Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 18 november 2011

Van een dennenboom en een wollen onderbroek....

Mijn "Thomas (klik) is af, dat wil zeggen, de top en de achterkant, ik heb hem gisteren weg gebracht om door te laten quilten. Inmiddels ben ik natuurlijk al weer met een nieuw project begonnen! De Tannenbaum, ik heb het patroon al járen in de kast liggen, steeds opnieuw gepakt, gelezen, gezucht, terug gelegen, ik kom er niet goed uit,wéér gepakt, het ziet er gewoon versleten uit van het in en uit het zaje halen, en nu dacht ik, geen flauwekul meer, gewoon beginnen! Lapjes uitzoeken, knippen, snijden en naaien met de geit! beest was het er helemaal mee eens.
Dit is de tannenbaum zoals hij moet worden, het is een patroon van Dorry (klikkerdeklik) , ik moet eerlijkheidshalve vertellen dat ik deze foto ooit, in een ver verleden, eens van een blog heb "gepikt" voor het voorbeeld en de kleuren want dat zat heel klein bij het patroon er bij. Deze is van Mieke (klikkerdeklik...) die heeft hem dus al af en prachtig met de hand doorgequilt. Ik vind het een prachtige quilt met een mooie kleurstelling welke ik wel wil aanhouden.Daar viel ik toen al zo op, rozeroodachtig met bruine reproductiestofjes.
Nou ja, jullie weten inmiddels dat ik héél goed puntjes kan maken, dus dat mocht het maken van het middenstuk niet belemmeren.Ik heb het patroon omgezet in inches, het is oorspronkelijk in cm.
30 vierkantjes van 2 x 2 inch maken het middenstuk van de tannenbaum, en dan komt het: Deze tannenbaum wordt op een stuk cheaterstof genaaid, dat is stof die al bedrukt is met een quiltpatroon,is me dat even keihandig!
Dat scheelt heel veel blokjes zelf maken en je ziet het niet als het gequilt is. Ik heb het middenstuk af, nu ga ik de 20 blokken die er omheen komen maken.De hele quilt meet 140 cm in het vierkant, klein voor mijn doen, maar wel een leuk maatje om ergens op te hangen.
En nu over de wollen onderbroek........tja......ik tracht nog steeds te fietsen over s,herens wegen, iedere dag minimaal 10 km, ook als het koud is, maar mijn prothese protesteerde tegen zoveel kougeweld!Die bevroor bijkans in de knie en zo werden de omwentelingen nog moeizamer dan ze al zijn, dus daar moest wat op bedacht worden, op naar de landbouwwinkel en dit is het geworden, onder mijn broek draag ik sinds deze week deze elegante blauwe wollen onderbroek, compleet met plasgat aan de voorkant, ook altijd handig..........! En tis helemaal toppie!! twee warme knieën. Als ik daar de horrorwinter niet mee door kom weet ik het niet meer.
Vanmorgen komt er een medequiltster een steekje weg prikken in "heerlijk huis", gezellie, zij woont hier vlak bij, we kunnen elkaar haast aanzwaaien,altijd handig een quiltster in de buurt. O ja,ik lees wel eens op bloggen van die stekelige stukjes over roddelvrije zones etc, maar laat ik nou gisteren in de nieuwe Flow een heel ander soort artikel lezen! Dat werpt meteen een totaal ander licht op de zaak. Wetenschappelijk is het bewezen dat roddelen helemaal zo slecht nog niet is voor de sociale cohesie tussen mensen, en dat IEDEREEN zonder uitzondering het doet, bewust of onbewust....dus.......
Iedereen weer een gezellig weekend! Ik ga morgen naar de naald en draaddag in Heenvliet naar de meisjes Els en Liesbeth, vorige winter lag er sneeuw op het pittoreske kerkje, dat weet ik nog wel, nu nemen we de sneeuw en de poppen maar zelf mee.

42 opmerkingen:

 1. I have been reading so many of your posts tonigjt that ive missed by not coming to see you more often. Lovely quilts!
  The deer are huge! Hope you keep warm with your woolies! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij wordt mooi jouw tannenbaum! Prachtige kleurtjes gebruik je ervoor! Fijne dag morgen en veel plezier met de steekjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je middenstuk ziet er al heel mooi uit.
  Fijne dag vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal gelijk vooruit met de geit en beginnen ..;0) want het is een mooi patroon...
  Je warme broek kun je altijd nog leuk op pimpen met kantjes e.d....
  Gezellig naar Els en Liesbeth...wordt vast weer een leuke dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja als Beest het goedkeurt, dan kun je geen nee meer zeggen. Mooie quilt.
  En het idee een wollenonderbroek, ik zou helemaal gek van de jeuk worden. Sterkte
  Veel plezier vandaag
  groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig hoor , het middenstuk van je dennenboom.
  Heel mooi ook al die kleuren zo bij elkaar.

  Veel plezier met verder afmaken.
  groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat weer een prachtige quilt worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je weerom met een mooi project gestart.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellig bericht. Van quilt, via onderbroek naar kerk; alle belangrijke zaken komen aan bod. Net het dagelijks leven... Je quilt wordt prachtig; mooie kleuren heb je uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je doet het heel goed met die tannebaum. Het moeilijkste stuk heb je gehad. Nu blokjes maken! Met de kruisblokken helpt het om een mal te maken van dik paternoplaat en daarmee de blokken op maat te tekene na het naaien. Succes er nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig Jeannet, jouw tannenbaum! Het middenstuk ziet er erg netjes uit. Leuk verhaal van de wollen onderbroek! Mijn moeder vind ze heerlijk om iets mee te poetsen, haha! Fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat schitterend dit quilt, en wat een mooie kleuren
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie quilt is dat Jeannet! Heb je hem deze keer met de hand gemaakt? Of heb je al iets anders op het oog om met de hand te maken? Ik ben erg benieuwd naar je Thomas-quilt.Fijn weekend! (goed idee trouwens,zo'n warme broek onder je broek, zou ik ook moeten hebben voor als ik met Kyra ga lopen over het strand....)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. HIj wordt prachtig. Mooie kleuren heb je weer gekozen. Een tijdje geleden hadden we het over beenwarmers ..... een wollen onderbroek komt daar dicht bij in de buurt. Maar het doet mij denken aan de kriebel maillot van vroeger. Brrrrr wat was ik dan blij als ik thuis was en hem weer uit kon doen.
  Fijn weekend, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je een gezellige blog en wat heb je en maak je prachtige quilts. Ook dank dat ik het filmpje om een tas te maken op jouw blog kan vinden. Bedankt hiervoor. Fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh jeetje, onderbroekenlol ...! Moet wel lachen om je verhaal maar het is zo begrijpelijk.
  Meid wat zien je puntjes er goed uit. Dit wordt weer een plaatje van een quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. PRACHTIG!!! Deze blijft erg mooi!!
  Veel plezier bij de dames op de naald en draaddag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een enorm prachtig tannenbaumpje
  heb je al gemaakt, Jeannet! Dat wordt
  ongetwijfeld weer een fraaie quilt!
  Ik heb wel moeten lachen om je wollen
  onderbroek, maar je hebt helemaal gelijk, het doel heiligt de middelen!
  Ik ga nu koffers pakken voor een
  weekendje Ardennen en doe een schiet-
  gebedje, dat het goed gaat met hondje,
  dat verzorgt gaat worden door DS en DD2. Doe Els en Liezbeth de groetjes
  van me (en zeg maar, dat Els gelijk
  had vwb mijn stofje...)
  Veel plezier morgen! Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jij ook een hel mooi weekend. Geen elegante broek, maar dat ziet niemand en als hij toe waar hi voor nodig is. Wat wil een mens dan nog meer. Mooie quilt ben je weer aan het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Jeannet, kun je even laten weten of je de mail nu wel hebt ontvangen? Want anders laat het web het wel heel erg afweten als het nu weer mis gaat ;-))

  gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeetje Jeannet, zo vertel je dat je er tegenop ziet en nog geen twee minuten later laat je een haast helemaal klaar exemplaar zien. Top hoor!

  Ik doe mijn best voor morgen, want ik heb er zin in, maar moet even door de drukte een gat gaan vinden.. :o(

  Alvast een mooi en lekker warm weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat wordt weer een superleuke quilt en groot gelijk hoor dat je die wollen onderbroek eronder draagt (kriebelt die niet ? want het lijkt me geen gezicht als je daar steeds moet krabben LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. You have created a wonderful quilt with the pinks and brown. A color combo that I like very much.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Jeannet, ik heb nog een warme tip voor je voor als je toch eens een rok aan wilt. (Dan lijkt die onderbroek, hoewel lekker warm, mij niet het eerste wat in je opkomt om er bij aantrekken)Ik heb van de week bij de Action een maillot en een legging gekocht die gevoerd zijn met fleece. Zie je an de buitenkant niets van, maar lekker warm!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Charmant die wollen onderbroek! Ik heb voor onze komende kerstvakantie in de sneeuw een thermobroek gekocht. Ook lekker warm!
  Je Tannenbaum wordt prachtig!
  En ik ben blij dat we weer gewoon mogen roddelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hahahahaha, pikkert ! LOL. Die foto is van mij. Hij hangt in mijn huiskamer boven de bank.
  Maar die van jou begint mooi te worden.
  Succes, grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vergeet wat, hier staat hij ergens tussen.

  http://www.mijnalbum.nl/Album=SUWREYDU

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooie stoffen heb je bij elkaar gezocht en wat is het middenstuk mooi geworden prachtig hoor. Je wollen pans is geweldig leuk en heerlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik ben helemaal jaloers op dat plasgleufje. Handig toch ?????
  Maar je hebt gelijk dat je goed voor je investering zorgt, voor jezelf dus.
  Prachtig die tannenbaum , waarom twijfelde andere keren, je hebt het moeilijkste stuk al klaar ! Je bent gewoon een kei. Wat een tempo.
  groeten van liesbeht

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel mooi, die van mij was toen een stoffenpakket.
  incl. een cursus snijden en naaien op de naaimachiene.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh Jeannet...die onderbroek zal toch wel vreselijk kriebelen?? meid dan vlieg je over de fietspaadjes.....maar ik begrijp het wel hoor....als je knieen zo koud worden...10 kilometer is niet niks in de kou....en trouwens niemand die het ziet toch??...en je quiltje wordt weer prachtig....
  roddelen...ja wie doet het niet af en toe...als het maar niet kwaadbedoeld is.....daar heb ik een hekel aan...rest me je nog een fijne dag morgen te wensen....veiliger rijden zonder sneeuw toch?!...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Knap hoor ! Sta iedere keer weer versteld hoeveel je al gemaakt hebt.
  En de Tannenbaum is niet ook niet makkelijk...
  Oh, die blauwe maillot met plasuitsparing...hihi... t idee alleen al... je moet maar nodig moeten he...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een geweldige Tannenbaum Jeanette, en niet te vergeten die mooie blauwe onderbroek met gulp,haha, die heeft ook wel wat.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat wordt de Tannenbaum weer mooi! Nu verwacht ik ook niet anders als jij het maakt hoor :)
  Lekker hè zo'n warme onderbroek, ik fiets elke dag 15 km heen en terug naar mijn werk en kan ook niet zonder zo'n ding, we moeten de boel een beetje warm houden nietwaar....?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hij wordt mooi die dennenboom van jou. Ik zit ook tegen een lastig patroon aan te hikken en als ik dit lees denk ik, kom op gewoon beginnen. En niemand die het ziet die sexy broek van jou maarje knietjes varen, o nee, trappen er wel bij.
  Fijn weekend verder

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mooie quilt waar je mee begonnen bent. Dapper hoor elke dag 10 km en dan is zo'n wollen broek geen overbodige luxe. Veelplezier morgen bij naald en draaddag.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het ziet er allemaal weer geweldig uit!!!! Een prachtig boom, met perfecte punten!!! Een te gekke broek, wat wil je meer,... inclusief plasgat!! Altijd handig!! En een inspirerend artikel "go with the flow"!! Ben benieuwd naar je verslag van de N&D dag!!!! Nog in de prijzen gevallen???
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Tuurlijk is beest het er helemaal mee eens. Die ziet al weer een lekkere quilt om op te liggen....
  Wordt trouwens prachtig, Jeannet!
  Heerlijke wollen onderbroek!
  groetjes
  jane

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Absolutely beautiful, I love the fabrics you have used. You are very talented Jeannet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oh, wat een mooie start van (wederom!) een gave quilt is dit. Zo mooi om te zien wat voor gave dingen jij steeds maakt. En de wollen onderbroek hangt er schattig bij ^_^ Ik geloof graag dat dit lekker warm is komende winter.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet