke herfstweer....beloofd!.....

31 opmerkingen:

 1. wat lekker,dat rood,ik ben echt rood fan,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn weekend en alvast en geniet bij Els.
  Tomatensoep met een scheutje room en een beetje kokos erop gestrooid vind ikzelf erg lekker !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, ik kan weer in een keer reageren. Vorige week lukte het met geen mogelijkheid. Vorige week een heel verhaal over je kat zitten schrijven die links op je foto staat. Weg verhaaltje, kreeg het niet geplaatst.
  Maar in ieder geval kan mijn Belle ook zo liggen en dan moet je gewoon even aaien over het buikje.
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel roodplezier Jeannet en kwebbel er maar op los.Ik houd mij aanbevolen voor het soepje,ben dol op soepjes.Jort zie heel stoer op het trekkertje en zeker weg met de akelige meidoorns op het erf, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een kleurrijk blogje heb je geschreven!! Heel veel plezier morgen met die allemachtig mooie rooie lapjes!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi stukje weer op je blog. Goed dat je de knie een beetje kunt loslaten. We moeten proberen een beetje meer mindfulness te gaan leven. Is moeilijk soms, ik weet het, maar probeer het maar eens.

  Veel plezier bij Els en fijn weekend!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi; Mijn lievelingskleurtjeas; al die tinten rood!
  Ik hou ook van al die besjes en bottels...
  De 3hoekjes tutorial is voor mij als superbeginner te moeilijk....ik vindt die inches al lastig, ik heb geen rolmes en snijmat enzo...dus ik pruts gewoon met schaar en lineaal en naald wat lapjes aanelkaar voor een placemat.
  Nu 1 vraagje; als je de 3 lagen doorquilt; hoe strak moet dat dan?
  Losjes of strak zodat je veel diepte krijg? of naar eigen inzicht?
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij gaat een gezellige dag te gemoed, en wat een mooie warme roodjes laat je zien.
  Heel verstandig dat jij je knie hebt los gelaten, nu kan het alleen nog maar beter gaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk al dat rood.
  En wat een mooie lapjes.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi rood is zeker niet lelijk, heerlijk die tomaatjesvoor een soepje ! ! !
  Prachtige rooie stofjes heb je voor je sneakpeak project, het kleine stukje ziet er veel belovend uit ! ! !

  Veel plezier en een fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke herfst. Je laatste tomaatjes zien er verrukkelijk uit hmmm. Ik hou ook zo van al dat verschillend rood. Het geeft zo'n warm gevoel. Heel veel plezier bij Els en laat ons niet te lang op het resultaat wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk verhaal. Er zijn zoveel kleuren rood. En je mooie lapjes maken daar deel van uit. Heel veel plezier met de rode lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi geschreven weer, Jeannet! Goed dat je de knie 'los kunt laten'! ik wens je ook heel veel plezier morgen:) Hehe, ik las ergens bij de reacties over Mindfulness... laat ik nou net midden in die cursus zitten;) Oh, kan het iedereen aanraden, echt een openbaring!
  Fijne dag,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik weet nog heel goed de begindagen van Annmieke's blog. Wat een creativiteit! En nu ik haar ook nog eens een keer in 'het echt' heb mogen ontmoeten.. ja.. zeker een zeer vriendelijke mevrouw. Wat fijn trouwens dat jullie deze oplossing konden vinden!

  Ik gam aar snel weer eens een bezoekje aan haar brengen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker! Eigengemaakte tomaten soep. Jullie gaan vast weer een heel leuk quiltje maken bij Bobbin! Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Jeannet,
  Wat een reclame maak je voor mij.Ik vind het toch wel leuk om te lezen....
  Ik ben zoals ik ben.... maak eigenlijk overal wel werk van. Maar in alle eenvoud hoor!
  Ik heb weleens gedacht ik stop ermee, maar dat is weer overgegaan....
  Ik wil jouw ook nog succes en sterkte toewensen ...
  Ik hoop snel een keertje op bezoek te komen...
  Daaag en een lieve groet van Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk de Herfst en mijn oren tuteren nog niet... dus dat zit wel goed! ^_^
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Net als jij ben ik ook een absolute
  Herfst-fan! Ik durf het bijna niet te
  zeggen, maar ik heb een hekel aan de
  zomer. Hitte, korte avonden, niets
  aan! Geef mij maar vroeg donker,
  kaarsjes, fris weer en inderdaad, die
  prachtige kleuren in de natuur. Bijna
  net zo mooi als je lapjes! En hier
  kunnen wij sinds kort genieten van
  het sierappeltje "red sentinel" in de
  tuin (prachtig rood!)
  Fijn weekend en dat zal vast lukken
  met zo'n leuke workshop bij Els!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk hè die ochtendjes dat je er even uit kan gaan en even lekker bezig zijn met mensen met dezelfde hobby, ik heb vanmorgen bij d'r vriendin weer zitten genieten! Ben benieuwd hoe je met je lapjes ben gevaren, helaas heb ik helemaal niet veel rood in de kast, maak het meestal gelijk weer op! Fijn weekend,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zou best wel een bordje van die heerlijke soep lusten. Veel plezier morgen.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi al dat rood en heerlijk om weer even mee te mogen genieten van de nostalgie. Mooie rode lapjes heb je gekocht. Leuke quilt ga je maken, alvast heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie kleuren rood ! Wij hebben ook een meidoornboom in de tuin die ik erg leuk vind. Veel plezier morgen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een gezellig logje weer, heb het met plezier zitten lezen! En wat een prachtig herfstboeket heb je gekregen! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. gezellige blog hoor
  mooi rood, i love it

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De herfst is zeker weten een héérlijk jaargetijde!!! En helemaal met dit fantastische weer hé?
  Wat fijn dat je het allemaal weer van de zonnige kant gaat bekijken Jeannet! Dat valt natuurlijk niet mee omdat je er toch steeds aan herinnert wordt, maar het zal voor jezelf een stuk beter aanvoelen.
  Het quiltje dat je gaat maken ziet er leuk uit!! Veel flanelletjes volgens mij hé? Ben benieuwd naar het geheel en ik wens je enorm veel quilt- en kwebbelplezier. ;-))
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. I like that snowman peeking out in the one picture you show.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hee, gezellig al dat rood; past ook helemaal bij de herfst. Net als dat appeltaartenboek wat je laatst liet zien trouwens. Ik heb het inmiddels ook aangeschaft en het eerste recept inmiddels ook uitgeprobeerd. De tartes tatins > Heerlijk. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Prachtige rode lapjes heb je aangeschaft... Dat mooie winkeltje in Hall, daar wil ik ook eeens naar toe! Tja de afgelopen 'gouden' zonnedagen waren zo bijzonder. Hier waren de boeren ook nog druk en had ik het herfstige gevoel nog niet zo zoals ik het anders rond deze tijd heb met St. Maarten in het vooruitzicht en St. Nicolaas.
  Hoe is het verder met je? Steeds kleine stapjes verder vooruit?
  Lieve groet,
  Mienke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. iK BEN AL VEEL BIJ JE OP BEZOEK GEWEEST WAT MAAK JE TOCH MOOIE DINGEN, EN WAT MIJ OP VALT DAT JE ZO NETJES WERKT,OOK ALLES MOOI OP RUIT.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet